İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Gurur Aytekin

Banada bakımsız geldi. En kısa sürede ilgileneceğim teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Herkese iyi haftalar

Cuma günü yeni bujileri merkez otodan sipariş ettim.

Motorcraft AGSF22FM platinum finewire gönderdiler.

Forumdaki AGFS22CM1 değil.

Bujilerle ilgili teknik bilgiye google'ı araştırmama rağmen ulaşamadım. Sanırım 14cm boyunda 1mm tırnak aralığında bu bujiler.

Ka için uygun olur mu? Uzun tırnaklı alıp pistonları bozmaktan korkuyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Herkese iyi haftalar

Cuma günü yeni bujileri merkez otodan sipariş ettim.

Motorcraft AGSF22FM platinum finewire gönderdiler.

Forumdaki AGFS22CM1 değil.

Bujilerle ilgili teknik bilgiye google'ı araştırmama rağmen ulaşamadım. Sanırım 14cm boyunda 1mm tırnak aralığında bu bujiler.

Ka için uygun olur mu? Uzun tırnaklı alıp pistonları bozmaktan korkuyorum.

Ford'un önerdiği tek kod, forumda paylaştığım kod. Bunu motocraft'a mail atarak vs öğrenebiliriz ancak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gelen buji ile motordan çıkacak olanı karşılaştırın uzunluk farkı yok ise soru nyok

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

gelen buji ile motordan çıkacak olanı karşılaştırın uzunluk farkı yok ise soru nyok

Motordan çıkan da yanlış takılmışsa?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Motordan çıkan da yanlış takılmışsa?

çekiciyle giderdi değişime zaten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bulent Kizildag

Merhaba bende buji degisimi yapmak istiyorum merkez otodan AGSF22FM buji aldim satan yer israrla bujinin uyumlu oldugunu soyluyor burdada 22CM1 olmasi gerektigi soyleniyor.Sitelerde arastirma yapiyorum istanbulda dahi 22CM1 satan yer bulamadim yardimci olurmusinuz tsk.

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Motorcraft'ın sitesinde bayağı bir gezindim yalnız sorabileceğim hiçbir yer belirtmemişler, mail adresi dahi yok  :unsure2:

Ben de ford'un internet sitesinde girip oradan sorumu gönderdim. Cevabını bekliyorum.

Eğer bir dönüş yaparlarsa bilgi veririm.

Yalnız bu kadar uyumlu dedikten sonra uyumsuzluktan ötürü motora zarar gelip bir sorun çıkarsa direkt merkez otoyla davalık oluruz, elimde faturası da mevcut.

Sanmıyorum böyle bir riske gireceklerini  ;)  :tongue:

Yorum bağlantısı
Bulent Kizildag

Bugun taktirdim bujileri merkezotodan aldigimi cikan bujilerle tirnaklari felan ayni umarim sorun cikarmaz

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil
(düzenlendi)

Bugun taktirdim bujileri merkezotodan aldigimi cikan bujilerle tirnaklari felan ayni umarim sorun cikarmaz

Bülent Bey, öncelikle hayırlı olsun,

Yeni bujiler nasıl oldu? Aracın çalışması, sesi, çekişi değişti mi?

tarihinde Doğa Torpil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bulent Kizildag

Cekisi felan biraz daha iyi sanki ama arabayi ostop ettigimimde kaputu actim bi su sesi sanki vardi biyere akiyor gibi bu arada arac lpg li usta bujiyi taktiginda lpg ayari isteye bilir dedi ama o gelen sesi anlamadim aracin altina felan baktim bisey yok yarin gene bi bakicam ama bujiler en azindan benim aractan cikan bujiler merkez otodan aldigim buji tiknak boylari ayniydi

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Cekisi felan biraz daha iyi sanki ama arabayi ostop ettigimimde kaputu actim bi su sesi sanki vardi biyere akiyor gibi bu arada arac lpg li usta bujiyi taktiginda lpg ayari isteye bilir dedi ama o gelen sesi anlamadim aracin altina felan baktim bisey yok yarin gene bi bakicam ama bujiler en azindan benim aractan cikan bujiler merkez otodan aldigim buji tiknak boylari ayniydi

Stop sonrası şırıltı sesi geliyorsa conta kontrolü iyidir...

Yorum bağlantısı
Bulent Kizildag

Sani bey tks oncelikle bu ses bujileri degistirdikten sonra oldu aractan kontak kapattik sonra cit cit sesler bide sirilti sesi geliyor daha once yoktu bi neyin contasina baktirmam gerekiyor aractan pek anlamam simdiden tsk.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani bey tks oncelikle bu ses bujileri degistirdikten sonra oldu aractan kontak kapattik sonra cit cit sesler bide sirilti sesi geliyor daha once yoktu bi neyin contasina baktirmam gerekiyor aractan pek anlamam simdiden tsk.

Stop sonrası su sesi, contanın yanık oolduğuna işarettir. Siz bi NoName'e uğrayın derim.

Yorum bağlantısı
Bulent Kizildag

Sani bey bugun bi deneme yanilma yaptim benzilide calistirdim araci bu sekilde kullandin kontak kapattiktan sonra sirilti sesi yoktu sanirim sorun lpg ile ilgili taktirdigim yere bi baktiricam buji takan usta lpg ayari bozulmis olmali tekrar ayarlanmasi gerekiyor diyordu

Yorum bağlantısı
Batuhan Çolak
(düzenlendi)

İyi akşamlar arkadaşlar bu akşam iş dönüşü 97 model Ford Ka aracım biraz tuhaf davranışlar sergiledi. Yaklaşık 6 Km'lik bir mesafeyi sadece dur kalk ile 2. vitesi bile doğru düzgün kullanamadan ilerlemek zorunda kaldım ve yol açıldığında debriyajımın yukarıda kavramaya başladığını fark ettim. Bu da biraz yüksek devirli kullanmama sebep oldu biraz alışana kadar. Ayrıca çevre yolunda 5. viteste 100 km hızda giderken gazı sabit tuttuğum halde hızım 70'lere kadar düştü 4'e alıp tekrar gaza yüklendiğim de gaz tepkisinin zayıflamış olduğunu gördüm. Tekrar şehir içine girdiğimde ise yine trafikte dur-kalk yaparken kalkışta kavramaya gelince ön tekerlerin oradan 1-2 saniyelik sanki bir sürtünme sesi geliyor, öyle kalkıyor gibiydi. Debriyaj-Fren balatalarında dur-kalk'tan kaynaklı geçici bir sorun mu olmuştur? yoksa debriyajın değişim çığlıkları mıdır bu? Endişelenmeli miyim? Ona göre yarın işe giderken otobüs tercih edeceğim.

Bir de Ankara'da Ford KA konusunda bilgili önerebileceğiniz bir usta var mıdır? Özellikle şaşmazda sorduğum ustalar "getir bi bakalım olmazsa başka yere gidersin" şeklinde yaklaşıyorlar. Periyodik bakım ve arıza tespiti konusunda önerebileceğiniz ustalar konusunda bilgi edinmek isterim.

Dipnot: 1997 Model Ford Ka 1.3i Benzinli

tarihinde Batuhan Çolak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Batuhan bey öncelikle geçmiş olsun.

Bu durum bence debriyajın bitmiş olduğunu gösteriyor. Hızlanmak yerine gaza bastığınız halde yavaşlıyorsa baskı balata bitmiştir. Daha önce starex kullanırken başıma geldi. Daha fazla gaza bastıkça kavrama iyice gitmişti sonunda yolda kalmıştık.

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Herkese iyi akşamlar dilerim.

Aracım 98 Ka.Bugün çevre yolunda bir deneme yaptım , ayağımı gaz pedalından çektikten sonra araç 1-2 sn kadar gaz vermeye devam ediyor. Bunun sebebi ney olabilir ?

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Herkese iyi akşamlar dilerim.

Aracım 98 Ka.Bugün çevre yolunda bir deneme yaptım , ayağımı gaz pedalından çektikten sonra araç 1-2 sn kadar gaz vermeye devam ediyor. Bunun sebebi ney olabilir ?

1-Debriyaj pedalının oradaki anahtar yerinden çıkmıştır veya çıkartılmıştır. Yerine yeniden takın.

2-Rolanti valfi temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekiyordur.

3-Gaz kelebeğinin temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekiyordur.

Öncelikle temizlik yapılmalı ve değişip değişmediği gözlemlenmeli.

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Rica ederim.

Bunlardan ötürü değilse Sani bey'e danışmamız gerekir :)

Yorum bağlantısı
Batuhan Çolak

Doğa Bey, cevabınız için teşekkür ederim. Bugün aracı tekrar kullandım, yukarıda bahsettiğim sorundan eser kalmadığını farkettim fakat bu seferde düşük hızlarda (2 vites, 20 km/h) vuruntulu çalışıyor gibi gaza biraz yüklenince bu vuruntu gidiyor. Bunun baskı balatayla alakası olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Doğa Bey, cevabınız için teşekkür ederim. Bugün aracı tekrar kullandım, yukarıda bahsettiğim sorundan eser kalmadığını farkettim fakat bu seferde düşük hızlarda (2 vites, 20 km/h) vuruntulu çalışıyor gibi gaza biraz yüklenince bu vuruntu gidiyor. Bunun baskı balatayla alakası olabilir mi?

Hayır, ateşleme sistemi ve subap ayarlarını kontrol ettirmeniz gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Bu söylediğinizi birebir yaşamıştım.

Eğer 2. Viteste giderken gaza basmadığınızda silkeleme yapıyorsa debriyaj pedalına bağlı olan anahtarı kontrol edin. Takılı değilse çıkarılmışsa yerine takın.

Bende böyle düzelmişti. Fotoğrafını da paylaşmıştım lakin telefondan girince link paylaşamıyorum :(

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Herkese iyi günler dilerim.

Bu çılgın çocukla problemin ardı arkası kesilmiyor :) Kontağı açtığım zaman arabanın yağ ve hava yastığı göstergeleri yanıyor aracı çalıştırdığımda ikiside sönüyor. Sadece ikisinin yanması beni şaşırttı. Bu durum normalmidir ? Bir enteresanlık varmıdır. (98 Ka 1.3 Benzinli)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...