Barış Kalkan 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 (düzenlendi) Burçin geçmiş olsun sevindim ciddi bir sorun olmadığına bende anlatayım az iki şey cumartesi akşam maltepe köprüsünden 10 mt ilerde yolda ölü bir köpeğin üstünden uçtum önümde seyreden araç 60 km ile giderken öndeki birden kedini sola atınca bende dedim delimi bu nasıl şerit değiştiriyor sonra yolda yatan kapkara bir şey ve solum dolu olduğu için mecbur köpegin üstünden geçtim maaşallah köpekde besiliymiş dana gibi araba sağlam bir şekilde hopladı, ertesi sabah işe giderken fark ettim araba saga çekiyor gaz verdiğimde azıcık çekiyor, bugun kartal sanayide bir rotcuya gittim durumu anlatttım rot ayarı yaptı çıktım yola araba düz gidiyor ama direksiyon hafifi solda, geri gittim birdaha ayar yaptı direksiyon düzeldi o an fark etmedim ama gaza bastığımda araba daha fazla sağa çeker olmuştu, evime yakın yerdq başka bir rotçuya gittim adam arabayı kaldırdı ön takımı tek tek inceledi, çıkan sonuç sol salıncak burcundan patlak değişicek sağ rot başı ve rot kolu arızalı değişicek, ilk ayarı yapan rotcuya ana avrat sövdüm. rotcu salıncakları çift olarak değiştir dedi sadece biri arızalı, çiftini 6 ay kadar önce değiştirmiştim tekini değiştirsem nasıl olur benim ustada tekini değiştirelim dedi telefonda görüşleriniz nelerdir arkdaşlar? 21 Şubat 2013 tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 Burçin geçmiş olsun sevindim ciddi bir sorun olmadığına bende anlatayım az iki şey cumartesi akşam maltepe köprüsünden 10 mt ilerde yolda ölü bir köpeğin üstünden uçtum önümde seyreden araç 60 km ile giderken öndeki birden kedini sola atınca bende dedim delimi bu nasıl şerit değiştiriyor sonra yolda yatan kapkara bir şey ve solum dolu olduğu için mecbur köpegin üstünden geçtim maaşallah köpekde besiliymiş dana gibi araba sağlam bir şekilde hopladı, ertesi sabah işe giderken fark ettim araba saga çekiyor gaz verdiğimde azıcık çekiyor, bugun kartal sanayide bir rotcuya gittim durumu anlatttım rot ayarı yaptı çıktım yola araba düz gidiyor ama direksiyon hafifi solda, geri gittim birdaha ayar yaptı direksiyon düzeldi o an fark etmedim ama gaza bastığımda araba daha fazla sağa çeker olmuştu, evime yakın yerdq başka bir rotçuya gittim adam arabayı kaldırdı ön takımı tek tek inceledi, çıkan sonuç sol salıncak burcundan patlak değişicek sağ rot başı ve rot kolu arızalı değişicek, ilk ayarı yapan rotcuya ana avrat sövdüm. rotcu salıncakları çift olarak değiştir dedi sadece biri arızalı, çiftini 6 ay kadar önce değiştirmiştim tekini değiştirsem nasıl olur benim ustada tekini değiştirelim dedi telefonda görüşleriniz nelerdir arkdaşlar? Barış abim seninde bu araçtan yana şansın pek yaver gitmiyor anladığım kadarı ile.Sonum sana benzemesin diye dua ediyorum. Araç ile alakalı veya alakasız şeyler peşimi bırakmaz oldu.Göze mi geliyor benim minik kız da anlamış değilim ama senin araçta da nazar var.Geçmiş olsun bence zaten yeni değiştirmişsin sadece birisini değiştirsen de sıkıntı olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 6 ay olmuşsa ben olsam tekini değiştirirdim. 1 Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 bugun siparişi vericem sadece biri değiştirmek daha mantıklı. Burçin ben çok geziyorum aldıpmdan beri bir yılda 25000 km oldu ömrünü dolduran parçalar kendini belli ediyor. 2 Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Evet abi benim söylemek istediğim zaten aracın sıkıntısından ziyade belanın peşini bırakmaması yani haybeden masraf.Baksana hiç yoktan köpek çıkmış mesela.Oyüzden dedim nazara gelmişsin diye. Maşallah iyi de gezmişsin senede 25.000 Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Sayın KA daşlar LPG kullananların memeleri kaçlık acaba? BEnimkinin üzerine 1,8 takıldı ama ben ısrarla 1,5 luk meme istiyorum. Bildiğim kadarı ile 1.8 ler daha buyuk motorlu araçlar için.Aracımın bu memeler ile çok yakacağını düşünüyorum biran önce değiştirtsem mi. Erman dostum senınkıler kaçlık biliyormusun benımde LPG dönüşümü Atiker tarafından yapıldı. Yorum bağlantısı
Erman Devrim 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Burçin ve Barış abi geçmiş olsun LPG memeleri nerden bakılıyor bakıp dönüş yapayım Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Burçin haklısın bela bırakmıyor sağ tarafta bir ezik varda biri gelip yine dokundurmuş oraya deli olacam yaa.. lpg enjektörleri kaçlık bende bilmiyorum nasıl anlarız burçin şehir dışı uzun yolda 6 litre civarını yakalamıştım şehir içinde 8.5 gibi de kış ayında kış lastiği ile 10 litreyi buluyor dahada düşermiki bu? 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Şubat 2013 Paylaş 22 Şubat 2013 Sayın KA daşlar LPG kullananların memeleri kaçlık acaba? BEnimkinin üzerine 1,8 takıldı ama ben ısrarla 1,5 luk meme istiyorum. Bildiğim kadarı ile 1.8 ler daha buyuk motorlu araçlar için.Aracımın bu memeler ile çok yakacağını düşünüyorum biran önce değiştirtsem mi. Erman dostum senınkıler kaçlık biliyormusun benımde LPG dönüşümü Atiker tarafından yapıldı. LPG bölümünde sorarsanız daha doğru cevaplar alırsınız Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Köpek besilimiymiş Çok hemde arabanın altını dağıttı kardeş tosuncuk üzüldümde hayvana.. Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 arkadaşlar uzun zamandır karşılaştığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum.arka sileceğim aşağı düşüyor teflon bant sarıp civatayı sıktım ama 1 hafta sonra yine aşağıyı silmeye başladı. bügün söktüm baktım içi yalama olmuş tutmuyor silecek boşa dönüyor. ne yapabilirim sizce ? metal yapıştırıcı işimi görürmü kolay gelsin Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Doğukan değiştirirsen daha faydalı yapıştırmakla uğraşma tekrardan rtabilir. 65 tl idi sanırım fiyatı Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 haklısın barış . yenisini almak daha mantıklı bugün sipariş vereceğim.teşekkürler Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 obd 2 ile torq pro programı veriler konusunda KA da ne kadar güvenilir kullanan varmı? motor sıcaklığı 110'a çıktı E5 te giderken fakat aracın kendi hararet lambası yanmıyor, bildiğimiz 100 derecede fan açıyor bu araba obd motor devrine göre hesaplayarakmı gösteriyor yoksa direk termostaddanmı ısıyı alıyor? daha önce hortum patladığında tehlikeli bölgeye geldiğinde kırmızı bir kaç defa yanıp sömüştü. Yorum bağlantısı
Fatih Başaran 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 Bende bu odb cihazında merak ettigim bir kaç şey var. Bunla sadece verilerimi okuyoruz yoksa hata kodlarını falan silebiliyor muyuz? Bir diğer sorumda Allah rızası için bu arabanın airbag ile ilgili sensormüdur nedir artık nerede bilen varsa bana söylerse sevinirim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 OBD direkt olarak beyinden size veriyi iletiyor. Aracınızın derecesi 110'a çıkmamalı. Termostat ve ısı sensörünüzü kontrol ettirin. Araç 100'de fan açar, 90'a düşene kadar fan çalışır. Bu arada e5'te ne kadar yük altındaydı araç? Antifreeze ve su karışımınız ne kadar? Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 araçta 3 kişiydik ve 100km hızla gidiyordum ısı sensörü manifoldla birlikte değişti aynı şekilde termostat kapağı ve termostatda aynı anda değişti sadece bir defa öyle oldu o antifiriz az araçta su hortumu patladığında antifiriz 1 litre koyuldu sadece sebebde su kaçağı olursa boşa gitmesin. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Şubat 2013 Paylaş 24 Şubat 2013 Yanlış termostat takılmış olabilir. OBD üstünden rölantide kontrol etmek mümkünse, 100 derecede fan açıp açmadığını kontrol edin derim. Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Sani dün akşam dur kalk trafikde 100 derecede fan açtı sorun yok kontrolünü yaptım sonra 90'a geri iniyor, rolantide aynı şekilde fanı açıyor ama o anlık 110 görmüştü bir daha 103 derecenin üstüne çıkmadı hiç, Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Sani dün akşam dur kalk trafikde 100 derecede fan açtı sorun yok kontrolünü yaptım sonra 90'a geri iniyor, rolantide aynı şekilde fanı açıyor ama o anlık 110 görmüştü bir daha 103 derecenin üstüne çıkmadı hiç, O halde sorun yok diyebiliriz bence. 1 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Burçin haklısın bela bırakmıyor sağ tarafta bir ezik varda biri gelip yine dokundurmuş oraya deli olacam yaa.. lpg enjektörleri kaçlık bende bilmiyorum nasıl anlarız burçin şehir dışı uzun yolda 6 litre civarını yakalamıştım şehir içinde 8.5 gibi de kış ayında kış lastiği ile 10 litreyi buluyor dahada düşermiki bu? Barış, büyük geçmiş olsun. Köpeğe çarpmak veya üstünen geçmek, gerçekten çok büyük kazalara sebep verebilirdi. Verilmiş sadakan varmış. Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Hikmet abi teşekkür ederim. yavaş gidiyor olmam ve köpeği ortalamamda kaza yapmamı engellemiş oldu Yorum bağlantısı
Tarık Altuğ 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 kırık tamponu çıkmacıdan buldum 55 tl ye aldım takması boyaması 300 liraya mal oldu. şimdi motor üflüyor komple motora soksam mı bu hali ile satsam mı karar veremedim hafta sonu pazara gitmeyi düşünüyorum... 1 Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 kırık tamponu çıkmacıdan buldum 55 tl ye aldım takması boyaması 300 liraya mal oldu. şimdi motor üflüyor komple motora soksam mı bu hali ile satsam mı karar veremedim hafta sonu pazara gitmeyi düşünüyorum... Tarık bey üfleme kaynağı belkide sübap lastikleridir. Eğer öyle ise silindir kapak contası 30 tl. takım sübap lastiği 20 tl. 100 de işçilik atsanız 150 tl ye işiniz hallolur.Kompresyonu bir ölçtürün yağlı ve yağsız derim ben.Aynı sorunu bende yaşadım geçenlerde. Eğer ki segmanlardansada 750 lira gibi bir maliyetle segman atarsınız arkanıza bakmazsınız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts