Barış Kalkan 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Emniyet kemerinden kaldım ben bir hafta uğraştım ve 5. kemeri taktırdım tekrar geçtim muayeneden özellike veznede işlem yaparken görevli muayene önceside uyarıyı yapıyor ruhsatta 5 kişi yazıyor 5 tane kemer varmı diyor, 1 ay önce müdürün citroen saxosunu götürdük muayeneye bence kaltırım 5. kemeri Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Tamam abi onu da söyliyim babama olmazsa 5 inci kemeri taktırsın koltuğu falan delmek mi gerekiyo şimdi onu yapmak için? Yaptırırız sorun değil de yine de kafama takılan soru bu işin bi standardı yok mu?Antalyada geçerken yada başka yerde geçerken başka bi yerde geçmemesi saçma geliyo bana :-) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Tamam abi onu da söyliyim babama olmazsa 5 inci kemeri taktırsın koltuğu falan delmek mi gerekiyo şimdi onu yapmak için? Yaptırırız sorun değil de yine de kafama takılan soru bu işin bi standardı yok mu?Antalyada geçerken yada başka yerde geçerken başka bi yerde geçmemesi saçma geliyo bana :-) Burası Türkiye Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Bugün itibariyle kesin ve net bilgiyi aldım.Tüvtürk müşteri hizmetlerini telefonla aradım ve 2013 yönetmeliğine göre 95 model ve üstü araçlar için her koltukta emniyet kemeri olması zorunluymuş olmazsa ağır kusur oluyormuş ve vizeden geçmiyormuş.Bizim Ka lar dört koltuk mu beş mi arka orta da koltuk olarak sayılıyormu acaba bilemedim ama :-) iki çözüm yolu var ruhsatı dört kişi diye değiştirmek yada beşinci emniyet kemerini taktırmak :-) bana ikincisi daha kolay geldi çünkü araç antalya plaka ben muğlada ikamet ediyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Bugün itibariyle kesin ve net bilgiyi aldım.Tüvtürk müşteri hizmetlerini telefonla aradım ve 2013 yönetmeliğine göre 95 model ve üstü araçlar için her koltukta emniyet kemeri olması zorunluymuş olmazsa ağır kusur oluyormuş ve vizeden geçmiyormuş.Bizim Ka lar dört koltuk mu beş mi arka orta da koltuk olarak sayılıyormu acaba bilemedim ama :-) iki çözüm yolu var ruhsatı dört kişi diye değiştirmek yada beşinci emniyet kemerini taktırmak :-) bana ikincisi daha kolay geldi çünkü araç antalya plaka ben muğlada ikamet ediyorum. Ruhsatınızı herhangi bir trafik şubeden değiştirebiliyor olmanız gerekiyordu? Size hangisi kolay geliyorsa öyle devam edin Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 ben döşemeciye gidip çıkma toka ve kemerlerde yaptırdım 20 tl vermiştim diye hatırlıyorum yaprak değişimi 69 tl idi. Bugün itibariyle kesin ve net bilgiyi aldım.Tüvtürk müşteri hizmetlerini telefonla aradım ve 2013 yönetmeliğine göre 95 model ve üstü araçlar için her koltukta emniyet kemeri olması zorunluymuş olmazsa ağır kusur oluyormuş ve vizeden geçmiyormuş.Bizim Ka lar dört koltuk mu beş mi arka orta da koltuk olarak sayılıyormu acaba bilemedim ama :-) iki çözüm yolu var ruhsatı dört kişi diye değiştirmek yada beşinci emniyet kemerini taktırmak :-) bana ikincisi daha kolay geldi çünkü araç antalya plaka ben muğlada ikamet ediyorum. Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Teşekkür ederim cevaplar için evet Sani abi sanırım ruhsat değişimini muğladan halledebiliyormuşum Barış abi sanırım kemer taktırcam babama sorayım önce bakarsın araca 5 kişi binmek zorunda kalırız birde ona ceza ödemiyelim bu araç dört kişilik demesinler :-) Yorum bağlantısı
Berkay Canbulat 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 (düzenlendi) Merhabalar Geçtiğimiz cuma günü 2003 model kırmızı bir ford ka almış bulunuyorum.Aklıma takılan bir kaç şeyi danışmak ve fikrinizi almak istedim.Öncelikle günlerdir bu konu başlığını sayfa sayfa okudum takip ediyorum.Bilgilerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Aracımı bu hafta içerisinde genel bir bakıma sokmak ve eksiklerini gidermek niyetindeyim.Ben daha önce 99 focus sw aracımı götürdüğüm Ergün Oto isimli bir özel ford servisine bırakmayı düşünüyordum ancak burada yazılanları okuyunca öncelikle sizlere Adana'da bu araçtan anlayan bildiğiniz bir usta var mı diye sormak istedim. Şu an benim farkedebildiğim bir kaç problemi bulunmakta. Anladığım kadarıyla kalorifer musluğu ile ilgili yaşanan kronik sorun benim aracımda da var. Fren yaparken bir ötme sesi geliyor ve araç hafif hafif silkeleniyor sanki ben ayağımla pompalıyormuşum gibi. Yolcu kapım ve cam motoru oldukça tok ve sessiz olmasına rağmen sürücü kapısı ve cam motoru pek gürültülü ve tangır tungur. Birde araçta genel anlamda bir titreşim hissediyorum.Direksiyon dikiz aynaları epey titriyor hatta aynalara bakınca titreşimi görebiliyorum.Bu benim ikinci aracım diğer aracım 2012 astra sedan.Bu titreşim diğer aracımdan sonra mı bu kadar abartı geldi bana yoksa bir sorun olabilir mi acaba ? Şimdiden teşekkür ederim esen kalın. Dipnot: Fotoğraflar en kısa zamanda eklenecektir. 27 Ekim 2013 tarihinde Berkay Canbulat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Merhabalar Geçtiğimiz cuma günü 2003 model kırmızı bir ford ka almış bulunuyorum.Aklıma takılan bir kaç şeyi danışmak ve fikrinizi almak istedim.Öncelikle günlerdir bu konu başlığını sayfa sayfa okudum takip ediyorum.Bilgilerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Aracımı bu hafta içerisinde genel bir bakıma sokmak ve eksiklerini gidermek niyetindeyim.Ben daha önce 99 focus sw aracımı götürdüğüm Ergün Oto isimli bir özel ford servisine bırakmayı düşünüyordum ancak burada yazılanları okuyunca öncelikle sizlere Adana'da bu araçtan anlayan bildiğiniz bir usta var mı diye sormak istedim. Şu an benim farkedebildiğim bir kaç problemi bulunmakta. Anladığım kadarıyla kalorifer musluğu ile ilgili yaşanan kronik sorun benim aracımda da var. Fren yaparken bir ötme sesi geliyor ve araç hafif hafif silkeleniyor sanki ben ayağımla pompalıyormuşum gibi. Yolcu kapım ve cam motoru oldukça tok ve sessiz olmasına rağmen sürücü kapısı ve cam motoru pek gürültülü ve tangır tungur. Birde araçta genel anlamda bir titreşim hissediyorum.Direksiyon dikiz aynaları epey titriyor hatta aynalara bakınca titreşimi görebiliyorum.Bu benim ikinci aracım diğer aracım 2012 astra sedan.Bu titreşim diğer aracımdan sonra mı bu kadar abartı geldi bana yoksa bir sorun olabilir mi acaba ? Şimdiden teşekkür ederim esen kalın. Fren olayı için disk ve balatalar değişecek. Titreşim için buji, kabloları ve bobin kontrol edilecek. Subap ayarına bakılacak. Cam için kapı trimi sökülüp içeriden kontrol edilmesi sağlıklı olur. Muhtemelen mekanizma değişecek. Hayırlı olsun aracınız, arabm konusunda görmek isteriz 1 Yorum bağlantısı
Berkay Canbulat 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Teşekkür ederim Sani bey en kısa zamanda fotoğrafları ekleyeceğim arabam konusuna Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 cam açarken ses başlamışsa dağılmadan müdahele edin masraf büyüyebilir Yorum bağlantısı
Mustafa Derler 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 aracımız ilk arızasını vermiş bulunmakta eşime araba kullanmayı öğretirken vites atmasını söyledim atamadığı konusunda ısrar ettim sürücü koltuğuna geçince fark ettim ki aracın debriyajı boşalmış araba zıplıyor hemen usta çağırdık zıplıya zıplıya aracı götürdük meğer debriyaj borusu patlamış neyse ki hemen halledildi 1 Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 akümüzde bitmiş geçmiş olsun 1 aydır zorlanma vardı dünde çok zor çalıştı bu sabah iterek çalşıştırdım KA yı sanayiye gitmişken kışlık laştikleride takıverdim canavara 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Derler 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 arkadaşlar acil yardım lütfen her gün düzenli tek seferde çalışan aracım bu gün arızalandı marş motoru basmıyor kaputun altından çat çat ses geliyor hiç bir şekilde araç çalışmıyor sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim ilginize şimdiden teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 arkadaşlar acil yardım lütfen her gün düzenli tek seferde çalışan aracım bu gün arızalandı marş motoru basmıyor kaputun altından çat çat ses geliyor hiç bir şekilde araç çalışmıyor sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim ilginize şimdiden teşekkür ederim Muhtemelen akünüz bitti veya marş motorunuza elektrik gitmiyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Derler 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 tavsiye edebileceğiniz akü var mı kaçlık almak lazım?? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 tavsiye edebileceğiniz akü var mı kaçlık almak lazım?? Ka'lar bodur akü kullanır. Zaten sayılı markada mevcut bu akü. Çok seçeneğiniz yok maalesef. Yorum bağlantısı
Mustafa Derler 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 aracı aldığımızda teyp çalışmıyordu heveslendim kendim tamir etmek istedim normal bağlantısıyla olmayınca biraz araştırdım ve bi şema buldum o şekilde çalıştı ama şimdi araç çalışmıyor acaba bağlantıda bi yanlışlık mı yaptım? bundan dolayı olabilir mi? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 aracı aldığımızda teyp çalışmıyordu heveslendim kendim tamir etmek istedim normal bağlantısıyla olmayınca biraz araştırdım ve bi şema buldum o şekilde çalıştı ama şimdi araç çalışmıyor acaba bağlantıda bi yanlışlık mı yaptım? bundan dolayı olabilir mi? Bu bağlantıdan sonra mı araç çalışmadı hiç? Teybin sigortasını sökerek deneyin? Aküyü bu bağlantı da bitirmiş olabilir. Takviye ile deneyin hele de, bakalım akü mü değil mi, anlayacağız. Yorum bağlantısı
Mustafa Derler 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 evet bağlantıdan sonra oldu deneyip paylaşıcam teşekkür ederim tekrar Yorum bağlantısı
Mustafa Derler 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Akuye takviye yaptık şarj oldu ve sorunumuz haloldu teşekkürler Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Akuye takviye yaptık şarj oldu ve sorunumuz haloldu teşekkürler Peki, teybe ne müdahelede bulundunuz? Yoksa yine biter akü? Yorum bağlantısı
Mustafa Derler 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 teyip bağlantısı başka arabalarda kontaktan sonra çalışıyor benim bağlantımda kontaktan önce çalışıyor sizce bu normal mi? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 teyip bağlantısı başka arabalarda kontaktan sonra çalışıyor benim bağlantımda kontaktan önce çalışıyor sizce bu normal mi? Anahtar ilk konumdayken çalışıyordu diye hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts