İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Erman Devrim

kırık tamponu çıkmacıdan buldum 55 tl ye aldım takması boyaması 300 liraya mal oldu. şimdi motor üflüyor komple motora soksam mı bu hali ile satsam mı karar veremedim hafta sonu pazara gitmeyi düşünüyorum...

Geçmiş olsun umarım ucuz bir şekilde halledersiniz nerden anlıyorsunuz bu motor üflemesini nasıl anlaşılıyor kapağı açınca ordan mı belli oluyor

Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Geçmiş olsun umarım ucuz bir şekilde halledersiniz nerden anlıyorsunuz bu motor üflemesini nasıl anlaşılıyor kapağı açınca ordan mı belli oluyor

Evet dostum sübap kapağı üzerindeki yağ dolum kapağını açtığın zaman belli eder.Hafif bir üfleme normaldir.Ama beyaz duman geliyorsa sorun vardır.Elinle tıkayarak 5-10 sn gibi kapatıp tekrar açarken pof yapıyor ve motor çalışma devri hafif değişiyorsa sıkıntılar başlıyordur.Yağ çubuğunu çekerek oradan da gözleyebilirsin duman çıkışı varmı yokmu. Her ikisini de kontrol et derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tarık Altuğ

umarım çok büyük bir dert açmazda binmeye devam ederim yoksa şu an araba değiştirme niyetim yok aslında...

Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Benimde kaputu çizmiş çocuklar resmen çöp adam çizmişler.Hayır çocuk diyoruım da insanın canını sıkıyor pasta cila ile çıkar inşallah...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tarık Altuğ

geçmiş olsun çocuk işte kızsan kızamazsın da :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Erman geçmiş olsun.Bende bugün 15 tl ye amerikan park modülü aldım bağladım araca.Sinyaller yanınca belli olsun diye parklar ile beraber kısık yanacak şekilde ayarlamışlar.Ama çok aşırı kısık neredeyse belli bile olmuyor gündüz ve akşamüstü zaten hiç belli değil. Modülü söküp tekrar eski usül çift duylu ampul vs o şekilde bağlıycam sinyalleri.bari birşeye benzesin :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Çift duylu ampullerde de normal sinyaller garipleşiyor bi hıuzlı yanıyor gibi oluyor resimleri görmek isteriz yakışır amerikn park Ka'ya

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Erman geçmiş olsun.Bende bugün 15 tl ye amerikan park modülü aldım bağladım araca.Sinyaller yanınca belli olsun diye parklar ile beraber kısık yanacak şekilde ayarlamışlar.Ama çok aşırı kısık neredeyse belli bile olmuyor gündüz ve akşamüstü zaten hiç belli değil. Modülü söküp tekrar eski usül çift duylu ampul vs o şekilde bağlıycam sinyalleri.bari birşeye benzesin :D

Amerikan modul için forumumuzdan TALİP EREN ile irtibata geçmenizi öneririm. Profesyonel bir biçimde modülü var, ısınma, hızlı yanıp sönme vs gibi hiç bir dert yok. Konusu da satılıklarda mevcut.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Bende düşündüm ama yollarda öyle berbat bir şekilde yanıp sönen sinyaller varki benim arabamda öyle görünsün istemedim,

Burçin işlemi yaptıktan sonra fotoğraf koyabilirmisin hatta mümkünse sinyaller açıkken video eklersen belkide fikrimi değiştiririm :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Amerikan modul için forumumuzdan TALİP EREN ile irtibata geçmenizi öneririm. Profesyonel bir biçimde modülü var, ısınma, hızlı yanıp sönme vs gibi hiç bir dert yok. Konusu da satılıklarda mevcut.

Evet Sani bey o modül gerçekten bu işin kralı.Ben çorluda satan biryer buldum ve diğer kullanıcılar da memnun oldukları için aldım taktım ama ben hiç memnun kalmadım.Biryerlerde bir sorun olduğu aşikar ama acaba nerede yarın gidebilirsem birde aldığım arkadaşların dükkanına gideceğim.Orada bir göz gezdirelim sorun nerede.

Bende düşündüm ama yollarda öyle berbat bir şekilde yanıp sönen sinyaller varki benim arabamda öyle görünsün istemedim,

Burçin işlemi yaptıktan sonra fotoğraf koyabilirmisin hatta mümkünse sinyaller açıkken video eklersen belkide fikrimi değiştiririm :D

Tamam abi modülü istediğim gibi çalıştırayım sonrasında güzel birkaç foto çeker koyarım hemen.Şuan 14 jant arıyorum buralarda bulabilirsem bunları üzerine takıp deneyeceğim. İstediğim gibi olursa da eğer yaza kadar ka epey istediğim gibi şekilllenmeye başlayacak. Ön cam film yapıcam gidip geliyorum yapıp yapmamakta çünkü cam çatlak önce camı sıfırlayıp sonramı yapsam yoksa yeni cama gene yaparmıyım derken kararsızları oynuyorum.

istediğim jant bu 14 inçh hem aracı yormayacak. İçlere sürtme yapmazsa dışlar sorun değil yükseklik ayarını iyi yaptımmı kullanılır.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-karsiyakalioto-14-inc-brook-jant-4x100-plus108-14x7,5-et0-kargobedav-116663818/detay/

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Önce camı değiştirmeniz lazım zaten. Yaza kadar bekleyin. Değiştirdikten sonra karar verirsiniz. Tabi arada muayene varsa ve çatlak göz önündeyse geçirmiyorlar.

Bu jantlar hiç KA'ya yakışmıyor bence.

Ben olsam şunların 14'üne bakardım.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-ford-ka-janti-117240550/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ
(düzenlendi)

Önce camı değiştirmeniz lazım zaten. Yaza kadar bekleyin. Değiştirdikten sonra karar verirsiniz. Tabi arada muayene varsa ve çatlak göz önündeyse geçirmiyorlar.

Bu jantlar hiç KA'ya yakışmıyor bence.

Ben olsam şunların 14'üne bakardım.

http://www.sahibinde...117240550/detay

Ön camdakı çatlak göz önünde değil muaynede sıkıntı çıkarmaz. Ama eninde sonunda değişecek.Bu dönemde filmli olsunmu olmasınmı onu düşünüyorum ama her an çektirebilirim.

Jant olarak beğenilerimiz biraz farklı sanırım.Genelde orjinalden koparak araç toplamayı seviyorum. Özümde Şahin-Doğancıydım buradan olsa gerek Bu araca da kesinlikle dış ofsetli jant atıp arka lastikleri genişletmem lazım.Bir türlü sevemedim gitti aracı arkadan görünüşünü.Lastikler geniş olsa biraz birşeye benzeyecek. Geniş lastik te dış ofsetli jant olmadan ancak flanş ile olur ona da gerek yok zaten ofsetsever bir kişiliğim var :D

araca hafiften GERMANSTYLE esintileri yapacağım.Jant ve aynaları beyaz yapmayı düşünüyorum daha şeker duracak sanki.Birde şu araç gibi kapı altı KA logosu ve çift çizgi.

13423-albumler13259-resim95035.jpg

13423-albumler13259-resim95036.jpg

tarihinde Burçin DEVECİ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Burçin benim istediğim jantta bu bir iki aya almayı düşünüyorum

ksuzt.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Jant ve aynaları beyaaz yapıp birde şerit çektirmek benimde hayalimde var da ah işdee ah....

Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Barış abi bunlarda çok güzelmiş bakalım ben birkaç haftaya alıcam inşallah bol ofsetli bir jant. Ozaman yepyeni fotolar ile gelicem :D

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

arkadaşlar eski orjinal KA jantlarımı satmayı düşünüyorum sice ne kadar eder?

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan
(düzenlendi)

dün kartal sanayide lastik aldığım yere sordum bunları iki depoyu aradı ellerinde bu janttan yok sonra fabrikayı aradı, bugun haber gelicek olup olmadığı

kormetalin sitesinde 4x108 14 ebatta üretilyor görünüyor. fiyatta 550 tl bu fiyatada 3 ay ertelemeli 6 taksit olucak

edit: hata

tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

En iyisi teneke jant abi zaten bu aracın motoru küçük birde jant ağırlık yapacak.Tenek jant ve jant kapağı ile güzelduruyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

orjinal çelik jant var üstünde ondan daha ağır olacağını sanmıyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim
(düzenlendi)

Oda var aslında orjinal ka şantını mika beyazına boyamak lazım tadından yenmez

tarihinde Erman Devrim tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Benimde şuanki jantlar 14 bende sıkıntı çekmiyorum.Fakat şu ofsetli jantlar neyazık ki Çorlu da yok.Başka yerden almaya da cesaret edemiyorum ya kesinlikle olmayacak şekilde olursa araca diye.Acaba KA lara max kaç ET jant koyabiliyoruz içeri sürtmemesi için ?

Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Dün çektiğim cilanın üzerine bu akşam tozlanan aracımı deneme yaptım su üzerinde kalıyormu diye :D HAzır yıkanıkken birkaç ta foto aldım amerıkan parklar görünsün diye.

Tamponlarınız boyasız ise eğer ben birkaç deneme yaptım.Gliserin ile siliyordum yağmurda veya yıkadığımda hemen atıyor. Kola vb denedim aynı şekildeydi. Son denememi 15 gün önce VAZELİN ile yaptım ilk uygulamayı yapana kadar epey uğraştırıyor bir bez vasıtası ile yedirerek güzelce vazelinliyoruz fazlasını bırakmayacak şekilde.Ardından tekrar başka bir bezle siliyoruz.Üzerinde kalan vazelin yeterli oluyor.Aracı çok sık yıkamama rağmen vazelin akmıyor.Üzerinde su dahi durmuyor.Hafif hafif toz tutsada yıkayınca tozlar düşüyor.Herzaman simsiyah ve parlak :D

13423-albumler13259-resim95151.jpg

13423-albumler13259-resim95152.jpg

Farlar bu fotolarda açık değil.sadece parklar fakat 4lü led olan t10 ampullerden olduğu için gece çok parlak duruyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim
(düzenlendi)

Güzel olmuş Maşşallah ebnde yaza pasta cila operasyonu yapacağım mecburen :D

tarihinde Erman Devrim tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu
(düzenlendi)

Ön camdakı çatlak göz önünde değil muaynede sıkıntı çıkarmaz. Ama eninde sonunda değişecek.Bu dönemde filmli olsunmu olmasınmı onu düşünüyorum ama her an çektirebilirim.

Jant olarak beğenilerimiz biraz farklı sanırım.Genelde orjinalden koparak araç toplamayı seviyorum. Özümde Şahin-Doğancıydım buradan olsa gerek Bu araca da kesinlikle dış ofsetli jant atıp arka lastikleri genişletmem lazım.Bir türlü sevemedim gitti aracı arkadan görünüşünü.Lastikler geniş olsa biraz birşeye benzeyecek. Geniş lastik te dış ofsetli jant olmadan ancak flanş ile olur ona da gerek yok zaten ofsetsever bir kişiliğim var :D

araca hafiften GERMANSTYLE esintileri yapacağım.Jant ve aynaları beyaz yapmayı düşünüyorum daha şeker duracak sanki.Birde şu araç gibi kapı altı KA logosu ve çift çizgi.

13423-albumler13259-resim95035.jpg

resimdeki jantlar gerçekten çok hoş (cosworth rs ) ben de düşünmüştüm ama TR de bulmak zor.

Senin gibi benimde German Style tarzı bir KA yapma amacım vardı bu yüzden BBS RS Gold takmayı düşünmüştüm sonra vazgeçtim.

Advan RG2 replikası da çok hoş durabilir.

benim aracımda orj. ölçüde jantlar ve lastikler vardı spor helezon bulamadığımdan 3 cm kestirip takmıştım. görüntü çok hoş olmuştu ama seke seke gidiyordum arabada. Çukurlarda durum çok kötüydü, ebatlar orj. olmasına rağmen tam sağ - sol dönüşlerde sürtme vardı. hatta bu sürtmeden dolayı nasıl olduysa ön sol fren hortumu aşınıp patlamıştı, ciddi bir kaza atlatmıştım aman dikkat.

et değeri yanlış hatırlamıyorsam et 35 olması lazım.

ET si az olan bir jant alsan da içten tornalatıp kullanabilirsin ama ne kadar sağlıklı olur ? Yüksek hızlarda muhtemelen titreme çok olur.

arıca kamber verip sürtmemesini sağlayabilirsin. Bu durumda da lastik tabanı dar olmalı çünkü çamurluk işleri çok dar, tamponları içten kesmeyi de deneyebilirsin ama ben yapmazdım.

şu an 09 colt cz3 kulanıyorum KA dan aldığım sürüş zevkini inan alamıyorum.

kırmızı nokta olmuş, logo iptali, kaput kaldırma ve farlar çok hoş durmuş.

ileride swap için yine bir KA almayı çok istiyorum.

Senin araçta kırmızıymış bu şekilde yapabilirsen çok güzel olur. Kolay gelsin.

tarihinde Tolgahan Köroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Evet tolgahan bey bende gerçekten sürüşünden çok keyif alıyorum. Kaput kaldırmayı geçen akşam yapacaktık çok basit bir işlem ama ben çok sık araba yıkıyorum her yıkamada motor içine su kaçacak ister istemez sonra sıkıntı çıkaracağından korktum ve vazgeçtik.Birde bizim millet henüz ofsetli jant vsvs bile anlamıyor karşıdan o ne diye bakıyor , kaput kaldırmaya şok olurlar heralde kazalı falan derler. :)

Ofsetli brockları gerçekten çok istiyorum fakat hiçbiryerden kesin bir sonuç alamadım.Hiçbiri daha önce ford ka ya takmamış o jantı.Ve mesajlarda olmaz vs gibi şeyler yazıyorlar.Yakın çevremde de uygun jant yok ki deneyeyim.Araştırma olayına devam ediyorum Sıkıntı çıkaracak olursa eğer belkide sadece arkalara ofsetli jant ve geniş lastik koyup önlere hiç dokunmayabilirim.Direksiyon dönüşlerde sürtmeler vsvs sorunlar önde aşması daha zor olacaktır çünkü.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...