İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Eril Özkarslı

İzmir den kimseler varmı aramızda gittikleri servis bilgisi verebilecek? Yarın götürmeyi planlıyorum artık sizlerden tavsiye yoksa sanayi turu yaparım artık hangisi cazip gelirse :) Sani bey ilginize teşekkürler.

Yorum bağlantısı
alptekin sünnetci

Arkadaşlar aracımızın pdf olarak kitapçığı var mı? Ve hatta varsa 2003 modelin? Okuyarak biraz bilgi sahibi olmak istiyorumda

Yorum bağlantısı
Eril Özkarslı
(düzenlendi)

Arkadaşlar lastik konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Nette bu lastiği gördüm ve fiyatı uygun geldi ( http://www.hepsiburada.com/liste/dunlop-155-65-r13-73h-sp-sport-lm703-lastik/productDetails.aspx?productId=otysf777390&categoryId=259720&SKU=OTYSF777390 ). 165/65 R13 düşünüyordum ama bunlar 155/65 ölçüde. Sizce nasıl? Ölçüdeki farklılığın artı ve eksileri ne olur? Tecrübeli arkadaşlar ölçü anlamında tavsiye ederim? Farklı marka model tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler şimdiden :)

tarihinde Eril Özkarslı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar lastik konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Nette bu lastiği gördüm ve fiyatı uygun geldi ( http://www.hepsiburada.com/liste/dunlop-155-65-r13-73h-sp-sport-lm703-lastik/productDetails.aspx?productId=otysf777390&categoryId=259720&SKU=OTYSF777390 ). 165/65 R13 düşünüyordum ama bunlar 155/65 ölçüde. Sizce nasıl? Ölçüdeki farklılığın artı ve eksileri ne olur? Tecrübeli arkadaşlar ölçü anlamında tavsiye ederim? Farklı marka model tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler şimdiden :)

Lastik konusundan konuşalım dilerseniz:

http://www.otoclubturkiye.com/forum/forum/265-genel-lastik-konular%C4%B1/

Yorum bağlantısı
Pusat Köksal

Arkadaslar benim aracta yakit gecen bir L seklinde plastik parca vardi kirilmis yapistirmislar ama sizma yapiyordu oraya L seklinde metal bir parca uydurdular ama sizma yapmiyor.Sanirim basit bir boru ama zarari olur mu?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaslar benim aracta yakit gecen bir L seklinde plastik parca vardi kirilmis yapistirmislar ama sizma yapiyordu oraya L seklinde metal bir parca uydurdular ama sizma yapmiyor.Sanirim basit bir boru ama zarari olur mu?

Foto paylaşırsanız daha çok yardımcı olabiliriz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ikinci urune zerre inanmiyorum ama kn filtreyi herkes bilir. Kutu ici filtre kullanmak en dogrusu. Acik tiptekileri tercih etmeyin. Ben olsam degistirir miydim, hayir, dokunmazdim.

Yorum bağlantısı

Ikinci urune zerre inanmiyorum ama kn filtreyi herkes bilir. Kutu ici filtre kullanmak en dogrusu. Acik tiptekileri tercih etmeyin. Ben olsam degistirir miydim, hayir, dokunmazdim.

Aracı aldığımda açık tip vardı ve ben tekrar kutu içine döndürdüm aracı, çok da memnunum bu karardan. KN kutu içi filtreyi düşünüyorum ama araca bire bir uyanı bulmak kolay mı emin değilim. Hepsiburada'daki ilanda 2001 model yazmıyor.

2.ürün hiç aklımda yok aslında, ilginç bir ürün olduğu için fikrinizi sormak istedim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aracı aldığımda açık tip vardı ve ben tekrar kutu içine döndürdüm aracı, çok da memnunum bu karardan. KN kutu içi filtreyi düşünüyorum ama araca bire bir uyanı bulmak kolay mı emin değilim. Hepsiburada'daki ilanda 2001 model yazmıyor.

2.ürün hiç aklımda yok aslında, ilginç bir ürün olduğu için fikrinizi sormak istedim.

KA'da bildiğim kadarı ile zaten tek tip filtre kullanıldı. Model yılının etkileyeceğini sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Derler

selamlar herkese iki aydır sorunsuz kullandığım araçta birtakım sorunlar yaşamaya başladım. Bunu ustaya götürmeden sizlere danışmak istiyorum. Birincisi arabayı çalıştırır çalıştırmaz motoru ısıtmama rağmen kullanırken mesela bir yerde (kırmızı ışıkta) durmam gerektiğinde vitesi boşa atmama rağmen stop ediyor ve bunu çok sık yapmaya başladı. ikinci olarak bugün kullanırken kavşaktan dönerken 3. vitesten 2. vitese atarken araba stop ediyor gaza biraz bastığım an yeniden toparlanıyor ama korkuyorum direksiyon kilitlenecek diye. Birde aracı durdurduğumda boştayken bile şiddetli zıplatıp stop eder gibi oluyor son anda toparlanıp düzeliyor ama bunu bu ara çok sık yapmaya başladı. ÖRN: 6KM yolda 6-7 defa stop ediyor. ilginize şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

selamlar herkese iki aydır sorunsuz kullandığım araçta birtakım sorunlar yaşamaya başladım. Bunu ustaya götürmeden sizlere danışmak istiyorum. Birincisi arabayı çalıştırır çalıştırmaz motoru ısıtmama rağmen kullanırken mesela bir yerde (kırmızı ışıkta) durmam gerektiğinde vitesi boşa atmama rağmen stop ediyor ve bunu çok sık yapmaya başladı. ikinci olarak bugün kullanırken kavşaktan dönerken 3. vitesten 2. vitese atarken araba stop ediyor gaza biraz bastığım an yeniden toparlanıyor ama korkuyorum direksiyon kilitlenecek diye. Birde aracı durdurduğumda boştayken bile şiddetli zıplatıp stop eder gibi oluyor son anda toparlanıp düzeliyor ama bunu bu ara çok sık yapmaya başladı. ÖRN: 6KM yolda 6-7 defa stop ediyor. ilginize şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar.

Forumda çokça mevcut. VSS sensörünüz ölü muhtemelen.

Yorum bağlantısı
Burak Fidan
(düzenlendi)

Erhan hocam selamlar, sanırım performans hava filtre bakıyorsun. Benim de kafamın ucundan motora küçük tefek beygirler ekleyebilmek geçiyor. Nette biraz gezindimdi. Genel olarak engine swap ile geçiyor motor modifiyesi ama külliyen motoru değiştiriyorlar. Tüm tesisatlarda silikon hortum kullanıyorlar falan. Bu konu ile ilgili bi başlık açmayı düşünüyorum standart motor performansını arttırmaya yönelik neler yapılabilir diye. Genellikle engine swap edenler açık tip hava filtresi kullanmışlar ama gene de biraz dha araştırıp başlık açmayı düşünüyorum. Sen filtre alımı yaptın mı var mı gelişme

iHGf4M4.jpg

tarihinde Burak Fidan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Burak Selam,

Bu araç için motor değişimi (en azından Türkiye'de) çok mantıklı bir hareket olmayacak sanırım. Uygulayan da görmedim henüz.

Yurtdışında 1.8 puma motoru takan epey gördüm. 2.0 mondeo motoru bile var. Ama tam bir proje arabası oluyor.

Mevcutun beygürünü yükseltme seçeneklerinden birisi chip tuning o da 6 beygir için 300 - 400 EUR pek cazip gelmiyor insana.

Aracımda önceden açık tip hava filtresi vardı. Muhtemelen motor rahat nefes aldığı için 1-2 beygir arttırmış ve teorikte yakıtını düşürmüş olabilir. Ama yüksek devirde hava çekme sesini dumak için gereksiz gaza basmalar oluyor ve olmadık yerde yakıt artıyor. Ayrıca motor ve hava filtresi çok yakın olduğu için filtre sıcak hava çekmeye başlıyor ve o da ters etki yapıp aracın çekişini düşürüyor.

Kutu içi performans hava filtresine alternatif air intake ile hava filtresini sol farın altına bir yere sıkıştırmak olabilir ama kaputun altı gerçekten çok dar, herhangi bir değişikliğe müsaade edecek alan yok.

Çevreye daha fazla zararlı gaz salma ile sonuçlanacak katalizör iptali ile de üst devirlerde güç artışı sağlanabilir.

Ama katalizör olmadan muayeneden geçemezsin..

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Street ka nın tamponu ile beraber motorunudamı alsak napsak 1.6 90 beygir :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Fidan

Erhan hocam selamlar, anladığım kadarıyla performans filtre daha almadın? orjinal kapalı filtre mi takılı. benim düşündüğüm şey aracı çok aşırı derecede zorlanmadan 165'lere çıkartabilmek.

elbette bunun için engine swap değil de ufak tefek değişikliklerle motora ekstra üç, beş, onbeş neyse beygircik birşey eklenebilir mi . keza arabanın normal çalışır vaziyette olması lazım ki üstüne beygircik ekleyebilelim. benim daha araba iki gündür normal'e yakın çalışıyor zaten o da hız sensörü mereti düzeltip yerine takınca oldu :D şu hata tespit cihazı artık OBD o işe yarıyor mu bilmem o cihaz kurmayı düşünüyorum. arızalı olup da tespit edemediğimiz bir komponent var mı belirlemek lazım.

Usta'lara çok mecbur kalmadıkça güvenmiyorum, arabanın ilk aldığımda usta ellerden çıkmış hali vahimdi. bir de motoru bu arabayla öğrenmeye çalışıyorum. yoksa eli yüzü düzgün yeni bir araba olsa hayatta elimi sürmezdim. bu biraz hobi arabası gibi benim için tampon falan da yapıyorum. boyalarını kazıdım gittim akçalı spreyle boya vurdum falan :D :D

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Erhan hocam selamlar, anladığım kadarıyla performans filtre daha almadın? orjinal kapalı filtre mi takılı. benim düşündüğüm şey aracı çok aşırı derecede zorlanmadan 165'lere çıkartabilmek.

elbette bunun için engine swap değil de ufak tefek değişikliklerle motora ekstra üç, beş, onbeş neyse beygircik birşey eklenebilir mi . keza arabanın normal çalışır vaziyette olması lazım ki üstüne beygircik ekleyebilelim. benim daha araba iki gündür normal'e yakın çalışıyor zaten o da hız sensörü mereti düzeltip yerine takınca oldu :D şu hata tespit cihazı artık OBD o işe yarıyor mu bilmem o cihaz kurmayı düşünüyorum. arızalı olup da tespit edemediğimiz bir komponent var mı belirlemek lazım.

Usta'lara çok mecbur kalmadıkça güvenmiyorum, arabanın ilk aldığımda usta ellerden çıkmış hali vahimdi. bir de motoru bu arabayla öğrenmeye çalışıyorum. yoksa eli yüzü düzgün yeni bir araba olsa hayatta elimi sürmezdim. bu biraz hobi arabası gibi benim için tampon falan da yapıyorum. boyalarını kazıdım gittim akçalı spreyle boya vurdum falan :D :D

Hava filtresi almadım henüz doğrudur. Orjinal kapalı filtre var hala.

ODB benim aracımda samsung tablet sabit şekilde çalışır vaziyette ama hata kodundan ziyade hararet-devir-ortalama yakıt-anlık yakıt değerlerini takip etmek için kullanıyorum. Aracı alalı 8 ay oldu hiç hata kodu vermedi o yüzden bir yorum yapamıyorum malesef kod takibi ile ilgili.

Bu arada ben 2-3 defa denemelerde 170 km üzerine çıktım, çok da zorlanmadı. Sadece düşük tabanlı lastik ve yüksek konumdan dolayı tedirginlik yaratıyor o kadar. Normalde aracın motoruna gerekli sensör bakımları vs yapılınca zaten 150-160'ı rahat göreceksin diye tahmin ediyorum.

Arabana yaptıkalrını gördüm de başka bir konunun altında kalınca kaynadı ona yorum yapamadım.

Aşama aşama çizimleri ile göster de gözümüz gönlümüz açılsın.

tarihinde Erhan Erdebil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Street ka nın tamponu ile beraber motorunudamı alsak napsak 1.6 90 beygir :)

Ya da 2000 euro ya bi sportka alıp tr ye sokalım bi şekilde :) her parçası işimize yarar :) koltuklar benim.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

bende 160 gördüm ve ayağımı gazden çektim 3 defayı geçmez 140 km ile sabit olcukda iyi gidiyor ama ani firen yapmak zorunda kalırsan yolda dururmu bilmiyorum brn 120 ile sert firen yaptım sorun çıkarmadı yinede zorlamamak gerek Ka yı

Yorum bağlantısı
Burak Fidan
(düzenlendi)

Otoyolda kapışsak hepiniz beni geçersiniz :/

:D

tarihinde Burak Fidan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı

bende 160 gördüm ve ayağımı gazden çektim 3 defayı geçmez 140 km ile sabit olcukda iyi gidiyor ama ani firen yapmak zorunda kalırsan yolda dururmu bilmiyorum brn 120 ile sert firen yaptım sorun çıkarmadı yinede zorlamamak gerek Ka yı

ani frende otobanda kendimi diğer şeritte bulduğum oldu benim. o yüzden benim için de 120-130 en sağlıklısı geliyor. Gereğinde azcık hızlanma için gaz olsun o bile güven veriyor :)

Tek sıkıntı sanki motor sağ koltuktaymış ve ön cam yokmuş gibi motor-rüzgar sesi geliyor.

Otoyolda kapışsak hepiniz beni geçersiniz :/

:D

Otoyolda Ka ile karşılaşsam konvoy yaparım :)

Yolda KA görsem de selam versem diye bakınıyorum hep :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...