İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Barış Kalkan

Arkadaşlar araca 5. emniyet kemerini takarak muayeneden sorunsuz geçtim

hafif kusur olarak far yönü hatalı ve motor yağ kaçakları var, yağ kaçağı dediğide sanırım yağ terlemesi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Barış hayırlı olsun.Yağ kaçağı motordanmı yoksa şanzumandanmı gösterdenmi ? Benim aracımında terleme şeklinde başladı şanzuman yağ olduğu tespit edildi, şanzumanın inmesi gerekiyormuş.Hafif kaçaklardan muayeneden geçmeme durumu olmuyor sanırım bu sebepten şanzumanı indirmeyi düşünüyordum.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Teşekkür ederim Halil geçen bakımda bizde fark etmiştik karterden terleme yapıyor usta çok önemli birşey değil bu yaşta olur demişti eksiltme falan olmadığı için önemsemedik fakat sürekli yağı kontrol ediyoruz hala eksiltme yok.

Yorum bağlantısı
Türker Üner

sizlere birşey sormak istiyorum daha doğrusu merak ettiğim birşey var

http://www.ebay.co.uk/itm/ford-ka-mk1-collection-speedometer-clocks-02-08-mileage-72324-/271138102131?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f21171b73

sitede gösterge paneli var bunu bizim ka'lara takmak mümkün değil mi? aralarındaki tek fark sadece fazladan devir göstergesi

sizce mümkün mü? alsak bir elektrikçi takabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

sizlere birşey sormak istiyorum daha doğrusu merak ettiğim birşey var

http://www.ebay.co.u...=item3f21171b73

sitede gösterge paneli var bunu bizim ka'lara takmak mümkün değil mi? aralarındaki tek fark sadece fazladan devir göstergesi

sizce mümkün mü? alsak bir elektrikçi takabilir mi ?

Bu panel Zetec motorlu ka'lar içindir, sizinki ile alakası yoktur.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Barış Kalkan

geçtiğimiz pazartesi ön amortisörleri değiştitmiştim zaman olmadığından arkaldar kaldı bugunde arkaları değiiştirmeye gidiyorum

önler bildiğiniz patlaktan betermiş nasıl alıştıysam o haline arabanın önler değişnce acayip bir konfor geldi arabaya :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Abi maliyet ne oldu acaba aşşağı yukarı birde patlak olduğunu nerden anladın

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan
(düzenlendi)

Erman az önce geldim 4 amortiör 2 Z rotlar viraz demir lastiği ve 2 amortisör kuleleri maliyeti 480 tl artı içcilik 120

sol önden lak luk sesler geliyordu birde çukurlarda çok fazla ses yapıyordu araba fren ayarı yaparken sol arkanında patladığını fark ettik 3 patlak amortisör ile geziyormuşum 4. sağ arka ise artık zayıflamış ve görevini tam yapamaz hale gelmiş şuan süper hale geldi yolda gidişi çok konforlu oldu

gitmişken yağ bakımınada 600 km vardı ama onuda yaptırdım

castrol magnetec 10w40 yağ hava filtreleride değişti.

bu halde 9.500 tl ye satarım arabayı :)

tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Güle GÜle kullan abi vallaha süper olmuş keşke bütçemiz olsa bizde el atsak ama malesef vallaha bu sene sigortayı tekrar yaptırmaktansa satmayı düşünüyorum o derece yani

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

ahaa 14 şubatta benimkide bitiyor hatırlatmasaydın bir kaç gün daha aklımda olmasaydı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

eklemeyi unuttum maf sensörü ve hava filtresinin içi temizlendi, sanırım castrol yağın etkisiylede alakalı olabilir yada filtre değişimi ve temizlik ilede, daha önceki bakımlara oranla araç daha atik oldu gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

eklemeyi unuttum maf sensörü ve hava filtresinin içi temizlendi, sanırım castrol yağın etkisiylede alakalı olabilir yada filtre değişimi ve temizlik ilede, daha önceki bakımlara oranla araç daha atik oldu gibi.

CC yaptırın, aracı tanıyamayacaksınız.

Bu arada motor yağı niye 5-30 kullanılmadı?

Bujileri kontrol ettirdiniz mi? Subap ayarları ne alemde?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan
(düzenlendi)

Bujiler kontrol edildi bir önceki bakımda değişmişti

lpg li olduğu için 10-40 koydum ama 5-30 koysam eksiltirmi diye düşündüm ustada çok net bir şey söyleyemedi, bir dahaki bakımada

5-30 koyup düzenli yağını kontrol edicem

cc yi düşünüyorum ama araç 137 binde sonrasında sıkıntı yaşarmıyım acaba cc den sonra aracında sıkıntı çıkanların yorumunu okudum

tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Merhabalar Aracımı aldıktan birkaç sonra debriyaja basınca stop etmeleri farkettim ve VSS sensörünün fişini çıkık olarak buldum.

Fiş çıkık iken uzun yolda 100 km de 5,5 litre yakıt tüketimi. Şehir içi ise 100 km de 8 litre gibi yakıt tüketimi vardı.Sonra fişi temizleyip yerine tekrar taktım stop etmeler kesildi artık stop etmiyor.Fakat tam ölçüm yapmadım ama sanırım aracı yakıtı biraz arttı gibi.son aldığım 8 litre benzin ile 80 km gittim şehir içi.Tabi aradaki fark az kullanımdan kaynaklı olma ihtimali yüksek birgün trafik diğerini tutmayabiliyor ama genelde sürekli dur kalk :D Esas kafama takılan sensörü serviste iptal etmeleri.

Aldığım kişi ile görüştüğümde serviste bu fiş i yakıt tasarrufu için çıkardıklarını duydum fakat forumda da birkaç yerde VSS sensörünün iptal edilmesi durumunda yakıt ın artacağını okudum bu konunun orjinali nedir ? (Rolanti sensörüm gayet düzgün çalışıyor rölantide aniden artma azalmalar vs gibi sorun yok.)

Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Sensörün çalışmadığını düşünüp iptal etmişlerdir.Şayet çalışıyorsa ne mutlu sıkıntı halledilmiş demektir

Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Stop etmeler kesildi sensör sağlam gibi duruyor.

Şimdi merak ettiğim konu şu ki , sensör takılı iken mi sökük iken mi araç daha az yakıt kullanıyor . İptal iken yakıt artar diyenler var azalır diyenler var.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benim KA'mda hep takılıydı. Ancak sökük olanların sensörü yenileyip taktıktan sonra yakıtın bayağı düştüğünü söyleyenler var. Benim aracım bir depo ile 450km şehir içi rahatlıkla görüyordu.

Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Sizin araba normal ise demekki benim ka da normal Sani bey sizinkide 100 kmde 8-9 lt tüketiyormuş.Bende geçenlerde fullediğim depom ile 460-470 km gitmiştim kırmızı çizgiye gelmişti.

Aslında aracı tüplesem iyi olur da bu sefer kapalı garaja sokamayacak olmam tamamen caydırıyor beni.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sizin araba normal ise demekki benim ka da normal Sani bey sizinkide 100 kmde 8-9 lt tüketiyormuş.Bende geçenlerde fullediğim depom ile 460-470 km gitmiştim kırmızı çizgiye gelmişti.

Aslında aracı tüplesem iyi olur da bu sefer kapalı garaja sokamayacak olmam tamamen caydırıyor beni.

9lt hiç bir zaman olmadı bende. Yazın 7lt ye kadar düşüyordu. Boşalan yollar, ısınan hava vs. Kışın 8lt yi bulurdu.

AVM'lere girememek zor tabi LPG'lenirseniz...

Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Bende yeni tüp taktıranlardanım hiçbir olumsuz tarafı yok %60 rahat yakıt tasarufu sağlıyor araç şu anda 100 km de en fazla 20-22 yakıyor şehir içi TL hesabı.Ama LPG den sonra rolanti sıkıntısı yaşayanlar olmuş normal olarak sonuç olarak Ka küçük olasına rağmen ülkemiz benzin fiyatları ile çok yakıt tüketmektedir.Yeni nesil LPG sistemleri bu konuda gayet başarılı uygulanabilir.

Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ
(düzenlendi)

40 lt ile 450 km yol dersek 8,8 lt oluyor 9 demeyelim de 8 kabul edelim maximum aslında bu şekilde düşünerek demekki benim araç ile aynı dedim.Çünkü bende full depo ile tam bitirmeden kırmızı çizgisinde iken km 460 lı bir rakamdı km.neyazıkki bu aracın olduğu senelerde ufak ve güçlü motorlar çok yaygın değildi mecburen atmışlar üzerine 1.3 ü. Kankamın Porsche Cayenne dizel aracı 100 km de 8 lt yakıt tüketimi yapıyor TL hesabı yapınca benımkı kadar yakıyor yahu :D

Tüp olayıda Evimin garajı kapalı bindiğim aracı da sürekli cilalı tertemiz binerim lastiklerim bile herzaman parlar hava yağışlı değilse.Bu sebepten dışarda araba bırakmayı sevmiyorum bugün 1 saat araba yıkayıp kurulama ve tampon parlatma uğraşım dışarıda kalan araç ile bir gecede mahfoluyor.Çekilen cila boya koruma işleminin de ömrü yarı yarıyadan fazla düşüyor bu sefer.Gece double teybi mi çaldılar bagajdan tessisatı mı yürüttüler ,sipop kapagını mı kromaj antenı mi bu dertler de ayrıyetten zulüm oluyor. Oyüzden çok düşündürüyor beni LPG olayı.Ya taktırıp dolum ağzını gizli biryerde tutup kendi ve komşularımın can ve mal sağlığını tehlikeye atıp apartmanın kapalı garajına koyacağım aracımı yada benzine devam.Şu araçta güzel bir 1,2 dizel motor olsaymış tadından yenmezmiş. :D

tarihinde Burçin DEVECİ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

O olayıda ben anlamış değilim tabiki tehlikesi vardır da.Ne biliyim kaç kez duydukki haberlerde LPG patlaması şeklinde.Artık kaza anında bile patlamıyor LPG sistemleri.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ

Evet bende anlam veremiyorum bazen vermek istemiyorum :D Yangın vs olmadığı sürece sıkıntı olmayacaktır herhalde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...