İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Mustafa Derler

şimdi söyle oldu teybi bagladım.kontaktan once calısıyordu..benım hatam arabayı calıstırmadan teybı denemek için 25-30 dk kadar acık bıraktım...akumuz zaten eskıymıs..kontagı actıgımda cık cık cık sesler geldı...arabaya takvıye yaptım gecen calıstı. bılerek 2 3 gun ellemedım ..bugun baktıgımda hıc tık yoktu..kapıyı acarken bıle zorlandı...  zaten 1bucuk ay once aldıgımda akunun suyu eksıktı..tamamladım..2 hafta içinde tekrar akunun su eksıltıgını gordum...yanı sanırım akum gıdık..bu hafta uygun oldugum bır gun 50 amp.kuru bır aku alıcam...teyp baglantımdan korkmustum ama sızlerdede kontaktan once calısıyorsa eger teyp..benım baglantımda sorun yok demek.

Yorum bağlantısı
Engin Kırtay

Sani, konuyla alakasız olacak ama, fordkam'a ne oldu? Ben aracı satıp askere gitmiştim, dönüşte bi bakayım demiştim kaybolmuş..

Anlattıklarınıza göre zaten akü bitmiş. Bodur akü bakının.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani, konuyla alakasız olacak ama, fordkam'a ne oldu? Ben aracı satıp askere gitmiştim, dönüşte bi bakayım demiştim kaybolmuş..

Maalesef ilgilenilmeyince sahibi kapatti forumu. Devretmek te istememişti diye hatırlıyorum. Bu arada, bayagi oldu kapanali.

Yorum bağlantısı
Engin Kırtay

Maalesef ilgilenilmeyince sahibi kapatti forumu. Devretmek te istememişti diye hatırlıyorum. Bu arada, bayagi oldu kapanali.

Kapanmasın kötü olmuş ama geerçekten.. Kimsenin devralmaması da ayrı bir durum gerçi.. İlgi tükenmişti sanırım?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kapanmasın kötü olmuş ama geerçekten.. Kimsenin devralmaması da ayrı bir durum gerçi.. İlgi tükenmişti sanırım?

İlgi olmasına oldu da, kapanırken kimse devralmak istememişti diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Derler

merhaba arkadaşlar malum ocak ayı geliyor 98 model ford ka ların vergi fiyatları hakkında bilgisi olan var mı aramızda?

Yorum bağlantısı
Mustafa Çakmak

Öncelikle herkese selamlar foruma yeni üye oldum daha bir hafta öncesine kadar 73 model bir VW 1303 S arabam vardı motor canavar gibiydi ve baya gösterişliydi fakat kış gelince cam buğusu hava soğuklarda çalışmaması içine rüzgar alması derken yeterli hevesimi aldım deyip iyide para verince sattım şimdiyse bir ka sevdasına düştüm, ufak kutu gibi arabalar çok hoşuma gidiyor ve ka da çok tatlı geliyor fakat herkes bişey söylüyor piyasası yok satamazsın sorun yaşarsın vs vs sıkıldım artık bu arabası olmayan ve konuşanlardan bende bu arabayı kullananlara sormak istiyorum işin aslı nedir diye. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Derler

Biz de çok tedirgindik yapılan yorumlar nedeni ile 3 ay araştırdık fakat en sonunda almaya karar verdik 2 aydır kullanıyoruz ve sıkıntımız yok Allaha şükür yakıtı, yol tutuşu mükemmel evet piyasası yok ama hatchback araçların genelini elden çıkartmak güç küçük bi araç istiyorsanız tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Mustafa Çakmak

Bende araştırmalara devam ediyorum mavi tonları yada bordo rengi diri ve temiz birde klimalı bir tane bulursam pek durmam aslında kafaya koydum alacağım ama pinpiriklide olduğum için sizlere sorayım içim rahatlasın istedim =)

Yorum bağlantısı
Mustafa Derler

benim aracım parlak mavi nazar boncuğumuz oldu bir de gri çok yakışıyor ka'lara

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Bende araştırmalara devam ediyorum mavi tonları yada bordo rengi diri ve temiz birde klimalı bir tane bulursam pek durmam aslında kafaya koydum alacağım ama pinpiriklide olduğum için sizlere sorayım içim rahatlasın istedim =)

Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum kronik sorunları var forumda mevcut, bazıları bende mevcut ama çözülemiyecek problemler değil bana göre fiyatına göre alınabilecek bi araç aldığım fiyatı duyan herkes bana sat diyor bana göre bi aracı aldığın fiyattan 500 tl aşağısına bile satsam sorun değil kar amaçlı bakmam yani benim aracın biraz boya problemi var o yüzden uygun almıştım yeni yıldan sonra yaptırcam inşallah.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tolga Tamer

Öncelikle herkese merhaba 1998 model ford ka aracım var benzinli aracımda sabit hızla giderken yani ayağım gazda sabit şekilde dururken 1.2.3.4. vitesler sirkeleme sarsıntı yapıyor fakat gaza biraz dokunduğumda hiç bir sirkeleme sallantı yok bu konuda yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.Buji ve buji kablolarını değiştirdim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Öncelikle herkese merhaba 1998 model ford ka aracım var benzinli aracımda sabit hızla giderken yani ayağım gazda sabit şekilde dururken 1.2.3.4. vitesler sirkeleme sarsıntı yapıyor fakat gaza biraz dokunduğumda hiç bir sirkeleme sallantı yok bu konuda yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.Buji ve buji kablolarını değiştirdim.

Doğru buji kullanıldığına emin misiniz? Kablolar orjinal mi? Bobin ne alemde? Subap ayarları yapılı mı?

Yorum bağlantısı
Tolga Tamer

Doğru buji kullanıldığına emin misiniz? Kablolar orjinal mi? Bobin ne alemde? Subap ayarları yapılı mı?

buji ve buji kalolarını merkez oto gönderdi şase numarasına göre bobini bilmiyorum subab ayarlarıda yapılmadı.

buji ve buji kalolarını merkez oto gönderdi şase numarasına göre bobini bilmiyorum subab ayarlarıda yapılmadı.

üstündeki eski buji ve buji kablolarındada aynı sıkıntıyı veriyordu.orjinal olanlarda.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Subap ayarları ve bobin kontrol.

Emme 0.2, egzoz 0.5mm olacak subapta. Motor soğukken yapılacak.

Yorum bağlantısı
Mustafa Derler

acil yardım..arabanın merkezi kilidi

1 aydır kitlenirken sorunsuz acılırken 2 3 kerede acılıyordu..1 haftadır kapı ne dısardan nede içerden acılmaz oldu..bugun bır tamırcıye ordanda kılıtcıye gıttı..kapıyı acamadıkları gıbı banada merkezıkılıt motorunun yenısıne bakmamı istedıler..cok yere baktım ama 98ford ka merkezı kılıdı yok hıcbıryerde...benı bornovada cıkma parca satan bır yere yonlendırdıler..calıstıgımdan fırsat bulup gıdıp bakıcam en kısazamanda ama...bildiginiz...önerdıgınız herhangı bır yer..veya alabılecegım bır sıte warmı..ne yapmalıyım...?bırde kılıtcı merkezı kılıt motorunun kendını kılıtledıgını soyledı..bunu burdan cıkartırım fakat zarar verebılırım..saglam cıkartırsam içindekı arızayı onaramıyabılırım her ıkısınınde yuzde ellı sansı var dedı bende muaallakta kaldım ve ne yapmam konusunda sızden yardım ıstıyorum..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Mustafa bey,

Öncelikle imla ve noktalamaya lütfen dikkat edelim.

Merkez Oto ile görüşün parça için. Araç içindeyken kapı kolunu ittiğinizde de mi kilitlenmiyor?

Yorum bağlantısı
Mustafa Derler

kapı hiç bir şekilde açılmıyor. ne dışarıdan nede içeriden. bugünde parça olmadığı için riske girip sökmediler.

Yorum bağlantısı
Mustafa Derler

evet bakıldı ve merkezi kilit motorunun değişmesi gerektiğini söylediler fakat parçayı bulamıyoruz ne orjinal ne de çıkma olarak hiç bir yerde yok aramadığımız numara kalmadı yardımcı da olamadılar bu konuya nasıl çözüm bulunur yani herhangi bir aracın merkezi kilit motoru uyar mı?  ilginize de teşekkür ederim ayrıca...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...