İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Musa Değerli

Ben olsam...

1-Parçaları bir ford parçacısından alın (özellikle internetten almayın,uymayabilir canınız sıkılır tekrar göndermek filan)

2-Merkezi kilit için 2 kapılı araca uygun olan bir kit alın 100 liraya uçanını alırsınız(hepsi hemen hemen aynıdır.bagaj açma özelliği olan alırsanız kumandayla bagajı da açarsınız)

3-Yağ ve antifirizi benzin istasyonlarındaki yağ değişim standlarında hallettirin

4-Bir Oto anahtarcıya gidip anahtarla ilgili sorununuzu çözdürün merkezi kilidi bağlatın o arada şu cam düğmesini de takarmısınız derseniz takarlar zaten

5-Osman Ustada fren ve subap ayarlarını yaptırın.

Yorum bağlantısı
Sinem Güntekin

Ben olsam...

1-Parçaları bir ford parçacısından alın (özellikle internetten almayın,uymayabilir canınız sıkılır tekrar göndermek filan)

2-Merkezi kilit için 2 kapılı araca uygun olan bir kit alın 100 liraya uçanını alırsınız(hepsi hemen hemen aynıdır.bagaj açma özelliği olan alırsanız kumandayla bagajı da açarsınız)

3-Yağ ve antifirizi benzin istasyonlarındaki yağ değişim standlarında hallettirin

4-Bir Oto anahtarcıya gidip anahtarla ilgili sorununuzu çözdürün merkezi kilidi bağlatın o arada şu cam düğmesini de takarmısınız derseniz takarlar zaten

5-Osman Ustada fren ve subap ayarlarını yaptırın.

Dedikleriniz mantıklı fakat şöyle bir gerçek var, ben bu insanların hiçbirinin karşısına sizler kadar bilinçli çıkamayacağım. Dolayısı ile kim ne kadar iş yaparsa kabul etmek durumunda kalacağım. Bir bayan olarak da takdir edersiniz ki biraz yorucu bir parkur olacaktır. Bu teklifi kabul ederek her sıkıntımda tek bir muhattap ile çözüme gitmek uzun vade için daha sağlıklı olabileceği kanaatindeyim. Risk yönetmek bazen biraz pahalıya mal oluyor bu ülkede ne yazıkki. Desteğiniz için çok ama çok teşekkür ederim. Ben ustaya başlamasını söyledim, pazartesi teslim alacağım. 

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Başta ben de böyle düşünerek başlamıştım.Habire başka bir yerinden birşey çıkınca :) Hayırlısı olsun

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Teyp tercih meselesi, teyp çerçevesi ise uygundur hangi cihazı alsanız çerçeve uyar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sinem hanım,

Bir de Osman usta'ya gösterin siz aracı kafanız karıştıysa. Bir de onlar incelesin bakalım, neler diyecekler.

Bu listeyi de verirsiniz, fiyat ta verirler.

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

kendi kendine düzelmez sorun varsa. sorun yakıtta ise diğer istasyondan alınca düzelir. öncekilkle en son ne zaman subap ayarı yapıldı?

valla subap ayarı yaptırdım mı bilmiyorum :D

Yorum bağlantısı
Sinem Güntekin
(düzenlendi)

Son olarak çerçeve ve teybi sipariş ettim. Daha uygun fiyatla çözüm üretmek adına kilit için aşağıdaki ürünü alıp elektrikçiye hem teybi hem kilidi taktırsam diyorum ne dersiniz? Diğer yandan üretici garaj kapısı da olur diyor araba kapısı da, bu güvenlik açısından sıkıntı yaratır mı dersiniz?

http://www.hepsibura...007-p-OTM34B007

tarihinde Sinem Güntekin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Uzaktan kumanda edilebilecek kilitlerden bahsetmiş,kumandanın düğmesine basılınca kilit motoruna elektrik gönderir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

valla subap ayarı yaptırdım mı bilmiyorum :D

önce subap ayarı yaptırın

Son olarak çerçeve ve teybi sipariş ettim. Daha uygun fiyatla çözüm üretmek adına kilit için aşağıdaki ürünü alıp elektrikçiye hem teybi hem kilidi taktırsam diyorum ne dersiniz? Diğer yandan üretici garaj kapısı da olur diyor araba kapısı da, bu güvenlik açısından sıkıntı yaratır mı dersiniz?

http://www.hepsibura...007-p-OTM34B007

sizde şu anda uzaktan kumanda var mı? yok ise bu ürünü almayın

pioneer veya sony gibi marka alın. bunlardan ses çıkmaz.. kalite anlamında

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Herkese iyi akşamlar ankaradaki yüksel otonun güncel numarasını bilen varmı ? Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Numarayı istemişken başıma gelen olayıda sizinle paylaşmak isterim. Arabamı şehir içinde sürdüm 2 gün binmedim iki gün sonra çalıştırdım ve ne göreyim

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Direk benzin hortumları değişse Çağlar bey peki ? Tahmini bir rakam varmıdır

Yorum bağlantısı
yakup yolcu

Arkadaşlar merhaba bende inş çarşamba günü bir ford ka ile aranıza katılcam.Çarşamba günü ankaraya gitcez arabayı göstercez sıkını çıkmassa alıcaz inş.üstadların tavsiyesine ihtiyacım var.

*Araç 82000 km de orjinal km diyor.5664 e mesaj attım 2010 akadar olan kayıtlar geldi 2010 da 42000 km de muayeneye girmiş sonrasında sıkıntı yok kayıtlar tutarlı.2010 öncesi görülmüyor.km nin orjinal olduğunu nasıl anlarız malum 5 hane meselesi dikkat etmemiz gereken bir şey varmı.

*Baktırırken özellikle nelere baktırmalıyız ne tür sıkıntılar olabilir ka da kronik problemler nelerdir.Birde ankarada bu arabadan kim anlar önerebileceğiniz biri varmı adresi nedir acaba.Önceki sayfalarda bu soruların cevabı mutlaka vardır ama zamanım yok okumaya yardımcı olursanız çok makbule geçer aradaşlar

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Araç kaç model? 2000 olduğunu varsaysak 2010 yılına kadar 42 bin km biraz hayal gibi görünüyor. Büyük ihtimal şu an 182 binde araç.Aracın direksiyonunu döşemelerini kontrol edin km hakkında bilgi verir. Rölanti sabit olsun oynama yapmamalı. Dur kalklar da vites değişimlerinde motor devrini izleyin. Mutlaka compression testi yaptırın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinem Güntekin

Arkadaşlar merhaba bende inş çarşamba günü bir ford ka ile aranıza katılcam.Çarşamba günü ankaraya gitcez arabayı göstercez sıkını çıkmassa alıcaz inş.üstadların tavsiyesine ihtiyacım var.

*Araç 82000 km de orjinal km diyor.5664 e mesaj attım 2010 akadar olan kayıtlar geldi 2010 da 42000 km de muayeneye girmiş sonrasında sıkıntı yok kayıtlar tutarlı.2010 öncesi görülmüyor.km nin orjinal olduğunu nasıl anlarız malum 5 hane meselesi dikkat etmemiz gereken bir şey varmı.

*Baktırırken özellikle nelere baktırmalıyız ne tür sıkıntılar olabilir ka da kronik problemler nelerdir.Birde ankarada bu arabadan kim anlar önerebileceğiniz biri varmı adresi nedir acaba.Önceki sayfalarda bu soruların cevabı mutlaka vardır ama zamanım yok okumaya yardımcı olursanız çok makbule geçer aradaşlar

Merhaba,

Benim aracım 98 model ve 48.000 km'de. Eğer ilk kullanıcısı ya da ikinci kullanıcısı ise ve özellikle bayansa olabilir. Diğer şartlar altında biraz zor göründü bana. 

Yorum bağlantısı
yakup yolcu

araç 98 model 11600 e anlaştık tüpü yeni taktırmış lavota onuda ben işletcem yazlık kışlık lastikler var 12000 e falan gelicek.açıkçası 180 000 bile olsa baktırsak motor iyiyse alınırmı.zaten bu arabanın düşük km sini bulmak çok zor.Aracın 6.sahibi 

Birde tuncay usta epey uzak çankayaya çankaya civarında sağlam bir usta expertiz bilen varmı acaba.cevaplar için teşekkür ederim ayrıca

Yorum bağlantısı
Sinem Güntekin
(düzenlendi)

Servisten fiyat geldi. Rica etsem makul olup olmadığına göz atarak bilgi verebilir misiniz?

Motor yağı 120

Yağ filtresi 25

Hava filtresi 25

Subap ayarı 50

Subap kapak contası 25

Motor suyu iç yıkama katkısı 35

3 lt antifiriz 50

Leak stop 45

2 adet arka fren silindir tamir 60

Fren hidroliği 20

Ön çamurluk klipsleri 30

Fren testi 30

Arka fren ayarı bakımı 40

Motor alt üst yıkama 60

Klima gazı 90

Sağ cam düğmesi 40

Kalorifer resistansı 100

Yedek anahtar 40

Sol kapı -anahtar şifre 100

Ön arka tampon vidaları 30

Genel işçilik 350

TOPLAM : 1.365 TL 

Bu fiyata benim en çok ihtiyacım olduğunu düşündüğüm teyp ve uzaktan kilit sistemi dahil değil. :) Fikir verebilirseniz çok sevinirim. Sizce normal mi? 

Tekrar Merhaba,

Bugün Oktaykan'lardan arabamı teslim aldım. Kaputu kaldırınca gördüğüme inanamadım keşke teslim ederkenki halini çekseydim. Motor 0ıyla değişmiş gibi, gelen ses muazzam. Belirttikleri fiyat teklifi dışında tüm ayrıntılarla da ilgilenmişler, bagaj hidroliğinden plaka çerçevesine kadar, tamponlarını bile boyamışlar misketin.  :good1: Askerden oğlum dönmüş kadar sevindim bu halini görünce. Dikkat etmem gereken birşey olup olmadığını sordum, araçta telefonla çok konuşma dedi. Önce dikkatim dağılmasın diye takıldı sandım ama sonra açıkladı ki eski bazı araçlarda cep telefonu sinyalleri aracın beynine zarar veriyor, rölantiyi yükseltiyormuş. Bu sebeple de yazılım sıfırlamak gerekebilirmiş. Değişik ama bir o kadar da önemli bilgi, altını çizmek istedim. 

Misketi yine 2. kısımdaki ottomantech'te Erkan Bey'e emanet ettim (Oktaykanlardan Necdet abi bizzat götürdü) Aldığım teyp ve çerçevesini takacak, bir de uzaktan kilit sistemini halledecek. Bu ikisine 250 TL veriyor olacağım. Böylelikle misket sahalara geri dönecek.  :bravo: 

Oktaykan'ları ben de şiddetle tavsiye ediyorum. Listeye eklenebilir bence. 

Destek veren, düşüncelerini paylaşan herkese teşekkürler. 

tarihinde Sinem Güntekin tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Tekrar Merhaba,

Bugün Oktaykan'lardan arabamı teslim aldım. Kaputu kaldırınca gördüğüme inanamadım keşke teslim ederkenki halini çekseydim. Motor 0ıyla değişmiş gibi, gelen ses muazzam. Belirttikleri fiyat teklifi dışında tüm ayrıntılarla da ilgilenmişler, bagaj hidroliğinden plaka çerçevesine kadar, tamponlarını bile boyamışlar misketin.  :good1: Askerden oğlum dönmüş kadar sevindim bu halini görünce. Dikkat etmem gereken birşey olup olmadığını sordum, araçta telefonla çok konuşma dedi. Önce dikkatim dağılmasın diye takıldı sandım ama sonra açıkladı ki eski bazı araçlarda cep telefonu sinyalleri aracın beynine zarar veriyor, rölantiyi yükseltiyormuş. Bu sebeple de yazılım sıfırlamak gerekebilirmiş. Değişik ama bir o kadar da önemli bilgi, altını çizmek istedim. 

Misketi yine 2. kısımdaki ottomantech'te Erkan Bey'e emanet ettim (Oktaykanlardan Necdet abi bizzat götürdü) Aldığım teyp ve çerçevesini takacak, bir de uzaktan kilit sistemini halledecek. Bu ikisine 250 TL veriyor olacağım. Böylelikle misket sahalara geri dönecek.  :bravo: 

Maşallah diyorum.Güle güle kullanın

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tekrar Merhaba,

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Öncesi olmasa da sonrası foto'larını bekliyoruz :)

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Tekrar Merhaba,

Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...