İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Doğuş Yılmaz

Şu aparatlardan edinmek lazım https://www.aliexpress.com/item/High-quality-Car-Pops-A-Dent-Ding-Repair-Removal-Tool-Set-Kit-for-Vehicle-Auto-Automobile/32674489389.html?spm=2114.01010208.3.20.ftUCZY&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_116_10065_117_10068_114_115_113_10000007_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10037_10054_10059_10032_10099_10078_10079_10077_10073_10097_10100_10096_10070_10052_10050_424_10051-10050,searchweb201603_8&btsid=885e4b0f-9d09-4f0d-bcb5-588a4cd2785c

Valla çoğu şeyi kendim yapmaya çalışıyorum ben de :) Mesela arabanın direğinde ufak bi delik paslanma vs vardı. Oraya dolgu gerekiyor, polyester yapılacak 3X3 cm bir yer,uçuk rakamlar söylediler 80 tl gibi. Şimdilik siyah silikon sıktım su vs. girmesin diye yaz olsun onarımını kendim yapmayı hedefliyorum:) Yine Çin'den bir rulo 15m fiberglass bez bant aldım 2$ :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

Bagaj kilidi sökülürse, içeriden el yordamıyla ile düzelir gibime geliyor.

Münir bey dediğiniz gibi olabilir belki denemek lazım ama bu işlere hiç el yatkınlığım olmadığı için hemde aracımı çok sevdiğimden usta ellere bırakmak istiyorum iki gece uyuyamadım anca kendime gelip buraya size yazabildim :D

Çok kızıyorum kendime bazen,bırak herkes işini yapsın diyorum.Şimdi de birşey deniyorum o ayrı :)

Musa bey çok haklısınız gerçekten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Buhan

Herkese merhaba. Yakin zamanda KA alma hedefim var. Ankaradayim ve temiz sorun cikarmayacak bir arac ariyorum. Hakkaten zor is oylesini bulmak. Sahibinden bazi ilanlar var ancak guven sorunu var. Oneri ve tavsiyelere fazlasiyla acigim.

Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

Herkese merhaba. Yakin zamanda KA alma hedefim var. Ankaradayim ve temiz sorun cikarmayacak bir arac ariyorum. Hakkaten zor is oylesini bulmak. Sahibinden bazi ilanlar var ancak guven sorunu var. Oneri ve tavsiyelere fazlasiyla acigim.

Merhaba Serkan bey, sahibindende ki ilanları sürekli takip ediyorum ve şuan gözüme çarpan yolda dikkat çekecek bir Ka gerçekten göremiyorum o tarz bir araç zaten ilana düştüğü gibi bir iki gün içerisinde satılıyor ama o tarz bir Ka en az 16-18 bin liradan aşağı olmaz.. 10-15 bine alacağınız Ka size mutlaka masraf çıkartacaktır motoru sağlam olda kaportası dikkat çeken şekilde olmayacak veya tam tersi şekilde benim size tavsiyem sabırlı bir şekilde ilanları takip edin acele etmeyin ne kadar sabırlı olursanız o kadar temiz bir Ka sahibi olabilirsiniz dikkatimi çeken bir ilan olursa da sizinle paylaşırım..

Yorum bağlantısı
Serkan Buhan

Merhaba Serkan bey, sahibindende ki ilanları sürekli takip ediyorum ve şuan gözüme çarpan yolda dikkat çekecek bir Ka gerçekten göremiyorum o tarz bir araç zaten ilana düştüğü gibi bir iki gün içerisinde satılıyor ama o tarz bir Ka en az 16-18 bin liradan aşağı olmaz.. 10-15 bine alacağınız Ka size mutlaka masraf çıkartacaktır motoru sağlam olda kaportası dikkat çeken şekilde olmayacak veya tam tersi şekilde benim size tavsiyem sabırlı bir şekilde ilanları takip edin acele etmeyin ne kadar sabırlı olursanız o kadar temiz bir Ka sahibi olabilirsiniz dikkatimi çeken bir ilan olursa da sizinle paylaşırım..

Cevabınız için teşekkür ederim Burak Bey. Dediğiniz gibi sabırlı olmak lazım. Ancak benim verebileceğim rakam 11-12 civarı o nedenle dediğiniz gibi temiz KA bulmak daha zorlaşıyor. 2 haftadır sürekli takipteyim ve bu fena araç değil dediğim ilanlardakiler 2 günde satıldı. Kalanların fiyatları yukarıda biraz. Zaten Ankara'da sayılı sayıda araç var ilanda onlardan hangisi sıkıntı yaşatmayacak diye karar veremiyorum. Sizin ve diğer arkadaşların önerilerini bekleyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Cevabınız için teşekkür ederim Burak Bey. Dediğiniz gibi sabırlı olmak lazım. Ancak benim verebileceğim rakam 11-12 civarı o nedenle dediğiniz gibi temiz KA bulmak daha zorlaşıyor. 2 haftadır sürekli takipteyim ve bu fena araç değil dediğim ilanlardakiler 2 günde satıldı. Kalanların fiyatları yukarıda biraz. Zaten Ankara'da sayılı sayıda araç var ilanda onlardan hangisi sıkıntı yaşatmayacak diye karar veremiyorum. Sizin ve diğer arkadaşların önerilerini bekleyeceğim. 

Ben motor kısmı hariç kötü bir Ka almıştım 1.5 yıl önce.Sonrasında yavaş yavaş uğraşarak eksiklerimi tamamlıyorum.Bu da benim yolum :)

Yorum bağlantısı
Serkan Buhan

Ben motor kısmı hariç kötü bir Ka almıştım 1.5 yıl önce.Sonrasında yavaş yavaş uğraşarak eksiklerimi tamamlıyorum.Bu da benim yolum :)

Aslında benim de temel hedefim bu. Motoru sorunsuz olsun diğerlerine bir şekilde yavaş yavaş masraf etmeyi göze alabiliyorum. Ancak bu masrafları düşününce 11 civarı bir araç olmalı ki kalanı da diğer masraflara kullanabileyim. İşte 11 civarına temiz KA sorun bu. Çevrede de hiç kullanan yok o nedenle ikinci el en iyi tanıdıktan alınır yapamıyorum maalesef.

Yorum bağlantısı
Serkan Buhan

8250'ye aldığım KA'mı hatırlıyorum. Piyasa ne hale gelmiş ya :(

Ben de 8250'ye KA'mı satıyorum anladım ilk  :) . Maalesef piyasa buralarda artık. Sizin tecrübelerinizi fazlasıyla okudum Sani Bey. Aracı bulduktan sonra o tecrübelerden istifade etmeyi umuyorum. Tabi önce temiz bir KA bulmam lazım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ben de 8250'ye KA'mı satıyorum anladım ilk  :) . Maalesef piyasa buralarda artık. Sizin tecrübelerinizi fazlasıyla okudum Sani Bey. Aracı bulduktan sonra o tecrübelerden istifade etmeyi umuyorum. Tabi önce temiz bir KA bulmam lazım.

Forum paylaşmak içindir. Her zaman buradayız inşallah :)

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

8250'ye aldığım KA'mı hatırlıyorum. Piyasa ne hale gelmiş ya :(

7000 e aldım 1.5 yıl önce :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Benim araba tecrübem "0" idi :) Ehliyetimi de yeni almıştım başlangıç olarak Ka düşündük. Dediğiniz gibi eli yüzü düzgün Ka anında kapışılıyor. 1.5 Sene önce aldım bende,neyse ki km 100.000i bile geçmemişti. Buradan çok şey öğrendim hatta her şeyi öğrendim diyebilirim,kendim bile parça sök tak işlemlerini yaptım:) Ben o zamanlar 11e falan ortalama arıyordum. Şu anda 11bin e alacağınız arabaya dikkat edin derim. Ben aldığımda takla atmış mı,ağır kazası var mı diye bakmıştım ilk kriterim buydu. Yoksa boyanmış,sağı solu değişmiş çok problem değil zaten yaş itibari ile bu mümkün durmuyor. Sonraki kriterim klimasız istedim ki çok şikayet duydum herkesten eski model arabada klima dert genel olarak ve ekstra masraf diye düşünüyorum. Kimseye güven olmuyor gerçekten,herkesin arabası kusursuz ve sorunsuz malum siteye baktığınız zaman :D Tavsiyem ortalama olarak direksiyon aşınmasına,vites aşınmasına ve döşeme,konsola bakarım ben genel olarak. En ufak modifiye edilmiş araçtan uzak dururum(genelde hor kullanılıyor diye düşündüğümden) Varsa imkanınız bilindik bir ustaya gösterebilirsiniz,büyük şehirlerde biraz dert aslında bu. En önemlisi de 80.000 orjinal km denilen araçlar 280.000de olabilir 180.000de malum 100.000de km sıfırlanıyor. Benim de aklıma gelenler bunlar varsa eksiğim yanlışım arkadaşlar düzeltsin:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

Benim anlamadığım bu Ka fiyatları gün geçtikçe artıyor mu azalıyor mu internette fiyatları takip ediyorum dönem dönem fiyat farkları çıkıyor sanki bugün 11-12ye aldığımız araba iki sene sonra 15-16 olacak gibi geliyor :)

Yorum bağlantısı
Serkan Buhan

Benim araba tecrübem "0" idi :) Ehliyetimi de yeni almıştım başlangıç olarak Ka düşündük. Dediğiniz gibi eli yüzü düzgün Ka anında kapışılıyor. 1.5 Sene önce aldım bende,neyse ki km 100.000i bile geçmemişti. Buradan çok şey öğrendim hatta her şeyi öğrendim diyebilirim,kendim bile parça sök tak işlemlerini yaptım:) Ben o zamanlar 11e falan ortalama arıyordum. Şu anda 11bin e alacağınız arabaya dikkat edin derim. Ben aldığımda takla atmış mı,ağır kazası var mı diye bakmıştım ilk kriterim buydu. Yoksa boyanmış,sağı solu değişmiş çok problem değil zaten yaş itibari ile bu mümkün durmuyor. Sonraki kriterim klimasız istedim ki çok şikayet duydum herkesten eski model arabada klima dert genel olarak ve ekstra masraf diye düşünüyorum. Kimseye güven olmuyor gerçekten,herkesin arabası kusursuz ve sorunsuz malum siteye baktığınız zaman :D Tavsiyem ortalama olarak direksiyon aşınmasına,vites aşınmasına ve döşeme,konsola bakarım ben genel olarak. En ufak modifiye edilmiş araçtan uzak dururum(genelde hor kullanılıyor diye düşündüğümden) Varsa imkanınız bilindik bir ustaya gösterebilirsiniz,büyük şehirlerde biraz dert aslında bu. En önemlisi de 80.000 orjinal km denilen araçlar 280.000de olabilir 180.000de malum 100.000de km sıfırlanıyor. Benim de aklıma gelenler bunlar varsa eksiğim yanlışım arkadaşlar düzeltsin:)

Teşekkür ederim Doğuş Bey. Aslında benzer fikirlere sahibim. Klima olmasa da olur, modifiyeye yaklaşmıyorum, bel altı boyaya hiç takılmıyor hatta düzgün yeni boyanmışı tercih ediyorum. Değişen kısmı biraz soru işareti. Çok değişen çok kaza, o da araç yürüyeninde sorun demek olabilir diye. Araba tecrübem var ikinci araç olacak. Ancak bu tecrübe temiz KA'yı bulabilmeye/anlamaya pek yardımcı değil. Km'ye hane sayısından pek takılmıyorum çünkü emin olmak zor. Motoru temiz olsun istiyorum yeter. Sıfır motor yapılmış araçlara da iyi yapıldığına inansam takılmam hatta tercih edebilirim. Ama LPG olsun istiyorum açıkçası. Yakıtı benzinde çok da ekonomik değil diye okuyorum. Evet hala arayıştayım. Mesela şunun için yorumlarınız nasıldır ?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-pazarliksiz-12000-367193827/detay

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Güzel duruyor yeni motor 33binde. Ankara'da Ka'dan anlayan bir usta vardı sanki, ona götürüp baktırın isterseniz. Gerisi zaten biraz da şans. Umarım arkasından küfür ettirmeyecek birisinden alırsınız :)

Yorum bağlantısı
Serkan Buhan

İnşallah  :) . Lpg olsa ciddi olarak baktırmak için görüşebilirdim ama lpg olmayınca beklemeye devam ediyorum. Ya da lpg fiyatını düşerse konuşurum belki.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İnşallah  :) . Lpg olsa ciddi olarak baktırmak için görüşebilirdim ama lpg olmayınca beklemeye devam ediyorum. Ya da lpg fiyatını düşerse konuşurum belki.

LPG'siz daha iyi. Zaten 7-8lt yakan bi araba.

Ayrıca illa takılacaksa lpg'yi bildiğiniz bi yerde taktırırsınız, daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

Benzine gelen son zamlar gerçekten yakıtı çok etkilemeye başladı, lpg taktırmayı düşünmüyor değilim

Yorum bağlantısı
Serkan Buhan

Lpg siz ile lpg li ayni fiyata. Lpg isi maliyetli hem de ugrastirici. Takili ve sorunsuz kullanilani tercih ediyorum. Lpg benzine gore %30 tasarruf demek. Bu devirde de bunu dikkate almam lazim.

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Lpg siz ile lpg li ayni fiyata. Lpg isi maliyetli hem de ugrastirici. Takili ve sorunsuz kullanilani tercih ediyorum. Lpg benzine gore %30 tasarruf demek. Bu devirde de bunu dikkate almam lazim.

Naçizane tavsiyem kendiniz taktırmanız,hoş benimkisi lpgli değil ama taktırmayı düşünmüyorum,genel olarak uzun yolda kullanıyorum aracı gidersem. Şehir içi çok nadir kullanıyorum. Şehirler arası ortalama 250kmde 70-80 gibi bi şey yakıyor kaba hesapla. Kendiniz taktırırsanız en azından içiniz rahat olur ufak tefek sıkıntı çıkarsa servisine hallettirirsiniz. Ama lgp sorunluysa aldığınızda gerçekten başa bela olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Buhan

Naçizane tavsiyem kendiniz taktırmanız,hoş benimkisi lpgli değil ama taktırmayı düşünmüyorum,genel olarak uzun yolda kullanıyorum aracı gidersem. Şehir içi çok nadir kullanıyorum. Şehirler arası ortalama 250kmde 70-80 gibi bi şey yakıyor kaba hesapla. Kendiniz taktırırsanız en azından içiniz rahat olur ufak tefek sıkıntı çıkarsa servisine hallettirirsiniz. Ama lgp sorunluysa aldığınızda gerçekten başa bela olur diye düşünüyorum.

Bu da bir seçenek. Sorunsuz olduğuna inandığım bir lpg tercihim ama dediğiniz gibi sorunsuz olduğunu da kullanmadan anlamak zor ve o zaman kendi taktıracağım servis yararlı olacaktır. 

Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

Arkadaşlar sizce bu artan ötv zamları ikinci el piyasasını nasıl etkiler ve 5 sene önce 7-8 bin olan ka fiyatları şimdi 10 binden başlıyor. Gelecekte bu arabanın piyasası nerede olur? Yorumlarınızı bekliyorum   :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Dolar + ötv nin etkilemeyeceği her hangi bir eşya var mı

2.elde neden satar? Sıfır almak için satan onu da yapamayacak. Arz azalınca rakam bir de ordan katlanır

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...