Gurur Aytekin 19 Nisan 2016 Paylaş 19 Nisan 2016 Herkese iyi akşamlar dilerim. Araç ile okuldan geldim eve çıktım 10 dakika sonra indim marşa bastım araba çalışmıyor o_O Aküyü yaklaşık 1 ay önce değiştirdim marş motorumu marş dinamosumu yoksa başka birşeyden mi kaynaklanıyor ? Bir bilgisi olan varmı ? Yorum bağlantısı
Doğa Torpil 19 Nisan 2016 Paylaş 19 Nisan 2016 Herkese iyi akşamlar dilerim. Araç ile okuldan geldim eve çıktım 10 dakika sonra indim marşa bastım araba çalışmıyor o_O Aküyü yaklaşık 1 ay önce değiştirdim marş motorumu marş dinamosumu yoksa başka birşeyden mi kaynaklanıyor ? Bir bilgisi olan varmı ? Vurdurmayı denedin mi? Akü sağlam ve vurdurmayla bile çalışmıyorsa sorun yakıt pompası olabilir. Akü sağlam ve vurdurmayla çalışıyorsa marş motoru sorunlu olabilir. Marş dönüyor çalışmıyorsa yine yakıt pompası veya ateşleme sisteminde sorun olabilir. Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 19 Nisan 2016 Paylaş 19 Nisan 2016 Doga bey elektrik var ama hic mars almiyor. Yarin vurdurmayı deneyeceğim Şansın bukadarı yarın saat 12:00 da muayne randevum vardı problem marş dinamosundaysa parça maliyeti nekadar olabilir ? İnternette araştırma yaptım pek sağlıklı bir bilgi edinemedim Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 19 Nisan 2016 Paylaş 19 Nisan 2016 Doga bey elektrik var ama hic mars almiyor. Yarin vurdurmayı deneyeceğim Şansın bukadarı yarın saat 12:00 da muayne randevum vardı problem marş dinamosundaysa parça maliyeti nekadar olabilir ? İnternette araştırma yaptım pek sağlıklı bir bilgi edinemedim https://www.aloparca.com/yedek-parca/DWA/Mars-motoru/_30443/80003101/gl?gclid=Cj0KEQjwrte4BRD-oYi3y5_AhZ4BEiQAzIFxnwL3zHOmbj1oP-52FsilLrIqytHFmoT_OzCvUT7NJeoaAo7H8P8HAQ Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 19 Nisan 2016 Paylaş 19 Nisan 2016 Enteresan şeyler oluyor. Dayanamayıp tekrar denemek için aracın kontağını açıp marşa bastım çalıştı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Nisan 2016 Paylaş 19 Nisan 2016 Enteresan şeyler oluyor. Dayanamayıp tekrar denemek için aracın kontağını açıp marşa bastım çalıştı. Marş motorunuz gidici sanırım. Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 20 Nisan 2016 Paylaş 20 Nisan 2016 Muhtemelen öyle sani bey. Bugün aracımı muayneye soktum ruhsatta koltuk sayısı 5 yazdığı için geçemedi. Sizin araçlarınızda koltuk sayısı kaç yazıyor ? Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 20 Nisan 2016 Paylaş 20 Nisan 2016 Muhtemelen öyle sani bey. Bugün aracımı muayneye soktum ruhsatta koltuk sayısı 5 yazdığı için geçemedi. Sizin araçlarınızda koltuk sayısı kaç yazıyor ? Araçta 5 koltuk yazıyorsa,emniyet kemeri sayısı eksik olduğu için geçmiyormuş muayeneden,bunun da en basit yöntemi bir tane daha emniyet kemeri monte ettirmek Yani benim başıma gelmedi de daha önce aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşların deneyimleri bunlar:) Başka nelere bakıldı muayenede ondan da bahseder misiniz? Bu ay sonunda ben de muayeneye sokacağım aracı. 1 Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 20 Nisan 2016 Paylaş 20 Nisan 2016 Doğuş bey önce kaputu açtırıp motor numarasına akünün,farların sabit olup olmamasına bakıyorlar ardından yolcu tarafın tabanındaki şase numarasına bakıyolar(benimki okunmuyordu ondanda geçemedim) Ardından ön fren arka fren ön silecek arka silcek sileceklerin yipranip yipranmamasina fıskiyelere 4 lülere. Ardindan on aks arka aks suspansiyonlar altta bir yerde yag kacagi varmi ona bakiyolar ardindan uzun kisa farlara geri vites ışığına sinyallere. Onunda ardından stepneye ilk yardım çantasına kemerlere yangın söndürme tüpüne kapıların kapı kilitlerinin sağlamlığına jantların durumuna farlarda kırık olup olmamasına. Aklıma gelenler bunlar. Sizin ruhsatta koltuk sayısı kaç yazıyor doğuş bey ? Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 20 Nisan 2016 Paylaş 20 Nisan 2016 Doğuş bey önce kaputu açtırıp motor numarasına akünün,farların sabit olup olmamasına bakıyorlar ardından yolcu tarafın tabanındaki şase numarasına bakıyolar(benimki okunmuyordu ondanda geçemedim) Ardından ön fren arka fren ön silecek arka silcek sileceklerin yipranip yipranmamasina fıskiyelere 4 lülere. Ardindan on aks arka aks suspansiyonlar altta bir yerde yag kacagi varmi ona bakiyolar ardindan uzun kisa farlara geri vites ışığına sinyallere. Onunda ardından stepneye ilk yardım çantasına kemerlere yangın söndürme tüpüne kapıların kapı kilitlerinin sağlamlığına jantların durumuna farlarda kırık olup olmamasına. Aklıma gelenler bunlar. Sizin ruhsatta koltuk sayısı kaç yazıyor doğuş bey ? Siz bence başka bir muayene istasyonundan randevu alın, belli ki gittiğiniz yerde çok sorguluyorlar. Benim muayenede dediklerinize pek bakmadılar kaldım ama önemli bir sorundan. Yaptırıp geçmiştim. Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 20 Nisan 2016 Paylaş 20 Nisan 2016 Olabilir Münir bey. Araç üzerindeki Şase numarasın ilk 6-7 hanesi okunuyordu ancak gerikalanı okunmadığı için git temizlet temizlenmezse yeni şase numarası bastır gel dediler. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 20 Nisan 2016 Paylaş 20 Nisan 2016 O zaman muayene tekrarında özellikle sorgulayacaklar okunuyor mu diye, başka bir muayene istasyonundan randevu alın, iyice temizleyip gidin bence. İnsaflı birine denk gelirseniz geçer diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 Doğuş bey önce kaputu açtırıp motor numarasına akünün,farların sabit olup olmamasına bakıyorlar ardından yolcu tarafın tabanındaki şase numarasına bakıyolar(benimki okunmuyordu ondanda geçemedim) Ardından ön fren arka fren ön silecek arka silcek sileceklerin yipranip yipranmamasina fıskiyelere 4 lülere. Ardindan on aks arka aks suspansiyonlar altta bir yerde yag kacagi varmi ona bakiyolar ardindan uzun kisa farlara geri vites ışığına sinyallere. Onunda ardından stepneye ilk yardım çantasına kemerlere yangın söndürme tüpüne kapıların kapı kilitlerinin sağlamlığına jantların durumuna farlarda kırık olup olmamasına. Aklıma gelenler bunlar. Sizin ruhsatta koltuk sayısı kaç yazıyor doğuş bey ? Hay maşallah umarım geçer ahahahah. Bende geçen gün kontrol ettim 4 görünüyor Gurur Bey O zaman muayene tekrarında özellikle sorgulayacaklar okunuyor mu diye, başka bir muayene istasyonundan randevu alın, iyice temizleyip gidin bence. İnsaflı birine denk gelirseniz geçer diye düşünüyorum. Yani kötü niyet olmadığı anlaşılırsa bu kadar didik didik sorgulamanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. Başka bir yerde daha insaflı ve canı sıkkın olmayan bir görevliye denk geliriz umarım 1 Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 Doğuş bey ben eskişehirde tüvtürke soktum. Bi çok şeye bakıyolar ancak çoğu hafif kusur olarak geçiyor merak etmeyin Ama dediğiniz gibi canı sıkkın bir çalışana denk gelirseniz yandınız Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 Doğuş bey ben eskişehirde tüvtürke soktum. Bi çok şeye bakıyolar ancak çoğu hafif kusur olarak geçiyor merak etmeyin Ama dediğiniz gibi canı sıkkın bir çalışana denk gelirseniz yandınız Neyse önümüzdeki hafta ben de buradan durumu haber ederim Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 Hayırlı haberlerinizi beklemekteyim bu arada emniyete gittim iki dakika içersinde koltuk sayısını değiştirdiler. Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 Hayırlı haberlerinizi beklemekteyim bu arada emniyete gittim iki dakika içersinde koltuk sayısını değiştirdiler. Şehir ufak olunca işlem halletmesi kolay oluyor,geçmiş olsun size de:) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 Olabilir Münir bey. Araç üzerindeki Şase numarasın ilk 6-7 hanesi okunuyordu ancak gerikalanı okunmadığı için git temizlet temizlenmezse yeni şase numarası bastır gel dediler. wd-40 sıkarak boya fırçası ile temizleyin üstünü yavaşa yavaş mola ile tekrarlayarak. deneyin önce Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 Çağlar bey öneriniz için çok teşekkür ederim. Şase no sunun yazdığı yer çok paslanmış w-40 ın faydası olurmu ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 birkaç kez kurtardık faydası var. okunur hale gelince de üstüne vernik spreylemek koruyucu olur. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 23 Nisan 2016 Paylaş 23 Nisan 2016 Sağ kapı ışık switch'i çalışmıyor nereden temin edebiliriz, fikri olan var mıdır? Yorum bağlantısı
Gökhan Demircii 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 Arkadaşlar aracımda yavaşlama halinde debriyaja bastığımda araç stop ediyor. Mesela ışıklarda yavaşlayıp durucam 3. viteste iken debriyaja basınca stop ediyor eger hareket halindeysen hemen 2 ye çekir vurduruyorum durmaya yakınsamda tekrar marş yapıyorum. Nedir bu stop etmenin sebebi debriyaja basıp ayağımı gazdan çekince rölanti mi ayarlayamıyor araç çözemedim. Yorum bağlantısı
Gökhan Demircii 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 Forumda genelde rölanti valfi ve hız sensörü denmiş sorun olarak ama nilemiyorum. Trabzon da varmı biline bir usta. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 Sağ kapı ışık switch'i çalışmıyor nereden temin edebiliriz, fikri olan var mıdır? Yorum bağlantısı
Recommended Posts