İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Mert Burak Akıncı

herhangi bi düzelme oldumu?

Ustaya gittim yerine taktı çıkan parçayı böyle bin bir değişilik olmazsa tekrar bakarız dedi ama şuan her şey normal gibi 100-150km yol yaptım sıkıntı olmadı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

Ustaya gittim yerine taktı çıkan parçayı böyle bin bir değişilik olmazsa tekrar bakarız dedi ama şuan her şey normal gibi 100-150km yol yaptım sıkıntı olmadı :)

o soketin yerine takılı olması her daim sağlıklı :)

Yorum bağlantısı
Bahadır Tan

Merhaba,

Arabamın üzerinde orjinal Ka jantinda 155 / 65 / 14 ebatında lastik bulunmakta. Son zamanlarda her hafta lastiklere hava basmam gerekiyor. Ya siboplardan kaçırıyor ya da artık lastikler ömrünü tamamladı. Dördü de aynı durumda olduğu için ömürlerini tamamladıklarını düşünüyorum. 

Yeni lastik alacağım. Şu an üzerindeki ölçüler ideal olan, fabrikasyon ebatlar mıdır? Yoksa farklı bir ölçü mü almalıyım? Arabamda orjinal KA jantları mevcut. 

Şu an kullandığım ebat için Michelin 190 TL ve yan sanayisi Kormoron diye bir marka varmış o da 110 TL fiyat verdi. 

Not: Arabamda kullanma kılavuzu olmadığı için buraya yazdım. Forum içinde çok değişik ebatlar mevcut. Karar veremedim. 

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Merhaba,

Arabamın üzerinde orjinal Ka jantinda 155 / 65 / 14 ebatında lastik bulunmakta. Son zamanlarda her hafta lastiklere hava basmam gerekiyor. Ya siboplardan kaçırıyor ya da artık lastikler ömrünü tamamladı. Dördü de aynı durumda olduğu için ömürlerini tamamladıklarını düşünüyorum.

Yeni lastik alacağım. Şu an üzerindeki ölçüler ideal olan, fabrikasyon ebatlar mıdır? Yoksa farklı bir ölçü mü almalıyım? Arabamda orjinal KA jantları mevcut.

Şu an kullandığım ebat için Michelin 190 TL ve yan sanayisi Kormoron diye bir marka varmış o da 110 TL fiyat verdi.

Not: Arabamda kullanma kılavuzu olmadığı için buraya yazdım. Forum içinde çok değişik ebatlar mevcut. Karar veremedim.

Sorun jantlardan korozyon sebebiyle kenarlardan kacırıyor.Lastikcide sökulup kenarlardaki pas vs temizlenmesi lazim bir de spreyle boyarlar eski kondüsyona kavuşur.Sık rastlanan birsey
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

175 65 bence en uygun ebat fiyatları da gayet güzel.Ha 15 inch e geçecem o ayrı :) Onda da 175 taban bakıyorum

Yorum bağlantısı
Bahadır Tan

175/65/14 alacağım sanırım. Fiyatlar baya uygun oluyor. Aşağıdaki markalar arasında kaldım. Daha önce kullanmış olduğunuz var mı? Öneriniz hangisi? Araba evin 2. arabası, şehir dışı yol yapmıyor. Tam anlamıyla mahalle içi kullanılıyor :) 

Continental 175/65R14 82T ContiPremiumContact2: 138 TL

Dunlop 175 / 65 R 14 Tl Sptourıng R1 82T:  120 TL

Nokian 175/65 R14 82T iLine: 114 TL 

Nokian 175/65 R14 82T Nokian Line: 128 TL 

Goodyear 175/65R14 82H Eagle Sport: 119 TL 

Fiyatlar hepsiburada' dan alınmadır. 

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Bende aynı ebatlarda petlas kullanıyorum baya memnunum tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Bahadır Tan

Az önce tanıdık bir kaç lastikçiye uğradım. Ebat değişiminin yakıta olumsuz etkisi olacağını, arabanın ağırlaşacağını söyledi. Orjinal ebat neyse onu kullan dediler. Michelin' in yan ürünü olan Kormoron markayı orjinal ebatlarında (155/65/14) sipariş ettim. Tanesi 110 TL. Cuma öğleden sonra takılacak.

İlginize teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ara hızlanma sonrası aynı devirde daha hızlı gider ama.. Zaten ok gibi fırlar ka. Biraz sakinleşmek iyidir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Az önce tanıdık bir kaç lastikçiye uğradım. Ebat değişiminin yakıta olumsuz etkisi olacağını, arabanın ağırlaşacağını söyledi. Orjinal ebat neyse onu kullan dediler. Michelin' in yan ürünü olan Kormoron markayı orjinal ebatlarında (155/65/14) sipariş ettim. Tanesi 110 TL. Cuma öğleden sonra takılacak.

İlginize teşekkürler.

Sipariş ettiğiniz orjinal ebat değil ki? Bayılıyorum lastikçilerin bu yalanlarına :D

lE5rJk.png

Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

o soketin yerine takılı olması her daim sağlıklı :)

Kesinlikle Şahin bey :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır Tan

Sipariş ettiğiniz orjinal ebat değil ki? Bayılıyorum lastikçilerin bu yalanlarına :D

lE5rJk.png

Üzerinde bu ebatta lastik vardı. Ben orjinal ebatları sandım. Lastikçi de üzerindekine göre sipariş geçti. Şimdi aradım ebatı değiştirelim, orjinal değilmiş dedim ama faturası kesildi, lastik yolda dedi. Artık yapacak bir şey yok. Mecbur bunu kullanacağız. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Üzerinde bu ebatta lastik vardı. Ben orjinal ebatları sandım. Lastikçi de üzerindekine göre sipariş geçti. Şimdi aradım ebatı değiştirelim, orjinal değilmiş dedim ama faturası kesildi, lastik yolda dedi. Artık yapacak bir şey yok. Mecbur bunu kullanacağız. 

Adamın hatası, parasını da ödemediniz anladığım kadarı ile. Ayrıca iade de edebilir o lastikleri.

Ayak yapıyor işte satmak için. Yazık böyle esnafa...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

sani beyin dediği gibi. bencede parasını ödemediyseniz  almayın. yada kargo ücretini siz verin değiştirsinler. yada o tanıdık lastikciyi bidahaki sefere tanımamazlıktan gelin, sonuçta siz almassanız çöpe atacak değilye başkasına satar lastikleri. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Orj değil derken 155/60/13ile aynı çevreye sahip. Listede yazmasa da tam uyumlu değiştirme gereği yoktur.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Orj değil derken 155/60/13ile aynı çevreye sahip. Listede yazmasa da tam uyumlu değiştirme gereği yoktur.

Bu da orjin değil ki :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

70 işte bak levhada yazıo.. Tapadan anca bu kadar oluyor

Yaşlandın sen, ka'yı bana ver, genç işi o :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...