Sani Gerşon 2 Kasım 2015 Paylaş 2 Kasım 2015 Ön göğüslük kısmını sökmek için direksiyonu sökmek mi gerekiyor.Hiç deneyen oldumu burayı sökmeyi. Birebir denemedim ancak sökülmüş hallerinde direksiyonun olmadığını gördüm. Yorum bağlantısı
Musa Değerli 2 Kasım 2015 Paylaş 2 Kasım 2015 Birebir denemedim ancak sökülmüş hallerinde direksiyonun olmadığını gördüm.Yerinde boyamak istemiyorum.Şöyle sağından solundan baktım sanki teyp ünitesi çıksa direksiyonu aşıp gelecek gibi ama tereddütte kaldım. Yorum bağlantısı
Erdinc Balaban 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Ogluma aldim kaporta boya oldu simdide detay temizlik bakimlariyla ugrasiyorum foto nasil eklenir onu ariyorum Yorum bağlantısı
Erdinc Balaban 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Yerinde boyamak istemiyorum.Şöyle sağından solundan baktım sanki teyp ünitesi çıksa direksiyonu aşıp gelecek gibi ama tereddütte kaldım. Kardesim ben soktum boyattim gayette basit soyle gostergenin uzerinde 2 civata var gomme seklinde gormussunuzdur takoz yildizla cikiyor tornzvidayi yere 90 derece sokarsaniz vida larin yonunu anlarsiniz daha sonra sagda teyp cikarin teyp cercivesinin ust kisminda 2 vida var onlarida sokun daha sonrakul tabla uzerinde 2 vida var buradan kalorifer sistemi cercivesini cikarin 2 de orada yildiz vida var onuda sokun daha baska yok toplamda 6 adet olmasi lazim degerleri sekman dikkatlice cekin tum cercive cikar 1 Yorum bağlantısı
Musa Değerli 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Kardesim ben soktum boyattim gayette basit soyle gostergenin uzerinde 2 civata var gomme seklinde gormussunuzdur takoz yildizla cikiyor tornzvidayi yere 90 derece sokarsaniz vida larin yonunu anlarsiniz daha sonra sagda teyp cikarin teyp cercivesinin ust kisminda 2 vida var onlarida sokun daha sonrakul tabla uzerinde 2 vida var buradan kalorifer sistemi cercivesini cikarin 2 de orada yildiz vida var onuda sokun daha baska yok toplamda 6 adet olmasi lazim degerleri sekman dikkatlice cekin tum cercive cikarDireksiyonu sökmeden değilmi? İşte aradığım cevap Yorum bağlantısı
Erdinc Balaban 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Kardesim ben soktum boyattim gayette basit soyle gostergenin uzerinde 2 civata var gomme seklinde gormussunuzdur takoz yildizla cikiyor tornzvidayi yere 90 derece sokarsaniz vida larin yonunu anlarsiniz daha sonra sagda teyp cikarin teyp cercivesinin ust kisminda 2 vida var onlarida sokun daha sonrakul tabla uzerinde 2 vida var buradan kalorifer sistemi cercivesini cikarin 2 de orada yildiz vida var onuda sokun daha baska yok toplamda 6 adet olmasi lazim degerleri sekman dikkatlice cekin tum cercive cikar Hayir sokmedim 1 Yorum bağlantısı
Burak Fidan 6 Aralık 2015 Paylaş 6 Aralık 2015 Yerinde boyamak istemiyorum.Şöyle sağından solundan baktım sanki teyp ünitesi çıksa direksiyonu aşıp gelecek gibi ama tereddütte kaldım. Hocam direksiyon ve kolonunun sökülmesine hiç gerek yok. İlk önce teybi çıkarın. Teyp çerçevesi kıstırmalı, onu söküp diğerlerindeki vidaları da sökün çıkartırken dikkatli olun plastik tırnakları kırmayın. 1 Yorum bağlantısı
Birkan Akargündüz 7 Aralık 2015 Paylaş 7 Aralık 2015 resimdeki jantlar gerçekten çok hoş (cosworth rs ) ben de düşünmüştüm ama TR de bulmak zor. Senin gibi benimde German Style tarzı bir KA yapma amacım vardı bu yüzden BBS RS Gold takmayı düşünmüştüm sonra vazgeçtim. Advan RG2 replikası da çok hoş durabilir. benim aracımda orj. ölçüde jantlar ve lastikler vardı spor helezon bulamadığımdan 3 cm kestirip takmıştım. görüntü çok hoş olmuştu ama seke seke gidiyordum arabada. Çukurlarda durum çok kötüydü, ebatlar orj. olmasına rağmen tam sağ - sol dönüşlerde sürtme vardı. hatta bu sürtmeden dolayı nasıl olduysa ön sol fren hortumu aşınıp patlamıştı, ciddi bir kaza atlatmıştım aman dikkat. et değeri yanlış hatırlamıyorsam et 35 olması lazım. ET si az olan bir jant alsan da içten tornalatıp kullanabilirsin ama ne kadar sağlıklı olur ? Yüksek hızlarda muhtemelen titreme çok olur. arıca kamber verip sürtmemesini sağlayabilirsin. Bu durumda da lastik tabanı dar olmalı çünkü çamurluk işleri çok dar, tamponları içten kesmeyi de deneyebilirsin ama ben yapmazdım. şu an 09 colt cz3 kulanıyorum KA dan aldığım sürüş zevkini inan alamıyorum. kırmızı nokta olmuş, logo iptali, kaput kaldırma ve farlar çok hoş durmuş. ileride swap için yine bir KA almayı çok istiyorum. Senin araçta kırmızıymış bu şekilde yapabilirsen çok güzel olur. Kolay gelsin. Maşallah:) Konuşmuş olduğunuz Jantlar Bende Mevct https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xlp1/v/t1.0-9/12308239_894519407305709_8099397919315964899_n.jpg?oh=34a9005d2493f4757c71a33efc4deb7d&oe=56DE6D07&__gda__=1457981717_8efd62a41e9a322892cea21146048c7a https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12316072_894520223972294_860019646458226714_n.jpg?oh=ec0ee2398bdcb5c50d3f7ced1c07ffec&oe=56F11F0A Yorum bağlantısı
İsmail Özler 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Arkadaşlar meraba; Eşime Ka almayı düşünüyorum bu aracı kullananlar bana arac hakkında bilgi verebilirler mi? Sizce almaya değer mi çok büyük sıkıntılar çıkarmı? Yorum bağlantısı
feyza balta 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Birkaç sorunum var belki sizler daha önce yaşamışsınızdır ve yönlendirme yapabilirsiniz diye yardımlarınızı rica edeceğim. İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorum. Sorunlarımı aşağıda yazıyorum, Yönlendirebileceğiniz yerler olursa çok mutlu olurum. Sorularım biraz fazla, aracımın içi de çok bakımsız ben de bir kaç şey yapacağım içine ilerde fotoğraf paylaşırım. Zaman ayırıp okuyup yardımcı olan olursa çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler. 1- Aracı aldığımda stop etmeye başladı, araç sahibi normalde böyle bir şey olmadığını söyledi ama noter işleminden sonra olmaya başladı. 2 yere götürdük ikisi de bir hortumdan bahsetti çıkıyormuş yerinden emaneten taktılar ama 50 Liraya yaptırırsın dediler ne olduğunu tam bilmiyorum. 2- Araç fanı sadece 4. seviyede çalışıyor. o da ısıtmıyor ne kadar yol gitsem de hep soğuk üflüyor. 3- İlk çalıştıracağım sırada bazen çalışmıyor, durup vitesle felan oynuyorum sonra tekrar deniyorum çalışıyor. 4- Araç park halindeyken direksiyon tarafından hışt diye bir ses geliyor yaklaşık 3 dk arayla. 5- Köprüden geçtim inanılmaz yaylandı araç bu neden olur bilmiyorum. 2. aracım bu benim ilkinde böyle bir şey yoktu. Çok da anlamam araçtan normal midir bu durum? 6-Araçta çok fazla gıcırtı var. Koltuktan mı dışarıdan mı anlayamıyorum. 7- Bugün içeride sanki yakıt kokusu var gibiydi. 8- Kilit sistemimde problem var. Yolcu tarafından kilitleyip açıyorum kapıları. Bu araca uzaktan kumandalı kilit taktırılıyor mu? 9-Tam sağ ya da tam sol yapınca tekerlekler sürtüyor sanki. 10- Pandizot yamulmuş yenisini almaktansa bunu tamir ettireyim diyorum ama nerede yaptırılır bilmiyorum. 11-Tavan döşemesini değiştirmek için önerebileceğiniz uygun bir yer varsa bunun için de ayrıca sevinirim. Yorum bağlantısı
İsmail Özler 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Birkaç sorunum var belki sizler daha önce yaşamışsınızdır ve yönlendirme yapabilirsiniz diye yardımlarınızı rica edeceğim. İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorum. Sorunlarımı aşağıda yazıyorum, Yönlendirebileceğiniz yerler olursa çok mutlu olurum. Sorularım biraz fazla, aracımın içi de çok bakımsız ben de bir kaç şey yapacağım içine ilerde fotoğraf paylaşırım. Zaman ayırıp okuyup yardımcı olan olursa çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler. 1- Aracı aldığımda stop etmeye başladı, araç sahibi normalde böyle bir şey olmadığını söyledi ama noter işleminden sonra olmaya başladı. 2 yere götürdük ikisi de bir hortumdan bahsetti çıkıyormuş yerinden emaneten taktılar ama 50 Liraya yaptırırsın dediler ne olduğunu tam bilmiyorum. 2- Araç fanı sadece 4. seviyede çalışıyor. o da ısıtmıyor ne kadar yol gitsem de hep soğuk üflüyor. 3- İlk çalıştıracağım sırada bazen çalışmıyor, durup vitesle felan oynuyorum sonra tekrar deniyorum çalışıyor. 4- Araç park halindeyken direksiyon tarafından hışt diye bir ses geliyor yaklaşık 3 dk arayla. 5- Köprüden geçtim inanılmaz yaylandı araç bu neden olur bilmiyorum. 2. aracım bu benim ilkinde böyle bir şey yoktu. Çok da anlamam araçtan normal midir bu durum? 6-Araçta çok fazla gıcırtı var. Koltuktan mı dışarıdan mı anlayamıyorum. 7- Bugün içeride sanki yakıt kokusu var gibiydi. 8- Kilit sistemimde problem var. Yolcu tarafından kilitleyip açıyorum kapıları. Bu araca uzaktan kumandalı kilit taktırılıyor mu? 9-Tam sağ ya da tam sol yapınca tekerlekler sürtüyor sanki. 10- Pandizot yamulmuş yenisini almaktansa bunu tamir ettireyim diyorum ama nerede yaptırılır bilmiyorum. 11-Tavan döşemesini değiştirmek için önerebileceğiniz uygun bir yer varsa bunun için de ayrıca sevinirim. Öncelikle benden daha tecrübeli arkadaşlar vardır ama aklım yettiğince anladığım kadarıyla cevaplamak istiyorum. 1 - kartel havalandırma borusundan bahsediyorsunuz sanırım. o boru eğer ezik veya yıpranmışsa araç rölantide dalgalanma yapıp stop edebilir. T şeklinde bir boru aracınızda lpg varsa sorun bundanda kaynaklanabilir. 2 - fan ile ilgili pek bilgim yok ama eğer 4. seviyede çalışıyorsa diğer seviyelerde temassızlık olabilir iyi bir elektrikci bunu çözebilir. 3 - Akü durumunu kontrol ettirin. eğer aküde sıkıntı yoksa sarj dinamosuyla alakalıda olabilir. 4 - Direksiyonu çevirdikce geliyorsa direksiyon pompası arızalı olabilir. eğer dediğim gibi değilse ve ses o bölgelerdense motor aksamından gelen bir seste olabilir. 5- Bir önceki aracınıza alıştıysanız bunun süspansiyonu değişik gelebilir size. 6 - Gıcırtılar koltuk vidalarındanda gelebilir. yağlayın eğer geçmezse diğer alternatifler düşünülebilir. 7 - Aracın kapı fitillerinin yıpranmış olması içeriye koku alabilir. yada alt tarafta eksoza yakın yerlerde çürüme delinme olabilir. 8 - Uzaktan kumanda takılır. 9 - Tekerler davlunbaza değiyor olabilir. 10,11 - İyi bir oto döşemecide bu söylediklerinizi yaptırabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Birkaç sorunum var belki sizler daha önce yaşamışsınızdır ve yönlendirme yapabilirsiniz diye yardımlarınızı rica edeceğim. İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorum. Sorunlarımı aşağıda yazıyorum, Yönlendirebileceğiniz yerler olursa çok mutlu olurum. Sorularım biraz fazla, aracımın içi de çok bakımsız ben de bir kaç şey yapacağım içine ilerde fotoğraf paylaşırım. Zaman ayırıp okuyup yardımcı olan olursa çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler. 1- Aracı aldığımda stop etmeye başladı, araç sahibi normalde böyle bir şey olmadığını söyledi ama noter işleminden sonra olmaya başladı. 2 yere götürdük ikisi de bir hortumdan bahsetti çıkıyormuş yerinden emaneten taktılar ama 50 Liraya yaptırırsın dediler ne olduğunu tam bilmiyorum. Hortum karter havalandırma hortumu muhtemelen ama stop etmemesi gerekir. İyice kontrol ettirin. İstanbul'da olduğunuzdan şanslısınız, No Name servise uğrayın derim. 2- Araç fanı sadece 4. seviyede çalışıyor. o da ısıtmıyor ne kadar yol gitsem de hep soğuk üflüyor. Kalorifer rezistansı arızalı. Bunun için sadece 4. seviye çalışıyor. Soğuk sıcak ayarı içinse eğer ki soğutma sıvısı tam ise (mutlaka kontrol edin!) kalorifer musluğu mevcut değil ya da o da arızalı 3- İlk çalıştıracağım sırada bazen çalışmıyor, durup vitesle felan oynuyorum sonra tekrar deniyorum çalışıyor. Tam anlamamakla beraber muhtemelen ateşleme sisteminiz sorunlu. Kontrol ettirin. Araç bu sebeple yakıtı da çok yakar. KA'nın bujileri özeldir, forumda konusunu bulabilirsiniz. 4- Araç park halindeyken direksiyon tarafından hışt diye bir ses geliyor yaklaşık 3 dk arayla. Motor çalışırken mi, stop halde mi? 5- Köprüden geçtim inanılmaz yaylandı araç bu neden olur bilmiyorum. 2. aracım bu benim ilkinde böyle bir şey yoktu. Çok da anlamam araçtan normal midir bu durum? Bu normal değil, muhtemelen amortisörleriniz ölü. Zira KA sert amortisörleri ile ünlüdür. 6-Araçta çok fazla gıcırtı var. Koltuktan mı dışarıdan mı anlayamıyorum. Z-rot'lar kontrol edilmeli. KA'nın içerisinde ses yapacak bir aksam yok. 7- Bugün içeride sanki yakıt kokusu var gibiydi. Yukarıda da dedim, ateşleme sisteminizde sorun var, acil kontrol ettirin. 8- Kilit sistemimde problem var. Yolcu tarafından kilitleyip açıyorum kapıları. Bu araca uzaktan kumandalı kilit taktırılıyor mu? Takılıyor tabii ki ama yaşadığınız sorun ne tam olarak? 9-Tam sağ ya da tam sol yapınca tekerlekler sürtüyor sanki. Çok büyük ihtimalle yanlış lastik ölçüsü mevcut araçta. Acil düzeltin aksi halde direksiyon hortumunu kopartıyor ve radyatör hortumuna sürtüyor tekerlekler. O hortum da zarar görürse, motor hararet yapar, sonra uğraşırsınız. 10- Pandizot yamulmuş yenisini almaktansa bunu tamir ettireyim diyorum ama nerede yaptırılır bilmiyorum. Başarılı sonuç alamazsınız. Çıkma bulmak için çabalayın. 11-Tavan döşemesini değiştirmek için önerebileceğiniz uygun bir yer varsa bunun için de ayrıca sevinirim. Tüm oto döşemeciler yapar ama tavsiyem: http://www.altinotodoseme.com/tavan.html Kırmızı ile sorularınıza cevap verdim Feyza hanım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 6. ya ilave: model yılı eskidikçe içerde ses başlayabilir. Ka da çözümler kolaydır o bir avantaj Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 6. ya ilave: model yılı eskidikçe içerde ses başlayabilir. Ka da çözümler kolaydır o bir avantaj KA'ya çamur atmayalım lütfen. Sen bi hazineyi koy artık ortaya Yorum bağlantısı
feyza balta 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 çok teşekkürler, anladığım kadarıyla çok çok fazla masraf çıkartacak bir durum yok gibi şuan sanki değil mi? içimi rahatlatmaya çalışıyorum da bir taraftan 4. maddedeki ses, motor stop halindeyken geliyor. No name Merter'de değil mi? aracı götürsem tüm bu problemlerin çözümünü orada bulabilir miyim peki? bir de lastik ebadımı bilmiyorum malesef ama kontrol edeceğim. tekrar teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 listede acaip cüzdan boşaltacak bir madde pek yok . noname maslak ta Yorum bağlantısı
feyza balta 28 Aralık 2015 Paylaş 28 Aralık 2015 merhabalar yeni bir sorum var, ford Ka'da kapılar içerden kilitlenemiyor mu? Ben mi bulamadım acaba? Yorum bağlantısı
Musa Değerli 28 Aralık 2015 Paylaş 28 Aralık 2015 merhabalar yeni bir sorum var, ford Ka'da kapılar içerden kilitlenemiyor mu? Ben mi bulamadım acaba? İçeriden kapıyı açtığınız küçük kolu dışa doğru itince kilitlenir kapıla 2 Yorum bağlantısı
feyza balta 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 lastik ebadı nedir? Çağlar Bey, lastik ebadım 175 65 . uygun sanırım 175 üstü olmamalı yazıyordu forumda bir konuda. Yorum bağlantısı
feyza balta 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 aracı tamire götürdüm, kalorifer hortumum eskimiş, su kaçırıyormuş motora zarar verir dedi. bu yüzden de ısınmıyormuş malesef suyu bitiyormuş çünkü hemen. şimdi soracağım şu ki: kalorifer hortumu yenisiyle değişecek, antifreeze eklenecek, fan 1, 2, 3. seviyede çalışmıyordu onlar yapılacak, araca kumandalı kilit takılacak. rot ayarına gerek varmı diye bakacaklar varsa onu da yapacaklar ve 260 TL ödeyeceğim toplamda. sizce iyi bir rakam mı? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 aracı tamire götürdüm, kalorifer hortumum eskimiş, su kaçırıyormuş motora zarar verir dedi. bu yüzden de ısınmıyormuş malesef suyu bitiyormuş çünkü hemen. şimdi soracağım şu ki: kalorifer hortumu yenisiyle değişecek, antifreeze eklenecek, fan 1, 2, 3. seviyede çalışmıyordu onlar yapılacak, araca kumandalı kilit takılacak. rot ayarına gerek varmı diye bakacaklar varsa onu da yapacaklar ve 260 TL ödeyeceğim toplamda. sizce iyi bir rakam mı? Rakam düşük? Kalorifer hortumunda orjinal bakının mutlaka. Rot balans olursa 50-80TL arası sırf o tutar. Antifreeze değişecek, 50-70TL de o tutması lazım. Kalorifer motor rezistansı değişecek, 100TL de o olmalıydı. E hortuma para kalmadı? Eksik bi şeyler var sanki... Yorum bağlantısı
feyza balta 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 tanıdık bir usta kendisi bunun etkisi olmuş olabilir mi sizce? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 tanıdık bir usta kendisi bunun etkisi olmuş olabilir mi sizce? Bildiğiniz, güvendiğiniz biri ise işçilik rakamı almamış olabilir belki. Bizim forumca güvendiğimiz NoName servisi ile görüştünüz mü? Yorum bağlantısı
feyza balta 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 Bildiğiniz, güvendiğiniz biri ise işçilik rakamı almamış olabilir belki. Bizim forumca güvendiğimiz NoName servisi ile görüştünüz mü? NoName'e gidemedim bir türlü, ilk fırsatta şöyle bir nesi var nesi yok diye baktırmak istiyorum bahsettiğiniz Usta'ya. Ayrıca sizlere de çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için tekrar. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts