Süleyman Çil 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 (düzenlendi) Hiz sensoru takildiktan sonra akuyu sokup geri taktınız mi? Sensorun ka ile tam uyumlu olduguna emin miyiz?Evet sani bey akü başını söktüm tekrar taktım sanırım siz hız sensörün den olduğunu düşünüyorsunuz sanırım sani bey yukarıda paylaştığım fotoğrafta ki hata kodu için fikriniz nedir 15 Mart 2015 tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 Hava filtre kutunuz orjinal mi?evet kırıkları vardı yaptırdım orjinal ka Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 Map sensoru zarar gormus olabilir. Cikma bi tane ile denemenizi oneririm. Daha evvel kotu bir bicimde temizlenmeye de çalışılmış olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 (düzenlendi) Map sensoru zarar gormus olabilir. Cikma bi tane ile denemenizi oneririm. Daha evvel kotu bir bicimde temizlenmeye de çalışılmış olabilir.çıkma nerede bulabilirim öneriniz veya önerisi olan varmıdır bu arada yardımlarınızdan dolayı size çok teşkkür ederim sani bey 15 Mart 2015 tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 çıkma nerede bulabilirim öneriniz veya önerisi olan varmıdır bu arada yardımlarınızdan dolayı size çok teşkkür ederim sani bey Rica ederim. http://www.yedekparcaford.com/?urun-1701-ka-hava-akis--map--metresi-1999-2001-orjinal Son kez sorayım, emin olalım. Akü sök taktan sonra yine aynı hataları aldınız, değil mi? Yoksa bunlar akü sök taktan önce mi gözüktü? Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 Rica ederim. http://www.yedekparcaford.com/?urun-1701-ka-hava-akis--map--metresi-1999-2001-orjinal Son kez sorayım, emin olalım. Akü sök taktan sonra yine aynı hataları aldınız, değil mi? Yoksa bunlar akü sök taktan önce mi gözüktü? aynen sani bey hatta 1 saat önce akü başını söküp taktım teste çıktım sorun devam ediyor. ( Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 Bi de dip not: P1120 için TPS yani gaz pozisyon sensörü hatasını görüyorum internette. KA'larda bu sensör mevcut değildir. Başka bir ECU okuma yazılımı ile dener misiniz? Torque mesela? Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 Bi de dip not: P1120 için TPS yani gaz pozisyon sensörü hatasını görüyorum internette. KA'larda bu sensör mevcut değildir. Başka bir ECU okuma yazılımı ile dener misiniz? Torque mesela?sani bey gaz kelebeğinin arka kısmında takılı parça değilmi bu bahsi geçen parça. Aşağıda ki resimde ki yere takılan bu parça değilmi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 Tekrardan hatırlamaya çalışıyorum ama KA'larda bu sensör yoktu diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyor olabilirim. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Arkadaşlar merhaba forum da konuyu bulamadım varsa birleştirelim Benim problemim arabamla hareket halinde iken vites değiştirmek için debriyaja basıp ayağımı gazdan çektiğimde araba gaz vermeye dehala gaz veriyvam ederek devirini yükseltiyor, vites yükselttiğimde bir müdet düzeliyor frene basıp duruyorum araba hala gaz veriyor.veya giderken ayağımı gazdan alıyorum ama araç aynı hızda uzun zaman devam ediyor bir müddet sonra normale dönüyor.. Ustaların yönlendirmesi ile rölanti valfini değiştirdim, boğaz kelebeği kontrol edildi gaz kelebeği ontorl edildi. Hız sensörünü (km sensörü) yeni değiştirmiştim yaklaşık iki ay oldu ondan hiç şüphelemedim denemek açısından soketini sökerek devre dışı bıraktığım da sorun düzeliyor aktif ettiğimde tekrar aynı sorun devam ediyor takdir edersiniz ki devre dışşı bıraktığım da yakıt artıyor hız sensörü bu soruna yol açarmı iki ayda bozulabilir mi?? Bu gün tamirciye gittim gaz kelebeğini temizledik gaz pozisyon sensörünü ve rolanti valfini değiştirdik araç beyninde ki hata kodları silindi sorun düzeldi. sevindim ancak arada stop etme devam ediyor ayrıca tamirci motorun yağ kapağını ve yağ çuboğunu çıkardı orada üfleme ve duman çıkıyordu motorun çok hasta bitik tamir görmesi gerekiyor dedi pistonlara hava gitmiyor buhar gidiyor ondan arada stop etmeler var dedi baya da masraf söyledi moralim yene sıfıra indi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Bu gün tamirciye gittim gaz kelebeğini temizledik gaz pozisyon sensörünü ve rolanti valfini değiştirdik araç beyninde ki hata kodları silindi sorun düzeldi. sevindim ancak arada stop etme devam ediyor ayrıca tamirci motorun yağ kapağını ve yağ çuboğunu çıkardı orada üfleme ve duman çıkıyordu motorun çok hasta bitik tamir görmesi gerekiyor dedi pistonlara hava gitmiyor buhar gidiyor ondan arada stop etmeler var dedi baya da masraf söyledi moralim yene sıfıra indi Havalar soğuk. Ağzınızdan sıcak hava üfleyin bakalım, ne çıkacak Ayrıca madem bu kadar ustaymış, bi kompresyon testi yapsaydı da, mekanik olarak emin olsaydık? Stop etmeler için ateşleme sistemi kontrol edildi mi? Tam olarak hangi zamanlarda stop ediyor araç? Bu arada bilgilerimi tazeleyeyim, Gaz Pozisyon Sensörü (TPS) neredeymiş? Rölanti valfinin doğru takıldığından emin miyiz? Forumda ters takan ustayı da gördük 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Havalar soğuk. Ağzınızdan sıcak hava üfleyin bakalım, ne çıkacak Ayrıca madem bu kadar ustaymış, bi kompresyon testi yapsaydı da, mekanik olarak emin olsaydık? Stop etmeler için ateşleme sistemi kontrol edildi mi? Tam olarak hangi zamanlarda stop ediyor araç? Bu arada bilgilerimi tazeleyeyim, Gaz Pozisyon Sensörü (TPS) neredeymiş? Rölanti valfinin doğru takıldığından emin miyiz? Forumda ters takan ustayı da gördük :) kompresyon testi yapılmadı ataşleme sistemi de kontrol edilmedi dediğiniz gibi bunlarında yapılması lazım. stop etmeler motor sıcakken debriyaja bastımda stop ediyor Gaz Pozisyon Sensörü (TPS) de boğaz kelebeğine bağlı ön cama doğru bakıyor sani bey ( iyi ki bu forum var ve iyi ki sizler varsınız çok teşekkür edrim ) 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Hız sensörünüzü tekrar kontrol eder misiniz? Sıcakken debriyaja basınca duruyorsa hız sensörü ve rölanti valfi ilk kontrol edilecek nokta. Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 (düzenlendi) Hız sensörünüzü tekrar kontrol eder misiniz? Sıcakken debriyaja basınca duruyorsa hız sensörü ve rölanti valfi ilk kontrol edilecek nokta. Hız sensörünü 10 gün önce değiştirdim hatta elimde 2 tane oldu 2 ay içinde ikitane değiştirdim :) kontrol edildi rolanti valfini de bu gün orjinal aldım taktık 16 Mart 2015 tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Hız sensörünü 10 gün önce değiştirdim hatta elimde 2 tane oldu 2 ay içinde ikitane değiştirdim :) kontrol edildi rolanti valfini de bu gün orjinal aldım taktık Parça no ile kontrol edildi mi? Bir de karter havalandırma hortumu kontrol edilebilir mi? Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Parça no ile kontrol edildi mi? Bir de karter havalandırma hortumu kontrol edilebilir mi? parçalar evet şase numarası ile alındı karter hava hortumunu da not aldım sani bey onuda kontrol ettireyim 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 20 Mart 2015 Paylaş 20 Mart 2015 Bu gün tamirciye gittim gaz kelebeğini temizledik gaz pozisyon sensörünü ve rolanti valfini değiştirdik araç beyninde ki hata kodları silindi sorun düzeldi. sevindim ancak arada stop etme devam ediyor ayrıca tamirci motorun yağ kapağını ve yağ çuboğunu çıkardı orada üfleme ve duman çıkıyordu motorun çok hasta bitik tamir görmesi gerekiyor dedi pistonlara hava gitmiyor buhar gidiyor ondan arada stop etmeler var dedi baya da masraf söyledi moralim yene sıfıra indi Selamlar tamirci tamirci gezerek sorunu çözemeden geri döndüm ve moral bozukluğu ile kapu taçtım incelemeya başladım içimden de hayıflanarak tamircilerin göremediğini ben nasıl göreceğim derken emiş hortumunun bükülmüş olduğunu fark ettim ve düzelttim hemen deneme turuna çıkım araç saat gibi oldu ve tabi tamircilere saydırmayıda ihmal etmiyorum hem maddi kayıp hem zaman kayıbı üstüne stres Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 Merhaba arkadaşlarDüzelen problemarabamla hareket halinde iken vites değiştirmek için debriyaja basıp ayağımı gazdan çektiğimde araba gaz vermeye devam ederek devirini yükseltiyordu , sürüş esnasında da ayağımı gazdan alıyorum ama araç aynı devir de uzun zaman devam ediyor bir müddet sonra normale dönüyordu.Bu sorunu gaz kelebeğinin üzerinde ki gaz kelebeği pozisyon sensörünü ( TPS )değiştirerek çözdükAncak ortaya yeni problem çıktıAraçla 8- 10 km yol yaptığımda yani motor ısındığında araç sürüş esnasın da bir anda gaz yememeye başlıyor sanki arkadan aracı tutuyorlar 20 – 30 mt bu şekilde ayağım gazda kaldığında birden fırlıyor devir yükseliyor ışklarda durduğum da rolanti yerinde durmuyor stop ediyor.Sorunu çözümlemek için aşağidaki işlemleri yaptık ancak çözüm olmadı. Sizlerin de önerisi ne olabilir.Benzin pompası değiştiRolanti walfi değitiBoğaz kelebeği temizlendi sensörü değiştiKrank mil sensörü değiştiHava akışmetre temizlendiHız sensörü değiştiBuji ve kablolar değiştiBenzin filtresi değiştiExtradanCarbon clean yapıldıYağ filtresi hava filtresi değiştiMotor silk konuldu Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Mart 2015 Paylaş 24 Mart 2015 TPS bence arıza veriyor. Sonuçta direkt olarak gazla alakalı. TPS gazı kesiyor sonra aniden veriyor gibime geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Salih Eraslan 25 Mart 2015 Paylaş 25 Mart 2015 (düzenlendi) Öncelikle merhaba bende Aranıza yeni katılarak Konuyu hortlatayım . Ilk arabam ka'm dır benm . Büyük bir zevkle ve şehvetle . 2001 1.3 city aldm 1 hafta oldu . Buji - buji kabloları - bobin değiştirdim . Araçta LPG de iken tekleme ve sanki pat pat patlama vardı . Sekeliyor , titriyor , hiç çekmiyordu . Atiker sıralı sistem olduğu için götürdüm atikere. enjeksiyon falan ayarladılar , kalibrasyonlar falan iş görmedi . Aynı şekilde hala araba . Sürekli benzinde binmekten sıkılır insan . Sani abi öncelik olarak 4.4 lük bir randıman alabilmem için tam olarak ne gibi Bakım yaptıraym . Bu arada debriyajım biraz kaçırıyor . Bir hayli de fazla yakıyor araç . Bundan ötürüde olabilir sanırım . Birde sani bey usta vardı maslakta hala ordamıdır acaba ? 25 Mart 2015 tarihinde Salih Eraslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Salih Eraslan 25 Mart 2015 Paylaş 25 Mart 2015 Kaçırıyor dediğim çok fazla Yukarıdan kavrıyor . Özür dileyerekten ekstra olarak Aracın önceki sahibi araca focus bujisi takmış sorun olurmu acaba Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 25 Mart 2015 Paylaş 25 Mart 2015 TPS bence arıza veriyor. Sonuçta direkt olarak gazla alakalı. TPS gazı kesiyor sonra aniden veriyor gibime geliyor.Buji ve kablolarını değiştirdikten sonra şimdi de bu hatayı verdi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Mart 2015 Paylaş 25 Mart 2015 MAF'a yönlendiriyor bu arıza. MAF temizliğini yaptırdınız mı? Yağsız kontak sprey ile temizlenmesi gerekiyor. Kesinlikle el sürmeyecek MAF'a. Ayrıca hata kodu ile ilgili olarak forumda çokça konu açılmış. http://www.google.com/cse?cx=013280261382356302194:WMX2074673540&q=p0172&oq=p0172&gs_l=partner.3..0l2.86393.87045.0.87667.5.3.0.2.2.0.133.278.1j2.3.0.gsnos%2Cn%3D13...0.653j122237j5..1ac.1.25.partner..1.4.158.9eiMevqL3jA#gsc.tab=0&gsc.q=p0172&gsc.page=1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts