İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Çağlar Bayur

lpg ayarı ile ilgili olabilir. buji tırnak aralığı yanlışsa da yapabilir.

soketin fotosu var mı?

Yorum bağlantısı
Onur Ayhan
(düzenlendi)

lpg ayarı ile ilgili olabilir. buji tırnak aralığı yanlışsa da yapabilir.

soketin fotosu var mı?

Lpg ayarı çok güzel dedi. Belki de diğer parçaları değiştirerek yolmak istedi :)

Soketin fotoau yok malesef ama kare şeklinde bi soketti. Kapı içinde takacak yer göremedim çıkmış olma ihtimalini düşünerek baktım ama

tarihinde Onur Ayhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

58834129e8d322774d03e15fcc80f8cc.jpg

9e31b870f0587f68c7edc4876c7fa719.jpg

Bu şekilde takılıyor.

Merhaba plastik conta tarzı bir şey var oraya takıyorsunuz benim eskimişti Bostancı sanayi sitesinde 5liraya alıp takmıştım

Yorum bağlantısı
Bahadır Tan

Merhaba arkadaşlar bende eşime 98 ford ka alarak sizin ailenize katılmış bulunmaktayım. Bi kaç sorum olacak sizlere;

- araç lpgde iken durmaya yakın stop ediyor. ( benzinde yapmıyor rolanti valfi ve hız sensörünü temizlettim. Başka bi usta buji kabloları ve bobin değişmesi gerekiyor dedi)

- arka sağ taraftan sanki bişey kaportaya çarpıyor gibi ses geliyor bir türlü bulamadım nerden geldiğini ( sesi bulmak için belki sağ kapı içidir diye söktüm iki tane soket vardı biri cam indirme ve kaldırma soketi diğeri boşta olan bi soketti ne olduğunu bilen var mı?)

Şimdiden teşekkür ederim

- Stop etme sorunu bende de var. Ama şehir içinde yapmıyor. Bazen şehir dışında  5-10 km.lik bir sürüş yaptığımda bir süre sonra debraja bastığımda yada vitesi boşa aldığımda stop ediyor. Bujileri yeni değiştirdim, kablolarda sorun yok. Rolanti valfi ve hız sensörünü elletmedim. Bir kere açıldı mı düzen tutmuyor, hep temizlenmek isteyecek çünkü. Bu arabayla şehir dışına çıkmadığım için şimdilik böyle idare ediyorum, çok rahatsız etmiyor. 

- Geri vitese takıp geri geldiğimde sol ön tarafta bir takırtı geliyor ayrıca garaj girişi/kaldırım gibi bir yere tam sol yapıp çıkarken (arabada askıda kalıyormuş gibi olduğunda) yine sol taraftan meyve suyu kutusunu ezip patlatmış gibi bir ses geliyor. 

- Son olarak araba çalışırken motordan birbirine sürten bilye sesi gibi (viyik viyik) değişik bir ses geliyor :) Tam tarif edemedim sanırım :) 

Güle güle kullan fena durmamış ton farkı olmasa kaportayla daha da bi güzel olurmuş.

Teşekkürler.. Boyaları internetten aldım, daha koyu olur diye düşünmüştüm. Ama şansıma aliexpressten aldığım plastik şeritlerle birebir uydu renkler. Bende çerçevelerin etrafını ve airbag'in çevresini dolaştım. Çerçeve aralarındaki boşluk kapandı ve hiç oynayıp ses yapmıyor. Güzel oldu. 

Boya işini ilk defa yaptım. Hatta ofisimde boyadım her yer mavi boya tozu oldu :) Temizlemek için baya uğraştım. :) 

Basit bir iş olsa tekrar piano black olarak baştan yapacağım ama bir daha söküp takmam o parçaları. Artık arabanın rengini ön göğüslüğe uydururum :) 

Hiç fena olmamış. Bu arada çift airbag'li ve muhtemelen abs'li olan aracınızdan sayılıdır TR'de. Güle güle kullanın.

Çok teşekkürler.. Evet klima, çift airbag ve abs var. Klima hariç diğerleri çalışıyor mu bilmiyorum ama :) 

Tekrar söküp mat siyaha boyayın, analog saatin beyaz çerçevesini de aynı renk boyarsanız sade ve çok hoş olur.

Kolay bir iş olsa piano black olarak tekrar yaparım ama artık gözüm kesmiyor. Bu kadarla idare edeceğiz. :) 

58834129e8d322774d03e15fcc80f8cc.jpg

9e31b870f0587f68c7edc4876c7fa719.jpg

Bu şekilde takılıyor.

Benimki de şasede sabit durması yerden çıkmış. Plastik conta gibi parçayı aldım ama bir türlü takamadım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Ka' lar triger kayışlı mı zincirli mi acaba ?

Zincirlidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kara

Zincirlidir.

Teşekkürler. Zincirlere değişim gerek yok sanırım değil mi ?

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Üretici tavsiyesini bilmiyorum. 200 bin diye aklımda kalmış. Ses yaparsa değişir, ses yapmadan da kopanlar olmuş. Kilometreniz yüksekse, hiç değişmemişse değiştirin riske atmayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kara

Geçenlerde internetten ford araçlar için ka çeki demiri satın aldım. Satıcı uyacağını yazmış ancak büyük geldi vida yeri, iade ettim. Bu işi nasıl çözerim. Çekmeleri gerekse yollarda rezil olurum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çekiciler genelde kendileri halleder luzum üstüne o kadar endişe etmeyiniz

Yorum bağlantısı
Burak Kara

çekiciler genelde kendileri halleder luzum üstüne o kadar endişe etmeyiniz

Eşe dosta falan arabasıyla çektirmeye kalksam orada problem olacak ama...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçenlerde internetten ford araçlar için ka çeki demiri satın aldım. Satıcı uyacağını yazmış ancak büyük geldi vida yeri, iade ettim. Bu işi nasıl çözerim. Çekmeleri gerekse yollarda rezil olurum.

Kriko setinizin içinde yok mu?
Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Selam arkadaşlar,bunun için konu açmayayım dedim,silecek konusunda kafam takıldı boyutlar 48,43 ve arkadaki 41 mi olacak? Önleri 48 48 yapsam olmaz mı? Yani bunlar standart mı oluyor yoksa her birinin boyutu bir iki cm farklı olsa olmaz mı,bilemedim.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Kriko setinizin içinde yok mu?

Yeri sağ farın arkası diye biliyordum orada yok. Krikonun üzerine monteliyse görmemiş olabilirim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yeri sağ farın arkası diye biliyordum orada yok. Krikonun üzerine monteliyse görmemiş olabilirim.

Krikonun üstündedir. Bir daha kontrol edin.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Selam arkadaşlar,bunun için konu açmayayım dedim,silecek konusunda kafam takıldı boyutlar 48,43 ve arkadaki 41 mi olacak? Önleri 48 48 yapsam olmaz mı? Yani bunlar standart mı oluyor yoksa her birinin boyutu bir iki cm farklı olsa olmaz mı,bilemedim.

Silecekler farkli ölçü idi. Uzun alirsaniz ust uste binerler, birbirlerine vururlar.
Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

Arkadaşlar 97 model aracım için kış lastiği almayı düşünüyorum performans açısından hangi ebat lastik önerirseniz jant ebatı 13 :)

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Arkadaşlar 97 model aracım için kış lastiği almayı düşünüyorum performans açısından hangi ebat lastik önerirseniz jant ebatı 13 :)

Bridgestone ve lassa dan çok memnunum şiddetle tavsiye ederim.Ka da Bridgestone ile bir kış geçirdik hiç yolda bırakmadı kar olan hergün yollardaydım

Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

Bridgestone ve lassa dan çok memnunum şiddetle tavsiye ederim.Ka da Bridgestone ile bir kış geçirdik hiç yolda bırakmadı kar olan hergün yollardaydım[/quite

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim Musa bey şuan 4mevsim lastiklerim Bridgestone çok memnunum bende kışlık olarak dunlop almayı düşünüyordum ama bir de 165 70 13 takılı şuan 155 70 13 ebatlarında lastik olduğunu söyledi ideal boyut nedir sizce :)

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Bridgestone ve lassa dan çok memnunum şiddetle tavsiye ederim.Ka da Bridgestone ile bir kış geçirdik hiç yolda bırakmadı kar olan hergün yollardaydım[/quite

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim Musa bey şuan 4mevsim lastiklerim Bridgestone çok memnunum bende kışlık olarak dunlop almayı düşünüyordum ama bir de 165 70 13 takılı şuan 155 70 13 ebatlarında lastik olduğunu söyledi ideal boyut nedir sizce :)

Benim jantlarım 14 .ve 175 tabanlı.Hiç 13 kullanmadığım ama 155 sanki biraz dar bir taban olur gbime geliyor.Zaten efsane bir yol tutamama alışkanlığı var Ka nın ben olsam durumu daha da zorlaştırmazdım :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Jant değiştirmiyor muydunuz siz?

Ben olsam 14'e geçerdim :)

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

165*70*13 hoplayarak gitmezmi o lastik :) Genişliğin %70 i mi oluyordu ölçü

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...