İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Süleyman Çil
(düzenlendi)

Hiz sensoru takildiktan sonra akuyu sokup geri taktınız mi? Sensorun ka ile tam uyumlu olduguna emin miyiz?

Evet sani bey akü başını söktüm tekrar taktım sanırım siz hız sensörün den olduğunu düşünüyorsunuz sanırım sani bey yukarıda paylaştığım fotoğrafta ki hata kodu için fikriniz nedir tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Hava filtre kutunuz orjinal mi?

evet kırıkları vardı yaptırdım orjinal ka
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Map sensoru zarar gormus olabilir. Cikma bi tane ile denemenizi oneririm. Daha evvel kotu bir bicimde temizlenmeye de çalışılmış olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Çil
(düzenlendi)

Map sensoru zarar gormus olabilir. Cikma bi tane ile denemenizi oneririm. Daha evvel kotu bir bicimde temizlenmeye de çalışılmış olabilir.

çıkma nerede bulabilirim öneriniz veya önerisi olan varmıdır bu arada yardımlarınızdan dolayı size çok teşkkür ederim sani bey tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

çıkma nerede bulabilirim öneriniz veya önerisi olan varmıdır bu arada yardımlarınızdan dolayı size çok teşkkür ederim sani bey

Rica ederim.

http://www.yedekparcaford.com/?urun-1701-ka-hava-akis--map--metresi-1999-2001-orjinal

Son kez sorayım, emin olalım. Akü sök taktan sonra yine aynı hataları aldınız, değil mi? Yoksa bunlar akü sök taktan önce mi gözüktü?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bi de dip not: P1120 için TPS yani gaz pozisyon sensörü hatasını görüyorum internette. KA'larda bu sensör mevcut değildir. Başka bir ECU okuma yazılımı ile dener misiniz? Torque mesela?

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Bi de dip not: P1120 için TPS yani gaz pozisyon sensörü hatasını görüyorum internette. KA'larda bu sensör mevcut değildir. Başka bir ECU okuma yazılımı ile dener misiniz? Torque mesela?

sani bey gaz kelebeğinin arka kısmında takılı parça değilmi bu bahsi geçen parça. Aşağıda ki resimde ki yere takılan bf4b61f371e7a6ec9533ade7737e78c0.jpg bu parça değilmi 10bc462645fb409fe93faa5a0cf1ee8e.jpg
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tekrardan hatırlamaya çalışıyorum ama KA'larda bu sensör yoktu diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyor olabilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Arkadaşlar merhaba forum da  konuyu bulamadım varsa birleştirelim

Benim problemim arabamla hareket halinde iken vites değiştirmek için debriyaja basıp ayağımı gazdan çektiğimde araba gaz vermeye dehala gaz veriyvam ederek devirini yükseltiyor, vites yükselttiğimde bir müdet düzeliyor  frene basıp duruyorum araba hala gaz veriyor.veya giderken ayağımı gazdan alıyorum ama araç aynı hızda uzun zaman devam ediyor bir müddet sonra normale dönüyor.. Ustaların yönlendirmesi ile  rölanti valfini değiştirdim, boğaz kelebeği kontrol edildi gaz kelebeği ontorl edildi.

Hız sensörünü (km sensörü) yeni değiştirmiştim yaklaşık iki ay oldu ondan hiç şüphelemedim denemek açısından soketini sökerek devre dışı bıraktığım da sorun düzeliyor  aktif ettiğimde tekrar aynı sorun devam ediyor  takdir edersiniz ki devre dışşı bıraktığım da yakıt artıyor hız sensörü bu soruna yol açarmı iki ayda bozulabilir mi??

Bu gün tamirciye gittim  gaz kelebeğini temizledik gaz pozisyon sensörünü ve rolanti valfini değiştirdik   araç beyninde ki hata kodları silindi sorun düzeldi. sevindim ancak arada stop etme devam ediyor  ayrıca tamirci motorun yağ kapağını ve yağ çuboğunu çıkardı orada  üfleme ve duman çıkıyordu  motorun çok hasta bitik tamir görmesi gerekiyor dedi pistonlara hava gitmiyor buhar gidiyor ondan arada stop etmeler var dedi   baya da masraf söyledi moralim yene sıfıra indi  :(

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu gün tamirciye gittim  gaz kelebeğini temizledik gaz pozisyon sensörünü ve rolanti valfini değiştirdik   araç beyninde ki hata kodları silindi sorun düzeldi. sevindim ancak arada stop etme devam ediyor  ayrıca tamirci motorun yağ kapağını ve yağ çuboğunu çıkardı orada  üfleme ve duman çıkıyordu  motorun çok hasta bitik tamir görmesi gerekiyor dedi pistonlara hava gitmiyor buhar gidiyor ondan arada stop etmeler var dedi   baya da masraf söyledi moralim yene sıfıra indi  :(

Havalar soğuk. Ağzınızdan sıcak hava üfleyin bakalım, ne çıkacak :) Ayrıca madem bu kadar ustaymış, bi kompresyon testi yapsaydı da, mekanik olarak emin olsaydık?

Stop etmeler için ateşleme sistemi kontrol edildi mi? Tam olarak hangi zamanlarda stop ediyor araç?

Bu arada bilgilerimi tazeleyeyim, Gaz Pozisyon Sensörü (TPS) neredeymiş? Rölanti valfinin doğru takıldığından emin miyiz? Forumda ters takan ustayı da gördük :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Havalar soğuk. Ağzınızdan sıcak hava üfleyin bakalım, ne çıkacak :) Ayrıca madem bu kadar ustaymış, bi kompresyon testi yapsaydı da, mekanik olarak emin olsaydık?

Stop etmeler için ateşleme sistemi kontrol edildi mi? Tam olarak hangi zamanlarda stop ediyor araç?

Bu arada bilgilerimi tazeleyeyim, Gaz Pozisyon Sensörü (TPS) neredeymiş? Rölanti valfinin doğru takıldığından emin miyiz? Forumda ters takan ustayı da gördük :)

:) :) kompresyon testi yapılmadı ataşleme sistemi de kontrol edilmedi dediğiniz gibi bunlarında yapılması lazım.

stop etmeler motor sıcakken debriyaja bastımda stop ediyor Gaz Pozisyon Sensörü (TPS) de boğaz kelebeğine bağlı ön cama doğru bakıyor sani bey ( iyi ki bu forum var ve iyi ki sizler varsınız çok teşekkür edrim )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hız sensörünüzü tekrar kontrol eder misiniz? Sıcakken debriyaja basınca duruyorsa hız sensörü ve rölanti valfi ilk kontrol edilecek nokta.

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil
(düzenlendi)

Hız sensörünüzü tekrar kontrol eder misiniz? Sıcakken debriyaja basınca duruyorsa hız sensörü ve rölanti valfi ilk kontrol edilecek nokta.

Hız sensörünü 10 gün önce değiştirdim hatta elimde 2 tane oldu  2 ay içinde ikitane değiştirdim :) :) kontrol edildi rolanti valfini de bu gün orjinal aldım taktık

tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hız sensörünü 10 gün önce değiştirdim hatta elimde 2 tane oldu  2 ay içinde ikitane değiştirdim :) :) kontrol edildi rolanti valfini de bu gün orjinal aldım taktık

Parça no ile kontrol edildi mi?

Bir de karter havalandırma hortumu kontrol edilebilir mi?

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Parça no ile kontrol edildi mi?

Bir de karter havalandırma hortumu kontrol edilebilir mi?

parçalar evet şase numarası ile alındı karter hava hortumunu da not aldım sani bey onuda kontrol ettireyim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Selamlar tamirci tamirci gezerek sorunu çözemeden geri döndüm ve moral bozukluğu ile kapu taçtım incelemeya başladım  içimden de hayıflanarak tamircilerin göremediğini ben nasıl göreceğim derken emiş hortumunun bükülmüş olduğunu fark ettim ve düzelttim hemen deneme turuna çıkım araç saat gibi oldu ve tabi tamircilere saydırmayıda ihmal etmiyorum hem maddi kayıp hem zaman kayıbı üstüne stres

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Merhaba arkadaşlar

Düzelen problem
arabamla hareket halinde iken vites değiştirmek için debriyaja basıp ayağımı gazdan çektiğimde araba gaz vermeye devam ederek devirini yükseltiyordu , sürüş esnasında da ayağımı gazdan alıyorum ama araç aynı devir de uzun zaman devam ediyor bir müddet sonra normale dönüyordu.
Bu sorunu gaz kelebeğinin üzerinde ki
gaz kelebeği pozisyon sensörünü ( TPS )değiştirerek çözdük

Ancak ortaya yeni problem çıktı

Araçla 8- 10 km yol yaptığımda yani motor ısındığında araç sürüş esnasın da bir anda gaz yememeye başlıyor sanki arkadan aracı tutuyorlar 20 – 30 mt bu şekilde ayağım gazda kaldığında birden fırlıyor devir yükseliyor ışklarda durduğum da rolanti yerinde durmuyor stop ediyor.
Sorunu çözümlemek için aşağidaki işlemleri yaptık ancak çözüm olmadı. Sizlerin de önerisi ne olabilir.

Benzin pompası değişti
Rolanti walfi değiti
Boğaz kelebeği temizlendi sensörü değişti
Krank mil sensörü değişti
Hava akışmetre temizlendi
Hız sensörü değişti
Buji ve kablolar değişti
Benzin filtresi değişti

Extradan

Carbon clean yapıldı
Yağ filtresi hava filtresi değişti
Motor silk konuldu

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

TPS bence arıza veriyor. Sonuçta direkt olarak gazla alakalı. TPS gazı kesiyor sonra aniden veriyor gibime geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Salih Eraslan
(düzenlendi)

Öncelikle merhaba bende Aranıza yeni katılarak Konuyu hortlatayım . Ilk arabam ka'm dır benm . Büyük bir zevkle ve şehvetle . 2001 1.3 city aldm 1 hafta oldu . Buji - buji kabloları - bobin değiştirdim . Araçta LPG de iken tekleme ve sanki pat pat patlama vardı . Sekeliyor , titriyor , hiç çekmiyordu . Atiker sıralı sistem olduğu için götürdüm atikere. enjeksiyon falan ayarladılar , kalibrasyonlar falan iş görmedi . Aynı şekilde hala araba . Sürekli benzinde binmekten sıkılır insan . Sani abi öncelik olarak 4.4 lük bir randıman alabilmem için tam olarak ne gibi Bakım yaptıraym . Bu arada debriyajım biraz kaçırıyor . Bir hayli de fazla yakıyor araç . Bundan ötürüde olabilir sanırım . Birde sani bey usta vardı maslakta hala ordamıdır acaba ?

tarihinde Salih Eraslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salih Eraslan

Kaçırıyor dediğim çok fazla Yukarıdan kavrıyor .

Özür dileyerekten ekstra olarak Aracın önceki sahibi araca focus bujisi takmış sorun olurmu acaba

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

TPS bence arıza veriyor. Sonuçta direkt olarak gazla alakalı. TPS gazı kesiyor sonra aniden veriyor gibime geliyor.

Buji ve kablolarını değiştirdikten sonra şimdi de bu hatayı verdi d39a1728068aa5a1beaa13cfc91f9691.jpgcc21a54f07f8ebdda8ef1399b0d46294.jpg
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

MAF'a yönlendiriyor bu arıza. MAF temizliğini yaptırdınız mı? Yağsız kontak sprey ile temizlenmesi gerekiyor. Kesinlikle el sürmeyecek MAF'a.

Ayrıca hata kodu ile ilgili olarak forumda çokça konu açılmış.

http://www.google.com/cse?cx=013280261382356302194:WMX2074673540&q=p0172&oq=p0172&gs_l=partner.3..0l2.86393.87045.0.87667.5.3.0.2.2.0.133.278.1j2.3.0.gsnos%2Cn%3D13...0.653j122237j5..1ac.1.25.partner..1.4.158.9eiMevqL3jA#gsc.tab=0&gsc.q=p0172&gsc.page=1

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...