Doğukan Çoktay 2 Temmuz 2013 Paylaş 2 Temmuz 2013 hız sensörünüzü kontrol ettirin.şansımanın üzerinde.soket bağlantısı gevşemişte olabilir.radyatör yedek su deposunun hemen solunda soketi var kontrol edebilirsiniz oradan. Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir 3 Temmuz 2013 Paylaş 3 Temmuz 2013 Doğukan bey hız sensörünün soketi şanzımanın hemen üzerinde mi? Geçen baskı balata değişti şanzıman indi o zaman gevşek takılmış vs olabilir mi? Yorum bağlantısı
Tanzer Kantık 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 Konu ile alakalı değil ama henüz Ford Ka alacak birisi olarak forumda bahsedilen parçaların yerlerine göz aşınalığı oluşması için elinizde pdf vb. Ford Ka donanımını gösteren kitapçık vb. dokümanlar varsa paylaşır mısınız? Arabada ne nerede öğrenmek istiyorum şimdiden Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 Fırat bey ben de tampon boyatmak istiyorum ücretini sordunuz mu benim arac bordo bordoya boyatcam Yorum bağlantısı
Can Göze 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 arkadaslar bugun arabanin y hortumu patladi ancak biz bu hotumu 180 tl verip orjinalini almistik belki 8 ay once bi daha patlayinca deli oldum sonra baktikki bi yere surtmus asinmis ezilmis ya klima borusu yakti yada aks daki balans plastigi yada kayıs anlamadik tabi bi daha para vermem dedim hortumu kesip araya plastik koyup kelepcelediler baktik kacirma yok antifirizz vardi 3 litre gitti tabi artik 1 litre koydum gerisi normal su bastik ctesi gitti sacma sapan isler valla ( Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 Arabanın en buyuk ama göze batmaya sıkıntısı su koyvermesi, y seklindeki hortumu sanayide kendimiz yaptık usta ile gecen hafta ugradım yanına bir kontrol ettire sagıni solunu dedim kelepceden az sızınti yapıyordu, sıkıntilı hortum sistemi. Yorum bağlantısı
Fırat Özdemir 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 Fırat bey ben de tampon boyatmak istiyorum ücretini sordunuz mu benim arac bordo bordoya boyatcam Tamponlar plastik olduğu için biraz zahmetli 400'den başlayıp 600' e kadar fiyat veren var.Ben 200 fiyat veren biryere yaptırdım başında bekledim zahmetini görünce 240 verdim,harika oldu tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Can Göze 7 Temmuz 2013 Paylaş 7 Temmuz 2013 bu hortum tam aks kolunun ustunde duran balans plastiginin ustunde gevsek kalmıs ve hep surtmus haliyle de asınmıs bizde simdi cırtcırtla yag filitresine bagladık ama bugun baktım ince 2 3 damla var yerde artik princ uclari tırtıklı rekor takacam o zaman akıtmaz herhalde Yorum bağlantısı
Tanzer Kantık 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Foruma Ka hakkında bilgi almak için üye oldum çok da yararlanıyorum ama bir yandan da "çok sorunlu bir araç mı acaba?" diye düşünmeden de edemedim. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Foruma Ka hakkında bilgi almak için üye oldum çok da yararlanıyorum ama bir yandan da "çok sorunlu bir araç mı acaba?" diye düşünmeden de edemedim. İzmir'de ustanız hazır, korkmayın Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 izmir de ustamiz kim ? KA'yı ellerse UstaEller! http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/174471-izmir-ustaeller-servis/ 1 Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Uzun zamandır buraya uğrayan yok sanırım kimsenin sorunu yok yahut herkes ka sını satmış :-) atiker sıralı sistem lpg var garantisi devam ediyor araç düşük hızda giderken silkeleme yapıyor sebebi ne olabilir acaba? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Uzun zamandır buraya uğrayan yok sanırım kimsenin sorunu yok yahut herkes ka sını satmış :-) atiker sıralı sistem lpg var garantisi devam ediyor araç düşük hızda giderken silkeleme yapıyor sebebi ne olabilir acaba? Benzinde de aynısını yapıyor mu? Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir 21 Eylül 2013 Paylaş 21 Eylül 2013 Benzinde hiç denemedim açıkçası :-/ en kısa zamanda deniyip yazarım Yorum bağlantısı
Mustafa Derler 22 Eylül 2013 Paylaş 22 Eylül 2013 merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldık.. eşimle arabaları araştırırken ford ka ilgimizi çekti ocak ayına kadar ford ka almayı düşünüyoruz fakat araçla ilgili olumlu olumsuz çok fazla yorum okuyoruz açıkcası tereddütte kaldık araç ilk arabamız olacak tavsiyelerinize ihtiyacımız var bu araçla ilgili bizi biraz bilgilendirebilirseniz seviniriz birde araçta lpg olmalı mı yoksa biz mi taktıralım hangisi uygun olur? vergileri nedir? sık arıza verir mi? gibi genel sorular ilginize şimdiden teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 23 Eylül 2013 Paylaş 23 Eylül 2013 merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldık.. eşimle arabaları araştırırken ford ka ilgimizi çekti ocak ayına kadar ford ka almayı düşünüyoruz fakat araçla ilgili olumlu olumsuz çok fazla yorum okuyoruz açıkcası tereddütte kaldık araç ilk arabamız olacak tavsiyelerinize ihtiyacımız var bu araçla ilgili bizi biraz bilgilendirebilirseniz seviniriz birde araçta lpg olmalı mı yoksa biz mi taktıralım hangisi uygun olur? vergileri nedir? sık arıza verir mi? gibi genel sorular ilginize şimdiden teşekkürler.. Merhabalar 3 yıldır ford ka kullanmaktayım aldığımda 64 bin km'de idi. Şu an 115 bine ulaştırdım. LPG'yi aldıktan sonra takdırdım. Bu zamana kadar çok şükür yolda kalma veya çalışmama gibi bir sorunla karşılaşmadım. Ancak aracına da bakan biriyimdir. Bunun dışında Hız sensörü ve rölanti valfi kronik bir sorun gibi bu araçta. Kalörifer motoru da öyle sanırım. Kronikte dememek gerek aslında 99 model bir araç sonuçta ve kalörifer motorunu ben değiştirdim geçen gün fabrika çıkışı hiç değişmemişti. Yani bu zamana kadar çalışmış ama 99 model bir araçta da artık bu sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor demekki vakti gelince. Parça olarak çok abartılı bir fiyatı olduğunu düşünmüyorum. Ancak motor devrine ve yakıta etki eden hız sensörü elimizi yakmakta 350 TL gibi bir fiyatı var. Tamponlar plastik olduğu için darbe sonrası ne kadar içe göçse de iyi bir usta ısıtarak fönleyerek eski haline getirebiliyor 1 gün içinde. 6 aylık vergisi 70 küsur lira idi sanırım öyle hatırlıyorum. Kaporta olarakta sağlam bir araçtır. Yol tutuşu da güzeldir. Yakıt olarakta LPG de benim için vazgeçilmezdir. Yakıt değerlerini farklı bir konuda paylaşmıştım forumda. Tabi alacağınız aracın motor durumu nedir bilmeden yazıyorum bunları kendi aracıma göre. Motor durumu çok iyi değildir alırsınız arıza yapar sonra altında kalmayayım Kısacası ben memnunum bir eş ve bir çocukla bizi idare ediyor 2 kapılı olmasına da alıştık artık. Sizin içinde hayırlısı neyse o olsun. Yorum bağlantısı
Mustafa Derler 23 Eylül 2013 Paylaş 23 Eylül 2013 Merhabalar 3 yıldır ford ka kullanmaktayım aldığımda 64 bin km'de idi. Şu an 115 bine ulaştırdım. LPG'yi aldıktan sonra takdırdım. Bu zamana kadar çok şükür yolda kalma veya çalışmama gibi bir sorunla karşılaşmadım. Ancak aracına da bakan biriyimdir. Bunun dışında Hız sensörü ve rölanti valfi kronik bir sorun gibi bu araçta. Kalörifer motoru da öyle sanırım. Kronikte dememek gerek aslında 99 model bir araç sonuçta ve kalörifer motorunu ben değiştirdim geçen gün fabrika çıkışı hiç değişmemişti. Yani bu zamana kadar çalışmış ama 99 model bir araçta da artık bu sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor demekki vakti gelince. Parça olarak çok abartılı bir fiyatı olduğunu düşünmüyorum. Ancak motor devrine ve yakıta etki eden hız sensörü elimizi yakmakta 350 TL gibi bir fiyatı var. Tamponlar plastik olduğu için darbe sonrası ne kadar içe göçse de iyi bir usta ısıtarak fönleyerek eski haline getirebiliyor 1 gün içinde. 6 aylık vergisi 70 küsur lira idi sanırım öyle hatırlıyorum. Kaporta olarakta sağlam bir araçtır. Yol tutuşu da güzeldir. Yakıt olarakta LPG de benim için vazgeçilmezdir. Yakıt değerlerini farklı bir konuda paylaşmıştım forumda. Tabi alacağınız aracın motor durumu nedir bilmeden yazıyorum bunları kendi aracıma göre. Motor durumu çok iyi değildir alırsınız arıza yapar sonra altında kalmayayım Kısacası ben memnunum bir eş ve bir çocukla bizi idare ediyor 2 kapılı olmasına da alıştık artık. Sizin içinde hayırlısı neyse o olsun. çok teşekkür ederiz 2000 2001 model almayı düşünüyoruz fiyatı ortalama 11.000-12.000 tl civarı araçlar araca büyük hayranlık duyduk umarım bizi üzmeyen bi araç alırız.. Yorum bağlantısı
Mustafa Derler 27 Eylül 2013 Paylaş 27 Eylül 2013 arkadaşlar arabalardan pek anlamıyorum ford ka incelerken dikkatimi çekti 1.3 1.3 city 1.3 collection bu araçlar arasındaki fark nedir? hangisini tavsiye edersiniz? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Eylül 2013 Paylaş 28 Eylül 2013 arkadaşlar arabalardan pek anlamıyorum ford ka incelerken dikkatimi çekti 1.3 1.3 city 1.3 collection bu araçlar arasındaki fark nedir? hangisini tavsiye edersiniz? Donanım farkı vardır. Üst seri teyp, göve rengine boyalı tampon ve aynalar. Başka da hatırlamıyorum. Klima hepsinde opsiyoneldi zaten. Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 bugun yine çekici üstünce sanayiye gittim radyatör patladı tüm sular yerlerde sebebide fan motoru yanmış ısınan suda büyük ihtimal daha önce darbe almış bir yer bulup ordan kendini attı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 bugun yine çekici üstünce sanayiye gittim radyatör patladı tüm sular yerlerde sebebide fan motoru yanmış ısınan suda büyük ihtimal daha önce darbe almış bir yer bulup ordan kendini attı. Hararet? Fan motoru mu yandı yoksa kontak noktaları mı? Benim de başıma gelmişti. Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 önce radyatör değişti sonra fark ettik hararet ışığı yandı ama fan çalışmadı, elektrikci götürdük kömür olmuş fan motorunu açtı içinde kontak noktalarına benzer yaylı bir parça var etrafı erimiş kömürleşmiş ve fena yanık kokuyordu. ilk motordan dumanları gördüğümde hararet ışığı yanmadı sanayiden eve geldim conta yakmış gibi değil, ustada kolay kolay conta yakmaz dedi. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 önce radyatör değişti sonra fark ettik hararet ışığı yandı ama fan çalışmadı, elektrikci götürdük kömür olmuş fan motorunu açtı içinde kontak noktalarına benzer yaylı bir parça var etrafı erimiş kömürleşmiş ve fena yanık kokuyordu. ilk motordan dumanları gördüğümde hararet ışığı yanmadı sanayiden eve geldim conta yakmış gibi değil, ustada kolay kolay conta yakmaz dedi. KA'lar kolay kolay conta yakmıyor. Yeni fan mı alındı? Geçmiş olsun bu arada. Bu tip durumlar için işte dijital ısı göstergesi iyi oluyor... Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 bir adet fan birde radyatör alındı takıldı obd cihacım var ama android değil telefonum hafta sonları ve akşam bir yere gidersem tablet ile bağlanıp değerlere bakıyorum taktırıcam bir tane derece başka çaresi yok gibi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts