İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Musa Değerli

Fazla getirtin derim, kargo parasını bölüşecek birilerini bulun forumdan, mutlaka paylaşırsınız ;)

Anladığım kadarıyla adamda 1 paket 10 ludan fazlası var.İsteyen olursa veririm tabiki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Dündar2

Anladığım kadarıyla adamda 1 paket 10 ludan fazlası var.İsteyen olursa veririm tabiki

ben talibim mesela.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Dün itibari ile motor ve ateşleme sistemi,tüm sensörler temizlendi.Motorun bu sesini saatlerce dinleyebilirim.

Rölanti sensörünü motoru kafası şapır şapır yıkadı adam :) 10 numara oldu.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Dün itibari ile motor ve ateşleme sistemi,tüm sensörler temizlendi.Motorun bu sesini saatlerce dinleyebilirim.

Rölanti sensörünü motoru kafası şapır şapır yıkadı adam :) 10 numara oldu.

Bujileri ne yaptınız?

Bir de profilinizde araç bölümünde C4 yazıyor?

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Bujiler yurtdışından bir arkadaşım vasıtasıyla geldi.Fazlaca masraflı olsa da kavuştum ama taktırmadım henüz.Ford ka aradığım günlerde c4 vardı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Profili düzelttim,bujileri paylaşabilirim demiştim ama gerçekten düşündüğümden çok pahalıya patladı bana.Şimdi kimseye gelin bunu paylaşalım diyemedim sahibinden com a ilan verdim satılırsa satılır satılmazsa değiştirir değiştirir kullanırım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Dündar2

Profili düzelttim,bujileri paylaşabilirim demiştim ama gerçekten düşündüğümden çok pahalıya patladı bana.Şimdi kimseye gelin bunu paylaşalım diyemedim sahibinden com a ilan verdim satılırsa satılır satılmazsa değiştirir değiştirir kullanırım :)

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ford-ka1998-2002-gercek-orjinal-buji-a-gfs-22-cm1-sifir-236872767/detay

hayırlı olsun güle güle kullanın..baya bi pahalı olmuş gerçekten..ben almaya taliptim ama bu fiyata beni fersah fersah aşıyor..

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Bende ki silkeleme hâlâ devam ediyor, çözemedim neden. Temizlenmesi gereken bi yer mi var acaba? Bujiler değişince kesmişti silkeleme ve sadece hafif yokuşlarda yapıyordu. Şimdi düz yolda da yapıyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bende ki silkeleme hâlâ devam ediyor, çözemedim neden. Temizlenmesi gereken bi yer mi var acaba? Bujiler değişince kesmişti silkeleme ve sadece hafif yokuşlarda yapıyordu. Şimdi düz yolda da yapıyor.

Ateşleme sisteminizde neler yapılmıştı?

Subap ayarı doğru yapıldı mı?

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Sani bey ateşleme sisteminde sadece buji değişti. Sonra sıkıntısız bi süre bindim ama silkeleme başladı tekrardan. Sinir bozuyor o da,oynaya oynaya gidiyoruz ahahahaha.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bujiler uzun tirnak olabilir. Buji kabloları ve bobine yonelme zamani derim.

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Orjinal buji farkını bugün yaşadım.İlk çalıştırmadaki sarsıntı kesildi tamamen harika bir sesle marş alıyor.Bu arada arabadan gelen sesler konusunda uzman oldum sayılır.Küçük tok tıkırtılar vardı.Stepneyi sıkıştırdık,viraj demiri lastikleri ve z rotlar orjinalle değişti hepsi düzeldi.Küçücük lastik bir parça neredeyse psikolojimi bozacaktı 20 liralık çözümle halloldu.Bu arada z rotların orjinal olmayanını taktırmayın 1 aya kalmaz tekrar değiştirmek zorunda kalırsınız benim gibi.Bu arada 5 30 castrol magnatec i bir haftadır izliyorum o yanık motor yağı kokusu yok kaputun içinde.Sani üstadım tavsiyene uymakla iyi etmişim sağolasın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Orijinal z rotları nereden temin edebilirim?

Yorum bağlantısı
Doğuş Yılmaz

Musa Bey orjinal bujileri nereden buldunuz, en son yurt dışından bi yerden haber bekliyorum demiştiniz sanki. Buralarda bulduysanız hemen ben de alayım. Bu tırnak aralığı uzun ise benim ne gibi sıkıntı yaşarım uzun vadede. Arabayı sürekli kullanmıyorum ara ara çıkarıyorum. Yolda bırakma bi yerlerini yakma durumu olur mu acaba,uzun yola çıkmayı düşünüyorum çünkü.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merkez Oto ile görüşmenizi önerebilirim.

Musa Bey orjinal bujileri nereden buldunuz, en son yurt dışından bi yerden haber bekliyorum demiştiniz sanki. Buralarda bulduysanız hemen ben de alayım. Bu tırnak aralığı uzun ise benim ne gibi sıkıntı yaşarım uzun vadede. Arabayı sürekli kullanmıyorum ara ara çıkarıyorum. Yolda bırakma bi yerlerini yakma durumu olur mu acaba,uzun yola çıkmayı düşünüyorum çünkü.

Uzun tırnaklar bir süre sonra piston başına vurup zarar verebilir.

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Merkez otoda var

Yorum bağlantısı
Musa Değerli
(düzenlendi)

Ben Türkiyede bulamadım.Anadoludaki servislere kadar aradım.Sonunda Almanyadan bir arkadaşıma aldırttım bana kargolattı.Gümrüğe hafif bi takılınca biraz masraflı olsa da geldi.Uzun yola bununla çıkmak yerine günlüğü 90 TL ye araba kiralayın derim :) Risk çünkü.Ben halen güvenemiyorum tüm ateşleme değişti tüm ön takım değişti buna rağmen :)

tarihinde Musa Değerli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Yeni konu açmayayım dedim.Buraya paylaşıyorum.Oto döşemeci 2 kapı döşemesi için 200 lira isteyince çok buldum.Güngören bağcılar san.sit de gezerken oto döşeme malzemecisi gördüm.Kumaş olarak çok çeşitli seçenekler var.Döşemelerin rengini açık gri seçince kapıların plastiğini de boyayasam nasıl olur diye düşünürken polisanın plastik spreyini almıştım Bauhaustan.Ve sonuç bu oldu.Eminim o döşemeci bu kadar yapmayacak sallayacak çünkü araba eski falan filan diye hiç kavga etmeyeyim kendim yapayım dedim :) Resimden plastiklerin rengini anlamak zor ama arabanın içi ferahladı resmen haftaya göğüsü koltuk kenarlarını v.s herşeyi bu renge döndüreceğim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yeni konu açmayayım dedim.Buraya paylaşıyorum.Oto döşemeci 2 kapı döşemesi için 200 lira isteyince çok buldum.Güngören bağcılar san.sit de gezerken oto döşeme malzemecisi gördüm.Kumaş olarak çok çeşitli seçenekler var.Döşemelerin rengini açık gri seçince kapıların plastiğini de boyayasam nasıl olur diye düşünürken polisanın plastik spreyini almıştım Bauhaustan.Ve sonuç bu oldu.Eminim o döşemeci bu kadar yapmayacak sallayacak çünkü araba eski falan filan diye hiç kavga etmeyeyim kendim yapayım dedim :) Resimden plastiklerin rengini anlamak zor ama arabanın içi ferahladı resmen haftaya göğüsü koltuk kenarlarını v.s herşeyi bu renge döndüreceğim

Bu bence bayağı sorunlar ve çözümlerde ayrı konu hakediyor. Aracınıza yaptığınız her şeyi ayrı bir konuda toplarsanız daha faydalı olabilir gibi sanki.

Plastik boyanın detayını göremiyorum. Belki güzel bir zoom'la daha kaliteli görebiliriz ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Bu bence bayağı sorunlar ve çözümlerde ayrı konu hakediyor. Aracınıza yaptığınız her şeyi ayrı bir konuda toplarsanız daha faydalı olabilir gibi sanki.

Plastik boyanın detayını göremiyorum. Belki güzel bir zoom'la daha kaliteli görebiliriz ;)

Günışığında çekip atarım.Tahminimden daha başarılı.Bir de döşeme arkadan söküldüğünde plastik ısıtılılıp yapılan perçini görünce bayağı korktum nasıl takarım geri diye.Havya ile ısıtıp şekil verilebiliyormuş :) Bunu da ihtiyacı olan not etsin.Polisan plastik boyası ise 10 numara 2 katta kapatıp çok kolay kuruyor 1 kutusu 2 kapıyı halletti.Koltukların döşemesini sökmekten de korkuyordum.Görünen o ki zor değil gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Ön göğüslük kısmını sökmek için direksiyonu sökmek mi gerekiyor.Hiç deneyen oldumu burayı sökmeyi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...