İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Sani Gerşon

evet bakıldı ve merkezi kilit motorunun değişmesi gerektiğini söylediler fakat parçayı bulamıyoruz ne orjinal ne de çıkma olarak hiç bir yerde yok aramadığımız numara kalmadı yardımcı da olamadılar bu konuya nasıl çözüm bulunur yani herhangi bir aracın merkezi kilit motoru uyar mı?  ilginize de teşekkür ederim ayrıca...

Forum sponsorumuza sordunuz mu?

Yorum bağlantısı

evet bakıldı ve merkezi kilit motorunun değişmesi gerektiğini söylediler fakat parçayı bulamıyoruz ne orjinal ne de çıkma olarak hiç bir yerde yok aramadığımız numara kalmadı yardımcı da olamadılar bu konuya nasıl çözüm bulunur yani herhangi bir aracın merkezi kilit motoru uyar mı?  ilginize de teşekkür ederim ayrıca...

Ankarada bir ford ka çıkmacısı var tanıdığım, ben de geçenlerde bir parça aldım onlardan.

Ankara çıkmacı İbrahim Gürbüz 05325606879

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

benimde araba 1 hafta boyunca kapılar açık kalmştı kilitçi çözemedi yeni kilit alman gerekiyor falan filan zırvaladı elektrikçiye götürdüm kapı içinden geçen merkezi kilit kablolarında sorun çıktı..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Derler

bizim kilit sorunu hal oldu arkadaşlar merkezi kilit motorunda sorun yokmuş en son bi kilitçi bulduk sağ olsun olayı çözdü bakımsızlıktan yağsızlıktan sorun çıkartmış bizi 400 tl gibi bi zarardan kurtardı ne yazık ki bu aracı pek anlayan yok piyasa da.. Kumandalı yaptık aracı ayrıca alarm da ilave ettik.. Tam herşey yolunda derken yolda giderken koku geldi kaputu açtım ve akünün altındaki kablolar yanıyor hemen söndürdüm ve oto kurtarma çağırdım fan motoru yanmış hala tamircide iyice bakılsın bi ağız tadıyla sefasını süremedik aracımızın. sürekli arıza veriyor çok heves ederek aldık ama ne yazık ki satmayı düşünmeye başladık...

Yorum bağlantısı
Tolga Tamer

Subap ayarları ve bobin kontrol.

Emme 0.2, egzoz 0.5mm olacak subapta. Motor soğukken yapılacak.

Dün itibariyle aracımın sorunu çözüldü.Gaz kelebek sensörü arızalıymış değişti problem bitti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Mstafa geçmiş olsun  büyük risk benimde fan motoru arızalanmıştı yüksek ısıdan radyatör kazanınıda patlattı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Derler

Teşekkürler Barış..kapıyı tamir ederken akü başlarının oksitlerini sıcak su dökerek temizledi kilitçi..gres yağı sürdü..fan motorunu tamir ettirdikten sonra tamirci,fan motorunun ucundaki rezinstans su almış,ıslanmış olduğunu bu sebepten dolayı bozulduğunu söyledi...fan motorunun akünün tam altında olması ve o gün aküye sıcak su dökülmesinden dolayı bozulduğunu düşünüyorum fakat bu konular hakkında fazla bilgim olmadığından da kimseyi suçlayamıyoruz :(   bu arada fan motorunun orjinali nin 300 tl olmasından dolayı alamadım. ustamız çıkma fan motoru uydurdu. sizce bu sakıncalı olabilir mi? sormak istedim. ilginize şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

180 tl ye kaliteli yan sanayi var birde ucuzu vardı almadım, ben olsam çıkma takmam bu parçada bozulursa tekrar hararet yükseltir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Merhabalar bugün itibariyle aracım 6 hafif kusurla tek seferde vizeden geçmiş bulunmakta :-) 5. emniyet kemeri işime yaradı 5 kişi olarak vizeden geçti hafif kusurları dün far ayarı yaptırıp gitmeme rağmen

1- kısa farlarda hata

2-arka plaka aydınlatması

3-lpg etiketi eksiği

4-lpg sızdırmazlık raporu eksiği

5-arka stop lambasında çatlak

6-lpg regulatör üzerindeki bilgiler tespit edilemiyor

bu kusurlarla aracım 2 sene vizeli oldu vizeden önce 300 tl araca masraf 150 tl de keyfe keder masraf ettim toplam bana vize ücretiyle 600 tl ye maloldu :-)

Yorum bağlantısı
Misafir

Merhabalar bugün itibariyle aracım 6 hafif kusurla tek seferde vizeden geçmiş bulunmakta :-) 5. emniyet kemeri işime yaradı 5 kişi olarak vizeden geçti hafif kusurları dün far ayarı yaptırıp gitmeme rağmen

1- kısa farlarda hata

2-arka plaka aydınlatması

3-lpg etiketi eksiği

4-lpg sızdırmazlık raporu eksiği

5-arka stop lambasında çatlak

6-lpg regulatör üzerindeki bilgiler tespit edilemiyor

bu kusurlarla aracım 2 sene vizeli oldu vizeden önce 300 tl araca masraf 150 tl de keyfe keder masraf ettim toplam bana vize ücretiyle 600 tl ye maloldu :-)

hayırlı olsun.

bende de arkada 2 emniyet kemeri var ama ruhsatta 5 kişi yazıyor.

İlave kemer ile muayeneden geçiliyor demekki.

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

hayırlı olsun.

bende de arkada 2 emniyet kemeri var ama ruhsatta 5 kişi yazıyor.

İlave kemer ile muayeneden geçiliyor demekki.

benim yaptırdığım istasyonda geçirdiler 30 tl ye kaportacıda çocuk emniyet kemeri takdırdım gayet de güzel oldu :-) ruhsat değiştirmeye gidersen 65 70 tl yi buluyo o sorun değil ama prosödür işleri uğraştırıyo :-)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Çakmak

Merhabalar

Daha öncede yazdığım gibi uzun araştımalar yaptım ve sonunda ford Ka mı aldım 99 model collection. Aracım genel olarak güzel km olarak 95 bin civarı ve performansı beni mutlu ediyor. Ancak 3 sıkıntısı mevcut. Bunlardan ilki klimalı olduğu halde içeri sadece sıcak hava gelmesi fan düğmelerini ne kadar çevirsemde hava sıcaklığı sabit olarak gelmesi, bu konuda forumda çok güzel paylaşımlar yapılmış özellikle kalorifer musluğu tamiriyle ilgili en kısa sürede cesaret edebilirsem deneyeceğim. Bir diğer sıkıntı ise bagaj kapağına çarpmışlar ve galiba vakumla düzeltme yapılmış fakat o dalgalı görünüm hala mevcut bu konuda fikirlerinizi bekliyorum çünkü az da olsa gözüme batıyor bunu nasıl düzeltebiliriz o pürüzsüz bombeyli görünümü tekrar nasıl sağlayabiliriz. Son olarak ise vites arttırdığımızda eğer devrini yüksek tutamaz isem bir titreme silkeleme gibi bir durum oluyor, bu konuda herkes farklı birşey söylemiş kimisi buji kimisi benzin pompası kimisi ise rolanti ayarı demiş ama yine bu konuda tecrübelerinize dayanarak beni aydınlatırsanız sevinirim.      Saygılar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hayırlı olsun.

1- Sıcak hava için öncelikle klima gazı kontrolü yapın. Gaz olmayabilir.

2- Kapağın yeniden boyanması gerekebilir. Foto olsa daha iyi olurdu.

3- Silkeleme ateşlemeden kaynaklanır. Buji - buji kabloları ve bobin bakılmalı. Pompa olsa yüksek devirde yetişemedi diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çakmak

Çok teşekkür ederim Sani Bey. Peki Ankara'da arabamı götürebileceğim ford ka'lardan daha iyi anlayan usta var mı yoksa herhangi bir ford oto tamircisine mi gideyim ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Çakmak

acoLunZ.jpgp4jy0hO.jpg

Bu arada bagaj fotağrafları da bunlar imkan olsa bagajı bile değiştirebilirim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ankara'da maalesef KA ustası bilmiyorum. Tek bildiğim İstanbul'da kaldı maalesef.

Bu kapak bana göre boyanmalı zira boya patlağı mevcut. Değiştirmeye gerek kalmadan, düzgün bir işçilik ile çok güzel boyanabilir. Aynı zamanda hurdacıları bi gezin, sileceğin kapağı olması gerekiyor, onu da 3-5TL ye alırsınız ;)

Yorum bağlantısı
Mustafa Çakmak

Evet haklısınız en kısa sürede bir boyacıya gidelim bakalım ne olacak. Çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Çakmak

Arkadaşlar Merhabalar 

Aracıma yeni yağ eklemek istiyorum yağ çubuğunda aşağılara düşmüş hangi yağdan kullanmamı tavsiye edersiniz. İkinci husus aracı çalıştırdığımda kuş sesi gibi bir ses geliyordu ve kayıştan geldiğini tespit ettim araç 5 dk çalışınca kesiliyor herhalde kayış elastikiyetini kaybetti bunun değişimini kendim yapabilir miyim ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar Merhabalar 

Aracıma yeni yağ eklemek istiyorum yağ çubuğunda aşağılara düşmüş hangi yağdan kullanmamı tavsiye edersiniz. İkinci husus aracı çalıştırdığımda kuş sesi gibi bir ses geliyordu ve kayıştan geldiğini tespit ettim araç 5 dk çalışınca kesiliyor herhalde kayış elastikiyetini kaybetti bunun değişimini kendim yapabilir miyim ?

Önceden ne konulduğunu bilmiyorsanız komple 5-30 ile değiştirmenizi öneririm. Filtresini de değiştirmeniz gerekiyor.

Kayış ve gergileri değişmeli. 100tl'dir maksimum bedeli.

Sanıyorum aracın komple bakımı gelmiş ;)

Yorum bağlantısı
Mustafa Çakmak

Evet dediğiniz gibi komple bakım geldi ve pek zamanım yoktu çok teşekkürler. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Herkese merhaba benim Ka da sol stop lambası depo marka sağ arjinal ama kenarı kırık sanayide kazalı ka var onun üstündekilerin ikiside orjinal 100 er tl fiyat çekti oda sırf babamın tanıdığı olduğu için,Merkez otoda depo marka sıfır 70 tl.Depo kullanan varmı ben daha aracı alalı çok olmadı da o yüzden soruyorum :-) Bir kaç sene götürürmü yani? :-)

Yorum bağlantısı
Mustafa Derler

herkese selamlar.aracımın fan motoru arızalıydı ve çıkma fan motoru takılmıştı.sizleri ve yorumlarınızı dikkate alarak.geçen hafta itibariyle araca orijinal fan motoru(klimalı),hava filtresi,benzin filtresi,yağ filtresi,bujileri(motorcraft AGF22C),yağını(castrol magnatec 10-40) hepsi değiştirildi.ayrıca subap ayarına bakıldı.gaz kelebeği temizlendi,sensörü arızalı çıktığı için iptal edildi(en kısa zamanda onuda alıp taktıracağım). çok şükür aracımda hiçbir sorun kalmadı. sormak istediğim şey; km'si aracın 108binde ve V kayışı sanırım hiç değişmemiş.bu kadar bakım yaptırmışken onuda değiştirmem gereklimi... ilginize şimdiden teşekkür ederim... birde baktırmam gereken başka bir bakımı kalmış olabilir mi sizce.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

herkese selamlar.aracımın fan motoru arızalıydı ve çıkma fan motoru takılmıştı.sizleri ve yorumlarınızı dikkate alarak.geçen hafta itibariyle araca orijinal fan motoru(klimalı),hava filtresi,benzin filtresi,yağ filtresi,bujileri(motorcraft AGF22C),yağını(castrol magnatec 10-40) hepsi değiştirildi.ayrıca subap ayarına bakıldı.gaz kelebeği temizlendi,sensörü arızalı çıktığı için iptal edildi(en kısa zamanda onuda alıp taktıracağım). çok şükür aracımda hiçbir sorun kalmadı. sormak istediğim şey; km'si aracın 108binde ve V kayışı sanırım hiç değişmemiş.bu kadar bakım yaptırmışken onuda değiştirmem gereklimi... ilginize şimdiden teşekkür ederim... birde baktırmam gereken başka bir bakımı kalmış olabilir mi sizce.

1- Yağ 5-30 olmalı

2- Subap ayarı ne yapıldı?

3- V kayışı fan takılırken kontrol edilebilirdi, usta bakmadı mı? Değişmesi gerekirse set olarak değiştirtin.

Yorum bağlantısı
Mustafa Derler
(düzenlendi)

bu bakımlar yapıldıktan sonra V kayışı aklıma geldi hata benim ona da bakın demedim. set olarak nasıl oluyor sani bey açıklar mısınız? forumda 10-40 kalmıştı motor yağı aklımda bu sıkıntı yaratır mı?

tarihinde Mustafa Derler tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...