İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Misafir

merhaba arkadaşlar

ford kanın orjinal janta 165/65/14 yerine 175/65/14 lastik taksam sürtme yaparmı bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

önümüzde seneye kış laştiğini bu şekilde takmak istiyorum yazdan ucuz almak gibide düşüncem var geniş tabanlı olduğu için yakıtı yükselicek bunu bilyorum ama merak ettiğim sürtme yaparmı?

merhaba,

benim aracımda 175/70/14 lastikler var hiçbir sürtme ile karşılaşmadım. araca 6 kişi bindimiz halde sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

teşekkür ederim hakan 175/65de sorun olmuyorsa yaz lastiği yada kış lastiği bu şekilde takılabilir :)

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

arkadaşlar kafama takılan bir soruyu sormak istiyorum, ford ka'nın botor beynini güncellenmesine gerek varmıdır daha güncel yazılım cıkıyormu motor beyni için?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkadaşlar kafama takılan bir soruyu sormak istiyorum, ford ka'nın botor beynini güncellenmesine gerek varmıdır daha güncel yazılım cıkıyormu motor beyni için?

Ben en son gösterdiğimde yoktu. 97 model, 2009 da göstermiştim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

bir soru daha

bunu çok sık olmasada bir kaç kez araba yaptı 3vitesten 2ye aldıgımda yada 1den 2ye adığımda araba 2. viteste gaz verip hızlanıyor debriyaja basıp cektiğimde düzeliyor,

motor soğuk olduğu içinmi yapıyor yoksa rolanti valfi ile ilgili bir sorunmudur acaba, aracın rolantide calışırken motor sesinde herhangi değişme olmuyor, hareket halinde oluyor ve hızlanıyor, ilginc olanda sabah işe giderken ve akşam eve giderken hemen hemen aynı noktada yapıyor, sabah yola cıktığımda 3km sonra (3km tamamı yokuş aşağı) akşamda 600 metre sonra, (hafifi yokuş yukları yol) salı günü radyatör suyunu değiştirmek icin sanayiye gidicem öncelikli olarak aracın neresine baktırmalıyım bunun için?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hem rölanti valfi hem de hız sensörünüzü kontrol ettirin.

Soğutma suyunuzu niye değiştiriyorsunuz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

14 subatta aracı aldığımda radyatöründe catlak var diye eski sahibi tarafından tıkaması için katkı konmuş, ben sıfır radyatör taktırdım ve ustam bir iki hafta kullan sonra suyu bir daha değiştirelim motorda kalan katkıyı temizlemiş oluruz dedi. gitmişken rolanti valfi ve hız sensörüne baktırayım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Çitak

bir soru daha

bunu çok sık olmasada bir kaç kez araba yaptı 3vitesten 2ye aldıgımda yada 1den 2ye adığımda araba 2. viteste gaz verip hızlanıyor debriyaja basıp cektiğimde düzeliyor,

motor soğuk olduğu içinmi yapıyor yoksa rolanti valfi ile ilgili bir sorunmudur acaba, aracın rolantide calışırken motor sesinde herhangi değişme olmuyor, hareket halinde oluyor ve hızlanıyor, ilginc olanda sabah işe giderken ve akşam eve giderken hemen hemen aynı noktada yapıyor, sabah yola cıktığımda 3km sonra (3km tamamı yokuş aşağı) akşamda 600 metre sonra, (hafifi yokuş yukları yol) salı günü radyatör suyunu değiştirmek icin sanayiye gidicem öncelikli olarak aracın neresine baktırmalıyım bunun için?

Emme manifoldunuda gözden geçirt derim hava alan bir yeri bi kaçağı var mı !

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

serhat abi tamam emme monifoldunuda gözden geciricem, aracın cekişinde hargin bir sorun yok fakat nadiren böyle hızlanıyor bakalım ne çıkıcak sorun..

Yorum bağlantısı
Serhat Çitak

serhat abi tamam emme monifoldunuda gözden geciricem, aracın cekişinde hargin bir sorun yok fakat nadiren böyle hızlanıyor bakalım ne çıkıcak sorun..

Hayırlısı barış kardeşim bende bir çok sorum yaşadım ve hepsini çözdüm şimdi kafam rahat bir şekilde biniyorum ama bu küçük sorunları çözene kadar bir kaç kez servise gittim böyle sevimli sevimli sorunlar çıkartı bu araba ama genel olarak çok keyifli bir araç tabi kendi segmentinde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Arkadaşlar, KA' nın sağ stop lambası patlamış sabah şöyle bir baktım, sanki kapak sökümü sıkıntılı gibi geldi, ampülü değiştirmek için sökülecek kapağı sökerken zarar vermemek için dikkat etmem gereken bir püf noktası var mı? teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Arkadaşlar, KA' nın sağ stop lambası patlamış sabah şöyle bir baktım, sanki kapak sökümü sıkıntılı gibi geldi, ampülü değiştirmek için sökülecek kapağı sökerken zarar vermemek için dikkat etmem gereken bir püf noktası var mı? teşekkürler.

Dün ön far,( xenon arızası) için Kızım elektrikçiye uğramış iki işi de yaptırmış. teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

salı günü gösterdim aracı ustanın yanında sorun cıkmadı ama gerekli rolanti ayarını falan kontrol etti rolantisinde sorun yok hız sensörünü cıkardı birdaha taktı falan ama orda hiç birsey yapmadı arac, ustanın dediği motor soguk olduğundan rolanti sen gaza çok basmadığın için motor gerekli ısıya gelmiyor ve rolantiyi arttırıyor olabilir dedi düşündüğümde mantıklı çünkü yaklaşık 3km gittikten sonra bunu yapıyor ve bu mesafenin tamamı yokuş asagı ben 2. yada önüm acıksa 3. vitesle nerdeyse hiç gaza basmadan gidiyorum motor ısınmıyor, salı günü buji kontrolüde yaptık benden önceki sahibi sanırım hiç buji değiştirmemiş bujiler kararmış ve buji giris kablosuda bitik hale gelmiş kontrol etmek için cıkardığında elinde kaldı kablo bujiler ve kablo değişti, salıdan beri kendi kendine gaz verme yapmadı suanda sorun yok, yakıtıda bir miktar düşücek sanırım acemiliğimden diyordum çok yakması usta bu hale gelmiş buji ciddi yakıt sarfiyatı yapar dedi dünde birdaha doldurdum bakalım ne olucak önceki bujilerle 9.5/100km yaktı ama mesafede kısa motor tam ısındığında iş yerime gelmiş oluyorum (4km)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

salı günü gösterdim aracı ustanın yanında sorun cıkmadı ama gerekli rolanti ayarını falan kontrol etti rolantisinde sorun yok hız sensörünü cıkardı birdaha taktı falan ama orda hiç birsey yapmadı arac, ustanın dediği motor soguk olduğundan rolanti sen gaza çok basmadığın için motor gerekli ısıya gelmiyor ve rolantiyi arttırıyor olabilir dedi düşündüğümde mantıklı çünkü yaklaşık 3km gittikten sonra bunu yapıyor ve bu mesafenin tamamı yokuş asagı ben 2. yada önüm acıksa 3. vitesle nerdeyse hiç gaza basmadan gidiyorum motor ısınmıyor, salı günü buji kontrolüde yaptık benden önceki sahibi sanırım hiç buji değiştirmemiş bujiler kararmış ve buji giris kablosuda bitik hale gelmiş kontrol etmek için cıkardığında elinde kaldı kablo bujiler ve kablo değişti, salıdan beri kendi kendine gaz verme yapmadı suanda sorun yok, yakıtıda bir miktar düşücek sanırım acemiliğimden diyordum çok yakması usta bu hale gelmiş buji ciddi yakıt sarfiyatı yapar dedi dünde birdaha doldurdum bakalım ne olucak önceki bujilerle 9.5/100km yaktı ama mesafede kısa motor tam ısındığında iş yerime gelmiş oluyorum (4km)

4km için dahi yüksek. Sizin 8.5 larda falan gezmeniz lazım.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

bujiler bitikmiş kablolarıyla birlikte değişti 100km de 1lt etkilermi sizce yoksa başka birseylermi aramalıyım aracta enjektör temizliği falan?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bujiler bitikmiş kablolarıyla birlikte değişti 100km de 1lt etkilermi sizce yoksa başka birseylermi aramalıyım aracta enjektör temizliği falan?

Hava filtresini kontrol edin ve oksijen sensörünüzü bilgisayardan kontrol ettirin. Kabul edilebilir değerlerde sinyal veriyor olmalı, altında olup pc'de arıza da vermeyebilir.

Tabi debriyajınızın durumu da önemli, kaçırıyorsa yakar araç.

CC de önerilebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

arabayı 1 ay önce aldığımda debriyaj süper durumdaydı yeni değiştirmiş eski sahibi bu süre içinde bitmiş olamaz, hava filtresi aldıktan son açılıp bakıldı tertemiz oda değişmiş,

ha birde çok yakması benim acemiliğim sanırım :D bu ilk arabam daha önce bir kaç defa araba kullandım fakat tecrubesizim yokuşta park ederken gaza biraz fazla abanarak aracı kaldırıp patinaja kalıyordu araba ve vites geç değişmede vardı tabi , son bir haftada normal bir sekilde kaldırmaya alıştım sanırım bundan sonra normal değerlere düşerim diye düşünüyorum eğer düşmez ise tüm yapılması gerekenleri aytıntısıyla not alıp yaptırıcam

ilgine ve acıklamaların için teşekkür ederim sani kardeşim :)

Yorum bağlantısı
Ceyhun Çelik

Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. 15.03.2012 tarihinde 1997 model bir ka aldım. 10 yıla yakın zamandır şirket aracına biniyorum. Kendime ait ilk aracım. Bolca soru sorup başınızı ağrıtabilirim. Kocaeli' de önerebileceğiniz bir usta var mı?

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan
(düzenlendi)

Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. 15.03.2012 tarihinde 1997 model bir ka aldım. 10 yıla yakın zamandır şirket aracına biniyorum. Kendime ait ilk aracım. Bolca soru sorup başınızı ağrıtabilirim. Kocaeli' de önerebileceğiniz bir usta var mı?

ceyhun hoş geldin güle güle kazasız kullan :)

ka konusunda gerekli yardımı ve sorularını forumdaki tecrübeli arkdaşlar çözüm üreticeklerdir bende bir çok şey ögrendim forumda :)

Ben teşekkür ederim, güle güle kullanın her zaman :)

bugun yakıt ölçümü yaptım 98kmde 8.4 önceki bujilere göre 1.1lt daha az yaktı 1 aya kadar kullanmaya iyi alışınca ve havaların ısınmasıyla sanırım 7.5 gibi değerleri yakalayabilirim :)

tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bugun yakıt ölçümü yaptım 98kmde 8.4 önceki bujilere göre 1.1lt daha az yaktı 1 aya kadar kullanmaya iyi alışınca ve havaların ısınmasıyla sanırım 7.5 gibi değerleri yakalayabilirim :)

Evet, havalar ısınınca dediğiniz gibi 7.5 a düşecektir. Bu da zaten fabrika verisine çok yakın bir değer olacak :)

Yorum bağlantısı
Ceyhun Çelik

ceyhun hoş geldin güle güle kazasız kullan :)

ka konusunda gerekli yardımı ve sorularını forumdaki tecrübeli arkdaşlar çözüm üreticeklerdir bende bir çok şey ögrendim forumda :)

Teşekkür ederim Barış Bey. Sani Bey'in ustalığını bir kaç gündür izlediğim kadarıyla takdir ediyorum zaten. Birde Kocaeli' de güvenilir bir usta önerirse çok mutlu olacağım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Teşekkür ederim Barış Bey. Sani Bey'in ustalığını bir kaç gündür izlediğim kadarıyla takdir ediyorum zaten. Birde Kocaeli' de güvenilir bir usta önerirse çok mutlu olacağım.

Estafurullah. Sadece kendi yaşadığım sıkıntılardan / tecrübelerden herkesin faydalanmasını istiyorum :)

Kocaeli ile maalesef hiç bir alakam olmadığı için birini öneremem :(

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

arabamı bu sabah ataşehir otokoça bıraktım :(

akşam iş çıkışı sorun yoktu yaklaşık 1.5km gittikten direksiyon sertleşti, hemen iveco servisde usta olan enişteye gittim evi yakın bana, direksiyon kutusu aşırı yağ kaçırmaya başlamış, okadar çok sertleştiki birden akşam nerdeyse virajı alamayıp bariyere giricektim.. aşkam yağ ekleyip otokoçtaki tanıdık ustayı aradı enişte sabah hemen getir bakalım dedi şuan araç orda ve akşama arar dururmu bildiririm dedi beklemedeyim :(

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Pompanızı revize ettirmeniz lazım ancak otokoç direk değişim diyecektir. 4 haneli rakamlara hazır olun.

Revizyon ise en fazla 500 falan tutar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...