Hasan Karabekiroglu 2 Eylül 2011 Paylaş 2 Eylül 2011 99 Model Mondeo HB Ghia aracımı akşam saatlerinde pek kullanmadığım için genellikle far ve aydınlatma kısmına dikkat etmemiştim ama şöyle bir sorun olduğunu gördüm araç rolantide çalışırken farları açıyorum normal bi sıkıntı yok ama sisleri açtığımda aracın gösterge panelleri dahil ışığın zayıfladığını gaza basınca düzeldiğini gördüm.. bu olay uzun farları açında daha da artıyor bununla birlikte aracın rolantisi de düzensizleşiyor...sanki araç elektriği yetiştiremiyor gibi bir durum oluyor... bununla ilgili üstadlarımdan yardım istiyorum... Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 2 Eylül 2011 Yazar Paylaş 2 Eylül 2011 Akünün değerine baktırdınız mı? aküyü kontrol ettirmedim ama aracı aldığımda sıfır takılmıştı... Yorum bağlantısı
Misafir 3 Eylül 2011 Paylaş 3 Eylül 2011 Akü haftalık yatan araçlarda sıkıntı yapmaya müsait hale geliyor.Helede amper düşük ise aracı muhakkak gün atlayarakta olsa muhakkak 15 dakika falan kullanmalı yada en az 5 dakika rolantide çalıştırılmalı diye düşünüyorum.Ghia modellerde benim düşüncem 75 amperlik akü olmalı. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 6 Eylül 2011 Yazar Paylaş 6 Eylül 2011 durum nedir yaptırabildinizmi? az önce elektrikçiden geldim aküye bi cihaz bağlayarak kontrol etti ama araç hatayı tekrarlamadı akşam hava kararınca yeniden gidicem kontrol edilecek testten sonra karar verecez... Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 9 Eylül 2011 Yazar Paylaş 9 Eylül 2011 Yapılan testler sonucunda sorunun şarj dinamosundan kaynaklandığı kanaatine varıldı şimdi söküldü kontrol ediliyor yapılan işlemleri burdan belirtirim... Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 10 Eylül 2011 Yazar Paylaş 10 Eylül 2011 %99 Şarj dinamosunun Diyod tablosu Arızalanmıştır Kronik bir durum . inşallah öyle olur daha elektrikciden bi ses çıkmadı bugün gidip yeniden bakcam... Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 10 Eylül 2011 Paylaş 10 Eylül 2011 Şarj dinamosu +99 , yada gevşek bir şase bağlantısı.. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 4 Ekim 2011 Yazar Paylaş 4 Ekim 2011 Bu konuyu unutmuşum arkadaşlar.... şarj dinamosunun üzerindeki konjektör değişti Bosch marka konjektör takıldı işçilikle birlikte 170 liraya hallettik... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Ekim 2011 Paylaş 4 Ekim 2011 Geçmiş olsun, keşke kömürlerini de değiştirtseydiniz. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 4 Ekim 2011 Yazar Paylaş 4 Ekim 2011 Geçmiş olsun, keşke kömürlerini de değiştirtseydiniz. kömürleri ve bilyasıda değişti onları yazmayı unutmuşum... Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 4 Ekim 2011 Paylaş 4 Ekim 2011 Allahtan erken fark etmişsiniz yoksa bir kaç devirli kullanmada +akü masrafınızda olabilirdi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts