İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Sani Gerşon

Ustaeller KA'lara bakmıyor artık maalesef.

Stop etmeler için karter havalandırma borusuna bakın. Rölanti valfindaki vida ile oynandı ise bir daha ayar tutması neredeyse imkansız. Yeni valf alınması gerekebilir. Ayrıca sensör kontrolleri de yerinde olur.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Ustaeller KA'lara bakmıyor artık maalesef.

Stop etmeler için karter havalandırma borusuna bakın. Rölanti valfindaki vida ile oynandı ise bir daha ayar tutması neredeyse imkansız. Yeni valf alınması gerekebilir. Ayrıca sensör kontrolleri de yerinde olur.

Yağ kapağının oradan çıkan bir hortum yırtıktı zaten. Karter hava borusu o olsa gerek. Valfin üzerinde bulunan somunu oynadı, gaz teline bağlı olan.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yağ kapağının oradan çıkan bir hortum yırtıktı zaten. Karter hava borusu o olsa gerek. Valfin üzerinde bulunan somunu oynadı, gaz teline bağlı olan.

O işte sorun. Bir daha düzen tutmuyor. Hortumları tekrar kontrol ettirin ve yeni valf almanızı öneririm ben.

Yorum bağlantısı
Burak Kara
(düzenlendi)

O işte sorun. Bir daha düzen tutmuyor. Hortumları tekrar kontrol ettirin ve yeni valf almanızı öneririm ben.

Yan sanayi alsam sorun olur mu sizce ? Ayrıca hız sensörü ne tarafta kalıyor, onu da temizlettirmemde yarar var mı ?

Hava filtresinin altında olduğu yazılmış bir konuda. 

tarihinde Burak Kara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yan sanayi alsam sorun olur mu sizce ? Ayrıca hız sensörü ne tarafta kalıyor, onu da temizlettirmemde yarar var mı ?

Hava filtresinin altında olduğu yazılmış bir konuda. 

Hiz sensörü şanzımanun üstünde.

Valfin yan sanayisi olduğunu bilmiyordum. Kalitesine bi şey diyemem.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burak Kara

Hızlanırken tekleme sorununu buji kablolarını değiştirmekle çözdüm. Benzinde kendini hiç belli etmiyordu, lpg de iken bu sorunu yaşayanlara fikir olsun diye yazayım istedim.

Şimdi sırada bozuk yollarda bagaj kapağından gelen ses ve "lok lok" tarzı yürüyenden gelen seslerde :) Amortisör takozlarından bahsedilmişti sanırım bir ara.

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Hızlanırken tekleme sorununu buji kablolarını değiştirmekle çözdüm. Benzinde kendini hiç belli etmiyordu, lpg de iken bu sorunu yaşayanlara fikir olsun diye yazayım istedim.

Şimdi sırada bozuk yollarda bagaj kapağından gelen ses ve "lok lok" tarzı yürüyenden gelen seslerde :) Amortisör takozlarından bahsedilmişti sanırım bir ara.

Ses kaynakları bayağı fazla.Viraj lastikleri var mesela onları orjinal küçük delikli olan yerine muadiller takılıyor o zaman tam bahsettiğiniz lok lok ses geliyor :) Amortisör takozları efsane zaten rotbalansa götürdünüzmü orada direkt söylerler zaten söylemezlerse viraj demirini elinizle sallayın lok oradadır
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Doğuş Yılmaz

Arkadaşlar merhaba. Egzozum uzun zamandır acayip sesler çıkartıyordu bugün bağlantı yerinden koptu ve boşta şu anda :D Kopan yerde bölge olarak motorun altına denk geliyor hemen hemen. Yani orda bi boğum var ordan patlak vermiş. Dolapdere,Şişli civarı gidebileceğim bir egzozcu var mı? Yoksa maslak sanayiye kadar gideyim mi? Maslaktan da öneri alabilirim, Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Direksiyon yağ kutusunun kapağını bir türlü açamadım çok sıkı galilba. Dışardan bakınca seviyesi de hiç belli olmuyor. Bir sorun çıkarır mı sizce ? Ayrıca koltuk yatırma kolu beni çileden çıkardı. Alıyorum daha takarken içindeki çapaklardan dolayı geçmekte zorlanıyo ve hemen çatlıyor. Sunfix falan kullandım anca idare ediyor. Nedir bunun yolu ?

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Çağlar Bey bu dolapdere dediğimiz yer. Ramada Otel'in yanından inince di mi? Çünkü googledan arattım Başakşehir dolapdere sanayi sitesi çıktı :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kasımpaşa dolapdere. Ramada aşağısı)

Yağ yoksa çevirirken inleyen nağmeler gibi ses çıkar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

[emoji23] [emoji23]
Yorum bağlantısı
Burak Kara

:D  Sık değil ama durduğum yerde bazen çevirirken zonklama gibi ses geliyor.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Tekrar bir şey soracağım. Bir ucu yağ kapağına giren hortumu nasıl bulabilirim. İnternette çok çeşitli hortum var ama diğer ucu nerede ve isim bilemedim. Yarılmıştı bantla sarılı durumda şu an.

Yorum bağlantısı
abdurrahman çiftbudak

Arkadaslar merhaba ford ka 98 aracim.

Arabayi evin onune park edip sabah tekrar bindim ve debriyaja bastigimda neredeyse hic yok gibiydi ve araba calismadi bosa cektim viteslere debriyaja basmadan geciyor.

Arabanin altina baktigimda sanzimanin oralardan epeyce yağ vermis. Baski balatami yoksa yağ ile bi alakasi varmi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Fren ve debriyaj hidroliğiniz birdir. Belli ki bir kaçak var bi yerlerde ve bu halde çok tehlikeli! Aman dikkat, aracı çektirin ustalara.

No Name hazır ve nazır sizi bekler mesela.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Debriyaj alt merkezi gitmiş bence. Benzer durum başıma gelmişti, hidrolik yağ kabı boşalıyor. Parça ve işçilik 450 tl gibi bir şey tutmuştu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
abdurrahman çiftbudak

Fren hidrolik yaginda eksilme yoktu. Bayramda 3000 km yol yaptim eve kadar .yolda kalmadim cok sükür :))

Caglar abi vitesteyken calismadi.bosa aldigimda calisiyor fakat hareket ettirmedim nolur nolmaz die

Caglar abi vitesteyken calismadi.bosa aldigimda calisiyor fakat hareket ettirmedim nolur nolmaz die

Yorum bağlantısı
abdurrahman çiftbudak

Dogru Sani hocam .bi ara goturcem firsat bulursam

Ayrica direksiyon kutusunda cok az yag kacagi var muayenede sıkınti yaratirlarmi.

ilginiz icin tesekkurler

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Karter havalandırma hortumunu bulamadım. Anca numuneye göre üretebilen bir yer bulabildim o da tuzluya gelir diye çekindim. Şu an boru elektrik bandıyla sarılı. Bu tür işler için bildiğiniz bir bant var mı ? Isıya ve suya dayanıklı.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Ön silecek kolunun kapağını bulma ihtimali var mıdır ? Kapak için kol satın alırsam kendimi affetmem de  :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...