İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Süleyman Çil

MAF'a yönlendiriyor bu arıza. MAF temizliğini yaptırdınız mı? Yağsız kontak sprey ile temizlenmesi gerekiyor. Kesinlikle el sürmeyecek MAF'a.

Ayrıca hata kodu ile ilgili olarak forumda çokça konu açılmış.

http://www.google.com/cse?cx=013280261382356302194:WMX2074673540&q=p0172&oq=p0172&gs_l=partner.3..0l2.86393.87045.0.87667.5.3.0.2.2.0.133.278.1j2.3.0.gsnos%2Cn%3D13...0.653j122237j5..1ac.1.25.partner..1.4.158.9eiMevqL3jA#gsc.tab=0&gsc.q=p0172&gsc.page=1

Maf temizliği yapıldı evet balata spreyi ile yapıldı sani bey bu hata maf ı işaret ediyor değilmi sani bey bu ustaların zengin fakir yakıt dedikleri şey oluyor motor tamiri gerektirecek bir durum mu acaba
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Maf temizliği yapıldı evet balata spreyi ile yapıldı sani bey bu hata maf ı işaret ediyor değilmi sani bey bu ustaların zengin fakir yakıt dedikleri şey oluyor motor tamiri gerektirecek bir durum mu acaba

Bana elektronik bir hata olarak geliyor. LPG var mıydı?

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

LPG Yok sani bey motor tamircisinin biri zengin fakir yakıt hatası var demişti pek ihtimal vermedim ama aklıma takılmadı değil ayrıca bir de buji girişlerinin orada bir ölçüm yaptılar değerler güzel dedi başka usta da
Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

sani bey aracın stop etmesi ve gaz yememesinin sebebi katalizör tıkanıklığıymış bir kutu sprey köpük ile temizlendi inanılmaz bir kurum attı ve araç çok daha iyi oldu performansı arttı ilginiz için tekrar teşekkür ederim
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Olcay Demiral

sani bey aracın stop etmesi ve gaz yememesinin sebebi katalizör tıkanıklığıymış bir kutu sprey köpük ile temizlendi inanılmaz bir kurum attı ve araç çok daha iyi oldu performansı arttı ilginiz için tekrar teşekkür ederim

Süleyman bey bu temizlik işlemi nasıl oldu?çok mu masraflı bir iş biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Süleyman bey bu temizlik işlemi nasıl oldu?çok mu masraflı bir iş biraz bilgi verirseniz sevinirim.

B u işlem iki türlü yapılıyor 1.si katalizör yerinden sökülerek katalizör temizleme makinası var onunla kimyasallarla temizleniyor maliyeti bana 250 tl

2.yöntem katalizör temizleme köpük spreyleri var onunla katalizör yerinden sökülmeden oksijen sensörünün takıldığı yere sprey köpük yayılarak sıkılıyor ve araç 10 dak rolanti de çalıştırılıyor sonra ortalama 15-20 km araç biraz zorlanarak yol yapılıyor baya bir duman atıyor sonra duman atmayı kesiyor ve aracın rahat nefes verdigini ve performansının değiştiğini hissediyorsunuz zaten ama dikkat edin katalizör soğukken bu işlemi yapın ayrıca sökmüşken oksijen sensörünü de temizletin

Yorum bağlantısı
Olcay Demiral

B u işlem iki türlü yapılıyor 1.si katalizör yerinden sökülerek katalizör temizleme makinası var onunla kimyasallarla temizleniyor maliyeti bana 250 tl

2.yöntem katalizör temizleme köpük spreyleri var onunla katalizör yerinden sökülmeden oksijen sensörünün takıldığı yere sprey köpük yayılarak sıkılıyor ve araç 10 dak rolanti de çalıştırılıyor sonra ortalama 15-20 km araç biraz zorlanarak yol yapılıyor baya bir duman atıyor sonra duman atmayı kesiyor ve aracın rahat nefes verdigini ve performansının değiştiğini hissediyorsunuz zaten ama dikkat edin katalizör soğukken bu işlemi yapın ayrıca sökmüşken oksijen sensörünü de temizletin

Cevabınız için teşekkürler.İnternette biraz araştırınca linkteki ürünü buldum .uygulama talimatında motor sıcak konumda uygulayın diyor.gaz kelebeğinden hortum yardımıyla uygulanır diyor bende fırsatını bulunca uygulayacağım bakalım nasıl bir sonuç verecek.

http://www.carboncleanturkiye.com/detay.asp?KatID=3&ID=44&IcerikID=81

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. ka bujisi özeldir buji doğru mu ve trınak aralığı doğru mu kontrol ettrin

2. subap ayarı yaptırın.

önce bu 2 temel sağlam olsun sonrasına devam...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

1. ka bujisi özeldir buji doğru mu ve trınak aralığı doğru mu kontrol ettrin

2. subap ayarı yaptırın.

önce bu 2 temel sağlam olsun sonrasına devam...

Çağlar abiye katılıyorum öncelikle bu kontrolleri yapın.

Ayrıca temizleme işlemini siz yapmayın bence işin ehli birine yaptırın derim sonra sensörlerle başınız derde girebilir ve ayrıca aracınızın yağ yakmadığı dan emin olun

Yorum bağlantısı
Hasan Kabil
(düzenlendi)

Merhabalar;

Bende yeni ford ka aldım. Bismillah dedim hidrolik direksiyondan yağ kaçırdığını gördüm.

Bulunduğum bölge maslak. Buralarda götürebileceğim bir usta varmıdır ?

Komple değiştirsek ücreti ortalama ne olur ? Bilgi verir misiniz ?

tarihinde Hasan Kabil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhabalar;

Bende yeni ford ka aldım. Bismillah dedim hidrolik direksiyondan yağ kaçırdığını gördüm.

Bulunduğum bölge maslak. Buralarda götürebileceğim bir usta varmıdır ?

Komple değiştirsek ücreti ortalama ne olur ? Bilgi verir misiniz ?

Hayırlı olsun.

Burnunuzun dibinde çok güvendiğimiz ustalarımız mevcut.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254633-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/

Yorum bağlantısı
Hasan Kabil
(düzenlendi)

Çok teşekkür ederim Sani bey

tarihinde Hasan Kabil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Kabil

Ek olarak aracım bu haliyle muayeneden hafif kusurlu geçebilirmi ?

Ekstra olarak çok az da olsa yağ kaçağı da var. Bunlar sorun teşkil eder mi ?

Aracın muayene tarihi 1 Mayıs.

Yorum bağlantısı
Sadık Aksakal

Ek olarak aracım bu haliyle muayeneden hafif kusurlu geçebilirmi ?

Ekstra olarak çok az da olsa yağ kaçağı da var. Bunlar sorun teşkil eder mi ?

Aracın muayene tarihi 1 Mayıs.

Ağır kusura giriyor malesef

Yorum bağlantısı
Hasan Kabil

Ağır kusura giriyor malesef

Sadık bey yağ kaçağı mı ağır kusura giriyor yoksa hidrolik direksiyondan gelen yağ kaçağımı ?

Yorum bağlantısı
Sadık Aksakal

Sadık bey yağ kaçağı mı ağır kusura giriyor yoksa hidrolik direksiyondan gelen yağ kaçağımı ?

Hidrolik direksiyon kutusu yağ kaçağı ağır kusura giriyor Hasan Bey.Yaptırmadan gitmeyin muayene.

Yorum bağlantısı
Hasan Kabil

Çok teşekkür ederim Sadık bey.

İş yerimin ve ford ka ustalarının maslakta olmasının avantajlarını kullanma zamanı geliyor anlaşılan :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Doğuş Yılmaz

Öncelikler herkese selamlar. Bir kaç gündür forumu dikkatle takip ediyorum bu da demek oluyor ki yeni bir araba almayı düşünüyorum:) Uzun zamandır Ford Ka araçlara bakıyorum,hoş daha önce hiç araba almadım ve nedir ne değildir çok bir bilgim de yok açıkçası. İlk olarak sormak istediğim Ka alırken nelere dikkat etmeliyim ne yapmalıyım,araç fiyat aralıkları çok değişken 9000 ile 15000 arasında değişiyor modeline göre piyasası nedir ondan da emin değilim. Yani 1999 model bir Ka'nın ederi nedir. Araç satan sayfalarda genel olarak şişiriyorlar fiyatları bildiğim kadarıyla. Bir de forumu incelediğim kadarıyla çok arıza veren bir araçmış gibi bir izlenim oluştu :) Genel olarak ne yapmamı önerirsiniz bir Ka alırken neresine baktırayım neresi arıza verir sanayi deneyimim de hiç yok malum :D sonm olarak km konusunda kafam çok karışık 75000 orjinal km denilen araçlarda 100000den sonra sıfırlama olduğu için bunu nasıl anlarım var mı böyle bir şansım:) şimdiden teşekkür ediyorum,forumda yılmadan herkese sabırla cevap veren arkadaşlara selam olsun:)

Yorum bağlantısı
Burak Fidan
(düzenlendi)

Doğuş hocam selamlar, burda ka ile epey uğraşanlardan sayılırım :) pek iyi birşey değil çok uğraşıyor olmakgerçi ama olsun

1- araç rölantide, virajda tartaklama yapıyorsa büyük ihtimal hız sensörü sorunu var.

2- aracın kazalı olup olmadığına emin ol. Kazalı ise bir türlü toplanmıyor

3- aracın altında pas pus var mı kapı fitillerinin altında pas pus var mı emin ol.

4- mümkünse klimalı model seç sonradan klima takmak mümkün değil.

5- motor bölmesindeki elektrik tesisatını kontrol ettir. Ustalar sonradan fantastik elektrik tesisatı çekebiliyorlar.

Yukarıda saydığım herşey uğraşırsan arasıra para harcarsan toplanabilecek şeyler.

Bir çok parçası yedekparcaford.com otomert.com fordyedekparcacısı.com ve ebay.co.uk da mevcut. İllaki bulursun aradığın parçayı.

Frendir yağdır şudur budur bunlar hep standart bakım mevzuları.

Bitane obd 2 cihazı al ebay.com dan. Andoid veya ios cihazla da bağlanır her aracın beynine bağlanıp hata diagnose edebilirsin. Genelde bir sorun varsa diagnoseda hata çıkar sensörlerle alakalı konularda.

En önemli şey araçta hasar olmaması varsa da pas pus olmaması

tarihinde Burak Fidan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Teşekkür ederim  Burak valla kafamı açtın:) Zaten genel olarak arızalarını baya okudum buradan,çözümünü de tabi:) yani fiyat konusunda kafam çok karışıyor insan kıllanmadan edemiyor kimisi çok ucuz kimisi çok uçuk. Örnek verecek olursak 120.000kmde 98 1.3 model 12.000 yazarken başka bi araçta da 102.000km 11.350 lira fiyat yazılmış o yüzden çok çelişkide kalıyorum. Daha önce hiç araba almadım zaten çok da bi şöförlük durumum da yok. Alırken yanımda usta götürmek daha mantıklı sanki ama o ustayı nasıl bulurum babacım gel bi araba var bakalım desem gelir mi kafamda deli sorular:) Cevap için çok teşekkür ederim:)

Yorum bağlantısı
Burak Fidan

Araçlar kazalıdır nitekim eski bir çoğu. Kaza miktarına göre fiyat değişebilir. Yada temizliğine göre. Örneğin ben arabayı almadan önce 2000 model ka buldum 8900 dü. Araç oto galeride idi bir gram inmediler her yeri kırık döküktü paslar vardı bir çok yerinde, benim aldığım araba 98 model 8600 istemişlerdi 8 bine anlaşıp almıştım 3 yıl önce. Pas öbürü kadar yoktu daha toplu görünüyordu boyası güzeldi. Sahibi aracı kullandırdı servislere götürdük gösterdik nitekim ne kadar kazalı olduğunu kimse anlayamamış. O yüzden çok uğraştım çok para da harcadım ama şikayetçi değilim. Olabilecek en büyük hata kanser nasıl belirtileri anlaşılmazsa elektrik tesisatı da öyle. Tesisat çürüdüyse dışındaki kılıfları sağlam bile görünse içi anlaşılmıyor. Aracı kullanıp almıştım ben de, velhasıl benim de ilk aracımdı. Klima hariç geri kalan herşey hallolur. Sadece kaza miktarına oranla kırık dökük parçalar yamulmuş şase, pas durumu ve tesisatın durumu önemli.

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Araçlar kazalıdır nitekim eski bir çoğu. Kaza miktarına göre fiyat değişebilir. Yada temizliğine göre. Örneğin ben arabayı almadan önce 2000 model ka buldum 8900 dü. Araç oto galeride idi bir gram inmediler her yeri kırık döküktü paslar vardı bir çok yerinde, benim aldığım araba 98 model 8600 istemişlerdi 8 bine anlaşıp almıştım 3 yıl önce. Pas öbürü kadar yoktu daha toplu görünüyordu boyası güzeldi. Sahibi aracı kullandırdı servislere götürdük gösterdik nitekim ne kadar kazalı olduğunu kimse anlayamamış. O yüzden çok uğraştım çok para da harcadım ama şikayetçi değilim. Olabilecek en büyük hata kanser nasıl belirtileri anlaşılmazsa elektrik tesisatı da öyle. Tesisat çürüdüyse dışındaki kılıfları sağlam bile görünse içi anlaşılmıyor. Aracı kullanıp almıştım ben de, velhasıl benim de ilk aracımdı. Klima hariç geri kalan herşey hallolur. Sadece kaza miktarına oranla kırık dökük parçalar yamulmuş şase, pas durumu ve tesisatın durumu önemli.

yani evet dediğiniz gibi adam akıllı bakıp almak lazım biraz da şans,kazasız denk getirmem lazım var bir kaç tane takip ettiğim temiz görünüyor bakalım. Ya klima olayına da çok takılmıyorum araba zaten ufak yollu bir de klima yüklenmesin diye düşünüyorum aç camı serinleden yanayım:) adam akıllı servise götürmek şart o zaman,el yordamıyla sıkıntı tabi,valla ben şahsen satamam kazalı arabayı kazasız taş gibi deyip de insanoğlu acayip tabi nasıl ittiririm onun derdinde:)

Ustaya siz goturun. Maslak no name hazir sizi bekler ;)

yorumlarınızdan baya bi duydum adını no name servisin:) ya garip gelecek de şimdi ben çekinirim abi gidelim maslağa servise gösterelim demek abes durmaz mı,ohoo bilader arabayı alacaksan getir ustanı mevzusu olmasın :D şimdi malum İstanbul,atıyorum araç Bakırköy'de hadi maslağa gidelim demek nasıl durur,arabada almadım arkadaş hiç nasıl olur ne denir ahahahahah

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Alırken bir kere gitmiş olmak, aldıktan sonra sürekli gitmekten iyidir, baştan güzelce bakılırsa sonrasında bakımdan bakıma gidersiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Alırken bir kere gitmiş olmak, aldıktan sonra sürekli gitmekten iyidir, baştan güzelce bakılırsa sonrasında bakımdan bakıma gidersiniz.

evet çok mantıklı :) yani arabasını satacak olan zaten yardımcı olur diye düşünüyorum bakalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...