İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Doğuş Yılmaz

Ya hep kara düzen hesap yapıyorum :) Tam doldurmam mı gerekiyor düzgün ölçüm yapmak için?

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Bunu buraya yazmadan geçemeyeceğim. Bolu'dayım ve Hollanda plaka Ka gördüm, ailecek gelmişler. Daha bi güvenim arttı Ka'ya :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kara

Ford Ka' da gaz kelebeği temizliğinden sonra adaptasyon vs. gerekiyor mu ? Nasıl yaptırmam gerekir ? Araba şehir içinde 25-26 kuruş yakıyor, aşırı değil ama biraz daha azaltabileceğimi düşünüyorum. Başka tavsiyeniz de varsa alabilirim.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Hayir gerekmez.

Peki başka yaptırabileceğim işlem var mı yakıt için ? Bujiler yeni, yağ yeni, filtreler yeni.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Subap ayari yapildi mi? Carbon clean?

Sübap ayarına da baktırayım. Araba lpg'li carbon clean gerekli mi ?

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

Güzel olmayan yollarda bagajdan ses geliyordu, bugün bagaj kapağını inceledim ve kilidin dilini salladığımda da aynı sesi duydum. Araba sarsıldıkça bagaj kapalı dahi olsa yuvasında sağa sola çarpıyor. Ne yapılabilir fikriniz var mı ? Arabadan ses gelmesini hiç sevmiyorum.

sorun çözüldümü?

Yorum bağlantısı
Burak Kara

sorun çözüldümü?

Koltuklarda bir ses yok. Kaportacı biri bagajı bir iki salladı yok buradan ses gelmez dedi. Ses devam ediyor yani. Yerini bulamadım. Arka kelebek camından da vızıltı gibi ses geliyor. Çok taktım seslere bu ara ama çözemiyorum :)

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

Koltuklarda bir ses yok. Kaportacı biri bagajı bir iki salladı yok buradan ses gelmez dedi. Ses devam ediyor yani. Yerini bulamadım. Arka kelebek camından da vızıltı gibi ses geliyor. Çok taktım seslere bu ara ama çözemiyorum :)

musa beyin dediği gibi amortisör üs kapaklarından da o ses gelebilir.        benim hala düşüncem eğer koltuklarda kılıf varsa sırtımızı yasladığımız bölüm tam yerine oturmuyor olabilir bidaha kuvvetli bi şekilde bi deneyin yerine oturmuşmu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinem Güntekin

Merhaba herkese,

Cok sikintili bir surecten geciyorum ne yazikki. Arabami dudullu'ya muayeneye götürdüm. Araç ruhsatta 5 kişilik gözüktüğü ve 4 emniyet kemeri olduğundan sistemle uyuşmadığından muayeneden geçemedi. Ödemeleri aldılar, 1 ay içerisinde ruhsatı düzelttirip getirin dediler, aksi takdirde yeniden ücret ödeyeceğimi ilettiler. Bugün sarıyer trafik tescil'e giderek durumu izah ettim, Plaka izmir olduğundan İzmir e mail ileterek düzeltme talep ettiler. Birkaç saat sonra buca trafik tescili aradım. Konuyu olumsuz olarak yanıtladılarını söylediler. 98 model arabamın dosyasında uygunluk belgesinin olmadığını ( bu tarihte zaten uygunluk belgesi uygulaması da olmadığını ) dolayısı ile benim makine mühendisleri odasından proje çizdirerek arabamın 4 kişilil olduğunu projeyle beyan etmem gerektiğimi ilettiler. Ya da bir ihtimal ford'tan antetli kağıda arabamın modelinin 4 kişilik olduğunu beyan ettikleri bir yazı alarak da ibraz edersem BİR İHTİMAL bu da işe yarayabilirmiş.

Yakın zamanda muayeneye gidip aynı sorunu yaşayam biri var mı acaba? Ya da tanık olan. Önerebileceğiniz bir çözüm olabilir mi? Yoksa gerçekten tek çare bu yollara başvurmak mı?

Şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sinem hanım, bu işi forumda çokça kişi yaşadı. Sanayide bir emniyet kemeri taktırırsanız sorunu kolayca çözersiniz.

Forumda muayene bölümünde çokça konuşuldu bu konu.

Sıkıntı yaşayacağınız bir durum yok, bu durumlar için buradayız ;)

Yorum bağlantısı
Sinem Güntekin

Sinem hanım, bu işi forumda çokça kişi yaşadı. Sanayide bir emniyet kemeri taktırırsanız sorunu kolayca çözersiniz.

Forumda muayene bölümünde çokça konuşuldu bu konu.

Sıkıntı yaşayacağınız bir durum yok, bu durumlar için buradayız ;)

Cok ama cok tesekkurler ... ( :

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Fren yapıp pedalı bıraktığımda tekerleklerden gıcırtılı yay sesi gibi bir ses geliyor. Ne yapabilirim acaba ?

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Fren yapıp pedalı bıraktığımda tekerleklerden gıcırtılı yay sesi gibi bir ses geliyor. Ne yapabilirim acaba ?

Arka kampanalarda boşluk olabilir, çok az el frenini çekince frene basıp bıraktığınızda ses olmuyorsa arka frenlere ayar yaptırın düzelecektir. Focus'da bu şekilde oluyordu.

Yalnız ka'da farklı olabilir. Yine de bir deneyin derim.  ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kara

Bu araç arada sırada ilk çalıştırmada neden stop edebilir ? Araç lpgli ve sanki lpg ye geçene kadar yapıyor. Böyle zamanlarda gaz vererek çalıştırıyorum. Enjeksiyonlu arabada bu normal değil bence.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sebei çok olabilir öncelikle subap ayarı doğru olmalı ki temel sağlam olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kara

Aksilikler bırakmıyor peşimi. Hava yastığı lambası kendi kendine yanıp sönmeye başladı. Sürekli yanma yok ara ara yanıp sönüyor. Nedir bu ?

Yorum bağlantısı
Burak Kara
(düzenlendi)

Sorunlar arka arkaya geliyor. Lpg de ilk çalıştırma anında gaz yememe sorunu için servise gitmiştim. Lpg servisi yırtık bi hortum buldu hava kaçırıyordu. Onu bantla sardı bu sefer hepten stop etmeye başladı. (Benzin lpg farketmeksizin) Motor ustasına gittim gaz kelebeği, rölanti valfi temizlendi. Dediğine göre bilgisayara da bağlatmış. Arabayı yaptığını söyledi gidip aldım. İlk çalıştırmada gene stop etti. Rölanti valfini biraz oynadı düzeldi gibi oldu ama fazla gaz verdiğinin farkındaydım. 1-2 km sonra tekrar durdurup çalıştırayım dedim, gene stop etti. Cumartesi tekrar bırakacağım arabayı ama sizlere de danışmak istedim. Benzer sorunları sık sık okuyorum burada...

Son çare olarak Aydından İzmire ustaeller servisine mi gitmeliyim. Şu an aydındayım.

tarihinde Burak Kara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...