İçeriğe Yönlendir

Dod'u Nasıl Bilirsiniz?

Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı

Merhaba;

Dün dod'dan biraz araç baktım ama aynı model bir araç 67.000 km de 42.000 TL, biri 88.000 km de 44.000 TL, bu fark neden olabilir veya DOD'dan alınan araçların garantili vs olduğunu duymuştum bu garantinin kapsamı nedir? Kısacası DOD'dan araç almayı tavsiye eder misiniz? Yazdıkları gibi güvenilir midirler?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Kuzenim Dod Mersin tarafından resmen dolandırıldı. Dışarı da ekspertiz için izin vermiyorlar ama araç hakkında da doğru bilgi vermiyorlar. Aldığı araç tavan hariç komple boyalı çıkmıştı. Satarken öğrendi. Baya zararına satmıştı.

Önünden bile geçmem şahsen Dod'un.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş

Ekspertiz garantili diyorlar, sitesinde şöyle bir ibare var ''DOD, ikinci el araçlarda ?Garanti? hizmeti sunan, satılan her aracı kaporta aksamından motor aksamına kadar tüm detaylarıyla ?101 Nokta Kontrolü? ne tabi tutan .....''

demek ki dikkat etmek gerek :rofl:

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Kuzenim Dod Mersin tarafından resmen dolandırıldı. Dışarı da ekspertiz için izin vermiyorlar ama araç hakkında da doğru bilgi vermiyorlar. Aldığı araç tavan hariç komple boyalı çıkmıştı. Satarken öğrendi. Baya zararına satmıştı.

Her kurumda illaki çürük yumurtalar olabilir, bu durumu DOD merkeze bildirdiniz mi? Bir şubedeki durum yüzünden komple firmayı kötü değerlendirmemek gerekir diye düşünüyorum ama bakalım diğer yorumlar nasıl gelecek.

Ama durum üzücü bir durum geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Aradan geçen 4 yıldan sonra (Aracı satarken) bildirildi yetkili makamlara iletildi denildi, maille bile olsa bir özür yazısı gelmedi.

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

DOD genellikle araçlarla ilgili doğru bilgi veriyor fakat sattığı araçların çoğu leasing kiralama yada şirket çıkma araçlar. Birde ekspertiz yaptıkları için fiyat piyasadan biraz pahalı. Son olarakda pazarlık şansınız çok az.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

DOD'da kendiniz bile aracınıza ekspertiz yapabiliyorsunuz. Benim 8bin e sattığım KA'ma 6bin falan vermişti :lol2:

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir

bizim arkadaşa pertten toplama honda civici orjinal diye iteklemişlerdi. yalnız her şube aynı olacak diye bir kaide yok. çünkü sahtekar olan genelde insandır, kurumun kendisi değil.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ben 2004 senesinde doddan mercedes a 160 almıştım. Önüme bir liste çıkardılar,vites topuzu eski,değişecek,arka balatalar bitik değişecek, motor yağı ve hava filtresi değişecek şeklinde. Bunlar aracın kusurları ,değiştireceğiz ve o şekilde teslim edeceğiz dediler, sadece vites topuzu için 320 EURO para ödeyip aldılar gözümün önünde. Tüm bakımı yapıp teslim ettiler bana. Ama şubeden şubeye değişir hizmetleri ama ben memnun kalmıştım.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

DOD bayiliği olan firmalar var VW gibi Skoda - Seat gibi. Birde DOD un kendi yerleri var birisi Ataşehir de ben oraya ne zaman gitsem araç fiyatları çok yüksek ve şirket çıkması çok oluyor. Hoş bunuda açık açık dile getiriyorlar.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
(düzenlendi)
Ataşehirdeki dod merkez taşındı artık:)

Gitmeyeli bayağı oldu. Doğrudur. Yeni merkezleri burasıymış. (Gazete küpüründen alıntıdır.) Dod'un Yeni Merkez Üssü Dod Cıty İstanbul Haramidere'de Hizmete Girdi

tarihinde Murat Ersel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Tam tersi bana da fiyatlar uygun geldi, dediğiniz gibi araçlar filodan çıkma araçlar ama 40.000 km de olanda var km garantisi verdikleri için fiyat uygun geliyor.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Furkan Bey; araç fiyat, temizlik ve diğer yönlerden içinize sindiği anda heryerden alınabilir. Ama sizde kabul edersiniz şirketlerde araçlar çok fazla insan tarafından kullanılıyor. Buda araçları normalden daha fazla yıpratıyor. İçinize sindi ve fiyatı uygun geldiyse alın neticede muhatabınız Doğuş Oto.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
(düzenlendi)

Mert bey ben Mersin'de yaşayan birisi olarak ikinci el aldığım tüm araclarımı Mersin dod'dan aldım ve ordaki arkadaşlardan memnunum artı arkadaşınızın doğru söyleme ihtimalinide araştırın ben alırken ekspertiz raporunuda alıyorum dod'dan aldığım araçlar için

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İyi bilmeyiz, bağlantılı olarak Doğuş ta aynı sınıftır, tabi otosan vs. de aynı durumda, yani hepsi aynı bunların, kendiniz bakmadan, araştırmadan almayın, ne garantiye nede sözlere inanmayın, 2. el şans hatta kumar oldu bu günlerde.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)
Mert bey ben Mersin'de yaşayan birisi olarak ikinci el aldığım tüm araclarımı Mersin dod'dan aldım ve ordaki arkadaşlardan memnunum artı arkadaşınızın doğru söyleme ihtimalinide araştırın ben alırken ekspertiz raporunuda alıyorum dod'dan aldığım araçlar için

Alan kişi arkadaşım değil kuzenim. Ve kuzenimin doğru soylememe gibi bir ihtimali yok sizinkilerde varsa bilemem. Bizimde elimizde ekspertiz raporu vardı ve bu raporda aracın tavan hariç komple boyalı olduğu yazmıyordu. Yazsaydı almazdık. Ki çok iyi hatırlıyorum amcam aracı dışarda başka bir yerde ekspertiz yapılmasını teklif etmişti, ama prensipleri gereği çıkarmıyorlarmış aracı bin bir sozle yok şoyle boyle kurumsal kimlikle hikayelerle. Aradan 4 yıl sonra araç satışında çıktı olay. O ana kadar boyalı olduğunu işlem gordüğünü bilmiyorduk. Dava açalım dedik avukat uğraşmaya değmez zaten sattınız aracı dedi sonuçlanana kadar bir sürü mahkeme parası odersiniz değmez dedi. Doğuş'a şikayet edildi, fatura vs bi kaç evrak istediler yolladık, bir daha ne aradılar ne sordular. Kuzenim mütemadiyen her hafta aradı ama dediğim gibi maille gelmiş bir ozür yazısı bile çok şey ifade edebilirdi. Temiz araç diye 101 bilmem ne kontrol noktası vardı piyasa fiyatından 1-2 lira daha fazlaya boyalı aracı sattılar. Denecek bir şey yok. Allah büyük o 1-2 liraya muhtaç olurlar elbet.

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
bu DOD nedir? ne iş yapar. Mersin'de nerede dir arkadaşlar. bilelim yanlışa düşmeyelim.!!!

Opat mıydı Opal mıydı neydi abi. Sonuçta Dod etiketiyle satılıyor ve Dod güvencesinde diyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Arda Calak

aracın kaporta boya durumu (değişeni ve boyası ) lastik derinliği, araçtaki çizikler küçük yumrular, koltuk ve tavan döşemeleri temizliği, motorun sıhhati gibi bir sürü ölçüsü vardır..fiyatı ona göre belirlenir. örneğin araç iki parça boyalı 50 bin kmde 25 bin tl iken aynı aracın 30 bin km de 4 parça boyalı 1 parça değişenli olması sebebi ile 19 bin teleye satılması.. ÇOKMU BASİT ANLATTIM YAF..varya insanın açken çenesimi düşüyo ne saat 18:57

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
aracın kaporta boya durumu (değişeni ve boyası ) lastik derinliği, araçtaki çizikler küçük yumrular, koltuk ve tavan döşemeleri temizliği, motorun sıhhati gibi bir sürü ölçüsü vardır..fiyatı ona göre belirlenir. örneğin araç iki parça boyalı 50 bin kmde 25 bin tl iken aynı aracın 30 bin km de 4 parça boyalı 1 parça değişenli olması sebebi ile 19 bin teleye satılması.. ÇOKMU BASİT ANLATTIM YAF..varya insanın açken çenesimi düşüyo ne saat 18:57

Aynen dediğiniz gibiymiş Arda bey;

3-4 tane aracı detaylı sormuştum tamamen boya ve değişen durumuna göre fiyat değişiyormuş, konustugum kişi en son

- beyfendi parkımızda 25 tane mondeo var ben size tek tek anlatsamda karışacaktır buraya gelin size en uygun olanı buluruz demişti

:i-ih:

birde garanti istersem ne olur dedim fazladan 1.600 TL verirsiniz araç detaylı olarak incelenerek size eksiksiz teslim edilir ve 6 ay - 1 yıl arası garanti sözleşmesi imzalanır demişlerdi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...