İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Mert Burak Akıncı
(düzenlendi)

Aslında jant almayı düşünüyordum ama şuan ona bütçe ayıramıyorum malesef lastik alacağım fabrika çıkışı bu şekilde sanırım şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım ama acaba bu jantlara 14 lük lastik takılır mı

tarihinde Mert Burak AKINCI tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aslında jant almayı düşünüyordum ama şuan ona bütçe ayıramıyorum malesef lastik alacağım fabrika çıkışı bu şekilde sanırım şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım ama acaba bu jantlara 14 lük lastik takılır mı

Bir kaç sene önce uno kullanmıştım onun yol tutuşundan sonra ka bana efsane iyi geldi aracımın yol tutuşundan şuana kadar çok memnunum :)

Tabii ki hayır, konuşmuştuk daha evvel ;)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Fiesta ile benzer özellikleri sahip olduğuna göre yol tutuş kötü olamaz. 

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

O zaman bana bi garezi var :) Virajda arka koltuktakileri yan camdan görüyorum bazen

Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

Tabii ki hayır, konuşmuştuk daha evvel ;)

Şansımı tekrar denemek istedim sadece

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Krikonun üstündedir. Bir daha kontrol edin.

Krikoyu söküp baktım yok. Bir arabanın çeki demiri neden yerinde olmaz aklım almıyor ne yaptı eski sahipleri çok mu hoşlarına gitti acaba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Krikoyu söküp baktım yok. Bir arabanın çeki demiri neden yerinde olmaz aklım almıyor ne yaptı eski sahipleri çok mu hoşlarına gitti acaba.

Kullanılmıştır bi kazada, sonra geri verilmesi unutulmuştur onarımda. Mümkündür yani ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Kara

Tekrar ben. Aldığım obd cihazı geldi ve bağladım. p0172 zengin yakıt hatası çıkıyor. Forumu epey araştırdım lpg yüzünden diyenler çoğunlukta. Ancak yorumlarda düzgün bir kalibrasyon ile düzeleceği de yazılmış. Ne yapmalıyım ilk işim lpg ayarı yaptırmak mı olsun ? Ayrıca bu hatanın ne zararı olabilir bana ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tekrar ben. Aldığım obd cihazı geldi ve bağladım. p0172 zengin yakıt hatası çıkıyor. Forumu epey araştırdım lpg yüzünden diyenler çoğunlukta. Ancak yorumlarda düzgün bir kalibrasyon ile düzeleceği de yazılmış. Ne yapmalıyım ilk işim lpg ayarı yaptırmak mı olsun ? Ayrıca bu hatanın ne zararı olabilir bana ?

Öncelikle akünüzü söküp 15dk bekleyip yeniden takın. 200km kadar aracı sadece benzinde kullanın. Yakıt haritanız tekrardan oluşsun. Sonrasında lpg kitinizin yetkili servisinde araç dururken ve yoldayken kalibrasyon yapılsın. Muhtemelen düzelir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Merhaba,daha önce arabamın elektrikle ilgili bi sıkıntısı olduğunu söylemiştim,henüz gösterme şansım olmadı bu hafta halletmeyi hedefliyorum. Kafama bir şey takıldı,şimdi arabayı çalıştırdığım zaman gösterge yandı söndü sonra kısa far patlamıştı. Daha sonrasında korna da aramızdan ayrıldı,en son olarak dörtlüler yanmıyor derken anahtardaki kumanda da elveda dedi  :D Şimdi ilk olarak sorunun voltajla ilgili olduğunu düşündüm araştırmalarıma dayanarak. Böyle düşük voltaj problemi olduysa bana ne gibi bir masraf çıkabilir? (Akü,sigorta paneli vs?) Sigortalara baktım hiç birisinin sigortası da atmamış. Genel bir elektrik kaçağı mı var acaba,yoksa sigorta paneli mi arıza veriyor? Ya da komple elektrik tesisatı mı değişir en kötü senaryo olarak :/ Akü voltajı ya da amperi düşükse akünün mü değişmesi gerekiyor bu sorunun kaynağı ne olabilir,ustaya gitmeden önce dersime biraz çalışayım istedim  :D

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Diğer anahtarın kumandası da aynı anda işlevini yitirdi, o yüzden elektrikle ilgili genel bi arızaya kafa yordum :)

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

ka da orjinalde yok sonradan takılmış alarm vs. mi var?

Evet sonradan takılmış bi alarm var ama 2 senedir bende araç hiç çalışmadı,uzaktan aç kapa kumandası var. Bi yerde bi temassızlık var gibi ama bilemedim işte. Arabayı sürekli kullanmıyorum genelde park halinde durur,akü ara ara şarj etsin boşalmasın diye çalıştırıyorum,bunun etkisi var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Doğuş bey üstadlar daha iyi bilirler ancak sadece çalıştırmayla tam şarj olmuyor akü. Biraz turlamak gerekiyor. Sadece çalıştırıyorsanız da biraz gaza dokunarak devirde çalıştırın derim.

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Doğuş bey üstadlar daha iyi bilirler ancak sadece çalıştırmayla tam şarj olmuyor akü. Biraz turlamak gerekiyor. Sadece çalıştırıyorsanız da biraz gaza dokunarak devirde çalıştırın derim.

Doğru diyorsun Gurur hocam,çok sık kullanmıyorum arabayı ara ara çalıştıryorum ya da uzun yol yapıyorum,muhtemelen akünün ayarı ondan bozulmuş olabilir :D

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Elektrikle ilgili problem çözüldü. Direksiyonun alt iç kısmında bir sigorta paneli daha var,oradaki sigorta atmasın diye tel koymuşlar sıkıntı ondan kaynaklıymış bütün aksamlar çalışıyor şimdi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Elektrikle ilgili problem çözüldü. Direksiyonun alt iç kısmında bir sigorta paneli daha var,oradaki sigorta atmasın diye tel koymuşlar sıkıntı ondan kaynaklıymış bütün aksamlar çalışıyor şimdi.

:shok:

Bu tel koyan ustalar yüzünden arabalar yanıyor işte...

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Murat 131 döneminden kalma ustalar muhtemelen :D Allahtan ekstra sıkıntı olmadı far falab patladı o kadar :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Murat 131 döneminden kalma ustalar muhtemelen :D Allahtan ekstra sıkıntı olmadı far falab patladı o kadar :)

O telle boğmak lazım oraya takanı.Ne aptal insanlar var yahu.Geçmişolsun
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı

Çok geçmiş olsun, kısa yoldan çözüme kavuşmuşsunuz ben bir sorun yüzünden 2 sefer sanayiye gittim her seferinde farklı bir parça değiştirme yoluna gitti usta bir şikayetime çözüm dahi üretemedi 1gün arabayı bırakıp sökmemiz lazım dedi bende baya bir kıllandım dedim sanayiye gidip 100 vereceğime yetkili servise giderim 200veririm en azından daha hızlı ve zararsız çözülür sorunum ve aynen de öyle oldu bir test sürüşü ile gelen sesin yeri tespit edilerek 10dakikada düzeltildi masraf bile almadılar ford keleşler otomotivde önden gelen gacur gacur sesler vardı viraj demir lastikleri değişecekmiş onuda uygun fiyatla yarın taktıracağım parça siparişi verildi..

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Bir sorum olacak.El freninin yeri değişebilirmi+el freni değişebilirmi ? Çok birsey değil 2 cm filan

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...