İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Gurur Aytekin

Çağlar bey teşekkür ederim yorumunuz için. Bu ücretide eklersem 8 ayda 2.000tl civarı bir masraf yapmış olucam :) Daha aracın içine geçemedim bile :) Güzelim Ka'ların kötü galericelerin ellerine düşmemesi dileğiyle.....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

Sadece tek değişebilir. İç mekanik şifre dizilebilir tiptir

Bir kilitçiye gideceksiniz. Kilidi temin edecek ve kendisi dizecek. Montajı da yapar zaten.

dediğiniz gibi bugün anahtarcıya gittim... kendisine kapı döşemesini sökme konusunda güvenemediğim için herşeyini kendim söktüm kapı kilit göbeğini verdim.

2 saate yakın uğraştı biledi törpüledi şifrelemeye çalıştı. başarısız (beceriksiz) oldu ..

şifreleme olmadan başka bir göbek takıp takamayacağını sordum elinde olmadığını söyledi  kendisi uğraşmaya devam edeceğini ve sonra beni arayacağını söyledi..  yarım saat sonra aradı, gittim tamir edemediğini söyledi. :angry:   ama istersem sipariş verebileceğini söyledi. fiyat sorduğumda da şifre dizmeli 100 sade göbek 70 lira olur dedi.  :shok: her ihtimale karşı başka bi yerde bulamasam yarın kendisini arayıp onay verecektim. nezaket icabı  şayet sipariş vermesem herhangi bi borcum varmı diye sordum. normalde 30tl ama 20 tl :rtfm:  versen yeter dedi ben şok tabi.. ne için diye sordum bi kaç tane anahtar yapıp denediğini falan söyledi. ama sonuçta benim işimi yapmayı beceremedi yada işine gelmedi. (burda tabiki para mesele değil mesele yapılmayan bi iş için ücret istemesi).

10 tl verdim çıktım.... işin kötü tarafı burda bi tane anahtarcı var :(

neyse 15km uzaktaki sanayinin yolunu tuttum akşam olmuştu çoğu yer kapanmıştı  oto elektrikçiyi buldum bendeki kapı  göbeğini tamir etmeye çalışacağını söyledi. ama istersem kumandalı sistem yapabileceğini ve fiyat her şey dahil 80tl dedi :sunny:   on numara işcilik yaptı teşekkür ettim 100tl verdim kabul etmedi ısrar ettim madem öyle sileceklerin de gitmiş dedi onlarıda değiştireyim deyip değiştirdi..... demekki işini iyi yapabilen ustalarda varmış...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

150-250 arası tutar genelde

Buraya yazıp şansımı deneyeyim dedim :) Siyah orjinal halı yokmu abi 1.5 Ka nın çeyizinde :) Şiddetle lazım
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçen günlerde akümün boşalttığından bahsetmiştim araçta şarj etmede problem var 14 şarj etmesi gerekirken 13.6-13.7 şarj ediyor.Şarj dinamosunun sökülüp bakılması lazımmış.Forumumuzda bu olay başına gelen başka birisi varmı ? Ortalama maliyet ne tutar yorumlarınıza açığım.

14.4 le sarj etmeli. Geçmiş olsun.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

14.4 sanırım dediğiniz gibi daha doğru Sani bey. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

Merhaba Arkadaşlar aşağıdaki görselde boşta kalan parçalar ne işe yarıyor?

njLEB1.jpgn

1VMNX1.jpg

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

Merhaba Arkadaşlar aşağıdaki görselde boşta kalan parçalar ne işe yarıyor?

n

kablonun ucu hava filtresinin altına doğru gidiyorsa şanzumanın olduğu yere, o hız sensörünün soketidir. öyle ise soketi tekrar yerine takmanızı öneririm. öyle değilse bile o soketi genede yerine takın bence  :)​ 

Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

kablonun ucu hava filtresinin altına doğru gidiyorsa şanzumanın olduğu yere, o hız sensörünün soketidir. öyle ise soketi tekrar yerine takmanızı öneririm. öyle değilse bile o soketi genede yerine takın bence :)

Bugün farkettim bende acaba usta falan mı çıkardı bilemedim ne amaçla çıkartılmış olabilir? Bir zararı olur mu takmamın sizce :)

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

Bugün farkettim bende acaba usta falan mı çıkardı bilemedim ne amaçla çıkartılmış olabilir? Bir zararı olur mu takmamın sizce :)

o soket zaten oraya takılması için konmuş bence yalnışlıkla çıkmış olabilir... kilometre göstergesi çalışıyormu?  :)

Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

o soket zaten oraya takılması için konmuş bence yalnışlıkla çıkmış olabilir... kilometre göstergesi çalışıyormu? :)

Aracımda bir sıkıntı yok her şey normal, kendim takmak yerine pazartesi ustaya göstereceğim :)

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

bazen araç yüksek devirde çalıştığı için usta kısa yoldan soketi çıkarıyor :i-ih:  soketin çıkık olması ayrıyetten çok yakar. bu konu hakkında baya yazı vardı forumda. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

bazen araç yüksek devirde çalıştığı için usta kısa yoldan soketi çıkarıyor :i-ih: soketin çıkık olması ayrıyetten çok yakar. bu konu hakkında baya yazı vardı forumda.

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için, pazartesi günü işin doğrusunu öğrendikten sonra buradan sizede açıklama yaparım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için, pazartesi günü işin doğrusunu öğrendikten sonra buradan sizede açıklama yaparım  :)

güzel haberlerinizi bekliyoruz saygılarımla  :)

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Mert bey Şahin beyinde dediği gibi hız sensörünün soketi o :)

Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

Mert bey Şahin beyinde dediği gibi hız sensörünün soketi o :)

Anladım Gurur bey peki bu hız sensörünü yetkili servisten almakla dışarıdan almanın arasında fark olur mu :)

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Musa beyden güzel bir yorumlama geldi :) Sani bey hız sensörünün parça kodunu paylaşmıştı. Merkez otodakiyle aynı ürün. Fark olacağını zannetmiyorum. Tek fark serviste güzel sömürürler diye düşünüyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Musa beyden güzel bir yorumlama geldi :) Sani bey hız sensörünün parça kodunu paylaşmıştı. Merkez otodakiyle aynı ürün. Fark olacağını zannetmiyorum. Tek fark serviste güzel sömürürler diye düşünüyorum :)

Ka diye bir araç ürettiklerini bildiklerini sanmıyorum çoğunun ;)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Bende zannetmiyorum :D Ben Eskişehirde öğrenciyim haliyle sanayideki işleride burda halletmem gerekiyor.Gezmediğim servis kalmadı bir çoğu KA'ya bakmak istemiyor,kimisi fordun bu arabayı ürettiğinden habersiz gibi davranıyor kimisi bu parça ney diye bana soruyor. Nelerle karşılaştım bir bilseniz :D

Yorum bağlantısı
Serkan Buhan

Merhaba arkadaşlar,

Ford KA aramalarıma devam ederken potansiyeller arasından birinde direksiyonda araba durmuş halde direksiyon boşta sağa sola baya oynuyor gibi geldi. Yani boşluk varmış gibiydi. Satan arkadaş bunun sorun olmadığını muayeneden de böyle geçtiğini söyledi. Sizce bu direksiyon durumu bir sorun mudur yoksa normal mi? Sorun olsa muayeneden kalmaz mıydı?

Yorum bağlantısı
Serkan Buhan

şansa geçmiş. yolda düz gidemez .yol tutuş zaafiyeti doğurur

Bilemedim ben normalde bu kadar boşluk olmaz diye düşünüyordum Gezdiğim diğer KA'larda böyle bir boşluk dikkatimi çekmemişti. Yine de bir usta yorumlamalı sanırım. Boşluk varsa bunun muhtemel maliyeti ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Halil Dündar2

boşluk var.. benim araçtada var. muayenede sorun olmadı bendede.kullanımına alıştım bana bir olumsuz etkisi yok.. 

direksiyon kutusunda ise tamirine pek yanaşmıyorlarmış.tamiri zor ve 1000tl civarı oluyormuş.ustamın söylediği bunlardı.. 

sorun direksiyon mafsalı denen parçada ise metal bir parça ve pahalı değil.

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için, pazartesi günü işin doğrusunu öğrendikten sonra buradan sizede açıklama yaparım :)

herhangi bi düzelme oldumu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...