Semih Doylan 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 250 lira sadece direksiyon kutusu revizyon fiyatı zaten debriyaj baskı balatada orjinalse fiyat iyidir. Bu arada Muğla merkezde mi yaptırdınız bu işlemleri? muğla-ortacada yaptırdım Yorum bağlantısı
Gürcan Çimenay 20 Haziran 2015 Paylaş 20 Haziran 2015 Herkese merhabalar, Belkin marka CarAudio connect bluetooth hands free kit diye bir cihaz var bunu ka ile kullanabilir miyim? Daha önce tecrübe eden varsa bilgilendirebilir mi? Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Haziran 2015 Paylaş 22 Haziran 2015 Herkese merhabalar, Belkin marka CarAudio connect bluetooth hands free kit diye bir cihaz var bunu ka ile kullanabilir miyim? Daha önce tecrübe eden varsa bilgilendirebilir mi? Şimdiden teşekkürler. AUX'tan bağlanıyordur muhtemelen. Gerekli çevirici var ise olur büyük ihtimalle. Yorum bağlantısı
Gürcan Çimenay 27 Haziran 2015 Paylaş 27 Haziran 2015 AUX'tan bağlanıyordur muhtemelen. Gerekli çevirici var ise olur büyük ihtimalle. Sani bey teşekkürler. Bir soru daha, hız gösterge lambası çalışmıyor. Bunun için konsolun sökülmesine gerek var mı? Gösterdiğim biri sökülmesi gerek lambası bozulmuştur dedi. Sizce de öyle midir? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Haziran 2015 Paylaş 27 Haziran 2015 Sani bey teşekkürler. Bir soru daha, hız gösterge lambası çalışmıyor. Bunun için konsolun sökülmesine gerek var mı? Gösterdiğim biri sökülmesi gerek lambası bozulmuştur dedi. Sizce de öyle midir? Önce teyp, sonrasında çerçevesi -ki göstergeyi de kapsıyor. sökülecek. Sonrasında gösterge sökülüp ampülü değişecek. 1 Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 29 Haziran 2015 Paylaş 29 Haziran 2015 Arkadaşlar merhaba. Nihayet kafama göre bir Ford Ka alabildim bu gün Uzun zamandır bakınıyordum. Aldığım kişi de söyledi boşta stop etme durumunu, forumdan da öğrendiğim kronik sorun biliyorum bi ona baktırmam lâzım. Şunu sormak istiyorum şimdi Bolu'dan aldım aracı,burada sanayide göstersem anlayıp yapabilecekleri bir işlem mi yoksa İstanbul'a kadar idare edip No Name serviste mi daha sağlıklı olur. Bir diğer sorum benzin göstergesi çeyrekte duruyordu sabah aracı teslim aldığımda. Kontak kapalıyken de çeyrek de gösteriyor. Bu modellerde böyle mi yoksa ibrede sıkıntı mı var? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Haziran 2015 Paylaş 29 Haziran 2015 Arkadaşlar merhaba. Nihayet kafama göre bir Ford Ka alabildim bu gün Uzun zamandır bakınıyordum. Aldığım kişi de söyledi boşta stop etme durumunu, forumdan da öğrendiğim kronik sorun biliyorum bi ona baktırmam lâzım. Şunu sormak istiyorum şimdi Bolu'dan aldım aracı,burada sanayide göstersem anlayıp yapabilecekleri bir işlem mi yoksa İstanbul'a kadar idare edip No Name serviste mi daha sağlıklı olur. Bir diğer sorum benzin göstergesi çeyrekte duruyordu sabah aracı teslim aldığımda. Kontak kapalıyken de çeyrek de gösteriyor. Bu modellerde böyle mi yoksa ibrede sıkıntı mı var? Uzun yola çıkabilecek bakımı yapıldıysa doğru No Name'e! Umarım göstererek aldınız? Benzin ibresi analogtur. Şamandıraya direkt bağlıdır. Sürekli gösterir. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 29 Haziran 2015 Paylaş 29 Haziran 2015 Uzun yol için yağ bakımı, fren vs. Yarına sanayide baktıracağım. Almadan önce bi sanayide baktırdım. Motor 2/4 yarı yarıya demişler ama genel olarak temiz araç demişler. Tabi bir No Name gibi bakamazlar ama iyi durumda gibi uzun yol bakımı için başka baktırmam gereken önemli detay var mıdır benim atladığım? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Haziran 2015 Paylaş 29 Haziran 2015 Uzun yol için yağ bakımı, fren vs. Yarına sanayide baktıracağım. Almadan önce bi sanayide baktırdım. Motor 2/4 yarı yarıya demişler ama genel olarak temiz araç demişler. Tabi bir No Name gibi bakamazlar ama iyi durumda gibi uzun yol bakımı için başka baktırmam gereken önemli detay var mıdır benim atladığım? Suyuna baktırın, hararetine baktırın. Başka da bir şey yok. 5-30 yağ kullanılacak, aman dikkat. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 29 Haziran 2015 Paylaş 29 Haziran 2015 Tamamdır. O yağ numarası aklımda zaten hocam teşekkür ederim tekrar 1 Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Herkese iyi akşamlar. Bu gün sıkıntı olan stop etme olayı baya bir başımıza geldi. Düz yolda giderken gaz verdiğimiz için ara ara bu sıkıntı çok bariz belli olmuyordu. Bu gün sürekli yokuş aşağı seyrettiğimiz yolda iki sefer araba stop etti. Bunu da araba vitesteyken yaptı. On gün kadar daha Bolu'da olduğum için baktırsam mı bilemedim. Yani sağına soluna el atıp çıkma farklı bir modelin parçasını takarlar diye endişeleniyorum. Basit bir rolanti ayarı ile halledilir mi sizce,ama en çok kafama takılan olay araç giderken viteste stop etmesi,gaz vermediğimiz için. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 maaelsef harhangibr aya ryoktur lpg de rakım farkı etken olabilir? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Rölanti valfi üstünde bir vida var ama sakın elletmeyin. Vida ellenildiği taktirde eski düzeni asla tutmuyor, daha kötü oluyor. Siz bir rölanti valfi ile hız sensörü araştırın. İkisini de kendiniz değiştirebilirsiniz biraz anlıyorsanız. 2 Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Bi onlara bakayım madem. Yani hiç araba parçası değiştirmedim ama değiştiren bulurum bu parçaların sıfırdan bahsediyorsunuz değil mi? Boğaz kelebeğini temizletsem ondan da olabilir mi acaba? Yani inanın ilk arabam bu yaşa kadar hiç merakım da yoktu,forum sayesinde baya bir olaydan haberdar oldum:D 1 Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Aracın stop etmesiyle ilgili olarak araştırma yaparken şöyle bir bilgiye ulaştım sizinle paylaşmak isterim. Doğruluk payı var mıdır yok mudur yorumlarınızı esirgemeyin:) benim arabanın da debriyaj bayağı yukarıda kavrıyor çünkü. Hala istanbul'da olmadığım için baktırmadım stop etme sorununu ama pazartesi sanayiye gidip göstermek durumundayım. Bu gün de düz yolda 90-100 km hızla giderken de stop etme sorunu yaşadım. Korkutmaya başladı bu durum açıkçası. Ben şu buldugum bilgiyi yapıştırayım şuraya : Konu: ford ka stop ediyor Sorun debrİyaj Bir çok kişi bu sorunu yaşıyor. Bu sıkıntıyı 2 yıl çektim iyi biliyorum Sırf çözümü yazabilmek için de üye oldum. Ustalara götürünce o sensör, bu sensör ne var ne yoksa değiştirtiyorlar yine de çözülmüyor. Önce bunu değiştirtirler : ROLANTİ AYARLAYICISI (BY-PASS VENTİL) 200 liranızı boşu boşuna verirsiniz. SORUN ÇÖZÜLMEZ!!! Sonra hava akış ayarlayıcısını değiştirtirler boş yere : Orijinali 300-350 lira falandır. SORUN ÇÖZÜLMEZ!!! ÇÜNKÜ SORUN Otomatik debriyajdadır. Bu sorunu yaşayanlar bilirler Ford KA motoru debriyaja basıldığında STOP eder. Otomatik debriyaj motor devrini ayarlarken bir sorun yaşıyor. Benim debriyaj neredeyse komple bırakınca kavrıyordu. Baskı balata bitmişti. Ve yüksek devirde ışıklara yanaşırken ve dönüşlerde debriyaja bastığım anda motor stop ediyordu. ÇÖZÜM: BASKI-BALATA-RULMAN değişti. Şanzuman yağı da yenilendi. Artık DEBRİYAJ tık diye kavrıyor. Ve STOP sorunu çözüldü. Bu sorun varsa muhtemelen debriyaj bitmiştir. Hem çok yakar hem de sinirlerinizi bozarsınız. (ÖNEMLİ NOT: Bu durumun önemli bir yan etkisi HİDROLİK DİREKSİYON'u bozmasıdır.Ne alaka derseniz, motor stop ettiğinde direksiyon sertleşir hidrolik devreden çıkar. Dönüşte iseniz ve direksiyonu çevirmeniz gerekiyorsa, zorlar ve hidrolik keçelerine baskıya sebep verirsiniz. Hidrolik pompanız ve marş motorunun üstündeki keçelerden direksiyon hidroliği eksiltirsiniz. Direksiyon hidrolik pompa orijinali 350 liradır, bilginize. En azından bende bu sorunlara yol açtı TÜVTÜRKte AĞIR KUSUR sayılıyor ve bir de hidrolik direksiyon masrafı çıkıyor size) 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 KA'larda otomatik debriyaj yoktur ki? Hidrolik debriyaj vardır bu da debriyaja basarken balatanın kolay ayrılması için fren hidroliğinizden faydalanır. Sorunu yazan arkadaşın hız sensörünü değiştirmemişler, bu sebeple stop etmiş. Forumda çokça "dönüşlerde stop etme, ışıklarda stop etme" sorununu konuştuk. Hepsi aynı sebepten çıktı. Zaten muhtemelen debriyajı sökmek için şanzımanı indirirlerken hız sensörünü takmışlar veya değiştirmişlerdir. Ha, debriyajınızı değiştirirseniz tabii ki sizin için daha iyi olur. Araç daha az yakar, debriyaj pedalınız pamuk gibi olur, çekişiniz artar. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Muhtemelen dediğiniz gibi. Bana da garip geldi mevzu,otomatik debriyaj olayını corsa modellerde duymuştum da ben yine de bi paylaşayım dedim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 o balatayı değişirken vss sensörü soketini de çıkarmışlardır sorun kalmamıştır.ç otomatik debriyaj da neymiş 1 Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 o balatayı değişirken vss sensörü soketini de çıkarmışlardır sorun kalmamıştır.ç otomatik debriyaj da neymiş vallahi bu arabadan çok anlamasam da otomatik debriyaj bana da mantıksız geldi:) muhtemelen dediğiniz gibi olmuştur. Benim araç boşta çalışırken stop durumu yok onu farkettim. Belli bi hızda giderken yavaşlamak için debriyaj fren yapınca stop ediyor. Bu yüzden yarın hız sensörüne baktıracağım. 1 Yorum bağlantısı
Taner Onagül 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Doğuş kardeşim aracın hayırlı uğurlu olsun... Allah kazasız belasız iyi günlerde kullanmak nasip etsin... Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 9 Temmuz 2015 Paylaş 9 Temmuz 2015 Çok teşekkür ederim Taner Bey. Yakın zamanda fotoğraflarını da paylaşırım Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 13 Temmuz 2015 Paylaş 13 Temmuz 2015 Herkese iyi akşamlar. Nihayet bugün No name servise ulaşabildim Aracın stop etme derdi ortadan kalkmış bulunuyor. Osman ve Fatih Usta'ya saygı ve sevgilerimi iletiyorum:) Ekstradan benim arabanın kendi sesi zannettiğim egzozdan gelen sese de çözüm bulmuş,ufak bir kaynak işi varmış. Ön takımlar için kendisini tekrardan ziyaret edeceğim. Çok sohbet etme imkanım olmasa da yaklaşımı ve güler yüzü için kendilerine teşekkür ederim. Sizler aracılığı ile tanıma fırsatı buldum sizlere de teşekkürü bir borç bilirim,saygılar Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Temmuz 2015 Paylaş 14 Temmuz 2015 Herkese iyi akşamlar. Nihayet bugün No name servise ulaşabildim Aracın stop etme derdi ortadan kalkmış bulunuyor. Osman ve Fatih Usta'ya saygı ve sevgilerimi iletiyorum:) Ekstradan benim arabanın kendi sesi zannettiğim egzozdan gelen sese de çözüm bulmuş,ufak bir kaynak işi varmış. Ön takımlar için kendisini tekrardan ziyaret edeceğim. Çok sohbet etme imkanım olmasa da yaklaşımı ve güler yüzü için kendilerine teşekkür ederim. Sizler aracılığı ile tanıma fırsatı buldum sizlere de teşekkürü bir borç bilirim,saygılar Geçmiş olsun. Ustanızı bulmuşsunuz artık, güle güle anlaşın Stop etme için ne yaptılar? Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 14 Temmuz 2015 Paylaş 14 Temmuz 2015 Valla başında duramadım aracın. Osman usta da geldiğimde çıkmıştı. Acelem vardı biraz. Sensörlere bi bakarım dedi,arabayı alınca kendine gelmişti 100 lira masraf çıktı. Zaten daha işleri var arabanın tekrar detaylı bilgi alırım kendisinden. Vitesler biraz zor geçiyor onu söylemeyi unuttum. Birde direksiyonu tam çevirince sonuna kadar biraz daha zorlarsam inceden bir sürtme hırıltılı sesi geliyor ama titreme yok. Onu da atladım söylemedim. Nedendir ki? Yorum bağlantısı
Recommended Posts