İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Burak Kara

Benim Ka' nın 14 jantları var. Kılavuzunda 32 ye 26 lastik basıncı olması gerektiğini söylemiş. Siz ne kadar basıyorsunuz lastiklere ? 2 güne yola çıkacağım aklıma geldi.

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Benim Ka' nın 14 jantları var. Kılavuzunda 32 ye 26 lastik basıncı olması gerektiğini söylemiş. Siz ne kadar basıyorsunuz lastiklere ? 2 güne yola çıkacağım aklıma geldi.

Hepsine 32 30 basıyorum.Lastikler yenmeden gidiyor diye hiç değişik birşey denemedim

Yorum bağlantısı
Sinem Akyel

Aynı soruyu ben soracaktım siz benden önce davranmışsınız teşekkür ederim :) benim lastiklerim 165 70 ölçülerinde önleri 34 arkaları 26 bastım ama kitabında 26 diyordu ama bana az gibi geldi 26,bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kara

Hepsine 32 30 basıyorum.Lastikler yenmeden gidiyor diye hiç değişik birşey denemedim

Sizin de 14 jant galiba. Önlere 32 arkalara 30 yapayım, tecrübe var madem.

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Herkese iyi günler dilerim. Buji değişimi ,buji kablosu değişimi ,benzin hortumu değişimi ,Emme manifolduna bağlanan hava hortumu değişimi , sensör temizlikleri , gaz kelebeği temizliği , subap ayarı , üst kapak contası değişimi işçilik dahil 295 lira verdim. Fiyatın uyguna çıktığını düşünüyorum. Görüşlerinizi almak isterim.

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Aracım gözlemlerime göre sadece şehir içinde su eksiltiyor. Yaklaşık 150 km de max' dan min' in 1-2 parmak altına düşüyor. 2 günde yaklaşık 500 km yol yaptım eksilme olmadı. Neden olabilir ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aynı soruyu ben soracaktım siz benden önce davranmışsınız teşekkür ederim :) benim lastiklerim 165 70 ölçülerinde önleri 34 arkaları 26 bastım ama kitabında 26 diyordu ama bana az gibi geldi 26,bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim :)

hafif kasa normal basınç. ancak ön fazla sanırım?

Aracım gözlemlerime göre sadece şehir içinde su eksiltiyor. Yaklaşık 150 km de max' dan min' in 1-2 parmak altına düşüyor. 2 günde yaklaşık 500 km yol yaptım eksilme olmadı. Neden olabilir ?

su eksiltme sebeperi farkıdı motor başında kontrol şart

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Fazla ucuz :s

Sani bey Ankarada bilinen tavsiye edilen bir yere gittim işçiliğe sadece 100 lira aldılar banada enteresan geldi :) Sanırım ka ları seviyorlar işçiliğe fazla ücret almadılar :D

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Arkadaşlar merhaba. Buji kabloları ve bobinin degismesi gerektiğini nasıl anlarız, daha doğrusu bu parçaların ömrü ne kadardır?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar merhaba. Buji kabloları ve bobinin degismesi gerektiğini nasıl anlarız, daha doğrusu bu parçaların ömrü ne kadardır?

Buji kablolarının değişimini araç çalışırken çekerseniz motorda seste değişim olmazsa yapılması gerekir.

Bobin de böyle test edilebilir. Genelde beraber değişimi önerilir. Bozuk bobin sağlam kabloyu bozabilir mesela.

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Sani Bey gittim sanayiye bugun,baya bitmiş kablolar. Silkeleme ayrı pöt pöt diye çalışıyordu zaman zaman motor. Bobin de mi degismesi gerekir acep? Kablonun siparişini verdim merkez otodan

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

bugün sani beyin dediği gibi subab ayarlarını yaptırmak için sanayideydim.  arkadaş 20 ye 25 ayar yapacaktı dedim usta bu arabanın ayarları 0.2 ye 0.5 olacak diye olmaz falan dedi ben de dur bekle biraz ben sana internetten gösterecem numaraları bu arada sani beyin verdiği bilgileri internete girerek gösterdim.  orda motor soğukken 0.2mm ile 0.5mm yazıyordu. buna takiben reflefekteciyi aradı ona anlattı durumu bişeyler konuştular sonra bu verilerin mm hesabı olarak 20 ye 50 olacak dedi hak vererek öyle yaptı şimdi.  bu 20 ye 50    0.2mm ile 0.5 emi denk geliyor?  onu hala çözmüş değilim bigisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kara

Güzel olmayan yollarda bagajdan ses geliyordu, bugün bagaj kapağını inceledim ve kilidin dilini salladığımda da aynı sesi duydum. Araba sarsıldıkça bagaj kapalı dahi olsa yuvasında sağa sola çarpıyor. Ne yapılabilir fikriniz var mı ? Arabadan ses gelmesini hiç sevmiyorum.

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

Güzel olmayan yollarda bagajdan ses geliyordu, bugün bagaj kapağını inceledim ve kilidin dilini salladığımda da aynı sesi duydum. Araba sarsıldıkça bagaj kapalı dahi olsa yuvasında sağa sola çarpıyor. Ne yapılabilir fikriniz var mı ? Arabadan ses gelmesini hiç sevmiyorum.

bagaj kısmına el atmadan önce arka koltukların yerine tam oturduğundan emin olun bi ihtimal ses ordanda gelebilir

Yorum bağlantısı
Burak Kara

bagaj kısmına el atmadan önce arka koltukların yerine tam oturduğundan emin olun bi ihtimal ses ordanda gelebilir

Onlara da bakayım. Alttaki vidalarını mı kontrol etmeliyim ?

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Amortisör üst takozları da ciddi ses yapıyor aşınınca.Malum Ka larda kuleler açık lduğundan sesler fazlalaşıyor.Kuleleri kapatıp gezince birçok ses yokoldu bende.Tavsiye ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun

Onlara da bakayım. Alttaki vidalarını mı kontrol etmeliyim ?

arka koltuklar katlandıktan sonra tam yerine oturmamış olabilir..  kuvvetli bi şekilde geri itiniz yerine otursun vidalar değil koltuğun kendisi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Buji kabloları değiştirildikten sonra arabanın silkelemesi tamamen kesildi, motorun sesi düzeldi. Şimdiki sıkıntım yakıt ile ilgili. Yapmış olduğum hesaplara göre 50tl ile şehir içinde 120km kullanıyorum ortalama :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Buji kabloları değiştirildikten sonra arabanın silkelemesi tamamen kesildi, motorun sesi düzeldi. Şimdiki sıkıntım yakıt ile ilgili. Yapmış olduğum hesaplara göre 50tl ile şehir içinde 120km kullanıyorum ortalama :D

100km'de kaç LT'ye tekabul ediyor?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...