Doğuş Yılmaz 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Arkadaşlar merhaba,aracımın frenleri baya bitmiş balataları değiştirticem,kendim sipariş edip sadece işçilik parası vermeyi hedefliyorum. Balataları değiştirirken başka değiştirmem gereken,yada şunu da değiştir hazır onlar değişmişken diyebileceğiniz bir şey var mı? Ona göre siparişimi vereyim diyorum. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Fren hdiroliği ve fren hortumlarını da kontrol ettirin. Aracı alır almaz balata ve dört fren hortumunu da değiştirmiştim. Yıpranmış risk içeriyor denmişti. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Fren hdiroliği ve fren hortumlarını da kontrol ettirin. Aracı alır almaz balata ve dört fren hortumunu da değiştirmiştim. Yıpranmış risk içeriyor denmişti. Çok doğru söylüyorsunuz,teşekkür ederim 1 Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Diskler eskimiş durumdamı ? Ustalar taşlayarak kimisini kurtarıyor kimiside kurtarılmıycak durumda olduğu için değiştirmek gerekiyor. Onada bir bakın isterseniz. 1 Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Diskler ne durumda? Disklerle ilgili hiç bilgim yok Sani Bey,ama balataların işlevini baya bi yitirdiğini biliyorum. Diskleri de riske etmeden direk değiştirsem mi acep? Arabayı alalı 2 sene oldu ortalama. Çok sık kullanmıyorum genelde şehirler arası. Ama ses yapmaya başladı bi şey sürtüyor gibi,bu diskle mi alakalıdır acaba? Diskler eskimiş durumdamı ? Ustalar taşlayarak kimisini kurtarıyor kimiside kurtarılmıycak durumda olduğu için değiştirmek gerekiyor. Onada bir bakın isterseniz. dediğiniz gibi değiştirmek en mantıklısı gibi. Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Doğuş bey dediğim gibi kurtarılcak durumdaysa taşlayarak kurtarabiliyorlar değilse değiştirmekte fayda var diye düşünüyorum Benim aracımdaki diskleri taşlamayla düzelttiler hiç bir problemi kalmadı şuan çok sağlam Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Doğuş bey dediğim gibi kurtarılcak durumdaysa taşlayarak kurtarabiliyorlar değilse değiştirmekte fayda var diye düşünüyorum Benim aracımdaki diskleri taşlamayla düzelttiler hiç bir problemi kalmadı şuan çok sağlam Bakalım değiştirirken sorayım onlara baktırayım,çok teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Merhaba arkadaşlar, Bu sıralar ön göğüslükte bulunan renkli parçayı (havalandırma düğmelerinin çerçevesi, teyp ve göstergelere kadar uzanan parça) söküp boyamak istiyorum. Önce tüm parçaları söküp ince zımpara ile üzerinden geçtikten sonra astar atıp en sonunda da istediğim renge boyamayı planlıyorum. Daha önce yapan oldu mu? Hangi tip boya kullanmam gerekiyor. Dikkat etmem gereken bir durum var mı? Arabam koyu mavi. Ben bahsettiğim parçaları beyaza boyayıp aralarına mavi şerit yerleştirmeyi planlıyorum. Sizin görüşleriniz nedir? Yorum bağlantısı
Burak Kara 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Daha önce öyle bir şey yapmadım ama sade ve orijinale en yakın şekilde boyamanız daha hoş olacaktır fikrimce. Ayrıca boyayı mat seçmeniz de iyi olacaktır. Yorum bağlantısı
Musa Değerli 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Merhaba arkadaşlar, Bu sıralar ön göğüslükte bulunan renkli parçayı (havalandırma düğmelerinin çerçevesi, teyp ve göstergelere kadar uzanan parça) söküp boyamak istiyorum. Önce tüm parçaları söküp ince zımpara ile üzerinden geçtikten sonra astar atıp en sonunda da istediğim renge boyamayı planlıyorum. Daha önce yapan oldu mu? Hangi tip boya kullanmam gerekiyor. Dikkat etmem gereken bir durum var mı? Arabam koyu mavi. Ben bahsettiğim parçaları beyaza boyayıp aralarına mavi şerit yerleştirmeyi planlıyorum. Sizin görüşleriniz nedir? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/281508-ford-ka-direksiyondan-teyp-kontrol%C3%BC/page-5 Benim arabaya yaptığım şekli burada var.Hata yaptım direk araba boyasından sprey yaptırmadığım için.Görüntü daha güzel oluyor.Siz de ilk kez deneyecekseniz kolaylıklar dilerim çok kıvrımlı yüzeyler olduğundan çok dikkat etmek gerek. Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Kapı içlerini ve döşemeleri yeni yaptırdım. Hepsi koyu renk olduğu için biraz ferahlık olması açısından beyaz olarak düşündüm. Ya da arabanın kendi rengine yakın boncuk mavisi de kullanabilirim. İç aydınlatma olarak tavan lambasını led yaptım. İlave olarak küllüğün altına, arkaya doğru sigorta kutusundan kablo çeketek 3'lü led yapıştırıp parklara bağlattım. Işık direk vitesin önündeki göze ve birazda ayaklara vuruyor. Benim için yeterli oldu. Bagaja da sağ arka stopun arkasına elektriği de ondan alarak 3'lü led yapıştırdım. Parklar yanınca direk yanıyor. Başka bir konuda bir arkadaş tepe aydınlatmayı submarine ışıkta veren başka bir modelle değiştirmiş. Çok güzel olmuş ama çok uğraş istiyor. Tavan döşemesinin biraz kesilmesi vs. Boya için kullanmayı planladığım malzemeler; Presto Sprey Boya Astar Gri Akçalı Parlak Beyaz (Ral 9010) Solvent Bazlı Akrilik Sprey Boya 400 ml Presto Sprey Boya Parlak Vernik Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Beyaz çok sırıtır. Teyp çerçevesini sağlamlaştırmak için silikon atmışlar herhalde. Çerçevenin ayakları kırıksa yenisini alın, o görüntü hiç hoş durmuyor. Yorum bağlantısı
Musa Değerli 29 Ekim 2016 Paylaş 29 Ekim 2016 Beyaz çok sırıtır. Teyp çerçevesini sağlamlaştırmak için silikon atmışlar herhalde. Çerçevenin ayakları kırıksa yenisini alın, o görüntü hiç hoş durmuyor. O çerçeveleri hiç sevemedim Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 29 Ekim 2016 Paylaş 29 Ekim 2016 Orijinal teyp daha hoş duruyor. Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 31 Ekim 2016 Paylaş 31 Ekim 2016 Ben arabayı alalı daha 1 ay oldu. Benden önceki sahibi çerçevenin etrafına silikon çekmiş. Çok kötü görünüyor. Yeni çerçeve aldım, kargoda geliyor. Tüm çerçeveleri beyaz yerine mavi olarak boyayacağım sanırım. Yorum bağlantısı
Musa Değerli 31 Ekim 2016 Paylaş 31 Ekim 2016 Ben arabayı alalı daha 1 ay oldu. Benden önceki sahibi çerçevenin etrafına silikon çekmiş. Çok kötü görünüyor. Yeni çerçeve aldım, kargoda geliyor. Tüm çerçeveleri beyaz yerine mavi olarak boyayacağım sanırım.Siyah yapın bence pişman olmazsınız Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 31 Ekim 2016 Paylaş 31 Ekim 2016 Siyah yapın bence pişman olmazsınız Siz siyah yapmışsınız, aslını taklit etmiş olmayayım diye mat mavi sipariş verdim 1 Yorum bağlantısı
Musa Değerli 31 Ekim 2016 Paylaş 31 Ekim 2016 Siz siyah yapmışsınız, aslını taklit etmiş olmayayım diye mat mavi sipariş verdim Alt tarafı 3-5 bin dolar telif ödememek için 1 Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 1 Kasım 2016 Paylaş 1 Kasım 2016 muhahaha.. araba zaten 3-5 bin dolar o parayı üste ekleyip yeni model almak daha mantıklı geldi 1 Yorum bağlantısı
Burak Kara 1 Kasım 2016 Paylaş 1 Kasım 2016 Sübap contasının o kısımda yağ birikintisi görüyorum. Contasını değiştirmeyle düzelir mi ? Başka sebebi olabilir mi ? Tahmini ne kadar ücret tutar işçilik ? Yorum bağlantısı
Musa Değerli 1 Kasım 2016 Paylaş 1 Kasım 2016 Ben aldığımda da vardı değiştirince kesildi Yorum bağlantısı
Recommended Posts