İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Sani Gerşon

bir adet fan birde radyatör alındı takıldı :)

obd cihacım var ama android değil telefonum hafta sonları ve akşam bir yere gidersem tablet ile bağlanıp değerlere bakıyorum taktırıcam bir tane derece başka çaresi yok gibi.

:(

Ne kadara mal oldu?

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

465 tl işçilik ile beraber birde sanayide beklerken içilmiş bir kaç çay :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kadir Özdemir

Castrol Magnatec 5W-30 4 LT 65A021 bu yağı kullansam olur mu ford ka da :-)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Castrol Magnatec 5W-30 4 LT 65A021 bu yağı kullansam olur mu ford ka da :-)

5-30 her yağı gözü kapalı kabul eder KA.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

km 147 binde abi benim bu dediğim yağ yarı sentetikmiş bazıları tam sentetiğini al diyo bazıları bu yaştaki arabaya o yağ ince gelir diyo 10 40 yada başka bişey koy falan diyo 98 model 147 binde ki arabaya 5 30 koyayım mı şimdi?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

km 147 binde abi benim bu dediğim yağ yarı sentetikmiş bazıları tam sentetiğini al diyo bazıları bu yaştaki arabaya o yağ ince gelir diyo 10 40 yada başka bişey koy falan diyo 98 model 147 binde ki arabaya 5 30 koyayım mı şimdi?

Tabi tabi, 5-30 koyulacak. 147bin, düzgün bakımlı bir KA için hayatının baharıdır ;)

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Teşekkür ederim abi birde şu kronik rolanti valfi olayı benim kafamı karıştırıyor ben ustaya götürdüm boğaz kelebeğini temizledim dedi 3 ay kadar önce, şimdi ara sıra da olsa yine yapıyo rolanti valfi boğaz kelebeği hız sensörü bunların üçü de farklı şeylermi üçünü de temizletmek mi gerekiyor,aniden hızı azaltınca stop ediyor arasıra.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Teşekkür ederim abi birde şu kronik rolanti valfi olayı benim kafamı karıştırıyor ben ustaya götürdüm boğaz kelebeğini temizledim dedi 3 ay kadar önce, şimdi ara sıra da olsa yine yapıyo rolanti valfi boğaz kelebeği hız sensörü bunların üçü de farklı şeylermi üçünü de temizletmek mi gerekiyor,aniden hızı azaltınca stop ediyor arasıra.

Tümü farklıdır. Rölanti valfinizde problem var gibi gözüküyor. Vites değişimlerinde de devir artıyor mu?

Sensör de temizlenebilir ama çözüm olmayabilir. Değişmesi gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

benim ustada söylemişti 5w30 u eksiltir ama inatla koydurdum son bakımda sorunsuz eksiltme vs yok güvenle kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Cevaplar için teşekkür ederim vites geçişlerinde devir yükseltmesini farketmedim ama aracı babama vereceğim bir iki aylığına o vizesine de sokacak eksiklerini de giderecek ve yeni yıldan itibaren canavar gibi bir Ka m olacak :-) olmazsa o 3 parçayı da temizleteyim Sani abi. Babam da eski bir yedek parçacı ve o da 5 30 yeni arabalar içindir diyo buna gerek yok diyo bende internette 5 30 u 2013 üretimi castrol marka 65 liraya buldum alsammı acaba :-)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Cevaplar için teşekkür ederim vites geçişlerinde devir yükseltmesini farketmedim ama aracı babama vereceğim bir iki aylığına o vizesine de sokacak eksiklerini de giderecek ve yeni yıldan itibaren canavar gibi bir Ka m olacak :-) olmazsa o 3 parçayı da temizleteyim Sani abi. Babam da eski bir yedek parçacı ve o da 5 30 yeni arabalar içindir diyo buna gerek yok diyo bende internette 5 30 u 2013 üretimi castrol marka 65 liraya buldum alsammı acaba :-)

Baska kalinlik yoktur ka icin.
Yorum bağlantısı
Mustafa Derler

Bir kaç seçenekten sonra sonunda Ka 'mıza kavuştuk 98 model 1.3 city aldık tabi 12 yıldır trafiğe çıkmıyorum bi kaç ders aldıktan sonra bi sorun kalmaz ve tadını çıkartırız diye umut ediyorum

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Herkesin bayramını kutlarım bayramınız mübarek olsun , iki sorum daha olacak direksiyon yağı olarak tavsiye varmı ve buji olarak tavsiye varsa eğer? Hm bir de şimdi direksiyon pompası revizyonu yapılıyor ortalama 300 tl gibi yaptırdıktan sonra kullanan var mı?Nasıl değişim oluyor mu sorun çözülüyor mu? Genelde 1 sene garanti veriyorlar revizyondan sonra ne kadar götürür bizi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

atf yağ konur mobil veya castrol öneririm. revizyıon yapanın ustalığına kalır biraz

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Teşekkür ederim buji olarak ne almalıyım tavsiyeniz varmı?

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

ben geçen yıl nisan yada mayıs gibim revizyon yaptırdım sorun çıkarmadı yağ akıtma gibi hiç bir sorun yok.

Bujiler motorcraft olucak.

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Ben aracı alırken usta direksiyon borusundan yağ damlatıyo demişti bende orjinal boru çok pahalı ve bulması zor belki de imkansız olduğu için hidrolik boru yapan biryerde 100 liraya boru yaptırmıştım yağ damlatma falan yok ama ara sıra uğultu oluyo genelde aracı ilk çalıştırdığımda park ettiğim yerden çıkarken oluyo ama arasıra.

Bujiler motorcraft kısa pasolu olacak değil mi Barış Abi?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ben aracı alırken usta direksiyon borusundan yağ damlatıyo demişti bende orjinal boru çok pahalı ve bulması zor belki de imkansız olduğu için hidrolik boru yapan biryerde 100 liraya boru yaptırmıştım yağ damlatma falan yok ama ara sıra uğultu oluyo genelde aracı ilk çalıştırdığımda park ettiğim yerden çıkarken oluyo ama arasıra.

Bujiler motorcraft kısa pasolu olacak değil mi Barış Abi?

Bujiler için tırnak aralığı KA'da özeldir. Forumdaki kullanma kılavuzlarından benim yüklediğim KA'nın kılavuzunu indirip görebilirsiniz.

Uğultu hayra alamet değil. Yağ seviyesi tamam mı? En son ne zaman değiştirildi?

Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu

Bu ford ka ların yeni kasasını üretmişlerdi neden daha üretmiyorlar acaba, sonuçta güzel bir araç idi?

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Kılavuzu indirdim abi teşekkür ederim bakacağım.Yağ seviyesi yakın zamanda kontrol edilmedi ama bagajda 1 lt otomatik şanzuman yağı var sanırım bu yağı ekliyoruz ayın 1inde aracın vizesi doluyor ve babama teslim edeceğim a dan z ye bakıma girecek ve vizeye girecek araç. Umarım vizede ruhsatta 5 koltuk yazmasını sorun etmezler :-) Direksiyon yağını kontrol ettirip gelişmeleri buradan yazacağım.

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Abi bujiler motorcraft  AGRF 22PP1 tırnak aralığı 1.0 mm yazıyo

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kılavuzu indirdim abi teşekkür ederim bakacağım.Yağ seviyesi yakın zamanda kontrol edilmedi ama bagajda 1 lt otomatik şanzuman yağı var sanırım bu yağı ekliyoruz ayın 1inde aracın vizesi doluyor ve babama teslim edeceğim a dan z ye bakıma girecek ve vizeye girecek araç. Umarım vizede ruhsatta 5 koltuk yazmasını sorun etmezler :-) Direksiyon yağını kontrol ettirip gelişmeleri buradan yazacağım.

5 adet emniyet kemeriniz var ise sorun yok. 4 adet ise hiç uğraşmayın, ruhsatınızı yeniletin.

Motocraft platinum bujiler istenilen uzunluktaydı diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Abi 4 tane emniyet kemeri var da benim anlamadığım aracı Antalya dan aldık ve o zaman da 5 kişi yazıyordu ve o zaman geçmiş vizeden bu işin bi standardı yokmu biyerde geçiyosa bence başka yerde de geçmesi lazım şahin lerde falan da 4 tane emniyet kemeri var ama 5 kişi yazıyo ruhsatta geçiyo :-) bujileri babama söyleyeceğim teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...