Burak Fidan 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 Ben aracı alırken hem mekanikçi hem kaportacıya baktırdık. Mekanikçi motoru orta demişti, araç kaç yaşında araç, normal demişti. kaportacı ise araç kazalı dedi kapı fitillerini kaldırdı baktı sen bilirsin dedi bana. Böyle bir durumda o an karar vermemek lazım. Diyelim noname'e götürdünüz arabayı orada hemen ustanın yorumunu almayın. Daha önceden gidin kartını alın. Araca baktıktan sonra araç sahibinin yanından ayrılınca telden noname arayın. Sanırım bazen ustalar araç sahibinin yanında konuşamıyorlar. O yüzden varsa problemi söyleyemeyebiliyor. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 Ben aracı alırken hem mekanikçi hem kaportacıya baktırdık. Mekanikçi motoru orta demişti, araç kaç yaşında araç, normal demişti. kaportacı ise araç kazalı dedi kapı fitillerini kaldırdı baktı sen bilirsin dedi bana. Böyle bir durumda o an karar vermemek lazım. Diyelim noname'e götürdünüz arabayı orada hemen ustanın yorumunu almayın. Daha önceden gidin kartını alın. Araca baktıktan sonra araç sahibinin yanından ayrılınca telden noname arayın. Sanırım bazen ustalar araç sahibinin yanında konuşamıyorlar. O yüzden varsa problemi söyleyemeyebiliyor. Ya evet dediğin çok mantıklı,mal sahibinin yanında yok orası böyle burası şöyle araç iş yapmaz demez tabi Bu No Name'in açık adresini tarifini yapabilecek olan varsa yardımcı olabilir mi,ben açık adresini bulamadım bir türlü,nedir ne değildir hafa sonu açık mı, bi öğreneyim çay içmeye gideyim:) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 Ya evet dediğin çok mantıklı,mal sahibinin yanında yok orası böyle burası şöyle araç iş yapmaz demez tabi Bu No Name'in açık adresini tarifini yapabilecek olan varsa yardımcı olabilir mi,ben açık adresini bulamadım bir türlü,nedir ne değildir hafa sonu açık mı, bi öğreneyim çay içmeye gideyim:) http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254633-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/ Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254633-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/ Çok teşekkür ederim,en kısa zamanda gidip çaylarını içer,selamlarınızı iletirim:) 1 Yorum bağlantısı
Sadık Aksakal 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 Aracımı perşembe günü ilana koydum cumartesi günü satıldı bugün de noterdeki işlemleri de hallederek vedalaştık Ka'mızdan.Dünyanın en hızlı satılan arabası Ka galiba 1 Yorum bağlantısı
Taner Onagül 4 Haziran 2015 Paylaş 4 Haziran 2015 Forumda açıklamalarıyla bizleri bilgilendiren, yaşadığınız tecrübelerle bizlere yol gösteren tüm arkadaşlara öncelikle teşekkür ediyorum.. 27.05.2015 tarihinde 98 Model 120.000 km. de ilk bayan sahibinden oldukça diri ve düzgün bir KA sahibi oldum.. Otomotiv dünyasının ve özellikle yedek parça piyasasının içinden biri olduğum için kendi donanımımla uzun bir arayış sonucu bu araca sahibim.. KA yı üniversiteden mezun olan şöförlük konusunda henüz emekleme dönemi yaşayan kızım kullanacak... Araca sahip olduğum günün ertesi günü boya kaporta temizliği ve pasta cilası için kaportacıma bırakıp 2gün sonra teslim aldım, forumdaki paylaşımlardan edindiğim bilgi ile 5-30 yağ ve filtreleri değiştirerek Bolu ya yola çıktım... Sorunsuz ve tatminkar performans ve yakıt tüketimiyle gidip geldim... Şehir içi çok az kullanmış olmamdan dolayı uzun yol ve yüksek hızlarda hissettiğim frenlemede vibrasyonu farkettim bunun sebebininde diske bağlayarak araç için öncelikli bakım periyodunu fren bakımına programladım... Kısacası sürüş konforu, performansı ve yakıt tüketimiyle beni yanıltmadı bu şirin araba... Diyeceksiniz ki 98 model bir araç ta hiç mi sorun yok... Maalesef var... Gün boyu forumda okuyup incelediğim ve net bir açıklama bulamadığım sürücü hava yastığı ikaz lambasının yanması.. Motor çalıştığı andan itibaren periyodik olarak 3 sn. aralıklarla ikaz ışığı flaş yapmakta... Bu sorun ile ilgili tecrübelerinizi rica edeceğim... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Öncelikle hayırlı olsun aracınız. Diskleri değiştirirken ön balataları da mutlaka değiştirmeyi unutmayın. Airbag ışığı için koltuk altı soketlerini kontorl edin öncelikle. Sorun çok büyük ihtimalle orada. Işığın yanma periyordu sürekli ve 3sn de bir mi yoksa 3 kere yan, bekle 3 kere daha yan bekle, sonra sürekli yan gibi vs mi? 1 Yorum bağlantısı
Taner Onagül 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Öncelikle hayırlı olsun aracınız. Diskleri değiştirirken ön balataları da mutlaka değiştirmeyi unutmayın. Airbag ışığı için koltuk altı soketlerini kontorl edin öncelikle. Sorun çok büyük ihtimalle orada. Işığın yanma periyordu sürekli ve 3sn de bir mi yoksa 3 kere yan, bekle 3 kere daha yan bekle, sonra sürekli yan gibi vs mi? Sani Bey, öncelikle şunu belirteyim akşam yazdığım 3 sn. sonradan düşündüğümde bana çok kısa bir zaman dilimi olarak geldi ve bu sabah gerçek bir kronometre tekrar test ettim.. İlk deneme 3.9 sn. sonraki 4.1 sn. Aradaki 0.2 sn. lik fark da sanırım el hassasiyetimle ilgili... Yani bu yanma aralığını 4.0 saniye olarak düşünüyorum.. Sizin sorunuza gelince tespitime göre zaman aralığı değişmeden 4.0 sn. aralıklarla sürekli çakıyor... Şİmdi benim size sorum; koltuk altı soket büyük ihtimalle taban döşeme altında. Durduğu yer itibariyle sol koltuk, sağ koltuk yada iki koltuk arası? Ne taraftadır? Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.. Yorum bağlantısı
Taner Onagül 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Aracımın resimleri... Eklemek istediğiniz yorumlarınızı beklerim; [/url] [/url] [/url] Başkası için küçük benim için KOCAMAN iki araçlık garajım; [/url] Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Oooo Prelude Lastiği niye inik o yavrunun? Sol koltuğun altında. Muhtemelen hiç veri gelmiyor airbag'ten ki sürekli yanıp sönüyor. Arka sileceğiniz değişeceği zaman şundan alın ki, kapağı da tamamlamış olursunuz 1 Yorum bağlantısı
Taner Onagül 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Oooo Prelude Lastiği niye inik o yavrunun? Sol koltuğun altında. Muhtemelen hiç veri gelmiyor airbag'ten ki sürekli yanıp sönüyor. Arka sileceğiniz değişeceği zaman şundan alın ki, kapağı da tamamlamış olursunuz Sani Bey, teşekkür ederim... Prelude min lastiği evet o an için inmiş.. Malum lastiğe saplı bir adet vida çıktı.. Yoğun yağmur nedeniyle şu an koltuk altına giremiyorum, sanıyorum o bölgenin taban halısını açıp kaldırmam gerekecek en kısa zamanda kontrolünü yapıp bilgiyi paylaşacağım... Silecek kapağı için de ayrıca teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Sani Bey, teşekkür ederim... Prelude min lastiği evet o an için inmiş.. Malum lastiğe saplı bir adet vida çıktı.. Yoğun yağmur nedeniyle şu an koltuk altına giremiyorum, sanıyorum o bölgenin taban halısını açıp kaldırmam gerekecek en kısa zamanda kontrolünü yapıp bilgiyi paylaşacağım... Silecek kapağı için de ayrıca teşekkür ederim... Halıyı kaldırmadan görebiliyor olmanız gerekiyor soketleri. 1 Yorum bağlantısı
Taner Onagül 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Halıyı kaldırmadan görebiliyor olmanız gerekiyor soketleri. Halıyı kaldırmadan görmem için bu soketlerin dışarıda olması gerekiyor doğru mu? Dışarıda olması da bana çok mantıklı gelmedi.. Sanıyorum bir yerde hata yapıyorum anlamaya çalışırken!!!! Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Halıyı kaldırmadan görmem için bu soketlerin dışarıda olması gerekiyor doğru mu? Dışarıda olması da bana çok mantıklı gelmedi.. Sanıyorum bir yerde hata yapıyorum anlamaya çalışırken!!!! hocam hayırlı olsun arabanız ilk olarak:) ya bir kaç şey sormak istiyorum ben de bayağıdır bakınıyorum ama hala bir tane denk getiremedim,Bolu'ya gidip gelmeniz açısından güzel deneme olmuş çünkü ben de genel olarak Bolu'ya git gel için kullanmayı düşünüyordum memleket olduğu için:) Sakıncası yoksa araç için ne kadar ödediniz,malum siteden mi aldınız,yoksa araba pazarı vs mi? Yani genel olarak baktığım araçlar ya çok uçuk fiyatlar çekiyor, benim kafamdaki fiyat en fazla 11.000 artık piyasası bu diye düşünüyorum,kaç km bir de,beni de bilgilendirirseniz süper olur:) 1 Yorum bağlantısı
Taner Onagül 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 hocam hayırlı olsun arabanız ilk olarak:) ya bir kaç şey sormak istiyorum ben de bayağıdır bakınıyorum ama hala bir tane denk getiremedim,Bolu'ya gidip gelmeniz açısından güzel deneme olmuş çünkü ben de genel olarak Bolu'ya git gel için kullanmayı düşünüyordum memleket olduğu için:) Sakıncası yoksa araç için ne kadar ödediniz,malum siteden mi aldınız,yoksa araba pazarı vs mi? Yani genel olarak baktığım araçlar ya çok uçuk fiyatlar çekiyor, benim kafamdaki fiyat en fazla 11.000 artık piyasası bu diye düşünüyorum,kaç km bir de,beni de bilgilendirirseniz süper olur:) Doğuş kardeşim öncelikle teşekkür ederim... KA almaya karar verdiğim andan itibaren gerek oto pazarları gerek internet üzerinden kendime 4-5 araçlık bir favori listesi hazırladım... Kaldı ki internet üzerinden bulduğum bir aracı görmek için Düzce ye kadar gittim... Ama ne yazık ki ekran da görünen ile gerçek görüntü arasında aracın Ford KA olmasının dışında hiç bir benzerlik yoktu.. Uzatmadan bu aracı yine malum siteden (sahibinden.com) üzerinden buldum... Burada benim için ön plana çıkan en büyük özellik aracın ilk sahibi ve bayan oluşu 98 model bir araca göre km. sinin düşük olması ve bunun yanında tüm orjinal ekipmanın hala yeni ve saklanıyor olması... (Kullanım ve bakım kitağçığı, yedek anahtarı, 98 tarihli aracın satış faturası) vb. şeyler.... Fiyat olarak sitedeki rakam 12.000 idi... Pazarlık sonucu 11.250 tl. el sıkışıp aldım... Km. 120.000, darbe kaza değişen yok, dyno test sonucu motor %94.3 gibi bir veri ile satın almaya karar verdim... 1 Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Doğuş kardeşim öncelikle teşekkür ederim... KA almaya karar verdiğim andan itibaren gerek oto pazarları gerek internet üzerinden kendime 4-5 araçlık bir favori listesi hazırladım... Kaldı ki internet üzerinden bulduğum bir aracı görmek için Düzce ye kadar gittim... Ama ne yazık ki ekran da görünen ile gerçek görüntü arasında aracın Ford KA olmasının dışında hiç bir benzerlik yoktu.. Uzatmadan bu aracı yine malum siteden (sahibinden.com) üzerinden buldum... Burada benim için ön plana çıkan en büyük özellik aracın ilk sahibi ve bayan oluşu 98 model bir araca göre km. sinin düşük olması ve bunun yanında tüm orjinal ekipmanın hala yeni ve saklanıyor olması... (Kullanım ve bakım kitağçığı, yedek anahtarı, 98 tarihli aracın satış faturası) vb. şeyler.... Fiyat olarak sitedeki rakam 12.000 idi... Pazarlık sonucu 11.250 tl. el sıkışıp aldım... Km. 120.000, darbe kaza değişen yok, dyno test sonucu motor %94.3 gibi bir veri ile satın almaya karar verdim... Hocam güle güle kazasız belasız kullanın inşallah,şimdi hatırladım ilk baktığım zamanlarda bu araç favori listemdeydi de 1-2 güne uçtu tabi bayandan temiz içinde sigara dahi içilmemiş ilanı vardı Yakın illere bende bakıyorum da dediğiniz gibi hiç güvenemiyorum,buradan kalk git oraya hayal kırıklığı olsun da istemiyorum. İlk defa araba alacağım için arabadan çok da anlamıyorum açıkçası,genel olarak bakabildiğim iç temizlik,direksiyon simidi,vites topuzu,pedallar,motorun genel görünümü,döşemeler. Bunun yanında mesajla muayene bilgisi,kaza var mı bunlara bakıyorum,onun dışında artık Allaha'a emanet. Çünkü Ataşehir'deki aracı Maslak'a baktırmaya götürelim dersem döverler herhalde:) En büyük korkum şehir dışından alıp gelirken yolda sıkıntı yaşamak,en azından buralarda olursam direk aldıktan sonra Maslak'a götürüp detaylı bakım yaptırabilirim. Yani insanlara cidden güven olmuyor kazasız, değişensiz, km şu diyor. Araştırdığın zaman km oynanmış vs. Yine tavsiyeleriniz olursa bilgilendirin lütfen,tekrar teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için:) 1 Yorum bağlantısı
Taner Onagül 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Hocam güle güle kazasız belasız kullanın inşallah,şimdi hatırladım ilk baktığım zamanlarda bu araç favori listemdeydi de 1-2 güne uçtu tabi bayandan temiz içinde sigara dahi içilmemiş ilanı vardı Yakın illere bende bakıyorum da dediğiniz gibi hiç güvenemiyorum,buradan kalk git oraya hayal kırıklığı olsun da istemiyorum. İlk defa araba alacağım için arabadan çok da anlamıyorum açıkçası,genel olarak bakabildiğim iç temizlik,direksiyon simidi,vites topuzu,pedallar,motorun genel görünümü,döşemeler. Bunun yanında mesajla muayene bilgisi,kaza var mı bunlara bakıyorum,onun dışında artık Allaha'a emanet. Çünkü Ataşehir'deki aracı Maslak'a baktırmaya götürelim dersem döverler herhalde:) En büyük korkum şehir dışından alıp gelirken yolda sıkıntı yaşamak,en azından buralarda olursam direk aldıktan sonra Maslak'a götürüp detaylı bakım yaptırabilirim. Yani insanlara cidden güven olmuyor kazasız, değişensiz, km şu diyor. Araştırdığın zaman km oynanmış vs. Yine tavsiyeleriniz olursa bilgilendirin lütfen,tekrar teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için:) Doğuş kardeşim allah hepimize gönlümüze göre versin... Bu benim sahip olduğum 22. araç, aklına takılan K.Çekmece, B.Köy, İkitelli; Sefaköy bölglerinde ve int. üzerinden bulduğun araçları benimle paylaşırsan iyi kötü yardımcı olmaya çalışırım... Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Doğuş kardeşim allah hepimize gönlümüze göre versin... Bu benim sahip olduğum 22. araç, aklına takılan K.Çekmece, B.Köy, İkitelli; Sefaköy bölglerinde ve int. üzerinden bulduğun araçları benimle paylaşırsan iyi kötü yardımcı olmaya çalışırım... Tamam çok teşekkür ederim,o civardan bulduğum araçları size de teyit ettiririm, bu arada Bolu ile ilgili bir bilgi vs isterseniz yardımcı olurum:) 1 Yorum bağlantısı
Taner Onagül 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Tamam çok teşekkür ederim,o civardan bulduğum araçları size de teyit ettiririm, bu arada Bolu ile ilgili bir bilgi vs isterseniz yardımcı olurum:) Sağol Doğuş um... Bolu ile bağlantım kızımın Abant İzzet Baysal da okumasıyla bağlantılı.. Gerekirse tabii ki yardımını isteyebilirim.. Teşekkür ederim.. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Sağol Doğuş um... Bolu ile bağlantım kızımın Abant İzzet Baysal da okumasıyla bağlantılı.. Gerekirse tabii ki yardımını isteyebilirim.. Teşekkür ederim.. Rica ederim abi,tekrar görüşmek üzere. Yorum bağlantısı
Gürcan Çimenay 10 Haziran 2015 Paylaş 10 Haziran 2015 Herkese merhabalar, Öncelikle forumda paylaştığınız bilgiler için teşekkürler hakikaten gönül vermiş kişilerin bilgi paylaşımı yapıyor olması çok güzel. 2 aydır araç arıyordum bu süreçte gayet faydalı oldu yorumlarınız. Bugün Ford Ka mı almış bulunuyorum. 2003 1.3 collection Aracın ilk göze çarpan sıkıntısı (bana göre) motorun çok ısınması ve kontak kapadıktan sonra fanın çalışmaması. Kapaktan yağ kaçağı ve diğer tarafta su eksilmesi de var, diğer konu başlıklarında okumuştum kronik sıkıntılardan bir kaçı. Önümüzde ki hafta no name servise götüreceğim aracı Osman usta halledecektir muhtemelen ve son olarak ta aracın üzerindeki yapıştırmaları nerede çıkarttırırım? Yapışkanların birazını sökebildim fakat güneşten yanmış olanlar iyice yapışmış. Tavsiyelerinizi beklyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Haziran 2015 Paylaş 10 Haziran 2015 Hayırlı olsun aracınız. 1- KA'larda motor durduktan sonra fan çalışmaz. 2- Motor sıcak çalışır. Döküm motordur, normaldir. 3- Kaportacı ile görüşün. Isıtıp sökecektir muhtemelen ancak sanıyorum komple pasta cila isteyecek araç. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 10 Haziran 2015 Paylaş 10 Haziran 2015 yahu bu araç sorgulamanın daha internetsel,teknolojik bir çözümü yok mudur:D her mesaj 4-6 lira bu nedir arkadaş ne güzel sistem kurulmuş. İnternet üzerinden yapılacak işi mesajla nasıl ittiriyorlar bize:) araba sorgulatmaya korkar oldum yemin ederim:) Yorum bağlantısı
Semih Doylan 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 arkadaslar selam 15 gunden bu yana arabamda 3-4 vites geçişlerinde rolantı yukselme sorunu yasıyordum.debraj baskı balata ve bılyesınınde yavas yavas omru gıttıgı tahmın ettım ve bır ford servısıne goturdum(sanayıde)baskıbalata sıparsı verdık ve aracımın ıslemlerı yapıldı,baskı balatanın sokulmesı ıcın defransıyelınde sokulmesı ve lıfte cıkarılması gerekıyormus halıyle.usta parcaları sokerken dıreksıyon kutusunun bır kısmında yag akıttıgını belırttı gıttım baktım evet azda olsa akıtıyodu.dıreksıyon kutusunun sökülüp tamir yapılması gerekıtıgı belırttı,ve sokuldu ve parca ızmıre gıttı ve ıslem gordu.parca geldıkten sonra sırasıyla; * debraj baskı balata * debraj bilyesi * boğaz kelebegı temizliği * tüm sensörlerin temizliği * sibob ayarı * ve lpg ayarı yapıldı. toplam işçilik+ parça dahil 850tl ödedim aracım cok rahatladı.kayıp gıdıyor altımdan.debraj inanılmaz yumusak.vites gecişleri cok yumusadı.rolanti artma sorunu bitti.direksen kutusunun altını ustunu kontrol ettım akıntı,damlama goremedım.bazen aracı park ederken cok sag sol yapınca ötme oluyodu o kalmadı.birde aracımın işlemleri bittikten sonra iç-dış yıkatılıp teslim edilmesi müşteri memnuniyeti adına güzel bir ayrıntıydı.yukarında belirrtiğim masraf sizce nasıl?yorumlarınızı rıca ederım. 1 Yorum bağlantısı
Sadık Aksakal 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 arkadaslar selam 15 gunden bu yana arabamda 3-4 vites geçişlerinde rolantı yukselme sorunu yasıyordum.debraj baskı balata ve bılyesınınde yavas yavas omru gıttıgı tahmın ettım ve bır ford servısıne goturdum(sanayıde)baskıbalata sıparsı verdık ve aracımın ıslemlerı yapıldı,baskı balatanın sokulmesı ıcın defransıyelınde sokulmesı ve lıfte cıkarılması gerekıyormus halıyle.usta parcaları sokerken dıreksıyon kutusunun bır kısmında yag akıttıgını belırttı gıttım baktım evet azda olsa akıtıyodu.dıreksıyon kutusunun sökülüp tamir yapılması gerekıtıgı belırttı,ve sokuldu ve parca ızmıre gıttı ve ıslem gordu.parca geldıkten sonra sırasıyla; * debraj baskı balata * debraj bilyesi * boğaz kelebegı temizliği * tüm sensörlerin temizliği * sibob ayarı * ve lpg ayarı yapıldı. toplam işçilik+ parça dahil 850tl ödedim aracım cok rahatladı.kayıp gıdıyor altımdan.debraj inanılmaz yumusak.vites gecişleri cok yumusadı.rolanti artma sorunu bitti.direksen kutusunun altını ustunu kontrol ettım akıntı,damlama goremedım.bazen aracı park ederken cok sag sol yapınca ötme oluyodu o kalmadı.birde aracımın işlemleri bittikten sonra iç-dış yıkatılıp teslim edilmesi müşteri memnuniyeti adına güzel bir ayrıntıydı.yukarında belirrtiğim masraf sizce nasıl?yorumlarınızı rıca ederım. 250 lira sadece direksiyon kutusu revizyon fiyatı zaten debriyaj baskı balatada orjinalse fiyat iyidir. Bu arada Muğla merkezde mi yaptırdınız bu işlemleri? Yorum bağlantısı
Recommended Posts