Sani Gerşon 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Lastik basınçlarının doğrusu, önler 32 arkalar 26'dir arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Serhat Çitak 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Sani bu lastik konusu biraz deneme yanılmaya munhasır bence.Kullanım kılavuzundaki değerler uyulacak cinsten değil.Kılavuza göre 4 kişi binecek isen ön 37 arka 37 diyor sence bunu basabilir misin !! Yorum bağlantısı
Serhat Çitak 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 (düzenlendi) Lastik basıncı , kullanıma,hava şartlarına,lastik ebadına,zemine göre değişiyor.Ortalama birşey verilmiş aracın stabilitezisi için.Ama kılavuzda görüldüğü gibi 26 bastığın 3 kişide ; 4 kişi olunca 37 ye çıkıyor.Buda demek oluyor ki en güzel sürücüsü çözecek bu durumu. 12 Ocak 2013 tarihinde Serhat Çitak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhat Çitak 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Düzeltmedir arkadaşlar.Aracın stabilizesi için bahsettiğim yukardaki önler düşük arkalar fazla lastik basıncı tabirim yanlış olmuştur.Doğrusu tam tersi olacak..Özür diler,yaşlandığımı kabul etmekteyim Yorum bağlantısı
Efe Can Pehlivan 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 cevaplarınız için çok teşekkür ederim fakat şöyle bir şey var, muayeneden önce rotbaşını değiştirdikten sonra (önce geçemedim, değiştirince geçirdiler) epey bir çekmedi araba sağa sola fakat sonrasında yolda tekerim patlayıp stepneyi takmamdan(tekerler 14inç, stepne 13inç) 1 ay boyu öyle gezmemden sonra tekerleri tekrar 14 yaptığımda tekrar, aşırı bir şekilde çekmeye başladı ben de tekerden dolayı tekrar gitti herhalde diye düşündüm, bir de direksiyon çok yuvarlak hatlı olduğundan genelde direksiyonun düz durup durmadığını anlamakta bile sıkıntı çekiyorum. amortisörlerin ve baskı balatanın sağlamlığını kendim test edebilir miyim peki? bir yolu var mıdır? Yorum bağlantısı
Serhat Çitak 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Efe 60 km hıza çık düz bir şekilde giderken (Yol boş olsun ) ellerini direksiyondan çek ve araç nasıl gidiyor ona bak çekme yapacak mı bakalım !! İyi bir rot balanscı , ayarlayacaktır direksiyonu Amortisörler ise şunu hatırlıyorum,lastik tarafından ağırlığını üstüne ver bastır eğer inip,kalkıyorsa patlak yoktur diye bilirim baskı balata için sağlamlığını test edebilirsin ama nasıl bilmiyorum arkadaşlar yardımcı olacaktır. Yorum bağlantısı
Efe Can Pehlivan 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 çekiyor işte özellikle gaz verdikçe çekiyor ama, boştayken falan çok daha az, yer yer çekmiyor bile. rotcuya gitmek farz oldu. teşekkürler Serhat Bey. bir de ön tamponumun sol kısmının tırnakları kırılmış, onu yaptırmayı düşünüyorum fakat tırnaklara bir şekil ayar çektirip tuttursam mı yoksa yeni parça mı alsam emin olamıyorum, siz ne önerirsiniz? tampon fiyatları konusunda bir bilginiz var mıdır? teşekkürler. Yorum bağlantısı
Serhat Çitak 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Tampon fiyatları pahalıdır hiç düşünme derim.Ford oto merkezin sitesinden bakabilirsin,yanlış hatırlamıyorsam ön 3 parçadan oluşuyordu.Tanesi 120 miydi neydi siteden bakabilirsin net bilgi için.Tamir ettirmen daha mantıklı olur içerden kanca sistemi ile tuttururlar yada yapabiliyorsan iyi bir silikonlama ile kendin bi deneyebilirsin olacak gibi ise.Bu aracın tamponunu hiç sevmemiştim.Keşke tek parça yapsalarmış. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Tampon fiyatları pahalıdır hiç düşünme derim.Ford oto merkezin sitesinden bakabilirsin,yanlış hatırlamıyorsam ön 3 parçadan oluşuyordu.Tanesi 120 miydi neydi siteden bakabilirsin net bilgi için.Tamir ettirmen daha mantıklı olur içerden kanca sistemi ile tuttururlar yada yapabiliyorsan iyi bir silikonlama ile kendin bi deneyebilirsin olacak gibi ise.Bu aracın tamponunu hiç sevmemiştim.Keşke tek parça yapsalarmış. Tırnakları ayrı satılıyor, özeldir. Onlara da bakılabilir. Yorum bağlantısı
Efe Can Pehlivan 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 nereden alabilirim bu tırnakları Sani Bey? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 nereden alabilirim bu tırnakları Sani Bey? Merkez Oto ile görüşmenizi öneririm. http://www.yedekparcaford.com/ Ayrıca forum sponsoruna da mutlaka sorun. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/239051-ozunur-otomotiv/ Yorum bağlantısı
Efe Can Pehlivan 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 http://www.yedekparcaford.com/?urun-5131-KA-ON-TAMPON-BAGLANTI-AYAGI-ORTA-SOL-1996-1999-ORJiNAL.html bu mudur Sani Bey? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 http://www.yedekparc...99-ORJiNAL.html bu mudur Sani Bey? Hayır, bu iki tamponu birbirine bağlayan ayaktır. Bir de tamponları kaportaya bağlayan tırnaklar olmalı. Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 (düzenlendi) bir uğursuzluktur gidiyor manifoldu değiştirdik ıslanan bobini garanti olsun deyip sıfırı ile değiştirdik fakat silkeleme gitmedi yarın tampon takılırken elektrikçi bakıcak bunların yanında tamponsuz halde gezerken sabah 09:30 kadıköyde kaza yaptım çok hasta olmam etken oldu arada sokakta köşede sağ arka kapıdan passata vurdum farım kırıldı tampon olmadığından pasatın kapı haşat neyseki yavaş gidiyordum kimseye birşey olmadı bir ara fotoğrafları eklerim benim tampon için servis fiyat aldı yanımda servis her bir parça için 70 tl dediler 3 parça 210 yan sanayi diye düşündük fakat orjinal kartal oto sanayi sitesinde oto hilal var ford yedek parçacısı birde ordan sorun 13 Ocak 2013 tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özgür Anıl 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 barış bey geçmiş olsun..haftada bir size geçmiş olsun yazar oldum..SIkmayın canınızı cana gelmesin 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 bir uğursuzluktur gidiyor manifoldu değiştirdik ıslanan bobini garanti olsun deyip sıfırı ile değiştirdik fakat silkeleme gitmedi yarın tampon takılırken elektrikçi bakıcak bunların yanında tamponsuz halde gezerken sabah 09:30 kadıköyde kaza yaptım çok hasta olmam etken oldu arada sokakta köşede sağ arka kapıdan passata vurdum farım kırıldı tampon olmadığından pasatın kapı haşat neyseki yavaş gidiyordum kimseye birşey olmadı bir ara fotoğrafları eklerim benim tampon için servis fiyat aldı yanımda servis her bir parça için 70 tl dediler 3 parça 210 yan sanayi diye düşündük fakat orjinal kartal oto sanayi sitesinde oto hilal var ford yedek parçacısı birde ordan sorun Geçmiş olsun. Titreme için buji kabloları ve bujileri kontrol ettirin. Bujiler özeldir KA'nın, aman dikkat. 1 Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 teşekkür ederim arkdaşlar serhat abi dün akşam aklıma koydum bir kan bir göz var arabada. 1 Yorum bağlantısı
Yağız Ardalı 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Öncelikle geçmiş olsun Barış. Benim aracımdada silkeleme vardı. Lpg ile giderken özellikle kalkışlarda. Geçen gün ateşleme bobinini değiştirdik. Bu durumda bujilerde bakmış olduk. Aracın üzerinden "motorcraft platinum" bujiler çıktı. Lpg siz araç için önerilen buji bunlarmış fakat lpg ye geçince bujilerinde değişmesi gerekiyormuş .Bujileri , yine motorcraft marka farklı bir seriyle değiştirdiğimizde olay bitti. Aracın lpg durumdaki performansı kesinlikle arttı ve en ufak bir silkeleme yok. Benzinliyken nasıl çalışıyorsa lpg ile de aynı çalışıyor. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Başaran 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Benimde yeni bir sorunum türedi , başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim. Arabanın sesi gün geçtikçe artıyordu kendi kendime egzos sistemi katalizör miladı doldu diye tespit koydum. Bugunde birşey farkettim bayır aşağı inerken diyelim bire attık yada ikiye ayagımızı gazdan çekince böyle patlama sesi, yada ne biliyim böyle basıncılı hava sesi gibi bişi geliyo ne olduğunu anlayamadım. Bu aracın sesinin artmasına neden olan sorunsalla aynı kaynaklı olabilir mi? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Benimde yeni bir sorunum türedi , başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim. Arabanın sesi gün geçtikçe artıyordu kendi kendime egzos sistemi katalizör miladı doldu diye tespit koydum. Bugunde birşey farkettim bayır aşağı inerken diyelim bire attık yada ikiye ayagımızı gazdan çekince böyle patlama sesi, yada ne biliyim böyle basıncılı hava sesi gibi bişi geliyo ne olduğunu anlayamadım. Bu aracın sesinin artmasına neden olan sorunsalla aynı kaynaklı olabilir mi? Hava filtreniz ne durumda? Buji, buji kabloları, bobin vs? Ateşleme ile alakalı bi sıkıntı var gibi... Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 16 Ocak 2013 Paylaş 16 Ocak 2013 Öncelikle geçmiş olsun Barış. Benim aracımdada silkeleme vardı. Lpg ile giderken özellikle kalkışlarda. Geçen gün ateşleme bobinini değiştirdik. Bu durumda bujilerde bakmış olduk. Aracın üzerinden "motorcraft platinum" bujiler çıktı. Lpg siz araç için önerilen buji bunlarmış fakat lpg ye geçince bujilerinde değişmesi gerekiyormuş .Bujileri , yine motorcraft marka farklı bir seriyle değiştirdiğimizde olay bitti. Aracın lpg durumdaki performansı kesinlikle arttı ve en ufak bir silkeleme yok. Benzinliyken nasıl çalışıyorsa lpg ile de aynı çalışıyor. bugun sanayiden arabayı aldım aracın teklemesi buji, bıji yada bobin çıkmadı motorun yakınından geçen eskimiş ve erişim elektrik kablolarının bir birine teması araçta kısa devre yaptırdığı için araçta tekleme ve bir kaç defada stop etmesine neden oluyordu yeni tamponumda takıldı fakat işçiliği kötü olmuş ikinci kazadan dolayı kaputta ve öndeki demirde oluşan deformasyonu ve far montajını ücretssiz yaptığından ustaya sesimi çıkaramadım.. sağ far kırıktı yenisi ile değişti soldakinide değiştirdim çok sararmıştı. arabada tek gözüme çarpan dağ kapıda ve az gerisindeki boya sorunu oraya dolmuşcu sürttü sinirlendim o sebebden yaptırmicem orayı arabayı aldığımda boya çatlağı vardı yaptırdım 1 ay sonra bir densizisin arabasını düzgün park etmemesi yüzünden direğe sürttüm aracı aynı yer çatladı sonrada minibüs inat ettim yaptırmicam havalar az düzelsin Z rot amortisör üst tablası viraj demir lastiği ve sıfır aldığım 4 adet amortisörü taktıkmı herşey tamdır Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Ocak 2013 Paylaş 16 Ocak 2013 bugun sanayiden arabayı aldım aracın teklemesi buji, bıji yada bobin çıkmadı motorun yakınından geçen eskimiş ve erişim elektrik kablolarının bir birine teması araçta kısa devre yaptırdığı için araçta tekleme ve bir kaç defada stop etmesine neden oluyordu yeni tamponumda takıldı fakat işçiliği kötü olmuş ikinci kazadan dolayı kaputta ve öndeki demirde oluşan deformasyonu ve far montajını ücretssiz yaptığından ustaya sesimi çıkaramadım.. sağ far kırıktı yenisi ile değişti soldakinide değiştirdim çok sararmıştı. arabada tek gözüme çarpan dağ kapıda ve az gerisindeki boya sorunu oraya dolmuşcu sürttü sinirlendim o sebebden yaptırmicem orayı arabayı aldığımda boya çatlağı vardı yaptırdım 1 ay sonra bir densizisin arabasını düzgün park etmemesi yüzünden direğe sürttüm aracı aynı yer çatladı sonrada minibüs inat ettim yaptırmicam havalar az düzelsin Z rot amortisör üst tablası viraj demir lastiği ve sıfır aldığım 4 adet amortisörü taktıkmı herşey tamdır Hep böyle diyoruz 2 Yorum bağlantısı
Serhat Çitak 16 Ocak 2013 Paylaş 16 Ocak 2013 Dünyanın derdi bitmezde ,senin şu ka nın da derdi bitmedi gitti be barış Yorum bağlantısı
Fatih Başaran 16 Ocak 2013 Paylaş 16 Ocak 2013 Hava filtreniz ne durumda? Buji, buji kabloları, bobin vs? Ateşleme ile alakalı bi sıkıntı var gibi... 2000 km önce hava yag filtreleri değişti , bujiler değişti. Bakalım bugun cem abiye sipariş verdim hem rolanti valfi hem buji kablosu distributer bir kaç ufak tefekşey , yarın aksam taktırır durumu yazarım size, 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts