İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Kadir Özdemir

Antalya'da tavsiye edeceğiniz usta var mı arkadaşlar?Bir de 07 plaka araca son zamanlar sigorta yaptıran oldu mu?Tahmini ücret ne olur sizce?

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Merhaba arkadaşlar 143 binde orjinal km si ford ka triger değişmesi gerekir mi?Değişip değişmemesi gerektiğini nasıl anlarız?İnternette 110 tl ye buldum ithal yazıyo ustaya gösterdim çin malı dedi ama alsam bile parça fiyatı kadar işçilik istedİ.Bu km de zinciri değiştiren var mı?Ve sizin tavsiye edeceğiniz bir marka var mı?Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Kudret Öcalan

Ne sıkıntılarınız vardı, neler yapıldı?

[

sıkıntıyı yazarmısınız?

Merhaba Arkadaşlar,

Afedersiniz uzun süredir uğrayamadım siteye. Şimdi sıralıyorum sorunlar ve çözümleri :

Sorunlar:

1. Sağa-sola çekme
  2. Hidrolik eksiltme
  3. Su kaçağı
  4. Stop etme
  5. Direksiyon boşluğu

İşlemler:

1. 2 adet salıncak değişti
  2. 2 adet arka fren merkezi değişti
  3. 2 adet aks kapağı
  4. Kampana (torna)
  5. Buji kabloları takımı
  6. 1 takım buji
  7. 1 adet hidrolik
  8. Kaçak katkısı

Sonuçlar:

1. Hidrolik kaçağı kesildi
  2. Kalkışlarda araba teklemiyor
  3. Sağa-sola çekiş sorunu yok
  4. Hidrolik eksiltmiyor
  5. Su kaçağı kısmen kesildi
  6. Stop etme sorunu tamamen çözülmese de azalma var. Bir daha kontrol ettireceğim bunun için.
  7. Arabada ciddi rahatlama var. Kullanırken hissedebiliyorum.

NOT:Ayrıca egzoz değişmesi gerekiyordu ve beni yönlendirdikleri usta ve çırağı (oğlu) dünya tatlısı insanlardı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

stop etme sorunu için rolanti valfini bir kontrol ettirin yada kendiniz bakata sprayi ile temizleyip deneyebilirsiniz yine düzelme olursa değişmesi gerekir

su kaçağı için kalorfer peteğini kontrol ettirin, benim arabada kaloriferden kaçırıyor hava ısındı direk bağlattım yaz sonu değiştiricem peteği.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Barış Kalkan

Bodrumdan merhaba :)

cuma akşamı eşimle birlikte bodruma yola çıktık bu ka ile 3. defa gittiğimiz uzun yol.

yolun bir kısmında benzin (400km) geri kalan (345km) gaz ile gittim, şimdi bu esnada gaz pompalarındaki hileyi daha net anladım bunu döndügümde lpg kısmındakı konulardada paylasicam, kısaca anlatayım maltepede sürekli yakıt aldığım shell de gay depom 25-26 litreye dolarken bodrumda gaz bitmeden aldıgım istasyon 29 litre doldurdu sehir ici 315km yi gördüm 25 litre ile bakalım 29 litre ile buralarda nekadar gidicek.

Asıl merak edilen KA benzinde ne yakıyor depoyu doldurduğum maltepedeki istasyondan ölçüm yapamadım, bursaydı sanırım aldıgım yer arabalı vapur ile degilde hep karadan gittik 2 kişi bir bavul gaz ve benzin deposu tam dolu halde gittiğim 198 km yolda 5.4/100 ortalama deger oldukca güzel :) birde gece yola çıktıgımı ekliyeyim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Can Göze

arakadaslar ben 150 tl benzin ile 470km yaptım bunun 120 km sehir ici 350km sehir disi 3 kisi klima ara ara actim hesapla 31kurus geliyor oda 6.7 litre gibi sadece sehir disi klima kapali tek kisi 50tl ile 220km yaptim. Full depo yapip hep ölçüm bunu ancak tabi arac buyuk emekler sonucu bu hale geldi ama kesinlikle hiz sensoru takılı olacak yakıs cok fark ediyor maf sensoru temizlenecek bujı bujı kablosu atesleme bobin ve subab ayari ve egzoz sisteminde kacak olmayacak eger cat tıkanmıs ise icini aciyolar petegini degistirip kapiyolar aklınızda bulunsun ben egzoz sistemini komple sıfırladım stop etme hic yok rolanti hep normal gaz yemesi cok iyi hizlanmasi teklemesiz emisyon degerleride normal. Araç uğraştiriyor ancak yahu:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Ben şehirler arası 33lt ile klıma açık 600km yol yapmıştım geçen sene.

Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay

arkadaşlar sinyal far kolum arızalıydı farları açan 1. kademe çalışmıyordu. yenisini sordum çok fiyat istediler bende ebaydan 130 tl ye aldım.5 günde geldi taktırdım herşeyi çalışıyor.almak isteyen olursa adresini veriyorum http://www.ebay.com/itm/FORD-KA-light-wiper-indicator-MULTI-SWITCH-dip-main-beam-hazard-WASHER-SWITCH-/160903415718?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item25769747a6 kolay gelsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

4.9/100 km çok çok iyi bu degeri yakaladıgında hava şartları ve guzargah nasıldi?

ben 5.4 lt izmit ve gölcukte trafik ışıklarına oldukca takılmıştım.

yarın tekrar dönüş yoluna çıkıcam depoyu fulleyip degeri paylaşırım bu sefer gunduz oldugundan daha duşuk deger çikabilir, cumartesi gecesi üşûdük yollarda.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Birde 50tl benzin ile 220km gittiğinizde dolu depoylamı ölçüm yapıldı

Yorum bağlantısı
Can Göze
(düzenlendi)

50 tl ile 220km yaptığınızda benzinin litresi nekardı?

4.70 idi izmir cesme gittim geldim tek kisi klima kapali sonra benzin 4.56 lara dustu bu sefer 220km gitti full aliyorum donuslerde tekrar fulluyorum genelde petrol ofisinden ancak aracin hiz sensoru takılı subab ayari vs iyi hata kodu vermiyor hic su an biraz kılım bende obd portundan okuyorum hep:)

akabınde izmir akısar gittim 3 kisi klima kısmı acık 100km altina inmedim yokusları var 100tl ile 330km yaptim arac benzinli lpg yok

tarihinde Can Göze tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Benim aracımda egzosa kadar ne varsa bakımlı hız sensörü maf baskı balata sıfır, tek kişi gitsem benimkide sanırım o degerleri görür birazdan bodrumdan alaçtıya dogru yola çıkıcam, depoyu doldurayım bir daha ne çıkıcak ölçeyim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Oktay

valla abicim nereye ne yazacağımı bile bilmiyorum,aracın hangi sorunundan bahsedeceğimide bilmiyorum çok canım sıkkın şuan. önce aractaki sorunları sana sıralayım cevaplarsan çok sevinirim..

1, buji ve buji kablolarını daha 15 gün önce değiştirdim,şuan aracımın içine ara ara benzin kokusu geliyor hemde çok ağır şekilde,

2, egzozdan yağ atıyor onuda bugün farkettim,yağ çubuğunu çektim çok az bişey üflüyor ama duman gelmiyor,

3, aracımın arka yürürüne baktırcam çok tıngırtı tangurtu geliyor,ama ankarada anlayan usta yok hepsi bişey söylüyor,

4, sağ camı indirip kaldırırken takılıyordu bugün elimle yukarı doğru çektim çekiş o çekiş bidaha ne indirebildim nede kaldırabildim öyle kaldı kol düğmesinde ışık yanıyor fakat iniip kalkmıyor,, öncelikli sorunlarım bunlar yardımcı olursan sevinirim...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba,

Bujileriniz doğru mu? Bilen bir usta mı değiştirdi? KA'nın buji tırnak aralığı çok önemlidir. Ayrıca subap ayarı da çiğ yakıta en büyük etken. Subap ayarlarınızın doğru olduğundan emin olun.

Egzozdan sıvı çıkması normaldir. Takılmayın.

Ankara için Hikmet abi yardımcı olacaktır size. Usta önerir birazdan.

Camın krikosu öldü muhtemelen. Biraz daha zorlarsanız cam düşebilirde kapı içine :) Yine bile usta önemi çıkıyor öne burada.

Hayırlı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Merhaba,

...........

...........

Ankara için Hikmet abi yardımcı olacaktır size. Usta önerir birazdan.

...............

Hayırlı olsun.

Teşekkürler, Sani Bey.

Yüksel Usta' ya gözü kapalı arabanızı teslim edebilirsiniz... Gitmeseniz de telefonla sorun, yardımcı olacaktır.

GSM Yüksel Usta :05326532663

Yorum bağlantısı
Can Göze

Benim aracımda egzosa kadar ne varsa bakımlı hız sensörü maf baskı balata sıfır, tek kişi gitsem benimkide sanırım o degerleri görür birazdan bodrumdan alaçtıya dogru yola çıkıcam, depoyu doldurayım bir daha ne çıkıcak ölçeyim

obd portunda hata kodu varmi bendede hersey ok gibi idi fakır karisim hatası verdi dediler lambda gidik haydaa dedim iyiki almadim baska ustaya gittim subab ayari yapti 2 5 mm mis orjinali arabanin sesi degisti gaz almasi sonra bi daha o hata gelmedi ister sildir geri gelecekmi bak yada 100km sonra duser zati hata arabalar aslinda teknolojik araclar ama hep kasaplarin eline dusmus bunda neden sudur 2 el 7000 10000 bin arasi klima hidrolik enjeksiyon az yakan araba az hatta yok modelli birde o yuzden hep kasaplar almis sahın doğan mantigi ile tamir etmisler ben işim gereği elektronikden az da mekanikden anliyorum obd portundan iphone la bakıyorum arada cok guzel herseyi gorebiliyosununz dashboard programi ile birde bosh car servislerde iyi onlarda detayli bakabiliyor. arabanın fabrıka verilerini yakalamak zor değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

obd torpue pro ike bakıyorum bende hic bir sıkınti yok, izmirden dün öğlen yola cıktım bursa yalova civarında yagmur ve hızım 90-100 istanbula geldigimde 520 km ceyrek depo benzin hala vardı iki kişi ve koca bir bavul ile normal degerler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Merhaba herkese iki gün önce uzun yola çıktık klimayi hemen hemen sürekli açtık ve bi ara bi baktım ön iki paspas su olmuş bi yerden su kaçırıyo nereden olabilir acaba? Ama benim anlamadığım konsolun altından falan akıntı izi yok sanki direk havadan su akmış gibi paspasların ortası su olmuş

ikinci olarak el freni hidrolik yağına ekleme yapalı 1000 km olmadı ama yolda giderken el freni lambası bazen yanıp sönüyo titrer gibi bazen de sürekli yanıyo bazen hiç yanmıyo acaba yağın olduğu yerde kaçak mı var yoksa lambayla ilgili elektriksel bir sorun mu?ama ben aracı bir ay önce aldığımda da lamba sorunu vardı yağ eklettim ve arka kampanalara baktırdım sorun kalmamıştı sizce su sorunu ve yağ sorunu nedenleri nelerdir ve ücret olarak sizce ne olur?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba herkese iki gün önce uzun yola çıktık klimayi hemen hemen sürekli açtık ve bi ara bi baktım ön iki paspas su olmuş bi yerden su kaçırıyo nereden olabilir acaba? Ama benim anlamadığım konsolun altından falan akıntı izi yok sanki direk havadan su akmış gibi paspasların ortası su olmuş

ikinci olarak el freni hidrolik yağına ekleme yapalı 1000 km olmadı ama yolda giderken el freni lambası bazen yanıp sönüyo titrer gibi bazen de sürekli yanıyo bazen hiç yanmıyo acaba yağın olduğu yerde kaçak mı var yoksa lambayla ilgili elektriksel bir sorun mu?ama ben aracı bir ay önce aldığımda da lamba sorunu vardı yağ eklettim ve arka kampanalara baktırdım sorun kalmamıştı sizce su sorunu ve yağ sorunu nedenleri nelerdir ve ücret olarak sizce ne olur?

1- Klima drenaj borunuz tıkalı. Vites ile küllük arasında olmalıydı boru. SÖkülüp temizlenip geri takılacak. Sorun tamamdır sonrsaında.

2- Balatalarınızı da kontrol etmek gerekir. Ayrıca eklediğiniz yağ ne durumda, yine eksilmiş mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...