İçeriğe Yönlendir

Malawi Cichlidleri ( Hediye)

Fatih Çalıkuşu

Recommended Posts

Fatih Çalıkuşu

Selam arkadaşlar

malum bu hobi üzerine gönül vermiş bulunmaktayız,elimde olan fazla olan balık türleri ve malzemeleri ( dekor kaya )

Akvaryum ile alakalı ilgisi olan arkadaşlar ile paylaşabilirim,yerim ikitellide irtibat telefonum 533 556 66 36 - 537 773 35 89

balık türlerinden Yunus yavruları,Sarı prensen yavruları

sarı prenses damızlık altı,marlieri,kribensis gibi türler bulunmaktadır.

tamamen hediye olarak her hangi bir beklentim bulunmamaktadır.

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Özellikle marlieri ve kribensis çok güzel balıklardır. Böyle güzel bir teklifi istanbulda olan akvaryumsever arkadaşlar kaçırmasın bence :nazar:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır

Fatih abi kribensis'ler güzelmiş.Benim küçük akvaryumda(65*23*35cm) bir çift olurmu,yaşarlarmı? İftara geliceksen görüşelim. :nazar:

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu
Fatih abi kribensis'ler güzelmiş.Benim küçük akvaryumda(65*23*35cm) bir çift olurmu,yaşarlarmı? İftara geliceksen görüşelim. :nazar:

bir çift olarak beslenmesi uygundur,kendi yavrularını yemeyen türlerden biridir,düz yumurta döker

elimde tek var ama senin için arkadaşlardan eş olması için ayarlarım,iftara gelmeyi planlıyorum ama hafta içi olursa direk şirketten geçerim,o yüzden yanıma getirme ihtimalim zayıf

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Çalıkuşu

Bayram sonrası günceli,balık isteyen yok mu ?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın

Fatih bey selamlar,benim iki tane 1 metrelik akvaryuımum oldu ikiside su kaçırdığı için attım. malzemelerimi depodan çalmışlar hiç kullanmadığım filitreler ısıtıcılar dereceler ve kullanılmış en az üç akvaryumluk malzemen çalındı şimdi süper özlem duyuyorum tekrar kuracağım eminim eğer uzağında olmasaydım hiç kaçırmazdım balıkları ama Çorum çok çok uzak dilerim değerini bilen dostlar sahip olur güzel günler dileğiyle.

Hüseyin

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Çok güzelmiş akvaryum vs. Olduğu gibi istesem ne kadar tutar. Mesela..

Yorum bağlantısı
Kadir Cenk Çiftçi

Bendeki balıklar pahalı ve narin türlerden siz yeni başlayacaksanız malavi gölü balıklarından besleyebilirsiniz sarı prenses yunus gibi benimkiler tanganika gölü balığı suyu daha serttir.1 balık 120 TL anaçlardan

Akvaryumum 150 x 60 x60 ölçülerinde mdf mobilyalı ben 1000 TL'ye yaptırdım 8 taksit,İki adet dış filtre kullanıyorum eheim marka en iyisi ve pahalısıdır ucuz olanları var ancak böyle bir akvaryumda eheimi öneririm yada fluval fx5 filtrenin tanesi (2228) 340 tl 3 taksit,fluval fx5 500tl bir adet bundan yeni aldım henüz gelmedi elime kargoda.Kum ve taşları akvaryumu aldığım yer hediye etti.1 hava motoru ve hava taşı bunlarda 50 tl civarı

1500 TL 2250 arası bir şey tutar zevkinize göre değişir.

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Fatih Bey videodaki kuşlar çok güzel sanırım papağan olmalı :D ben de 7 yaşındaki kızıma bayramdan önce bir muhabet kuşu aldım hem hayvan sevgisi içine iyice yerleşsin hem de sorumluluk alsın diye :D Tabii ben çaktırmadan sürekli kontrol ediyorum.

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

Çok güzel ,yakın zamanda bizde kızımın biriktirdiği bayram paraları ile ilk olarak barbie daha sonra mavi bir kuş ( muhabbet ) planlıyoruz.

Bendeki balıklar pahalı ve narin türlerden siz yeni başlayacaksanız malavi gölü balıklarından besleyebilirsiniz sarı prenses yunus gibi benimkiler tanganika gölü balığı suyu daha serttir.1 balık 120 TL anaçlardan

Akvaryumum 150 x 60 x60 ölçülerinde mdf mobilyalı ben 1000 TL'ye yaptırdım 8 taksit,İki adet dış filtre kullanıyorum eheim marka en iyisi ve pahalısıdır ucuz olanları var ancak böyle bir akvaryumda eheimi öneririm yada fluval fx5 filtrenin tanesi (2228) 340 tl 3 taksit,fluval fx5 500tl bir adet bundan yeni aldım henüz gelmedi elime kargoda.Kum ve taşları akvaryumu aldığım yer hediye etti.1 hava motoru ve hava taşı bunlarda 50 tl civarı

1500 TL 2250 arası bir şey tutar zevkinize göre değişir.

Kadir Bey sonuçta bu zevk işi ,balıkların türlerini pek sevmediğim için tropheus beslemem,Malawi'nin türlerini yabana atmayalım,hem iki filtre bu akvaryum için fuzuli bence,sonuçta 2228 bu ebatlarda bir akvaryumu çok rahat temizleyebilir,bence siz bu hobiyi kulaktan dolma bilgiler ile yapıyorsunuz...

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Akvaryum da balıklar da çok güzel,tek ırk olması güzel görüntü oluşturmuş.Maşallah.

Kadir bey hava motoru olarak hangi marka kullanıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Kadir Cenk Çiftçi
Çok güzel ,yakın zamanda bizde kızımın biriktirdiği bayram paraları ile ilk olarak barbie daha sonra mavi bir kuş ( muhabbet ) planlıyoruz.

Kadir Bey sonuçta bu zevk işi ,balıkların türlerini pek sevmediğim için tropheus beslemem,Malawi'nin türlerini yabana atmayalım,hem iki filtre bu akvaryum için fuzuli bence,sonuçta 2228 bu ebatlarda bir akvaryumu çok rahat temizleyebilir,bence siz bu hobiyi kulaktan dolma bilgiler ile yapıyorsunuz...

sanırım yanlış anlaşılmışım ben eleştirmek için söyledim kesinlikle böyle bir şey kesinlikle yok ilk önce bunu belirteyim.Dediğiniz gibi malavi cikletleride çok güzel özellikle sarı ve beyaz prenses ırkı benimde çok hoşuma giden bir ırktır.Benim açık ve net anlatmamdaki gaye tropheus ırkı balıkların pahalı olduğu ve bu hobiye yeni başlayanlar için tavsiye edilmeyen bir ırktır.Belli başlı akvaryumla haşır neşir olmanız lazım ph dengesini ve su değişimlerini belirli aralıklarla yapmanız lazım bu balık türleri malawi cikletlerine göre çok daha temiz suyu severler,yaklaşık haftada bir %20 su değişimi yapılması lazımdır.Tropheus akvaryumlarında istenen filtrenin suyu saatte 3-4 kere çevirmesidir.Benim almış olduğum filtre saatte 1050 litre su değiştirir fabrika verilerine göre böyle ancak hiçbir zaman maksimum çalışmaz akvaryumumda ortalama 540 litredir bundan dolayı çift filtre kullandım aynı zamanda biri bozulursa diğer filtre seni idare edene kadar devam eder.Burası zaten akvaryum forumu değil ama tropheusları ciddi anlamda besleyen arkadaşlar ya çift filtre kullanır yada sump sistemi kullanır.

+1

Ancak Kadir Bey sanırım daha dayanıklı olmaları nedeniyle Malawi türlerini tavsiye etmiştir.

Tropheus'lar bu işe yeni başlayanlar için beslemesi zor, narin, değişikliklere kolay uyum sağlayamayan bir balık.

Doğru anlaşılmış olmam beni sevindirdi çok teşşekkür ederim.Yazımda balıkların fiyatını yazarak iyi yapmamışım hava atmış gibi olmuşum bunun için tüm form üyelerinden özür dilerim ben yeni başlayacaklar için diğer ırkla başlanması maddi ve manevi olarak üzmesin diye belirtmiştim.

Akvaryum da balıklar da çok güzel,tek ırk olması güzel görüntü oluşturmuş.Maşallah.

Kadir bey hava motoru olarak hangi marka kullanıyorsunuz.

Hava motoru olarak 2 adet eheim 400 kullanıyorum.Yine eleştirilebilirim neden 2 tane diye :friends:

400 olması 400lt akvaryumlar için demek oluyor.Benim akvaryumum 540 litre ancak asıl nedenim yavru aldığım zaman kuluçka makinası için kullanıyorum.Aksi halde hava yetersiz geliyor.

Yorum bağlantısı
Kadir Cenk Çiftçi
Selam arkadaşlar

malum bu hobi üzerine gönül vermiş bulunmaktayız,elimde olan fazla olan balık türleri ve malzemeleri ( dekor kaya )

Akvaryum ile alakalı ilgisi olan arkadaşlar ile paylaşabilirim,yerim ikitellide irtibat telefonum 533 556 66 36 - 537 773 35 89

balık türlerinden Yunus yavruları,Sarı prensen yavruları

sarı prenses damızlık altı,marlieri,kribensis gibi türler bulunmaktadır.

tamamen hediye olarak her hangi bir beklentim bulunmamaktadır.

Ayrıca hediye amaçlı böyle bir ilan verdiğiniz için sizi tebrik ederim.Akvaryumculara dikkat :friends:

Çok güzelmiş akvaryum vs. Olduğu gibi istesem ne kadar tutar. Mesela..

Fiyatları tek tek yazmamdaki neden Hüseyin Bey'in böyle bir sistemin ne kadara mal olacağını sormasıdır.

Tekrar tüm site üyelerinden özür dilerim.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fatih Çalıkuşu

Pazar günü yapılacak olan toplantıya katılım sağlayacak olan arkadaşlara yunus,sarı,marlieri,kribensis balıklarından yanımda getirebilirim

marlieri ve kribensis tek,yunus ve sarılar yavru

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bizim işyerinde arkadaşımız odasına akvaryum almış, içinde sarı renk ciklet marka balıklardan var Fatih...Boyları 1,5-2 cm. civarında...Eğer bunlarla uyum sağlarlarsa Erkan' a teslim et, gözüm gibi bakar baktırırım emanetlerine...Bende pengasus köpekbalıkları var, bir arada dursalar ben bakarım ama durmayacaklarını zannediyorum...:p

Dekor kayayı zaten koşulsuz teslim edebilirsin...:)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Hep söylüyorum ben bu aralar öğle yemeğine gidemiyorum Adnan...İstersen bir boş vaktinde gel, pestilini çıkarayım çalıştırarak...:)

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu
Bizim işyerinde arkadaşımız odasına akvaryum almış, içinde sarı renk ciklet marka balıklardan var Fatih...Boyları 1,5-2 cm. civarında...Eğer bunlarla uyum sağlarlarsa Erkan' a teslim et, gözüm gibi bakar baktırırım emanetlerine...Bende pengasus köpekbalıkları var, bir arada dursalar ben bakarım ama durmayacaklarını zannediyorum... :D

Dekor kayayı zaten koşulsuz teslim edebilirsin... :)

yalnız pilli hava motoru falan olmalı ki , İstinye'de bulunacağımız zaman ve İstanbul Ankara arası yol süresini göz önünde bulundurursak o kadar havasızlığa dayanamayabilirler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...