Servet Aydın 15 Aralık 2016 Paylaş 15 Aralık 2016 Yaşlandın sen, ka'yı bana ver, genç işi o Genç denmiş, konu neydi? 2 Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 Araca gaz verdiğimde hafiften siyah duman çıkıyor birazda kokuyor ancak araçta yağ eksiltme yok durumu çözemedim. Araçta 10-40 yağ vardı 5-30 yağ ile değiştirdim. Değiştireli 2.500km oldu. Yağ değişiminin ardından böyle birşey olabilirmi yoksa bana rektefe yolumu gözüküyor ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 Beyaz olsa havadaki nem denebilir. Siyaha baktırın derim Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 Araba çalışırken hiç gaza basmayınca duman normal renkte ama gaza basınca hafif siyah duman çıkıyor. Bu direk yağ yakmasımı oluyor ? Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 (düzenlendi) Teşekkür ederim Çağlar bey. Başka ne olabilir ? Bir iki yerde enjektörlerden yada hava filtresindeki pislikten olabilir diye yazıyodu bunlardan olanilirmi ? Kompresyon testimi yaptırmam gerekir ? 16 Aralık 2016 tarihinde Gurur Aytekin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 Subap ayarlarını 4 ay önce yaptırdım onlardan olduğunu düşünmüyorum Çağlar bey. Enjektör olabilir dediğiniz gibi. Kompresyon testi hakkındaki düşünceniz nedir ? Yorum bağlantısı
Şahin Kutun 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 Araba çalışırken hiç gaza basmayınca duman normal renkte ama gaza basınca hafif siyah duman çıkıyor. Bu direk yağ yakmasımı oluyor ? segmanlar olabilir hava filtresi temiz olmaya bilir, yağ seviyesi fazla olabilir. ve egr valfinden de olabilir benim önerim önce masrafsız tarafından başlamak lazım yani 1. hava filtresinin kutusunu açıp kontrol etmek lazım temiz mi değilmi 2.yağ seviyesi kontrol fazla olmasın 3.egr valfi temizliği (burda reklam kokan bi video var ) 4. segman ve çağlar beyin ve sizin de söylediğiniz gibi enjektörlerden olabilir ve başka nedenler için tamirciye gidilebilir 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 Komp testi basit ve iyi fikir veren test 1 Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 Hava filtreside yağ değişiminde değişti Şahin bey önerilerinizi dikkate alıcan. Yağ seviyesi max çizgisinin orda içinde biraz fazlalık varsa ondan yağ yakıyor olabilirmi dersiniz? Çağlar bey bencede kompresyon iyi bi fikir bi ara kompresyon testi yaptırıyım en iyisi. Bu arada bugün şarj dinamomu yaptırdım 150 işçilik 35 bilyalar ve 50 kömürün olduğu parçaya ödeme yaptım 235 tl ödedim toplamda. Usta şarj dinamosunu sökerken akla karayı seçti Bizim ufaklıklarda çalışma alanı pek olmadığı için zorlandı biraz ama olsun sonuç olarak hallettim. Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 Farı söktü ardından motoru askıda tutan parçayı söktü ardından şarj dinamosunu söktü zatende yinede iyi zaman aldı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 olacak o Ka dar zaten başka elektriksel parça yoKa da 1 Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 Egr valfinin bizim araçlarda başka bir adı varmı ve bizim Ka'larda nerede bulunuyor ? Parça olarak hiç denk gelmedim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Aralık 2016 Paylaş 16 Aralık 2016 Egr valfinin bizim araçlarda başka bir adı varmı ve bizim Ka'larda nerede bulunuyor ? Parça olarak hiç denk gelmedim. KA'larda EGR valfi yoktur. 1 Yorum bağlantısı
Şahin Kutun 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 KA'larda EGR valfi yoktur. bunu öğrendiğim iyi oldu bende bi ara egr valfini temizlemeyi düşünüyordum ozaman 3. numarayı egsoz sensörü kontrol edilecek diye değiştirelimmi? 1 Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 sani beyin dediği gibi. bencede parasını ödemediyseniz almayın. yada kargo ücretini siz verin değiştirsinler. yada o tanıdık lastikciyi bidahaki sefere tanımamazlıktan gelin, sonuçta siz almassanız çöpe atacak değilye başkasına satar lastikleri. Adamın hatası, parasını da ödemediniz anladığım kadarı ile. Ayrıca iade de edebilir o lastikleri. Ayak yapıyor işte satmak için. Yazık böyle esnafa... Lastikleri aldığım arkadaş Michelin bayisi kazık atmaz diye düşünmüştüm. Lafına güvenip aldık. Her ne kadar yanlış ölçü olsa da, parasını ödememiştim ama hayırlı olsun dedikten sonra da vazgeçmeyi kendime yakıştıramadım. Sürekli yüz yüze geleceğiz. Bir daha alışveriş yapmam, çevremi de göndermem olur biter. Dün lastikler geldi. Üzerindeki etikette yakıt bölümü F sınıfı olarak işaretliydi. Görünce biraz canım sıkıldı ama zaten mahalle içi kullanım yaptığım için çokta umursamadım. Ama yine de arkadaşın kulaklarını çınlattım. Dün lastikler değiştirilirken siboplarıda değiştirttim. Bir tanesinde demir sibop varmış. Sökülürken sibop yerinde kırılma/genişleme yaptı. Yeni sibop olmadı haliyle. Montajı yapan usta orayı kaynakla doldurup başka yerden sibop deliği açtı. O şekilde çözdük artık. Bugün sabah kontağı açamadım. Zaten bir kaç gündür anahtar zor dönüyordu. Bugün sabah hiç dönmedi. Ustaya verdim anahtarı evin önünde söküp şifrelerini tamir edip yeniden takacaktı. Bilmiyorum artık ne yaptı. Öğleden sonra haber gelir.. 1 Yorum bağlantısı
Şahin Kutun 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 (düzenlendi) Lastikleri aldığım arkadaş Michelin bayisi kazık atmaz diye düşünmüştüm. Lafına güvenip aldık. Her ne kadar yanlış ölçü olsa da, parasını ödememiştim ama hayırlı olsun dedikten sonra da vazgeçmeyi kendime yakıştıramadım. Sürekli yüz yüze geleceğiz. Bir daha alışveriş yapmam, çevremi de göndermem olur biter. Dün lastikler geldi. Üzerindeki etikette yakıt bölümü F sınıfı olarak işaretliydi. Görünce biraz canım sıkıldı ama zaten mahalle içi kullanım yaptığım için çokta umursamadım. Ama yine de arkadaşın kulaklarını çınlattım. Dün lastikler değiştirilirken siboplarıda değiştirttim. Bir tanesinde demir sibop varmış. Sökülürken sibop yerinde kırılma/genişleme yaptı. Yeni sibop olmadı haliyle. Montajı yapan usta orayı kaynakla doldurup başka yerden sibop deliği açtı. O şekilde çözdük artık. Bugün sabah kontağı açamadım. Zaten bir kaç gündür anahtar zor dönüyordu. Bugün sabah hiç dönmedi. Ustaya verdim anahtarı evin önünde söküp şifrelerini tamir edip yeniden takacaktı. Bilmiyorum artık ne yaptı. Öğleden sonra haber gelir.. madem kullanıcaksınz öncelikle hayırlı olsun ben olsam genede almazdım yenisini sipariş ettirirdim, kulak çınlatma işini arkadaşın yanında daha kibar bi şekilde olabilirdi ne ustasıymış o öyle başka yerden delik açma kaynakla doldurma falan? araba hala evin önünde duruyormu şu an merak ettim? şaka bir yana umarım herşey yolunda gider sağlam bi ford ka'nın yerine başka araç tanımam 17 Aralık 2016 tarihinde Şahin Kutun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 madem kullanıcaksınz öncelikle hayırlı olsun ben olsam genede almazdım yenisini sipariş ettirirdim, kulak çınlatma işini arkadaşın yanında daha kibar bi şekilde olabilirdi ne ustasıymış o öyle başka yerden delik açma kaynakla doldurma falan? araba hala evin önünde duruyormu şu an merak ettim? şaka bir yana umarım herşey yolunda gider sağlam bi ford ka'nın yerine başka araç tanımam Lastikleri takanlar bulunduğum ilçenin en düzgün rot&balans ayarlamasını da yapan ustalar. Hatta tam sol yapıp hafif tümsek çıkarken sol amortisörden tak diye yüksek bir ses geliyordu. Amortisörün kaput altında görünen bağlantı yerini söktü, kauçuk parçayı ters çevirip tekrar taktı ve ses gitti. Kontağın şifreleri yenilendi. Şimdi tıkır tıkır çalışıyor. Sorun kalmadı arabada. Şimdi yıkamaya bıraktım. Temizlensin bakalım ufaklık. 1 Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Hayırlı olsun abi yeni lastikler yeni işlemler. Güzel,keyifli günlerde eskitmen dileğiyle. Yorum bağlantısı
Şahin Kutun 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Lastikleri takanlar bulunduğum ilçenin en düzgün rot&balans ayarlamasını da yapan ustalar. Hatta tam sol yapıp hafif tümsek çıkarken sol amortisörden tak diye yüksek bir ses geliyordu. Amortisörün kaput altında görünen bağlantı yerini söktü, kauçuk parçayı ters çevirip tekrar taktı ve ses gitti. Kontağın şifreleri yenilendi. Şimdi tıkır tıkır çalışıyor. Sorun kalmadı arabada. Şimdi yıkamaya bıraktım. Temizlensin bakalım ufaklık. hayırlı olsun keyifli sürüşler Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Hayırlı olsun abi yeni lastikler yeni işlemler. Güzel,keyifli günlerde eskitmen dileğiyle. hayırlı olsun keyifli sürüşler Teşekkürler arkadaşlar.. Motor, alt takım ve iç mekan iyileştirmelerini bitirdim. Geriye bir tek kozmetik bozukluklar var. 2 yanakta gamze, tavan ve kaputta boya yanığı, tamponların boyanması falan lazım. Komple bir temizlik boyası olsa iyi olacak. Ama sonra satarken tren durdurmuş derler diye biraz çekimser bakıyorum. Şu kışı bir geçirelim de yaza kaşıntı tutarsa boyatıveririz artık Herkese keyifli sürüşler.. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Uzer 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Arkadaslar hava filtresini actim.Iat sensoru bir yere bagli olmayacak mi.bosta duruyor. http://hizliresim.com/MokDAk Yorum bağlantısı
Recommended Posts