İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Burak Fidan
:)) bu araba problemli mıroblemli ama essahtan sevilesi araba bu:) benim güç ihtiyacım jant offsetine ihtiyacım var. arkalar 6 cm önler 2cm. Aluminyum arkaları kurtarmaz direkt çelik yaptırmam lazım tanesi 10 kiloyu belki de geçer o yüzden. Tamponu şişirdiğim için tekerler yarım metre içerde kalıyo :D E tekerler de 17 inch benim. O yüzden azıcık güçlendirmem lazım motoru. Günde 5 yumurta akı koysam faydaeder mi.
Yorum bağlantısı

:)) bu araba problemli mıroblemli ama essahtan sevilesi araba bu:) benim güç ihtiyacım jant offsetine ihtiyacım var. arkalar 6 cm önler 2cm. Aluminyum arkaları kurtarmaz direkt çelik yaptırmam lazım tanesi 10 kiloyu belki de geçer o yüzden. Tamponu şişirdiğim için tekerler yarım metre içerde kalıyo :D E tekerler de 17 inch benim. O yüzden azıcık güçlendirmem lazım motoru. Günde 5 yumurta akı koysam faydaeder mi.

17 inch hiç olmadı :)

Bunun 1,6 sı bile 16 inch satılıyordu.

Spacer kullanmayı denedin mi?

Yorum bağlantısı
Süleyman Çil

90 ı geçmedim henüz 2 gün önce keskın ve kısa viraja 60 la girdim inanılmaz kaydım karşı şeride geçtim zor toparladım

Yorum bağlantısı
Burak Fidan

17 inch hiç olmadı :)

Bunun 1,6 sı bile 16 inch satılıyordu.

Spacer kullanmayı denedin mi?

Jantları aldığım adam bana jantları satmadı dedi ki bu arabaya ben hayatta takmam yarın geri gelirsin jantları al geri diye, dedim sen tak ben yaparım. Nitekim aldım canavarı girdim değen sürten ne varsa kestim :))

Spacer aslında zaten jant offseti, ama haklısın ebayde wheel spacer diye satılıyor. 6cm arkalar 2 cm önler. Tahminime göre 1 teklik tutar gibi geliyor. 6 cm çelik pahalı olur dediler. Jiplere falan yapıyolarmış tek tekerinki 400 mü ne. Benim fiyatı düşürürse önler düşürür önde 2cm kullanıcam

fBL0LH2.jpg

Bunlar internetten replika yapan bi dayı toyota bişeyi ferrariye döndüürürken kullandığı flençler

i6zuPFz.jpg

Yorum bağlantısı

Bu kadar büyük bir genişletme düşünüyorsan bijonların da özel olmalı :)

Maruz kalacağı gerilim standarda göre çok daha fazla çünkü.

Yorum bağlantısı
Burak Fidan

90 ı geçmedim henüz 2 gün önce keskın ve kısa viraja 60 la girdim inanılmaz kaydım karşı şeride geçtim zor toparladım

Ben de bi sapağa çok hızlı yaklaştım baktım fren kurtarmayacak el frenini çekip direksiyonu kırdım.

Tabi ben bu hareketi refleks olarak yapmadım deneme amaçlı yaptım nolcak diye. 180 derece döndü araba. Zaten spin atarken sapağı geçmiştim. O sebeple dümdüz yoluma devam ettim. :o

Not: bu hareket trafiğin çok olmadığı bi zamanda yapılmıştır. Yayanın hiç olmadığı bir yer. Hızım sanırım 40 tı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

He bir de stepnen olmayacak :) tabi 17 inch olan 5.lastiği koyacak yer bulabilirsen o ayrı :)

tarihinde Erhan Erdebil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Fidan

Bu kadar büyük bir genişletme düşünüyorsan bijonların da özel olmalı :)

Maruz kalacağı gerilim standarda göre çok daha fazla çünkü.

Bu adam offroadçulara offset yapıyor. Sanırım sıkıntı olmaz ?

Yorum bağlantısı

Bu adam offroadçulara offset yapıyor. Sanırım sıkıntı olmaz ?

Peki bu jantı seçmenin bir sebebi var mı? Jant ofseti daha derin olan bir jant daha kolay olmaz mıydı?

Yorum bağlantısı
Burak Fidan

He bir de stepnen olmayacak :) tabi 17 inch olan 5.lastiği koyacak yer bulabilirsen o ayrı :)

Stepne 13 inch :D o konuda hiç bi seçenek yok malesef. Bu bi çeşit proje arabası halini aldı artık. Ben yatırım amaçlı yada nebilim böyle alayım dertsiz tasasız kullanayım diye almadım. Ben böyle şeyler elimdn geldiği için keyifle yapıyorum. Ama tam takım yedeklerim var orjinal yedek tampon sıfır, orjinal 14 inch jantlar, şuan araç zaten orjinal halde.

Bu yüzden de teker ve jant offsetleri motoru zorlayacak yakıt tüketimim artacak bu sebeple de performans için neler yapılabilir diye ucundan azcık öğrenmeye çalışıyorum bir yandn.

Peki bu jantı seçmenin bir sebebi var mı? Jant ofseti daha derin olan bir jant daha kolay olmaz mıydı?

Bunları seçmemin en büyük etken benden önce şahin almış takmış bi hafta sonra geri iade etmiş sürtüyo diye. Ben ilk taktıklarında sürtüyodu ön teker davlumbazları söktüm, radyatör borusunu başka yerden geçirdim ön barın orda temas eden birşey tutmayn sacları kestim ve oldu. Yaklaşık 2 sene öyle kullandım arabayı. Neyse ben soruna cevap vereyim :) ucuza geldi bana

Yorum bağlantısı

Stepne 13 inch :D o konuda hiç bi seçenek yok malesef. Bu bi çeşit proje arabası halini aldı artık. Ben yatırım amaçlı yada nebilim böyle alayım dertsiz tasasız kullanayım diye almadım. Ben böyle şeyler elimdn geldiği için keyifle yapıyorum. Ama tam takım yedeklerim var orjinal yedek tampon sıfır, orjinal 14 inch jantlar, şuan araç zaten orjinal halde.

Bu yüzden de teker ve jant offsetleri motoru zorlayacak yakıt tüketimim artacak bu sebeple de performans için neler yapılabilir diye ucundan azcık öğrenmeye çalışıyorum bir yandn.

Bunları seçmemin en büyük etken benden önce şahin almış takmış bi hafta sonra geri iade etmiş sürtüyo diye. Ben ilk taktıklarında sürtüyodu ön teker davlumbazları söktüm, radyatör borusunu başka yerden geçirdim ön barın orda temas eden birşey tutmayn sacları kestim ve oldu. Yaklaşık 2 sene öyle kullandım arabayı. Neyse ben soruna cevap vereyim :) ucuza geldi bana

Şu arabanın aşamalarını (ya da senden çektiklerini :) ) detaylı anlat artık yeni bir konu açıp :)

Bol fotolu olsun.

Yorum bağlantısı
Burak Fidan

Vla5VeN.jpg

vdKMcdk.jpg

Bu tamponları ben 2 kez vurdum (otoparka yanaşırken altlarını) bi kez de bi araba otoparkta yanaşırken bana sol arkadan çarpmış hepsini söktüm kalıp aldım. Tam bitmiş haliyok.

Yorum bağlantısı
Burak Fidan

2 haftaya biter sanki

Ehehe 2 yıldır çalışıyorum sabah 5 lerde mi çıkmadım yola polis molis vatandaş görüp şikayet etmesin arabayı bağlamasın diye, muayenesiz mi dolaşmadım. Sırf tamponları sökerim bidaha takamam diye bu halde muayeneye sokmak için muayene ücretinin 5 katını mı ödemedim, kaçak göçek ah ah elyaf atarım yağmur yağar. Macun çekerim yağmur yağar neler çektim bu hale geldi hala bitmedi :(

Bilmem daha ne kadar sürer ama Allah nasip ederse bitecek inşallah.

Yorum bağlantısı
Mustafa Derler

Herkese selamlar. Geçen gün bahsettiğim sorun için vss (hız sensörü'nden) kaynaklanıyor olabilleceğini söylemiştiniz. Tamircinin bana söylediği arıza. 3-4 ay öne gaz kelebeği temizlenmişti ve üzerindeki gaz kelebek potansiyometre sini bulamamıştık ve iptal edilmişti. şimdi arabanın zıplayarak gitmesini ve boşta bile stop etmesinin sebebi bu potansiyometreden kaynaklandığını söylüyor http://www.bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz..com.tr/ford-ka-potansiyometre-gaz-kelebegi-pid-12743.html bu parça. sizce Sani bey bununla alakalı olabilir mi? Daha değiştirmedim ve hız sensörüyle alakalı olmadığını söylüyor ne yapmalıyım. NOT: Tamircim arabayı benzinle çalıştırmamı istedi benzindeyken araç stop etmiyor,gaza geçtiğinde boştayken bile stop ediyor. şimdiden teşekkürler ilgilerinize

Yorum bağlantısı
Burak Fidan

Herkese selamlar. Geçen gün bahsettiğim sorun için vss (hız sensörü'nden) kaynaklanıyor olabilleceğini söylemiştiniz.

Selamlar, benim araç benzinli stop etme prb yaşıyordum. Açtım kaputu söktüm hız sensörünü gayet normal görünüyordu, kablo kılıfı çentik çentikti fakat yırtık da değildi. Dedim bi yırtayım bant sararım nolcakki, bi açtım içini tellerin plastiği sıyrılmış hepsi birbirine değiyor. Hız sensörünü ustaya götürmeden de olsa gözle kablolarını muhakkak sökerek kontrol edin. Benim sensör de dışardan bakıldığında normal görünüyordu.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...
Mustafa Çakmak

Arkadaşlar Merhabalar. 99 model Ka sahibiyim. Aldığımdan beri aracımda silkeleme sorunu var araç bir üst vitese geçtiğimde bir çok kez belirli bir güce gelene kadar silkeliyor özellikle biraz düşük devirde kullanırsam. Bunu yaparken egzozdan kesikli salınım yapıyor ve benzin kokusu alıyorum muhtemelen yakmıyor. Yokuş çıkarken iyice güçten düşüyor ve hatta klimayı açtığımda araç neredeyse gidemez oluyor sürekli gücü bir geliyor bir gidiyor ve klima da açıksa aşırı benzin harcıyor. Bu sorun sizce nedir sanayiye gitmeden bir sormak istedim ? Şimdiden Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar Merhabalar. 99 model Ka sahibiyim. Aldığımdan beri aracımda silkeleme sorunu var araç bir üst vitese geçtiğimde bir çok kez belirli bir güce gelene kadar silkeliyor özellikle biraz düşük devirde kullanırsam. Bunu yaparken egzozdan kesikli salınım yapıyor ve benzin kokusu alıyorum muhtemelen yakmıyor. Yokuş çıkarken iyice güçten düşüyor ve hatta klimayı açtığımda araç neredeyse gidemez oluyor sürekli gücü bir geliyor bir gidiyor ve klima da açıksa aşırı benzin harcıyor. Bu sorun sizce nedir sanayiye gitmeden bir sormak istedim ? Şimdiden Teşekkürler

Ateşleme sorununuz var. Güzel bir bakıma ihtiyacı var aracınızın.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çakmak

Çok Teşekkürler umarım ucuz biş şekilde atlatırız bu işi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Süleyman Çil

Arkadaşlar iyi akşamlar diliyorum bu gün ford ka aracımın ayağımı gazdan çektikten sonra belirli bir müddet gaz kesmediğini gördüm sebebi ne olabilir ve böyle bir sorun yaşayan oldumu

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Cokca yazmistik forumda. Hiz sensorunuzu ve rolanti valfinizi kontrol ettirin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tolga Kozanay
(düzenlendi)

Merhaba üstad'lar

Aracım uzun zamandır yağ eksiltiyordu jonta yıpranmış sanırım çünkü o bölgede çok yağ var burayı yaptırıp motoru yıkamak istiyorum araç Lpgli sorun olur mu acaba.

Birde bugun başlayan bişey var arabayı stop edince bippp biipp uyarı sesi geliyor (farlar kapalı) bunun nedeni ne olabilir şimdiden teşekkürler iyi forumlar

tarihinde Tolga Kozanay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Merhaba üstad'lar

Aracım uzun zamandır yağ eksiltiyordu jonta yıpranmış sanırım çünkü o bölgede çok yağ var burayı yaptırıp motoru yıkamak istiyorum araç Lpgli sorun olur mu acaba.

Birde bugun başlayan bişey var arabayı stop edince bippp biipp uyarı sesi geliyor (farlar kapalı) bunun nedeni ne olabilir şimdiden teşekkürler iyi forumlar

Aracı sakın yıkatma !

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/261916-motor-y%C4%B1kanmas%C4%B1-sonras%C4%B1/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...