Sani Gerşon 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Süleyman bey, Bu kadar hızlı ısınırken motor hortumları bi kontrol eder misiniz? Su hortumlarının tamamı sıcak olmalı. Ayrıca antifreeze var mı sisteminizde? Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Süleyman bey, Bu kadar hızlı ısınırken motor hortumları bi kontrol eder misiniz? Su hortumlarının tamamı sıcak olmalı. Ayrıca antifreeze var mı sisteminizde? Sani bey antifreeze yok.Hortumları da kontrol edeyim Sani bey antifreeze yok.Hortumları da kontrol edeyim hottumlar sıcak olmalı dedimiz sıcak değilse devir daimde mi şüphelenmeliyim Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Tamirci ustam yaptığını söyledi ama emin değilim ve hala hararet yüksek.. Sani Bey'in dediği gibi derecenin yüksek gösterdiği zamanda kaputu açın bir bakın motor gerçekten sıcak mı diye. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Sistemde mutlaka ama mutlaka antifreeze olmalı. Antifreeze donma derecesini düşürdüğü gibi ayrıca kaynama noktasını da yükseltir. %50-50 oranında karıştırmanız uygun olur. Hortumların yarısı sıcak yarısı soğuksa devirdaim muhtemelen çalışmıyor olabilir. Ayrıca radyatör de tıkalı olabilir. Su zor geçiyor olabilir. 2 Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Sani bey antifreeze yok.Hortumları da kontrol edeyim hottumlar sıcak olmalı dedimiz sıcak değilse devir daimde mi şüphelenmeliyim Yarı yarıya antifriz de koyun ki pompa ve radyatör pas yapmasın... Sistemde mutlaka ama mutlaka antifreeze olmalı. Antifreeze donma derecesini düşürdüğü gibi ayrıca kaynama noktasını da yükseltir. %50-50 oranında karıştırmanız uygun olur. Hortumların yarısı sıcak yarısı soğuksa devirdaim muhtemelen çalışmıyor olabilir. Ayrıca radyatör de tıkalı olabilir. Su zor geçiyor olabilir. Benden burun farkıyla önce yazmışsın hocam 2 Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Termostad benim araçta ışık yanmaya başladı araçta su var fan çalışıyor e5 te 90km ile gidiyorum ama yinede ışık yanıyordu sorun termostadın açmamasından çıktı kontrol ettirin bence. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 (düzenlendi) Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda kotrollere başlayacağım çok teşekkür ediyorum bilgi ve alakanız için 3 Kasım 2014 tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serdar KILIÇ 15 Kasım 2014 Paylaş 15 Kasım 2014 Selamlar 2000 model Ka 1.3 City de şanzıman yağ değişim tapasının yerini bilen varmı? Bu araçta şanzıman yağ değişim sıklığı hakkında da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Saygılar. Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 (düzenlendi) Merhabalar ka aracımda hız ve benzin göstergelerinin aydınlatması ve normalde farlar açıkken kapıyı açtığımızda bip sesi gelirdi o da gitti bir elektrikçiye gideceğim gitmeden önerisi olan var mı 22 Aralık 2014 tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sadık Aksakal 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Direksiyon kutusuna yağ takviye çekmek için hangi yağı tercih etmeliyiz?Totalde satılan yağ iyi diyorlar ama bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Merhabalar ka aracımda hız ve benzin göstergelerinin aydınlatması ve normalde farlar açıkken kapıyı açtığımızda bip sesi gelirdi o da gitti bir elektrikçiye gideceğim gitmeden önerisi olan var mı Kapı açılınca iç lamba yanıyor mu? Direksiyon kutusuna yağ takviye çekmek için hangi yağı tercih etmeliyiz?Totalde satılan yağ iyi diyorlar ama bilemiyorum. Yağın markası pek önemli değil. Özelliği önemlidir. Özelliğini hatırlamıyorum, herhangi bi yetkili servise sorabilirsiniz. Takviye yapmayın, komple değiştirin. Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Kapı açılınca iç lamba yanıyor mu? Yağın markası pek önemli değil. Özelliği önemlidir. Özelliğini hatırlamıyorum, herhangi bi yetkili servise sorabilirsiniz. Takviye yapmayın, komple değiştirin. evet sani bey iç tavan lambası yanıyor Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Buzzer bozulmuş olabilir. Buzzer'a giden kablo kopmuş olabilir. Maalesef hiç tecrübem olması bu konuda. 1 Yorum bağlantısı
Sadık Aksakal 26 Aralık 2014 Paylaş 26 Aralık 2014 Korna araba ilk çalıştığında çalmıyor ama 1-2 km sonra çalıyor.Neden ilk başta çalmıyor olabilir acaba? Yorum bağlantısı
tufan içöz 27 Aralık 2014 Paylaş 27 Aralık 2014 Merhabalar ka aracımda hız ve benzin göstergelerinin aydınlatması ve normalde farlar açıkken kapıyı açtığımızda bip sesi gelirdi o da gitti bir elektrikçiye gideceğim gitmeden önerisi olan var mı Selamlar arkadaşım göstergeler ve far ikaz sesine ek olarak park lambaların da yanmıyorsa senin probleminde büyük olasılıkla benimkiyle aynıdır. Yani far kolu arızası. park konumunda yanması gereken hiçbirşey yanmıyor bende de. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 30 Aralık 2014 Paylaş 30 Aralık 2014 Selamlar arkadaşım göstergeler ve far ikaz sesine ek olarak park lambaların da yanmıyorsa senin probleminde büyük olasılıkla benimkiyle aynıdır. Yani far kolu arızası. park konumunda yanması gereken hiçbirşey yanmıyor bende de.yaptırdınız mı maliyet konusunda bir fikriniz varmı Yorum bağlantısı
Murat Baykar 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 selam arkadaşlar, Aracımın rolanti valf'i orjinali ile değişti ama hala ara ara stop etme devam ediyor. Araç makinaya bağlanınca hız sensörü arızası vermedi usta da bir müdahalede bulunmadı. valf değişmesine rağmen stop etmesi ilk sorunum. İkincisi ise araç şöför tarafından su almış. nereden geldiğini tam anlayamadım. sigorta kutusu da ıslaktı biraz daha solundaki kablolarda da ıslaklık vardı. o taraftan mı almış anlamadım. kapı fitilleri sağlam gibi geldi. ayrıca stop etmesi sigortada ki ıslaklıktan ötürü olabilir mi? üçüncü ise egsozdan biraz fazla benzin kokusu ve kötü pis bir koku geliyor rahatsız edici neden olabilir ? siyah veya mavi duman atma yok. beyaz duman ilk çalıştırmada oluyor ama soğuktandır dedim. yarın kısmetse usta eller servisine uğrayacağım uğramadan önce fikirlerinizi almak istedim. Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Arkadaşlar merhaba forum da konuyu bulamadım varsa birleştirelimBenim problemim arabamla hareket halinde iken vites değiştirmek için debriyaja basıp ayağımı gazdan çektiğimde araba gaz vermeye dehala gaz veriyvam ederek devirini yükseltiyor, vites yükselttiğimde bir müdet düzeliyor frene basıp duruyorum araba hala gaz veriyor.veya giderken ayağımı gazdan alıyorum ama araç aynı hızda uzun zaman devam ediyor bir müddet sonra normale dönüyor.. Ustaların yönlendirmesi ile rölanti valfini değiştirdim, boğaz kelebeği kontrol edildi gaz kelebeği ontorl edildi. Hız sensörünü (km sensörü) yeni değiştirmiştim yaklaşık iki ay oldu ondan hiç şüphelemedim denemek açısından soketini sökerek devre dışı bıraktığım da sorun düzeliyor aktif ettiğimde tekrar aynı sorun devam ediyor takdir edersiniz ki devre dışşı bıraktığım da yakıt artıyor hız sensörü bu soruna yol açarmı iki ayda bozulabilir mi?? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Arkadaşlar merhaba forum da konuyu bulamadım varsa birleştirelim Benim problemim arabamla hareket halinde iken vites değiştirmek için debriyaja basıp ayağımı gazdan çektiğimde araba gaz vermeye dehala gaz veriyvam ederek devirini yükseltiyor, vites yükselttiğimde bir müdet düzeliyor frene basıp duruyorum araba hala gaz veriyor.veya giderken ayağımı gazdan alıyorum ama araç aynı hızda uzun zaman devam ediyor bir müddet sonra normale dönüyor.. Ustaların yönlendirmesi ile rölanti valfini değiştirdim, boğaz kelebeği kontrol edildi gaz kelebeği ontorl edildi. Hız sensörünü (km sensörü) yeni değiştirmiştim yaklaşık iki ay oldu ondan hiç şüphelemedim denemek açısından soketini sökerek devre dışı bıraktığım da sorun düzeliyor aktif ettiğimde tekrar aynı sorun devam ediyor takdir edersiniz ki devre dışşı bıraktığım da yakıt artıyor hız sensörü bu soruna yol açarmı iki ayda bozulabilir mi?? Hız sensörünüz ya da rölanti valfiniz ya da ikisi birden arızalı Taktığınız hız sensörünü şasi numarası ile mi aldınız? Söktüğünüzde sorun düzeliyorsa muhtemelen yine sensör arızalı. Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Hız sensörünüz ya da rölanti valfiniz ya da ikisi birden arızalı Taktığınız hız sensörünü şasi numarası ile mi aldınız? Söktüğünüzde sorun düzeliyorsa muhtemelen yine sensör arızalı. Sani bey Hız sensörünü eskisini götürerek aldım iki ayda bozulması ilginç acaba bana uyumlu olmayan sensörü mü verdiler Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Sani bey Hız sensörünü eskisini götürerek aldım iki ayda bozulması ilginç acaba bana uyumlu olmayan sensörü mü verdiler Olabilir. Yapıyorlar. Şasi numaranız ile tedarik etmeniz gerekiyor. Merkez oto veya yetkili servislerde mevcut orjinal hız sensörü. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba forum da konuyu bulamadım varsa birleştirelim Benim problemim arabamla hareket halinde iken vites değiştirmek için debriyaja basıp ayağımı gazdan çektiğimde araba gaz vermeye dehala gaz veriyvam ederek devirini yükseltiyor, vites yükselttiğimde bir müdet düzeliyor frene basıp duruyorum araba hala gaz veriyor.veya giderken ayağımı gazdan alıyorum ama araç aynı hızda uzun zaman devam ediyor bir müddet sonra normale dönüyor.. Ustaların yönlendirmesi ile rölanti valfini değiştirdim, boğaz kelebeği kontrol edildi gaz kelebeği ontorl edildi. Hız sensörünü (km sensörü) yeni değiştirmiştim yaklaşık iki ay oldu ondan hiç şüphelemedim denemek açısından soketini sökerek devre dışı bıraktığım da sorun düzeliyor aktif ettiğimde tekrar aynı sorun devam ediyor takdir edersiniz ki devre dışşı bıraktığım da yakıt artıyor hız sensörü bu soruna yol açarmı iki ayda bozulabilir mi?? Alıntı yaptığım sorun aracımda hala devam etmektedir çözüme kavuşturamadık ve bu gün obd cihazı ile bağlandım resimdeki hatayı aldım açıklama da TPS, MAP, APP gibi sensörleri görülüyor bunların hepsi ayrı ayrı sensorler (parça ) yoksa tek bir sensörmü ) 15 Mart 2015 tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 Yeni hiz sensoru almış miydiniz? Ona rağmen mi düzelmedi? Yorum bağlantısı
Süleyman Çil 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 Yeni hiz sensoru almış miydiniz? Ona rağmen mi düzelmedi?Evet sani bey yeni hız densörü aldım ona rağmen sorun aynı Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 Hiz sensoru takildiktan sonra akuyu sokup geri taktınız mi? Sensorun ka ile tam uyumlu olduguna emin miyiz? Yorum bağlantısı
Recommended Posts