İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Erman Devrim

1 yıl benzinle bindim şu anda 2 aydır LPG li vallaha memnunum ben araca binebiliyorum artık öbürtürlü 50 tl benzin alıp ibre çeğreğe kadar çıkıp hızla iniyordu şu anda 50 tl gaz ışıkların full yansın 250 km net yol gidersiniz .

Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Vallaha aklıma giriyorsunuz. Yaza doğru jantları da 15 yapıcam busefer yakıt sıkıntı hale gelmeye başlarsa işi iyi yapan bir markaya LPG yaptırabilirim.Acaba stepne lpg yaptırıp araca da mini stepne lastik alarak zaten ufacık olan bagaj hacmine hiç dokunmasammı diyorum.Sizin LPG hangi marka ve özellikte ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Kapıda güvenlik yoksa dalıyorum ben içeri sızdırmazlık raporunu boşamı alıyoruz gaz sırdızmazlığı yılda bir zorunlu yapsınlar ama kapalı garajada alsınlar yadaaa kapalı garajları çok sağlam bir şekilde havandırma yapılabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Erman dostum Barış abi size LPG dönüşümleri işletmesi vs ile nekadara maal oldu ? Hangi markaları kullandınız ? Tanklarınız ne şekilde bagajda mı ?

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Erman dostum Barış abi size LPG dönüşümleri işletmesi vs ile nekadara maal oldu ? Hangi markaları kullandınız ? Tanklarınız ne şekilde bagajda mı ?

Burçin ruhsata işleme 35 sızdırmazlık, 159 muayene, 66 tl ruhsat, 15 tl de ek-1 belgesi

275 tl fakat arabada 4 emniyet kemeri olduğundan ve ruhsatta 5 yazdığı için birde 5.kemeri eklettim 30 tlde ona verdim

benim arabamda AKL marka kit var, forum toplantısında şafak otogazın çekilişi vardı şanş bana çıkmıştı sadece tank ve işcilik parasını verdim AKL satış fiyatı haziran ayında 1,100 tl idi, tank bagajda, maalesef 32 lt olmasına rağmen bagajda nerdeyse yer kalmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Anladım abi benimde 10. aya kadar muaynem var keşke bitiş daha yakın olsaymış.Benim ruhsatta 4 kişilik yazıyor sıkıntı çıkmaz ama 1000 lira gibi tüp desek 300 de işletme masrafı 1300 lira gibi yol görünüyor.Ha memnun kalırsam sorunsuz olursa değer de birde sıkıntılı olursa bezdirir insanı.İnternette biraz araştırdım sıralı takan var tek nokta olduğu için normal diyen var sizin sistemler sıralı mı ?

Burçin ruhsata işleme 35 sızdırmazlık, 159 muayene, 66 tl ruhsat, 15 tl de ek-1 belgesi

275 tl fakat arabada 4 emniyet kemeri olduğundan ve ruhsatta 5 yazdığı için birde 5.kemeri eklettim 30 tlde ona verdim

benim arabamda AKL marka kit var, forum toplantısında şafak otogazın çekilişi vardı şanş bana çıkmıştı sadece tank ve işcilik parasını verdim AKL satış fiyatı haziran ayında 1,100 tl idi, tank bagajda, maalesef 32 lt olmasına rağmen bagajda nerdeyse yer kalmadı.

Yorum bağlantısı
Erman Devrim
(düzenlendi)

Ben daha ruhsata işletmedim 950 tl Atiker taktırdım.Tankı bagaj içine koyuyorlar sol tarafa ve tahmin ettiğin kadar yer kaplamıyor inan bagajda yer kalıyor.Bence istetme yerine koydurmayın.

Tek nokta olmaz bunlar Enjeksiyonlu araçlar sıralı sistem taktırmanız lazım

ABi senin tankı ne şekilde bağladılar benim tahminimden fazla yer kaldı.Sol tarafa bagaja dik olarak yerleştirdiler

Burçin benim muayene 2014 de bitiyor genede taktırdım vallaha

tarihinde Erman Devrim tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Ben bu konularda biraz şanssızım Erman bugun taktırayım işletmeye gidene kadar bile polisler durdurur kesin. Bizim araçlar tek nokta enjeksiyonlu değilmi ? Benim aklımda mı öyle kalmış inan hiç incelemedim de ateşleme sistemini dur bir kaputu kaldırıp bakıyım.Tek nokta enjeksiyonlularda normal mixer li sistemler de güzel uyum sağlıyor hatta sıralıdan daha iyi diye biliyorum diğer aracımda tek nokta enjeksiyonlu ama onda mixerli sistem var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ben bu konularda biraz şanssızım Erman bugun taktırayım işletmeye gidene kadar bile polisler durdurur kesin. Bizim araçlar tek nokta enjeksiyonlu değilmi ? Benim aklımda mı öyle kalmış inan hiç incelemedim de ateşleme sistemini dur bir kaputu kaldırıp bakıyım.Tek nokta enjeksiyonlularda normal mixer li sistemler de güzel uyum sağlıyor hatta sıralıdan daha iyi diye biliyorum diğer aracımda tek nokta enjeksiyonlu ama onda mixerli sistem var.

Aracınız MPI yani, çok noktalı enjeksiyondur.

Yorum bağlantısı
Erman Devrim

:) ben bayadır geziyorum birde sis farından ceza yedim telefondan ceza yedim asayiş çevirdi hiç birininde senin araç LPG limi benzinimi diye baktığını görmedim

Tabiki ruhsata işletmek lazım, laızmda muayenin bitmesine 1 yıldan fazla var bende aracı fazla kullanmıyorum o yüzden süreyi uzatmaya çalışıyorum

Bizim araçlar çok nokta enjeksiyonlu

Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Ozaman sıralı şart oldu şimdi.Bir scooter motorsikletim var onu satayım olmadı takayım buna bir sıralı sistem sonrasında zaten motorsiklete gerek kalmayacaktır. Gitti 1500 lira :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Ozaman sıralı şart oldu şimdi.Bir scooter motorsikletim var onu satayım olmadı takayım buna bir sıralı sistem sonrasında zaten motorsiklete gerek kalmayacaktır. Gitti 1500 lira :)

Bİr yılda amorti eder kendini emin ol.

Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Bİr yılda amorti eder kendini emin ol.

Haklısın Erman günlük kullanmasam sorun etmeyecektim de.Ev iş arası 6.5 km ve şehir içi hadi sabah rastlamasam iş çıkışı garanti trafikteyim ve sürekli dur kalk.6.5 km yi 45 dakikada gidiyorum hesabını yap nasıl trafik oldugunun.

Birde benzini sürekli 3-5 LT alıyoruz deponun kalan 35 lt lik kısmında benzinin uçması derdi oluyor bu sefer.Şöyle söyliyeyim. bitmek üzere olan depoya 4 LT benzin alıyorum aynı gün içerisinde olursa 50-55 km yapıyor ama iki gün ayrı ayrı olursa hem aracın soğuk sıcak farkı hemde depo içerisinde mevcut kalan 35 lt boşuktan kaynaklı olarak içeride uçuyor buharlaşıyor derken bu mesafe 38-40 km ye düşüyor.Depoyu fulleyip 5-6 litre azaldıkça tekrar fulleyerek denedim ozaman aynı sorun yok.Buda bir bakış açısı paylaşım olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Yanlız kısa mesafe de herzaman yakıt sarfiyatı artar; bunu da eklemek lazım LPG taktırınca, bunlar sıralı sistem olduğu için benzin den LPG ye geçmesi 1-3dk gibi bir zaman alıyor ki bu kışın daha da artar. Bu arada okadar yolun yarısını zaten benzinle gitmiş olacaksın bunu da hesaba katmak lazım.Ama ne olusa olsun LPG tasarruftur Geçen kar yağdığında 40 km yolu 8 saatde gittim aracı hiç Stop etmedim daha sonra gazı fullediğimde 100 km 29tl geliyordu ki benzinle kalsan o karda 2 katından daha fazla yakardı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

bendeki tank yatay ve sol tarafa yerleştrildi egzosdan uzaga, sağda az bir boşluk var yasırı kadar falan.

Yorum bağlantısı
Erman Devrim
bendeki tank yatay ve sol tarafa yerleştrildi egzosdan uzaga, sağda az bir boşluk var yasırı kadar falan.

Bende oyle yerlestirirler saniyordum ama arac bi geldi sol tarafa dikey yerlestirmisler ve bu sayede bagajda yer kaldi bir ara resmini gonderirim

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

bendemi dikey yerleştirtsem yatay halde çok az yer kalıyor, tadilat yapıldı diye tekrardan muayenede sıkıntı çıkarırlarmı

Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Vallaha abi bende yatay yerlestirirler bagaj bitti diyordum; araç bi geldi en sola dekey koymuşlar şaşırdım iyiki simit taktırmamışım dedim.Yani baya market alışverişini falan bagaja koyuyorum resmini göndercem sana abi araç bende değil şu anda.Muayene işinde sıkıntı olcağını sanmıyorum artık ruhsatına işlendi LPG sonraki muayenede projeye falan bakmayacaklarki...

Yorum bağlantısı
Türker Üner

geçen hafta ayvalıktan izmir'e gittim orada dolaştım (şehir içi 200 km) sonra tekrar ayvalıka geri döndün toplam 500 km yol yaptım vede 200 tl benzin aldım .(benzin fiyatı 4.85 den) yakıtım sizce nasıldır?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

geçen hafta ayvalıktan izmir'e gittim orada dolaştım (şehir içi 200 km) sonra tekrar ayvalıka geri döndün toplam 500 km yol yaptım vede 200 tl benzin aldım .(benzin fiyatı 4.85 den) yakıtım sizce nasıldır?

Yanlış hesaplamadıysam 8lt civarına geliyor ki, hiç fena değil.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

uzun yol tüketimi için fazla, hızlar nasıldı?

Abi deponun neredeyse yarısı şehir içinde yapılmış.

Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Evet yüzde 8 küsur e denk gelmiş gayet normal şehir içi olan kısmı neredeyse yarısı.

Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Azönce LPG ci arkadaşım ile görüştüm güzel sorunsuz sıralı LPG dönüşümünü 800 tl ye yaparım dedi 2 Yıl das garantili. Bir marka söyledi ama hatırlamıyorum şu an. Eleman arkadaşım montajı birlikte yapacağız işçilikten yana sıkıntım yok.

Kendisi LOVATO bayisi bunun haricinde AKL ve birkaç marka daha elinde mevcut. Şimdi Araç için tavsiye edilecek özel bir kit varmıdır ? Yoksa önemli olan işçiliktir deyip hesabımıza geleni mi takalım emin olamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...