İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Burak Kara
Bir saat önce, Şahin Kutun yazdı:

kaputta deliklerin karşılığı birebir var normal kapı klipslerimi olurmu?

En doğrusu klips satan yerde deneyerek almak bence.

Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay

evet benimde geldi ürün orjinal biraz tozluydu sanırım uzun süre depoda beklemiş.henüz deneme fırsatım olmadı.

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun
2 saat önce, Burak Kara yazdı:

En doğrusu klips satan yerde deneyerek almak bence.

sanayiye gittim 10 adet klips takıldı tanesi 1tl den işcilik bedava :)

g23GD5.jpg

8 dakika önce, Doğukan Çoktay yazdı:

evet benimde geldi ürün orjinal biraz tozluydu sanırım uzun süre depoda beklemiş.henüz deneme fırsatım olmadı.

daha önce kullanılmış sıfır değildi sanayideki arkadaş direk söyledi kullanılmış olduğunu ama ikinci el için temiz sayılır

size gelen üründe kaputun önüne gelen  tarafı da kısamı? resimde görüldüğü gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay
(düzenlendi)

Aynen benimki de bu şekilde.bana gelen tozluydu ikinci el olduğunu sanmıyorum.aldığımız yerde servisten almışlar.iş görür  bence hiç yoktan iyidir.hayırlı olsun bu arada  güzel olmuş:)

tarihinde Doğukan Çoktay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ozan Dural
59 dakika önce, Şahin Kutun yazdı:

sanayiye gittim 10 adet klips takıldı tanesi 1tl den işcilik bedava :)

g23GD5.jpg

daha önce kullanılmış sıfır değildi sanayideki arkadaş direk söyledi kullanılmış olduğunu ama ikinci el için temiz sayılır

size gelen üründe kaputun önüne gelen  tarafı da kısamı? resimde görüldüğü gibi

faydasını gördünüz mü peki ses olarak ?

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin
(düzenlendi)

Şahin abi hayırlı olsun güle güle eskit :) sesde içerde,dışarda azalma oldumu ?

tarihinde Gurur Aytekin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun
2 saat önce, Gurur Aytekin yazdı:

Şahin abi hayırlı olsun güle güle eskit :) sesde içerde,dışarda azalma oldumu ?

eyvallah kardeşim. sanırım sesde azalma oldu. en azından piskolojik olarak ses gelmiyor diyebilirim :)

3 saat önce, Ozan Dural yazdı:

faydasını gördünüz mü peki ses olarak ?

biraz oldu. her türlü işe yarıyor diyebilirim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun
3 saat önce, Doğukan Çoktay yazdı:

Aynen benimki de bu şekilde.bana gelen tozluydu ikinci el olduğunu sanmıyorum.aldığımız yerde servisten almışlar.iş görür  bence hiç yoktan iyidir.hayırlı olsun bu arada  güzel olmuş:)

teşekkür ederim ayrıca bilgilendirme içinde:)

ilk yüklediğim 3 lü  resimlerde bantla denemek için tutturmuş   olanlarda da  zaten deliklerin orda vida yada klips izleri belli oluyor.

ama bunu dert etmiyorum şu an gayet memnunum ;)

Yorum bağlantısı
Ozan Dural
13 saat önce, Şahin Kutun yazdı:

eyvallah kardeşim. sanırım sesde azalma oldu. en azından piskolojik olarak ses gelmiyor diyebilirim :)

biraz oldu. her türlü işe yarıyor diyebilirim 

özellikle içeri giren ses için yaradıysa gerçekten gerekli bişey. malum ka'larımız içeri epey ses alan bi yapıya sahip :)

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun
(düzenlendi)
9 dakika önce, Ozan Dural yazdı:

özellikle içeri giren ses için yaradıysa gerçekten gerekli bişey. malum ka'larımız içeri epey ses alan bi yapıya sahip :)

sesde azalma oldu zaten olmasa bile o parçanın orda olması baya rahatlatıyor.

şöyle izah edeyim kışın atletle dolaşıyordu araç şimdi pardesü giyiyor :)

@Doğukan Çoktay bey saolsun

9 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Güle güle kullanın arkadaşlar.

teşekür edrim sani bey

tarihinde Şahin Kutun tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay

şahin bey güle güle kullanın.ford ka güzel araba bakımlı oldumu üzmüyor.benim arabada sağ marşpiyel altından çürüme başlamış.parmağım rahatça giriyor o derece.bence sizlerde kontrol edin.ilk fırsatta yaptırmayı düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun
57 dakika önce, Doğukan Çoktay yazdı:

şahin bey güle güle kullanın.ford ka güzel araba bakımlı oldumu üzmüyor.benim arabada sağ marşpiyel altından çürüme başlamış.parmağım rahatça giriyor o derece.bence sizlerde kontrol edin.ilk fırsatta yaptırmayı düşünüyorum.

aynen katılıyorum 5 yıldır kullanıyorum hiç aklımdan başka araç kullanmak gelmiyor ford ka olsun benim olsun :)

evet çümüş veya pas tutmuş yerler acilen yapılmalı. 

şükür benim aracın hiç bir yerinde en ufak bi çürüme veya pas yok 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kara

p0172 system too rich, p1132 hatalarını yakaladım bugün. Zengin yakıtı 3-4 ay önce de vermişti silmiştim ve bugüne kadar tekrar çıkmamıştı. Şimdi üzerine p1132' de eklenmiş. Oksijen sensörü diye okudum bazı yerlerde. Bilgisi olan var mı ?

Yorum bağlantısı
Ozan Dural
3 dakika önce, Burak Kara yazdı:

p0172 system too rich, p1132 hatalarını yakaladım bugün. Zengin yakıtı 3-4 ay önce de vermişti silmiştim ve bugüne kadar tekrar çıkmamıştı. Şimdi üzerine p1132' de eklenmiş. Oksijen sensörü diye okudum bazı yerlerde. Bilgisi olan var mı ?

Sorunuza yanıt değil ama benim de sorum var. Hatalar yalnızca bluetooth obd cihazı ve torque yazılımı kullanılarak silinebiliyor mu  ? 

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin
(düzenlendi)

Burak hocam oksijen sensörün bozulduysa acilen değiştir!!!! Sakın ama sakın öyle kullanma çiğ yakıtıda oksijen sensöründen veriyodur eğer bozuksa. Yanmamış gazlar motora geri gitmiyo çiğ yakıt çok ısınarak katalizörü bitiriyo. Ardındanda fazla yakma  başlıyor şehir içinde km'de 1tl  uzun yoldada 0.75krş yakması gibi. Güncel deneyimlerime dayanarak söylüyorum. Bende nasipse yarın sanayi yolcusuyum bu sebepten. Bir forum üyesi olarak tavsiyem aracı bu şekilde kullanma oksijen sensörün bozulduysa acilen değiştir.

Benim oksijen sensörü hata verdi 1 ay sonra değiştirdim hala hata veriyor muhtemelen katalizör işlevini yitirdi.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

O2 sensörünün bozulduğundan nasıl emin olabiliriz ki ? Sanayiye gitsem test yöntemi var mı ? Sildim kodları turladım falan 2-3 kere daha tarattım, hata kodu vermedi. Aşırı yakıt yok şu an. Biraz motor gürültülü geliyordu kulağıma, psikolojik mi bilmem de silince o da düzeldi sanki.

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Silince hata kodunu sildiyse muhtemelen bozulmamıştır yakıtta normalse problem yoktur diye düşünüyorum. Egzozdan aşırı yakıt kokusu geliyomu bakın isterseniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin
(düzenlendi)

Herkese merhaba aracım çiğ yakıt yaktığı için sanayiye gittim. Aracımda yeni tip manifold takılı aldığımda böyleydi. Usta yeni tip manifold takılı olduğu için böyle yapıyor dedi. Araç bir yıldır bende bugüne kadar böyle bişey yoktu. Manifold la çiğ yakıtın bir bağlantısı olabilirmi ilk sorum bu . Ardından ka'lardan iyi anlayan Ankara'da Yüksel ustaya gittim. Rolanti valfim hata kodu vermiyor ama çalışmıyorda. Yüksel ustada arabanın elektrik tesisatına baktırmam gerektiğini sensörlere elektrik gelmediğini ve tesisatta sıkıntı olduğunu söyledi. Elektriciye gittim 250 tl bir masraf çıkardı. Yorumlarınıza çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Birde oksijen sensörümü değiştirdim oksijen sensörü hata kodu vermeye devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hava kütle ve basınç okuyucusu yarı yerde olan var. takmadan önce farklı tip ise sensörlerin montajı ve tesisat çalışması yapılması gerekiyor. havayı okumaz ise zengin yakar. çiğ denen çalışma stili

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun
3 saat önce, Gurur Aytekin yazdı:

Birde oksijen sensörümü değiştirdim oksijen sensörü hata kodu vermeye devam ediyor.

oksijen sensörünü değiştirdiğin zaman düzelmişti tekrar başladımı sorun çıkartmaya?

rolanti valfi hiç çalışmıyorsa benim araçtan çıkan eski valfi gönderebilirim belki işe yayar

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Çağlar hocam arabayı aldığımda  bu manifold(2001 üstü ka için)takılıyıdı. Sıkıntı manifolddan olsa aracı ilk aldığımdan beri bu problem olmuş olmazmıydı ?şimdiye kadar birşey yoktu şimdi bu olaylar başladı arıza manifolddan değilse boşu boşuna bir manifolda 500-600 lira vermek istemiyorum. Bana tesisat problemi daha yakın geldi çünkü o2 sensörünü değiştiridim hala hata kodu veriyor rolantim valfim sağlam arza kodu vermiyor ama tam anlamıyla çalışmıyor. Şahin abi 1-2 gün aramız iyiydi oksijen sensörüyle yani duman filan kesilmişti ardından geri başladı. Rolanti valfi sağlam abi bir yıllık bile değil hata kodu vermiyor bilgisayara bağladığımızda ama enteresan şeyler yapıyo tesisatta bir sıkıntı var gibi geldi banada. Sizlerce ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...