İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Doğuş Yılmaz

verimsiz tarafı ne idi?

Verimsiz tarafı şu; ilk olarak bir kış geçirdikten sonra göstergenin gidip gelmesi,sesinin önce değişmesi ve sonra temelli yok olması. Daha sonra sadece deviri göstermeye başladı,diğer tuşları işlevsiz hale geldi. Odb cihazıyla yaptığım karşılaştırmada birbirini tutmuyordu ısı ve devir zamanı.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Verimsiz tarafı şu; ilk olarak bir kış geçirdikten sonra göstergenin gidip gelmesi,sesinin önce değişmesi ve sonra temelli yok olması. Daha sonra sadece deviri göstermeye başladı,diğer tuşları işlevsiz hale geldi. Odb cihazıyla yaptığım karşılaştırmada birbirini tutmuyordu ısı ve devir zamanı.

Mehmet Acar ile irtibat kurdunuz mu?

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Mehmet Acar ile irtibat kurdunuz mu?

Bir konuşmanın altında kendisine yazdım durumu ama görmedi sanırım.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Aklıma takılan bir iki şey var;

Ben arabanın yağ seviyesini bir türlü anlayamıyorum bu arabada. Sizde de durum böyle mi ? Çubuğu temizleyip tekrar takıp çıkarıyorum ama seviye falan anlaşılmıyor.

Ayrıca arabanın sadece şehir içinde su eksiltmesi mümkün müdür ? Aydın'dan Bursa'ya geldiğimde eksilme yoktu ama şehir içinde 150-200 km yol yaptım max' tan min' e inmiş seviye.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

motor soğuyunca kapağı gevşetin seviye yükselbilir

yağ seviyesi anlaşılır?

Bugün suyu kontrol ettiğimde motor soğuktu, kapağı açınca bir değişme olmadı diye hatırlıyorum. Bir dahaki sefere daha dikkat ederim. Yağ çubuğunuda uygun bir zamanda fotoğraf çekerim. Çubuğu arkadaşa da gösterdim ama seviyeyi o da anlayamadı.

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Bugün suyu kontrol ettiğimde motor soğuktu, kapağı açınca bir değişme olmadı diye hatırlıyorum. Bir dahaki sefere daha dikkat ederim. Yağ çubuğunuda uygun bir zamanda fotoğraf çekerim. Çubuğu arkadaşa da gösterdim ama seviyeyi o da anlayamadı.

Aynı dertten ben de muzdaribim. Çubuğu silip tekrar takıp çıkarıyorum ama yağ seviyesi her yere bulaşmış oluyor anlaşılmıyor. En iyisi sabah motoru çalıştırmadan bakmak. Ben böyle çözüm buldum :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

En sağlıklısı motor çalışma sıcaklığında stop edildikten sonra ölçmektir. Motor soğukken dolanımdaki yağlarda kartere süzüldüğünden sağlıklı ölçüm yapılamaz. Yağ çubuğunda seviye belirleyememe durumu benimde başıma geldi. Eğer yağ, standartların dışında fazla konmuşsa çubukta yağ her yere bulaşmış görünüyor. Bir de yağ çubuğunu yerine koyarken çıkarırken çıkıntılı taraf sağa bakmalı. Farklı açılarda takıp çıkarıp ölçüm yapınca yine aynı sorunla karşılaşmıştım. Ben bu şekilde sorunu çözdüm, denemenizde fayda var.

Çubuk yönü bu şekilde olmalı.

ford_apd_dsc_0002%20ka%20mp3_214.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Benim usta çubuğun eğrilmiş olduğunu farketmemişti yağı koyarken.Çubuğu düzeltince 2 çizginin altında olan yağ çizgilerin ortasına geliverdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emir Şansal

Merhabalar,benim arkadaşlara sorum klimayla ilgili olacak arabayi yaklasik bir ay önce aldim stop etme ve cam tutukluğu disinda bir sorunla karşılaşmadım aldığım sahis sadece klima gazi doldurulacak dedi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren GÜZELKAN

Merhabalar,benim arkadaşlara sorum klimayla ilgili olacak arabayi yaklasik bir ay önce aldim stop etme ve cam tutukluğu disinda bir sorunla karşılaşmadım aldığım sahis sadece klima gazi doldurulacak dedi [emoji34]maalesef bende inandım büyük bir hevesle gaz basmaya gittiğimde test cihazinda kaçak olduğu çıktı tampon sökülüp problemin nerden kaynaklandığını ve tamir yapilacagini soylediler ve macera basladi radyatorde kacak oldugu tespit edildi tamir yapildi gaz basıldı [emoji2]aldığım gün klima sorunsuZ çalıştı gerçekten buz gibi yapiyordu ama bu keyif uzun sürmedi birden bire klimadan aşırı sıcak hava üflemeye basladi ve periyodik olarak sorun devam ediyor bazen soğuk, genelde sıcak üfleme yapiyor ne yapacağımı bilemiyorum 350 tl masraf ettim

Camlarda acildimi kapanmıyor ara ara,ne yapacağımı bilemedim ayni sorunu yasayan arkadaşım varmidir destekleriniz için şimdiden teşekkürler iyi geceler dilerim

Hocam sürekli olarak sıcak hava üflüyorsa büyük ihtimal kronik kalorifer musluğu bozulmuştur. Klima kompresör devreye giriyorsa gaz da varsa sorumlu musluk bence. Alırsan kesinlikle orjinal ürün al ben yan sanayisini en fazla 4 gün çalıştırdım sonra orjinal taktım 1 yıldır çıt yok. Sökme takma kendin yapabilirsin az becerin varsa yer olarakta cam önündeki plastiği sökünce motorun hemen arkasında zaten göreceksin elektrikli soketli 2 tane hortum giren bir parça...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Merhabalar,benim arkadaşlara sorum klimayla ilgili olacak arabayi yaklasik bir ay önce aldim stop etme ve cam tutukluğu disinda bir sorunla karşılaşmadım aldığım sahis sadece klima gazi doldurulacak dedi maalesef bende inandım büyük bir hevesle gaz basmaya gittiğimde test cihazinda kaçak olduğu çıktı tampon sökülüp problemin nerden kaynaklandığını ve tamir yapilacagini soylediler ve macera basladi radyatorde kacak oldugu tespit edildi tamir yapildi gaz basıldı aldığım gün klima sorunsuZ çalıştı gerçekten buz gibi yapiyordu ama bu keyif uzun sürmedi birden bire klimadan aşırı sıcak hava üflemeye basladi ve periyodik olarak sorun devam ediyor bazen soğuk, genelde sıcak üfleme yapiyor ne yapacağımı bilemiyorum 350 tl masraf ettim

Camlarda acildimi kapanmıyor ara ara,ne yapacağımı bilemedim ayni sorunu yasayan arkadaşım varmidir destekleriniz için şimdiden teşekkürler iyi geceler dilerim

Camın açıldığında kapanmamasının sebebi cam krikosunda camın tutacağından çıkması.Döşemeyi söktüğünüzde göreceksiniz.Camı güçlü bir tutkalla bu tutacağa yapıştırırsanız bir daha yerinden çıkmaz.Açmışken cam krikosuna bulaşan pislikleri de temizlerseniz bayıla bayıla kalkan cam bir anda roket gibi yukarı çıkar.

Yorum bağlantısı
Eren GÜZELKAN

Eşimin arabasındaki sağ cam aynı senin dediğin var musa abi demekki 2 dk döşeme söküp temizliyeyim bende acaba motor mu gidiyo diye korktum..

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Eşimin arabasındaki sağ cam aynı senin dediğin var musa abi demekki 2 dk döşeme söküp temizliyeyim bende acaba motor mu gidiyo diye korktum..

2 seçenek var

1-Kapı kilit koruması aynı zamanda camın hareket rayı.Bu ray eğilip büküldü ise kanalına birşeyler kaçtıysa.

2-Kriko hareket mekanizmasında pislik biriktiyse

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

klima uzun süre gazsız kalırsa contalar gevrekleşlir. gaz ile birlikte yağ da basılmaktadır. yağdan yoksun kalmışsa sebebp olabilir. tekrar vakum testi ve sonrasında gaz+yağ bastırın. bazen 3. sefere kadar gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Vezir ipek

Bende alırken gaz yok dediler doldurma ihtiyacı duymadım kış diye bi ara satacak gibi oldum bana arızalı ise dediler satmadim doldurttum canavar gibi çalışıyor çok şükür.

Yorum bağlantısı
Sinem Akyel

Merhabalar 70 80 km sonra arabamın yağını değiştireceğim forumdan okuduğum kadarıyla 5/30 yağ alacağım belli bir marka var mı illa bu olmalı dediğiniz ve internetten getirtip ustaya götürsem halleder mi ne kadara halleder?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

3,75 alınmalı. Filtre ile beraber değişmeli. Castrol Magnatec iyidir.

Ustanız neden almıyor?

Yorum bağlantısı
Sinem Akyel

İnternette daha Ucuz diye duydum ondan sipariş verip yağı kendim götürmeyi düşünüyorum farketmiyor mu fiyat olarak?

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İnternette daha Ucuz diye duydum ondan sipariş verip yağı kendim götürmeyi düşünüyorum farketmiyor mu fiyat olarak?

İnternetten araştırın, ustanızdan da fiyat alın tabi.

4LT'lik bulamazsanı 5LT'lik almanız gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Sinem Akyel

Tamam çok teşekkür ederim Sani bey 5/ 30 doğru değil mi yanlış bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aynen, doğrudur.

Bakım zamanı subap ayarlarını da unutmayın. Onları da yapsın. Motorun üstünde yazmıyorsa ölçüler, iletebilirim.

Yorum bağlantısı
Sinem Akyel

Alayım ölçüleri zahmet olmazsa yazmıyor sanırım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...