İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Erman Devrim
(düzenlendi)

Güzel olmuş kaput işini pek anlamadım vallaha :D

tarihinde Erman Devrim tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu
(düzenlendi)

Brock cidden hoş durur, bi dönem bende baktım hatta izmirde birisinde vardı ama 8 J olunca tereddüt edip almamıştım 14" 4x108 olanını.

sonra Sakaryada 8J 35 ET bir BBS RS denedim lastiksiz, Arka çamurluğun üzerinden bakınca 2 parmak dışarıda duruyordu jant. Ve lastiksiz olarak çok ağırdı.

Sen araca max 6J v 14" ve 4x108 bir jant bulman lazım. Bu ebatlar BBS ve Borbetlerde bolca var.

Hatta şimdi Spoonların 4*108 olanları da var piyasada, beyaz yakışabilir denemek lazım.

Ben şahsi olarak arka ve ön farklı jantı yakıştırmıyorum araca. ( Drag içi hazırlanmış araçlar hariç)

az ofsetli duruma göre kamber verilmiş 195 taban v desen lastik ile tercihen 15" bir jant hoş durabilir.

kaownersclub sitesinde çokça resim var oradan incele bence.

Kaputu nasıl yapacaktın ? alt bağlantılara pul koyup somunları uzun alarak mı ? Bence önce jantları ve giydirmeyi yap sonra kaputa işlem yaparsın.

Düzeltme: İmla Hatası

tarihinde Tolgahan Köroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Brock cidden hoş durur, bi dönem bende baktım hatta izmirde birisinde vardı ama 8 J olunca tereddüt edip almamıştım 14" 4x108 olanını.

sonra Sakaryada 8J 35 ET bir BBS RS denedim lastiksiz, Arka çamurluğun üzerinden bakınca 2 parmak dışarıda duruyordu jant. Ve lastiksiz olarak çok ağırdı.

Sen araca max 6J v 14" ve 4x108 bir jant bulman lazım. Bu ebatlar BBS ve Borbetlerde bolca var.

Hatta şimdi Spoonların 4*108 olanları da var piyasada, beyaz yakışabilir denemek lazım.

Ben şahsi olarak arka ve ön farklı jantı yakıştırmıyorum araca. ( Drag içi hazırlanmış araçlar hariç)

az ofsetli duruma göre kamber verilmiş 195 taban v desen lastik ile tercihen 15" bir jant hoş durabilir.

kaownersclub sitesinde çokça resim var oradan incele bence.

Kaputu nasıl yapacaktın ? alt bağlantılara pul koyup somunları uzun alarak mı ? Bence önce jantları ve giydirmeyi yap sonra kaputa işlem yaparsın.

Düzeltme: İmla Hatası

Sanırım siyah ka vardı sizde.BBS gold ları denerken resim vardı hatırlıyorum.Onlar 14'' ve 9 ofsetmiydi ? Aynı jantları öne deneyebildinizmi peki ?

Ben aracı sürekli kendim kullanacak olsam 15'' spoon koyacaktım ancak hanımda kullanacak ve acemi olduğu için çukurlara direk giriyor.Çok kısa zamanda bana 15 jantın ve dar yanak lastiğin faturası ağar gelecek yanak patlatma jant yamultma , ön takımın ve süspansiypnun iyice kötüleşmesi vs.Bu sebeple kararı ofsetli bir 14'' olarak verdim.

Amacım zaten arka lastiklerin çamurluktan dışarı bir miktar çıkması.Geniş janta Sanırım 8J 175 lastik koyacağım ve yanaklar / bu \ şekilde kalacak belki sürtme işini oradan hallederiz.Zate arka yaylarım orjinal genelde araca 4 kişi de binmediğim için sıkıntı olmaz yeterki önler direksiyon çevirmelerde sıkıntı yaşatmasın.

Kaputu pul ile yapacaktım ama gerek yok diye düşünüyorum bu işlemin ardından motor ve elektronik aksamda bana bir sıkıntı çıkaracağından eminim.

Yorum bağlantısı
Tarık Altuğ

selamlar arkadaşlar bugün muayeneye gittim ve muayeneden geçemedim ağır kusur frenlerle ilgili iki kusur varmış far su alıyormuş camı hafif nemli oluyordu zaten bir de koltuk sayısı ruhsatta 5 yazıyor 4 olmalıymış ruhsatı trafikten değiştir dedi bir ay içinde tekrar muayeneye gittiğimde ücret ödemiyormuşum.. şimdi benim araç 34 plaka ben satışı gebzede yaptım ruhsatı gebze trafikten aldım bu işlemi gebze trafik yapar mı yoksa sen 34 plakasın istanbula git derler mi? bilen varsa yardım rica ediyorum..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

selamlar arkadaşlar bugün muayeneye gittim ve muayeneden geçemedim ağır kusur frenlerle ilgili iki kusur varmış far su alıyormuş camı hafif nemli oluyordu zaten bir de koltuk sayısı ruhsatta 5 yazıyor 4 olmalıymış ruhsatı trafikten değiştir dedi bir ay içinde tekrar muayeneye gittiğimde ücret ödemiyormuşum.. şimdi benim araç 34 plaka ben satışı gebzede yaptım ruhsatı gebze trafikten aldım bu işlemi gebze trafik yapar mı yoksa sen 34 plakasın istanbula git derler mi? bilen varsa yardım rica ediyorum..

Herhangi bir trafikten yanlışlığı düzeltebilirler. Muhtemelen ruhsat parası ödeyeceksiniz.

Yorum bağlantısı
Tarık Altuğ

teşekkür ederim... soygun yapmaya yer arıyorlar malesef...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Tarık bende 5-4 koltuk kusurundan kaldım sanayiye gittim 5. kemeri taktırdım ertesin gün bir daha gittim 30 tl ye hallettim

trafiğe gidersen yaprak değişim ücreti vericeksin 69tl idi sanırım

muayene istasyonundaki görevlinin sana dediği gibi bende trafiğe gittim aracın kayıtlı olduğu yere mail atıldı bir sonraki gün cevap için gittim aracın dosyasında 5 kişilik göründüğü için düzeltilmedi ve polis memuru beni yetkili servise yönlendirdi onlar çözer dedi, kartal sanayide tanıdık ustalara ve muamelecilere danıştım 5. kemeri taktır geçersin dendi, 30 tl gibi bir paraya çıkma kemerlerden belden bağlamalı yapıldı

bence trafik ile hiç muhatap olma direk sanayiye gidip aynı şekilde yaptır.

Yorum bağlantısı
Tarık Altuğ

değiştirmiyorlar deyip kemer taktırayım sen geçtiysen bende geçerim o zaman bi sakatlık olmaz dimi?

Yorum bağlantısı
Tarık Altuğ

şimdi diyelim ki kemeri taktırdım tekrar randevu aldım gittim ne diyim muayene yapan adamlara trafik araç bu şekilde kayıtlı dedi değiştiremezmiş bende gittim kemer taktırdım mı diyim? o zaman bişi demezler mi geçer değil mi araba?

Yorum bağlantısı
Fatih Başaran

Vala Barış geçti , birde Tarık seni izleyeyim bakalım sen nasıl çözüm bulacaksın bende eli kulağında götüreceğim bende de aynı sorun var

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

şimdi diyelim ki kemeri taktırdım tekrar randevu aldım gittim ne diyim muayene yapan adamlara trafik araç bu şekilde kayıtlı dedi değiştiremezmiş bende gittim kemer taktırdım mı diyim? o zaman bişi demezler mi geçer değil mi araba?

Aracın 4-5 kişilikten kalması zaten emniyet kemer eksikliğinden. Onu görünce bir şey demeyecekler.

Yorum bağlantısı
Tarık Altuğ

bu kemer konusunu şimdi tekrar okudum sende baya uğraşmışsın barış senden ricam bi kaç resim yükleyebilirmisin ya da tam nereye takıldı anlatabilir misin buralardaki ustalara onu tam detaylı anlatmazsam yaptıramam gibi geliyor...

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

çok basit Tarık her usta çok rahat yapar, orjimal cifrli kilitleri ayırıp birini sağa biri sola takıyor ortyayada başka bir kemer ve kilidi takılıyor.

geçem hafta torqu programı açıken araç 110 derece yi görmüştü sonra 90 lara düştü sünde iki defa hararet lambası yandı suyu tam olduğu

lamba direk olarak yanmadı yanıp sönerek 10 sn sonra kesildi maltepe 70 evler opeteçektim kaputu açıp motorun soğumasını beklerken biri geldi dedi ne oldu yardım edeyimmi ford ustasıyım durumu anlattım, aracın radyatör soğuk ama fan çalışıyor fakat habaret lambası yanıyor termostad arızalı dedi, bu sıcaklıkta söktüğümüz anda anlaşılır dedi termostad kapağını açtı termostadı çıkardı termostadın sürekli kapalı kaldığı anlaşıldı termostadı çıkardık sabahda termostadsız işe geldim sıcaklık 90dan yukarı çıkmadı genel olarak 85 lerde gezdi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan
(düzenlendi)

Tarık ben ikinci muayeneye gittiğimde görevliye ilkinde kaldım ruhsatta 5 kişi yazıyordu ama kemer 4dü 5.kemeri eklettim geldim dedim başka şeylere bakmadı zaten 10 dakika sonra sonra evrakalarla geldi

tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Bende aracı aldığımdan beri termostadsız kullanıyormusum barış abi.Geçen gün motoru açtığımızda farkettim.Hararet vs gibi sorun olmayacak emniyetli ama kalorifer ısıtmıyordu bu sefer. 15 tl ye aldım termostad taktım şimdi kaloriferim de ısıtıyor.Ama artık yaz geliyor istersen hiç takma yazı çıkar termostadsız. Ama kışın sıkıntı olur ısınma açısından ve aynı şekilde tüpe geçene kadar olan zaman artar biraz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Termostad alın, termostatsız araç yüksek te yakmaya başlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Takıp takmama konusunu aklımdan geçirdim yazın takmasam ne olur acaba ama bugün vakit bulur sanayiye yolum üşerse termostadı alıp takıcam 10 metre yokuş indim 90dan 80 hemen düşüyor sıcaklık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Termostad alın, termostatsız araç yüksek te yakmaya başlar.

Ben belirgin şekilde yakıt artışı yapabileceğini tahmin etmemiştim. En temizi tabiki termostad ı takmak abi yine.ver 15 lirayı rahatla :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ben belirgin şekilde yakıt artışı yapabileceğini tahmin etmemiştim. En temizi tabiki termostad ı takmak abi yine.ver 15 lirayı rahatla :D

Motor ideal ısısına ulaşamayacağı için yakmaya başlayacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

termostadı taktım birde yanında motocraft bıjileri taktım bosch lpg bujisi vardı pek bir tasarruf yapmamıştı ama 10bini geçti o sebebedn değiştirdim.

yeni termostadı aldım ingiliz malı, takıp suyunuda ekledikten sonra yüksek devirde çalıştırdık fan açılana kadar obd torque ilede takip ettik tam 100 dereceye geldiğinde fanı açıyor sıcaklık düştüğünde kapanıyor 3 defa denedik sorunsuz yolda giderkende gayet normal derecelerde seyretti hep :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erman Devrim
(düzenlendi)

Bende baya bi termostatsız gzdim motor geç, ısınır lpg geç geçer, kalörifer ısınmaz uzun yolda :D

Taktırmakta fayda var.

Motor sıcak radyatör soğuksa termostat kapalıdır.Motorun ilk ısınmasıyla birlikde radyatörde ısınızyorsa termostat açık kalmıştır yada arızalıdır

tarihinde Erman Devrim tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

arkdaşlar yayların ömrünün bittiğini nasıl anlarız?

benim arabanın ön takımdan dönüşlerde tak diye bir ses geliyor bayadır var salıncaklar amortisörler ve kuleleri, rotkolları ve başları viraj demir lastikleri değişti ses kesilmedi sadece köşe dönüşlerde tam sol yada tam sağ yaparsam tak diye bir ses geliyor,

sanayide biriyle tanıştım rulman işi yapıyor onunda daha önce Ka sı varmış satmış oda ne yapsam o tak sesi kesemedim dedi, sizce bu ses yaylar ile ilgli olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkdaşlar yayların ömrünün bittiğini nasıl anlarız?

benim arabanın ön takımdan dönüşlerde tak diye bir ses geliyor bayadır var salıncaklar amortisörler ve kuleleri, rotkolları ve başları viraj demir lastikleri değişti ses kesilmedi sadece köşe dönüşlerde tam sol yada tam sağ yaparsam tak diye bir ses geliyor,

sanayide biriyle tanıştım rulman işi yapıyor onunda daha önce Ka sı varmış satmış oda ne yapsam o tak sesi kesemedim dedi, sizce bu ses yaylar ile ilgli olabilirmi?

Yayların ömrü pek bitmez. Sonuçta demir tek bir parça.

Davlumbaza falan teker sürtüyor olmasın?

Rotçuya gösterdiniz mi?

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan
(düzenlendi)

rotcu yay olabilir dedi ama kesin bir şey söyleyemedi bir sıkıntı olsaydı amortisör değişinde belli ederdi.

sürtme olayı varmı bilmiyorum lastikler 175/65R14 acaba sebeb bumu ?

davlunbaza sürtme vardı, tampon takılırken oturtmamış usta yerine taktık bu daha farklı bir ses vurma gibi yada yay birden atar gibi

tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

rotcu yay olabilir dedi ama kesin bir şey söyleyemedi bir sıkıntı olsaydı amortisör değişinde belli ederdi.

sürtme olayı varmı bilmiyorum lastikler 175/65R14 acaba sebeb bumu ?

davlunbaza sürtme vardı, tampon takılırken oturtmamış usta yerine taktık bu daha farklı bir ses vurma gibi yada yay birden atar gibi

175/65/14 orjinal listesinde değil KA'nın.

165/60/14 165/65/14 olmalı KA'da. Bence liftte bir denenmeli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...