Çağlar Bayur 28 Eylül 2016 Paylaş 28 Eylül 2016 nadir bir parça isteğidir her marka modelde 1 Yorum bağlantısı
Musa Değerli 29 Eylül 2016 Paylaş 29 Eylül 2016 Ön silecek kolunun kapağını bulma ihtimali var mıdır ? Kapak için kol satın alırsam kendimi affetmem de Çok aradım yok malesef ben de.Uyduramadım da başka markadan enteresan. Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 (düzenlendi) Ön silecek kolunun kapağını bulma ihtimali var mıdır ? Kapak için kol satın alırsam kendimi affetmem de Burak bey, bende uzun süre arka silecek kol kapağını aradım bulamamıştım Sani bey sayesinde http://www.kirazcioglu.com/bu sitede buldum:) türkiyede bulazmasanız ebaya bakmanızı tavsiye ederim Arkadaşlar 97 Model Ford KA aracım için silecek alacağım lastiklerin ebatları nedir ön ve arka Bosch marka almayı düşünüyorum 3 Ekim 2016 tarihinde MERT BURAK AKINCI tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Halil Dündar2 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 sürücü tarafı 483mm(19inç), yolcu tarafı 432mm(17inç), arka 406mm(16inç) Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Arkadaşlar dolapdereye yada sanayide tanımadık insana Allah düşürmesin. 270le açtık eksoz sorununu 80le kaynak yaparak hallettik 2 Yorum bağlantısı
Mert Burak Akıncı 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 sürücü tarafı 483mm(19inç), yolcu tarafı 432mm(17inç), arka 406mm(16inç) Teşekkür ederim Halil bey Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 Herkese Merhaba, Şehir içinde eşimin rahat kullanabileceği ufak bir araç ararken tanıştık KA ile. Geçen hafta 98 model, tüplü, klimalı bir KA aldım. Araba 135.000 km.de. Alırken herhangi bir ustaya falan göstermedim. Kendim kullandım, beğendim ve aldım. Alt takımdan, amortisörlerden hiç ses gelmiyor. Gayet bakımlı ve düzgün bir araba. Yaşından dolayı boya yanıkları var ve ufak tefek göçükleri, sürtmeden kaynaklı çizikleri var. Evin ikinci arabası olacağı ve sürekli otoparkçılara teslim edileceği için önemsemedim. Benim için önemli olan motor ve yürüyen aksamdır. Bugün öğleden sonra ufak tefek motor bakımı yaptırayım diyorum. Forumu okudum. Bujiler ve yağ en önemli parça sanırım. Orjinal olmazsa olmaz. Onların kodunu aldım. Yapılacaklar listem; bunlara ilave bir şeye gerek var mı? 1) Hız sensörü kontrolü, temizliği, gerekirse değişimi. 2) Fren diskleri ve balata kontrolü 3) Hava filtresi, yağ filtresi değişimi. 5x30 yağ konulacak. Tahmini 4-4,5 lt. (Araç tüplü, acaba farklı bir yağ konulması gerekir mi?) 4) Subab ayarı (Emme 0,2 mm, egzoz 0,5 mm, araç soğukken yapılacak) 5) Km saati titreyerek çalışıyor. Kontrol edilecek. 6) Geri vitese takıp hareket ettiğinde bir çatırtı şeklinde metal sesleri geliyor. Kontrol edilecek. 7) Silecekler kontrol edilecek, gerekirse değişecek. 8) Yolda giderken ışıklara yaklaşıp debraja basıldığında veya boşa alındığında ara sıra stop ediyor. Nedeni bilen var mı? Rolante müşürünü mü kontrol ettireyim? 9) Farların temizliği ve ayarları yapılacak. Gerekirse ampuller değiştirilecek. Buradaki şikayetlere neyin sebep olduğunu bilen var mı? Götüreceğim usta Ford araçlara bakıyor ama yaşadığım şehirde başka KA olmadığı için bu arabadan anlamayabilir. En azından deneme yanılma yerine direk nokta atışı bakım yaptırabilirim. Bir de arabanın kılıflarını ve kapı döşemelerini değiştirmek istiyorum. KA için dikilmiş kılıf nereden alabilirim? İnternette bulamadım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 5. madde için km teli kontrol edilmeli. 8. madde için dediğiniz gibi rölanti valfi kontrol edilmeli. Diğerleri konusunda gerekenleri yazmışsınız zaten. Hayırlı olsun yeni aracınız. Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 Çok teşekkür ederim. Parçaları burada bulamam diye forumdaki tavsiyeler üzerine Merkez Oto' dan aşağıdaki listeyi sipariş ettim. Bunları koşulsuz şartsız değiştireceğim zaten. Geri kalan parçalar için önce kontrol ettireceğim, gerekirse yine sipariş veririm. Bir çok parça merkez otonun stoklarında bulunuyor. Aldıktan 1 gün sonrada elimde olur. Alt takımdan herhangi bir ses, vuruntu falan olmadığı için gözle bir kontrol ettireceğim. Malum ustalar sökmeye başlarsa sağlam parçaları da bozarlar. Şu an acil yaptırmak istediğim koltuk döşemeleri. Bununla ilgili KA için dikilmiş hazır kılıflar bulabileceğim bir yer var mı? Ürün Miktar Not Fiyat (TL) Tutar (TL) Ka hava filtresi 1996-1999 YERLİ 1 Adet 9,50 9,50 Ka polen filtresi 1996-1999 YERLİ 1 Adet 20,90 20,90 Ka yağ filtresi 1996-1999 İTHAL 1 Adet 12,35 12,35 Ka çeki demir kapağı ön 1996-1999 ORJİNAL 1 Adet 23,75 23,75 Ka buji platinium 1996-1999 MOTORCRAFT 1 Adet 52,25 52,25 Ka buji kablosu 1996-1998 İTHAL 1 Adet 38,00 38,00 Ka kaput dayama demiri bağlantı klipsleri 1996-1999 FORD 1 Adet 2,85 2,85 Ara Toplam : 159,60 TL İskonto: : ,00 TL İskontolu Toplam : 159,60 TL KDV Toplam : 28,73 TL Kargo Ücreti : 18,00 TL KDV Dahil Genel Toplam : 196,91 T Yorum bağlantısı
Burak Kara 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 Ara sıra stop etme olayı için karter havalandırma hortumunu da gözden geçirtin. Benim yırtık çıktı arkasından bantla sarıldı ve dediğiniz gibi ara sıra stop etmeye başladı. Rölanti valfi, gaz kelebeği temizlendi ve bilgisayarda rölanti ayarı yapıldı. Sonra sıklığı azaldı ama devam etti arkasından buji kabloları da değişince hiç stop etmez oldu. Yağ dolumu yapılırken tembihleyin seviyeyi kontrol ederek doldursunlar. Bütün bidonu boşaltırlarsa seviye çubuğundan hiç bişey anlaşılmıyor. Yanlış hatırlamıyorsam filtre dahil 3,25 litre kapasitesi vardı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Çok teşekkür ederim. Parçaları burada bulamam diye forumdaki tavsiyeler üzerine Merkez Oto' dan aşağıdaki listeyi sipariş ettim. Bunları koşulsuz şartsız değiştireceğim zaten. Geri kalan parçalar için önce kontrol ettireceğim, gerekirse yine sipariş veririm. Bir çok parça merkez otonun stoklarında bulunuyor. Aldıktan 1 gün sonrada elimde olur. Alt takımdan herhangi bir ses, vuruntu falan olmadığı için gözle bir kontrol ettireceğim. Malum ustalar sökmeye başlarsa sağlam parçaları da bozarlar. Şu an acil yaptırmak istediğim koltuk döşemeleri. Bununla ilgili KA için dikilmiş hazır kılıflar bulabileceğim bir yer var mı? Ürün Miktar Not Fiyat (TL) Tutar (TL) Ka hava filtresi 1996-1999 YERLİ 1 Adet 9,50 9,50 Ka polen filtresi 1996-1999 YERLİ 1 Adet 20,90 20,90 Ka yağ filtresi 1996-1999 İTHAL 1 Adet 12,35 12,35 Ka çeki demir kapağı ön 1996-1999 ORJİNAL 1 Adet 23,75 23,75 Ka buji platinium 1996-1999 MOTORCRAFT 1 Adet 52,25 52,25 Ka buji kablosu 1996-1998 İTHAL 1 Adet 38,00 38,00 Ka kaput dayama demiri bağlantı klipsleri 1996-1999 FORD 1 Adet 2,85 2,85 Ara Toplam : 159,60 TL İskonto: : ,00 TL İskontolu Toplam : 159,60 TL KDV Toplam : 28,73 TL Kargo Ücreti : 18,00 TL KDV Dahil Genel Toplam : 196,91 T Buji kablosu niye 1 adet? 4 adet olması lazım? Set fiyatı bu ise, inanılmaz düşük rakam? Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Buji kablosu niye 1 adet? 4 adet olması lazım? Set fiyatı bu ise, inanılmaz düşük rakam? Set fiyatı olarak geçiyordu açıklamasında. KDV dahil 45 TL fiyatı var. Tablo düzgün çıkmamış yukarıda. Açıklamada şase numarası istemişler şimdi gördüm. Ben göndermemiştim, umarım doğru malzemeler çıkar. Yorum bağlantısı
Burak Kara 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Bu araçta el freni ayarı yapılabiliyor mu ? Tam tutması için çok çekmem gerekiyor. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 Vites körüğünü çıkarın, arkada telin bağlı olduğu yerde sanırım bir vida var onu sıkıyorsunuz. 1 Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 7 Ekim 2016 Paylaş 7 Ekim 2016 Dün arabamın bakımını yaptırdım. Buji kabloları hariç herşey değişti. Tekleme yapıyorsa kabloları değiştiririz, yoksa gerek yok dedi. Bende depoya koydum kabloları. Benden önceki sahibi arabanın altını vurmuş sağ salıncak yamulmuş. Bende ikisini birden değiştirdim. En son usta "Motor Tork Kulağı"nın da değişmesi gerektiğini söyledi. Arabanın en altında bir parçaymış. Şanzuman kulağı falan değil ama. Hiç böyle bir parça duymamıştım. Nedir, ne işe yarar bileniniz var mı? Ustanın üfürmesine gelip gereksiz bir parçayı değiştirmeyelim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ekim 2016 Paylaş 7 Ekim 2016 Tork kulağı diye bi şey yok ki. Motor kulağı var. Araçta sallantılı çalışma, vuruntu, vites atarkan ya da aniden gazdan ayak çekildiğinde sallantı oluyorsa değişebilir. Fiyatı neymiş ki? Yorum bağlantısı
Bahadır Tan 7 Ekim 2016 Paylaş 7 Ekim 2016 Tork kulağı diye bi şey yok ki. Motor kulağı var. Araçta sallantılı çalışma, vuruntu, vites atarkan ya da aniden gazdan ayak çekildiğinde sallantı oluyorsa değişebilir. Fiyatı neymiş ki? Motor tork kulağı diye bir parça varmış. Şanzımanı şaseye bağlayan parçaymış. Ani gazlarda arabanın kafa attığını söyledi tamirci. Beni rahatsız eden bir durum yok aslında. İnternette araştırdım bizim araba için öyle bir parça da bulamadım. Belkide ismi farklı. Yorum bağlantısı
Halil Dündar2 7 Ekim 2016 Paylaş 7 Ekim 2016 Motor tork kulağı diye bir parça varmış. Şanzımanı şaseye bağlayan parçaymış. Ani gazlarda arabanın kafa attığını söyledi tamirci. Beni rahatsız eden bir durum yok aslında. İnternette araştırdım bizim araba için öyle bir parça da bulamadım. Belkide ismi farklı. akünün altında olan metal parça olabilirmi? Yorum bağlantısı
Burak Kara 7 Ekim 2016 Paylaş 7 Ekim 2016 İlerleyen zamanda fren disklerini değiştirmek istiyorum. Hızlı giderken fren yapınca araba çok titriyor. Marka önemli midir ne almalıyım ? Ayrıca sökme takma açısından balatalarla birlikte değiştirmem daha mı ekonomik olur sizce ? Yorum bağlantısı
Burak Kara 8 Ekim 2016 Paylaş 8 Ekim 2016 Mutlaka balata ile birlikte değişin. Sani Bey peki balata ve disk konusunda marka tavsiyeniz var mı ? Yorum bağlantısı
Merve Toprak 9 Ekim 2016 Paylaş 9 Ekim 2016 Merhaba arkadaşlar, malum kış yaklaşıyor bende teker arayışına girdim. Siz kışın ka'nızda hangi markanın tekerini tercih ediyorsunuz? Şuan bızdığımın üzerinde lassa 175 65R14 var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts