İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Sani Gerşon

Süleyman bey,

Bu kadar hızlı ısınırken motor hortumları bi kontrol eder misiniz? Su hortumlarının tamamı sıcak olmalı.

Ayrıca antifreeze var mı sisteminizde?

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Süleyman bey,

Bu kadar hızlı ısınırken motor hortumları bi kontrol eder misiniz? Su hortumlarının tamamı sıcak olmalı.

Ayrıca antifreeze var mı sisteminizde?

Sani bey antifreeze yok.Hortumları da kontrol edeyim

hottumlar sıcak olmalı dedimiz sıcak değilse devir daimde mi şüphelenmeliyim
Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

Tamirci ustam yaptığını söyledi ama emin değilim

ve hala hararet yüksek.. Sani Bey'in dediği gibi derecenin yüksek gösterdiği zamanda kaputu açın bir bakın motor gerçekten sıcak mı diye.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sistemde mutlaka ama mutlaka antifreeze olmalı. Antifreeze donma derecesini düşürdüğü gibi ayrıca kaynama noktasını da yükseltir. %50-50 oranında karıştırmanız uygun olur.

Hortumların yarısı sıcak yarısı soğuksa devirdaim muhtemelen çalışmıyor olabilir. Ayrıca radyatör de tıkalı olabilir. Su zor geçiyor olabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

hottumlar sıcak olmalı dedimiz sıcak değilse devir daimde mi şüphelenmeliyim

Yarı yarıya antifriz de koyun ki pompa ve radyatör pas yapmasın...

Sistemde mutlaka ama mutlaka antifreeze olmalı. Antifreeze donma derecesini düşürdüğü gibi ayrıca kaynama noktasını da yükseltir. %50-50 oranında karıştırmanız uygun olur.

Hortumların yarısı sıcak yarısı soğuksa devirdaim muhtemelen çalışmıyor olabilir. Ayrıca radyatör de tıkalı olabilir. Su zor geçiyor olabilir.

Benden burun farkıyla önce yazmışsın hocam  :bravo:  :bravo:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Termostad

benim araçta ışık yanmaya başladı araçta su var fan çalışıyor e5 te 90km ile gidiyorum ama yinede ışık yanıyordu 

sorun termostadın açmamasından çıktı kontrol ettirin bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Çil
(düzenlendi)

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda kotrollere başlayacağım  çok teşekkür ediyorum bilgi ve alakanız için

tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serdar KILIÇ

Selamlar

2000 model Ka 1.3 City de şanzıman yağ değişim tapasının yerini bilen varmı?

Bu araçta şanzıman yağ değişim sıklığı hakkında da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Süleyman Çil
(düzenlendi)

Merhabalar ka aracımda hız ve benzin göstergelerinin aydınlatması ve normalde farlar açıkken kapıyı açtığımızda bip sesi gelirdi o da gitti bir elektrikçiye gideceğim gitmeden önerisi olan var mı

tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sadık Aksakal

Direksiyon kutusuna yağ takviye çekmek için hangi yağı tercih etmeliyiz?Totalde satılan yağ iyi diyorlar ama bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhabalar ka aracımda hız ve benzin göstergelerinin aydınlatması ve normalde farlar açıkken kapıyı açtığımızda bip sesi gelirdi o da gitti bir elektrikçiye gideceğim gitmeden önerisi olan var mı

Kapı açılınca iç lamba yanıyor mu?

Direksiyon kutusuna yağ takviye çekmek için hangi yağı tercih etmeliyiz?Totalde satılan yağ iyi diyorlar ama bilemiyorum.

Yağın markası pek önemli değil. Özelliği önemlidir. Özelliğini hatırlamıyorum, herhangi bi yetkili servise sorabilirsiniz. Takviye yapmayın, komple değiştirin.

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Kapı açılınca iç lamba yanıyor mu?

Yağın markası pek önemli değil. Özelliği önemlidir. Özelliğini hatırlamıyorum, herhangi bi yetkili servise sorabilirsiniz. Takviye yapmayın, komple değiştirin.

evet sani bey iç tavan lambası yanıyor
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Buzzer bozulmuş olabilir. Buzzer'a giden kablo kopmuş olabilir. Maalesef hiç tecrübem olması bu konuda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sadık Aksakal

Korna araba ilk çalıştığında çalmıyor ama 1-2 km sonra çalıyor.Neden ilk başta çalmıyor olabilir acaba?

Yorum bağlantısı
tufan içöz

Selamlar arkadaşım göstergeler ve far ikaz sesine ek olarak park lambaların da yanmıyorsa senin probleminde büyük olasılıkla benimkiyle aynıdır. Yani far kolu arızası. park konumunda yanması gereken hiçbirşey yanmıyor bende de.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Selamlar arkadaşım göstergeler ve far ikaz sesine ek olarak park lambaların da yanmıyorsa senin probleminde büyük olasılıkla benimkiyle aynıdır. Yani far kolu arızası. park konumunda yanması gereken hiçbirşey yanmıyor bende de.

yaptırdınız mı maliyet konusunda bir fikriniz varmı
Yorum bağlantısı
Murat Baykar

selam arkadaşlar,

Aracımın rolanti valf'i orjinali ile değişti ama hala ara ara stop etme devam ediyor. Araç makinaya bağlanınca hız sensörü arızası vermedi usta da bir müdahalede bulunmadı. valf değişmesine rağmen stop etmesi ilk sorunum.

İkincisi ise araç şöför tarafından su almış. nereden geldiğini tam anlayamadım. sigorta kutusu da ıslaktı biraz daha solundaki kablolarda da ıslaklık vardı. o taraftan mı almış anlamadım. kapı fitilleri sağlam gibi geldi. ayrıca stop etmesi sigortada ki ıslaklıktan ötürü olabilir mi?  üçüncü ise egsozdan biraz fazla benzin kokusu  ve kötü pis bir koku geliyor rahatsız edici neden olabilir ? siyah veya mavi duman atma yok. beyaz duman ilk çalıştırmada oluyor ama soğuktandır dedim.

yarın kısmetse usta eller servisine uğrayacağım uğramadan önce fikirlerinizi almak istedim. 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Süleyman Çil

Arkadaşlar merhaba forum da  konuyu bulamadım varsa birleştirelim

Benim problemim arabamla hareket halinde iken vites değiştirmek için debriyaja basıp ayağımı gazdan çektiğimde araba gaz vermeye dehala gaz veriyvam ederek devirini yükseltiyor, vites yükselttiğimde bir müdet düzeliyor  frene basıp duruyorum araba hala gaz veriyor.veya giderken ayağımı gazdan alıyorum ama araç aynı hızda uzun zaman devam ediyor bir müddet sonra normale dönüyor.. Ustaların yönlendirmesi ile  rölanti valfini değiştirdim, boğaz kelebeği kontrol edildi gaz kelebeği ontorl edildi.
 Hız sensörünü (km sensörü) yeni değiştirmiştim yaklaşık iki ay oldu ondan hiç şüphelemedim denemek açısından soketini sökerek devre dışı bıraktığım da sorun düzeliyor  aktif ettiğimde tekrar aynı sorun devam ediyor  takdir edersiniz ki devre dışşı bıraktığım da yakıt artıyor hız sensörü bu soruna yol açarmı iki ayda bozulabilir mi??

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar merhaba forum da  konuyu bulamadım varsa birleştirelim

Benim problemim arabamla hareket halinde iken vites değiştirmek için debriyaja basıp ayağımı gazdan çektiğimde araba gaz vermeye dehala gaz veriyvam ederek devirini yükseltiyor, vites yükselttiğimde bir müdet düzeliyor  frene basıp duruyorum araba hala gaz veriyor.veya giderken ayağımı gazdan alıyorum ama araç aynı hızda uzun zaman devam ediyor bir müddet sonra normale dönüyor.. Ustaların yönlendirmesi ile  rölanti valfini değiştirdim, boğaz kelebeği kontrol edildi gaz kelebeği ontorl edildi.

Hız sensörünü (km sensörü) yeni değiştirmiştim yaklaşık iki ay oldu ondan hiç şüphelemedim denemek açısından soketini sökerek devre dışı bıraktığım da sorun düzeliyor  aktif ettiğimde tekrar aynı sorun devam ediyor  takdir edersiniz ki devre dışşı bıraktığım da yakıt artıyor hız sensörü bu soruna yol açarmı iki ayda bozulabilir mi??

Hız sensörünüz ya da rölanti valfiniz ya da ikisi birden arızalı

Taktığınız hız sensörünü şasi numarası ile mi aldınız? Söktüğünüzde sorun düzeliyorsa muhtemelen yine sensör arızalı.

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Hız sensörünüz ya da rölanti valfiniz ya da ikisi birden arızalı

Taktığınız hız sensörünü şasi numarası ile mi aldınız? Söktüğünüzde sorun düzeliyorsa muhtemelen yine sensör arızalı.

Sani bey Hız sensörünü eskisini götürerek  aldım  iki ayda bozulması ilginç acaba bana uyumlu olmayan  sensörü mü verdiler :(

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani bey Hız sensörünü eskisini götürerek  aldım  iki ayda bozulması ilginç acaba bana uyumlu olmayan  sensörü mü verdiler :(

Olabilir. Yapıyorlar. Şasi numaranız ile tedarik etmeniz gerekiyor. Merkez oto veya yetkili servislerde mevcut orjinal hız sensörü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Süleyman Çil
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba forum da konuyu bulamadım varsa birleştirelim

Benim problemim arabamla hareket halinde iken vites değiştirmek için debriyaja basıp ayağımı gazdan çektiğimde araba gaz vermeye dehala gaz veriyvam ederek devirini yükseltiyor, vites yükselttiğimde bir müdet düzeliyor frene basıp duruyorum araba hala gaz veriyor.veya giderken ayağımı gazdan alıyorum ama araç aynı hızda uzun zaman devam ediyor bir müddet sonra normale dönüyor.. Ustaların yönlendirmesi ile rölanti valfini değiştirdim, boğaz kelebeği kontrol edildi gaz kelebeği ontorl edildi.

Hız sensörünü (km sensörü) yeni değiştirmiştim yaklaşık iki ay oldu ondan hiç şüphelemedim denemek açısından soketini sökerek devre dışı bıraktığım da sorun düzeliyor aktif ettiğimde tekrar aynı sorun devam ediyor takdir edersiniz ki devre dışşı bıraktığım da yakıt artıyor hız sensörü bu soruna yol açarmı iki ayda bozulabilir mi??

Alıntı yaptığım sorun aracımda hala devam etmektedir çözüme kavuşturamadık ve bu gün obd cihazı ile bağlandım resimdeki hatayı aldım açıklama da TPS, MAP, APP gibi sensörleri görülüyor bunların hepsi ayrı ayrı sensorler (parça ) yoksa tek bir sensörmü ) d937cd35c1dfe942308a4e8136528a76.jpg0c27ac094c073c8352e9985a9d4f4598.jpg tarihinde Süleyman Çil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yeni hiz sensoru almış miydiniz? Ona rağmen mi düzelmedi?

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

Yeni hiz sensoru almış miydiniz? Ona rağmen mi düzelmedi?

Evet sani bey yeni hız densörü aldım ona rağmen sorun aynı
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hiz sensoru takildiktan sonra akuyu sokup geri taktınız mi? Sensorun ka ile tam uyumlu olduguna emin miyiz?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...