Özay Uçar 30 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2011 bu gün araç rölantide çalışırken hava filtesinin çıkışında, hava emme borusu üzerindeki sensörün (sanırım maf) soketini çektim, motorun çalışmasında herhangi bir değişiklik olmadı... bu normal mi arkadaşlar.... Yorum bağlantısı
Özay Uçar 31 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2011 yada gereğinden az performans göstermesine sebep olur. hocam konunun tamamını okudunuz mu bilmiyorum ama benim sıkıntım zaten bu.... benim demeye çalıştığım şuydu: sensörün soketini çıkardım, değişen bir şey olmadı... acaba benim sensör mü bozuk? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Ağustos 2011 Paylaş 31 Ağustos 2011 bu gün araç rölantide çalışırken hava filtesinin çıkışında, hava emme borusu üzerindeki sensörün (sanırım maf) soketini çektim, motorun çalışmasında herhangi bir değişiklik olmadı... bu normal mi arkadaşlar.... sensör çıkardığınızda araca gaz verdiniz mi? yada arç la gezdiniz mi? yoksa rolantide tepkiye mi baktınız. çünkü rolantide tepki vermiyor da araçla az yürüyünce arıza lambası yakıyordu. ben arıza lambasını denemiştim yanacak mı diye o sensörü sökmüştüm Yorum bağlantısı
Özay Uçar 31 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2011 bu gün soketi çıkartarak 10 km kadar yol katettim. ne ışık yandı nede aracın çekişinde bir değişiklik oldu. (araçta 4 yetişkin bir çocuk vardı). mustafa liman hocam maf sağlam olsa çıkarttıktan sonra çekiş gücünde bir düşüş gözlemlenmesi gerekmezmiydi. ben bu durumda sizden farklı olarak mafın arızalı olduğunu düşünüyorum. mustafa sen soketi sökünce çekişte azalma olmuşmuydu. allah rızası için aracında maf olanlar söküp bir denesin... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Ağustos 2011 Paylaş 31 Ağustos 2011 çekişte düşüklük olmaya bilir çünkü araba beyindeki ezbere bilgiyle gidiyor ama arıza lambası yanmalıydı Yorum bağlantısı
Özay Uçar 31 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2011 (düzenlendi) siz o mesafeyi stop etmeden gittiğiniz ve kabloyu takıp sonra çalıştırdığınız için de arıza lambanızın yanmasına fırsat kalmadı.Yanacaktı, fırsatı kalmadı soketi yerine takmadım ki daha çıkarılmış vaziyette :lol2: akşamleyin bayramlaşma münasebeti ile şehir içi 4-5 km kadar yol yaptım hala yanmadı.... 31 Ağustos 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serdar Taş 27 Eylül 2011 Paylaş 27 Eylül 2011 Bakın Benim aracımdada çekiş olarak aynı problem vardı araba geçenlerde lpg de teklemeye başladı lpg tatarini bölge bayine gittim aracın lpg sine bilgisayarda ayar çekerken benzin basıncının düşük olduğunu fark etti bir iki tık onu yükseltti ya şimdiki araba benim değil sanki keyfim yerine geldi... basınç değerlerini bir ölçtürün aracım çekmiyor dedğiniz kısımda bahsettiğiniz birebir aynı problemler vardı..... Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 27 Eylül 2011 Paylaş 27 Eylül 2011 Maf sökünce arıza lambası yanmıyor,bende focusumda bilimum soketleri söküp sürdüğüm çok olmuştur,ne lamba yaktı,ne yakıt değişti,hatta pedalın altında bir soket vardı kırılmıştı,söktüm attım fabrika fazlasıdır diye,öylece yıllarca kullandım yine fark olmadı.Belki 2000 modellerde lamba yakmıyordur,sonrasında yakabilir. Aracınız kaç km de,triger yeni değişmiş sanırım,meşhur sente atlama olayı olabilirmi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts