İçeriğe Yönlendir

Fiesta 1.6tdci 90hp Vs Focus 1.6 Tdci 109hp

Faruk Yılmaz

Recommended Posts

Faruk Yılmaz

arkadaşlar herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar bugün çok keyif aldığım bir faliyeti siz dostlarımla paylaşmak istedim...

bugün benim fiesta s in nekadar iyi gittini daha iyi anladım...

öğlen vakitlerinde arkadaşımın 2006 focus hb 1.6 tdci 109 hp aracıyla bi kalkış yaptık 1. vites 1boy öndeyim 2. vitesin sonlarına doğru fark 3 boy

4. viteste fark oldu 4 boy fark sabit 5. vitesde hızım 145 civarında focus hafiften bana yaklaşmaya başladı milim milim ama biz fazla uçmadan mücadeleyi sonlandırdık

şimdi benim düşüncem 170 kmhz civarında focus beni arkasına alırdı diye düşünürken arkadaşım hayır en fazla 155 felan diyo tabi biraz adamın zorunada gitti çünkü

arabama tornet teneke vs. yakıştırmalar yapmıştı sizce nezaman yakalayıp geçebilirdi beni

gereksiz olduğu düşünülürse silinebilir teşekkürler

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

4.viteste kaça kadar çıktıtnız ki ? 1.4 aracım 160 km/s hıza kadar çıktı 4 te. Muhtemelen 130 - 140 civarı farkı kapamaya başlar , 160 gibi de geçer.

Fiestalaın focusa göre yüksek hızda dezavantajı şanzıman. Daha kısa olan şanzımanınız ve hafiflik avantajnız ile kalkışlarda focusları geçmeniz normal. Ama hız arttıkça farkta kapanacak ve geçileceksiniz.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Gayet normal zaten bu şekilde olması.Ağırlık farkı var.150 ye kadar bence yaklaşmaya başlaması lazım bana kalırsa

Yorum bağlantısı
Ferhat Genç

Bana kalırsa Focus'u kullanan arkadaşın şöförlüğü zayıf veya arabayı iyi hızlandıramamış. Yoksa Fiesta'ya hem kalkışta, hem de hızını aldığı zaman nal toplatır.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Biraz yavaş toplatsın derim. :police: Fiesta S'ler mekanik olarak ST ile nereyse birebirdir. Örneğin ESP li bir focusun bile girmeye bir an tereddüt edeceği viraja girer çıkar döner bir de el sallar. :good1:

Şaka bir tarafa , teknik olarakta gayet mantıklı ve beklenen bir sonuç bu. Hani basamadı desek , yine ilk 3 viteste Fiesta önde olur.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

S fiestayı biraz zor geçer, beygir düşük ama o kadar değil, kilo avantajıda var, esas o motora değişken geometri turbo ve focus yazılımı yapılırsa normal focus o zaman tarih olacaktır, ikiside chiplense durum yine değişmez, ST altyapısınıda unutmayalım.

Yorum bağlantısı
Faruk Yılmaz
Bana kalırsa Focus'u kullanan arkadaşın şöförlüğü zayıf veya arabayı iyi hızlandıramamış. Yoksa Fiesta'ya hem kalkışta, hem de hızını aldığı zaman nal toplatır.

yani şöförlüğü benimle aynı düzeydedir ne fazla ne eksik

Biraz yavaş toplatsın derim. :good1: Fiesta S'ler mekanik olarak ST ile nereyse birebirdir. Örneğin ESP li bir focusun bile girmeye bir an tereddüt edeceği viraja girer çıkar döner bir de el sallar. :)

Şaka bir tarafa , teknik olarakta gayet mantıklı ve beklenen bir sonuç bu. Hani basamadı desek , yine ilk 3 viteste Fiesta önde olur.

evet hatta ben iyi kalkış yapamadığımı düşünüyorum yani biraz daha önde olmalıydım sanki

S fiestayı biraz zor geçer, beygir düşük ama o kadar değil, kilo avantajıda var, esas o motora değişken geometri turbo ve focus yazılımı yapılırsa normal focus o zaman tarih olacaktır, ikiside chiplense durum yine değişmez, ST altyapısınıda unutmayalım.

kesinlikle doğru yani ilk kalkışta arkadaşın yüz ifadesi görülmeye değerdi keşke videoya çekebilseydim

Yorum bağlantısı
Faruk Yılmaz

şu 109 hplik motoru koymamışlarki fiestama ozaman nasıl bişey olurdu tadından yenmezdi valla

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Fiesta S turbosu değişken geometrili değil mi zaten?

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
öğlen vakitlerinde arkadaşımın 2006 focus hb 1.6 tdci 109 hp aracıyla bi kalkış yaptık 1. vites 1boy öndeyim 2. vitesin sonlarına doğru fark 3 boy

4. viteste fark oldu 4 boy fark sabit 5. vitesde hızım 145 civarında focus hafiften bana yaklaşmaya başladı

Valla bence o arkadaş kalkamamış :D Veya Focusun ön lastikleri bitik. Eminim sizin Fiesta'da çok iyi gidiyordur hafiflik avantajı ile 109 Bg'lik Focus'un 1 vitesi çok güzel alıyor, 2'ye atınca hafiften bayılıyor. 1 Vites te 1 boy fark müthiş, ben bile o kadar atamıyorum :good1:

Bence normal şartlarda 90 Bg'lik Fiesta'nın 109 Bg'lik Focus ile kafa kafaya gitmesi lazım.

Forumda ve arkadaşıma ait birçok standart veya 136 Bg remap, 128 Bg remap Focusla denedim, ayrıca 95 Bg'lik Fiesta ile de denedim. Focus'a özellikle 109'luğa 90 Bg'lik Fiesta ile 4 boy atmak için o fiestanın ya programıyla oynanmış olması lazım, yada Focusun bitik motorlu olması lazım.

Focus'un 109 Bg hali bile fena gitmiyor çünkü.

+1907

Biraz yavaş toplatsın derim.

İçinden geçerim, ilerde durur bir daha geçerim :D

Örneğin ESP li bir focusun bile girmeye bir an tereddüt edeceği viraja girer çıkar döner bir de el sallar. :good1:

Valla Rıfatçım sende Focusu amma hafife alıyorsun , Süha kızacak bak.

ST de olsa en iyi ihtimal Focus ile kafa kafaya girer. Focus daha üst sınıf yol tutuşa sahip bir arabadır.

Yapma etme, arada 19 Bg fark var, ağırlık ile o fark kapandı desek, hadi kafa kafaya yürüsünler veya Fiesta az burun çıkarsın. 3-4 boy fark atamaz Fiesta , hadi aynı bg gücü olsa yüksek hızda ıkına tıkına da olsa geçer ama genede zor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Fiesta S turbosu değişken geometrili değil mi zaten?

Hayır değil, zaten o yüzden 90 hp diye biliyorum, bu arada düşündümde focus a o kadar fark atması yazılımsız haliyle gerçekten biraz fazla gibi gelmeye başladı, geçer arayı açar ama bu fazla olmaz sanırım.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
(düzenlendi)

Fiesta 1.6 tdci 90 hp 0-100km 11,9sn - 1120kg

Focus 1.6tdci 109hp 0-100km 11sn. - 1245kg

Focus normal şartlar halinde mümkün değil geçilmez. Focus ta bir sorun olduğu aşikar :)

Rıfat ne yaptın yahu focusu ? ki bu arada Ali abi haklı anca 3. vitese atınca beni geçebiliyor yani ;) Ali abi c.tesi günü gelmeyi unutma

şu 109 hplik motoru koymamışlarki fiestama ozaman nasıl bişey olurdu tadından yenmezdi valla

500TL yazılım ile 125hp olur :)

tarihinde S tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

3.vitese attığında focus yine geride olur. Ağırlık avantajının yanında şanzıman farkı var.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
(düzenlendi)
ki bu arada Ali abi haklı anca 3. vitese atınca beni geçebiliyor yani :) Ali abi c.tesi günü gelmeyi unutma

:D Süha bayılıyorsun espri yapmaya, 3 viteste ben senden 2-3 araba önde oluyorum...

Hee dersen yanlışsın Ali Baba, hemen asarım videoyu buraya, tekrar hatırlar GP nasıl uzuyor 136 Bg'lik Focusun yanından :p

Valla biraz sıkıntılar var, kısmetse büyük bir aksilik olmaz ise ctsi sabahı erkenden Eskişehir'e gideceğim ve pazar akşamına kadar ordayım.

Katılmayı çok istiyordum ama dayım rahatsız Osman Gazi Unv hastanesinde yatıyor onu görmem lazım.

Ali abi iftardan sonra tatlı olarak focus mu varmış :p

Ya gözüm biliyorsun Focus denen araba 136 bg bile olsa bana anca aperatif olur, ana yemekten önce şöööle ağzımın pasını alır.

Ben turbo benzinli ile farklı bir klasmandayım :good1: Devir çevirme özürlü dizeller ile işim olmaz.

tarihinde Ali El tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Ali abi iftardan sonra tatlı olarak focus mu varmış :p

harbiden getirde yiyelim 1.6 100hp lik kanı arabasını :D

3.vitese attığında focus yine geride olur. Ağırlık avantajının yanında şanzıman farkı var.

Yukarda teknik bilgileri yazdım başkan iyi oku istersen ;)

:D Süha bayılıyorsun espri yapmaya, 3 viteste ben senden 2-3 araba önde oluyorum...

Hee dersen yanlışsın Ali Baba, hemen asarım videoyu buraya, tekrar hatırlar GP nasıl uzuyor 136 Bg'lik Focusun yanından :p

Valla biraz sıkıntılar var, kısmetse büyük bir aksilik olmaz ise ctsi sabahı erkenden Eskişehir'e gideceğim ve pazar akşamına kadar ordayım.

Katılmayı çok istiyordum ama dayım rahatsız Osman Gazi Unv hastanesinde yatıyor onu görmem lazım.

Ya gözüm biliyorsun Focus denen araba 136 bg bile olsa bana anca aperatif olur, ana yemekten önce şöööle ağzımın pasını alır.

Ben turbo benzinli ile farklı bir klasmandayım ;) Devir çevirme özürlü dizeller ile işim olmaz.

Ali abi çok iddialıyım bu konuda beni anca 3. viteste geçersin. 1 ve 2 aynı gideriz hatta ikide kalkalarım osmanlıyı yapıştırırım. Devir çevirip ne yapacak oyuncak araba mı 30 bin devir çevirsin nitro ile ;)

Dayı ya geçmiş olsun elimizden gelicek bir şey olur ise yardıma hazırız.

Yalan mı :D Nerdeyse her testte sen vardın yanımda.

Bozacının şayidi işte. Geçen yine ışıklarda geldiler yanıma abi kaç beygir felan soruyor gençler bende durumu anlattım dedim böle böle, tam o sırada aklıma sen geldin abi acaba punto ya dönüp araba diye bakıyorlar mı ? :D

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Ali abi çok iddialıyım bu konuda beni anca 3. viteste geçersin. 1 ve 2 aynı gideriz hatta ikide kalkalarım osmanlıyı yapıştırırım. Devir çevirip ne yapacak oyuncak araba mı 30 bin devir çevirsin nitro ile ;)

136 Bg ile denedik kaçıncı defa bu videoyu koyuyorum bilmiyorum ;) , yorumsuz...

Sen inkar ettikçe de yayınlıyacağım.

Dayı ya geçmiş olsun elimizden gelicek bir şey olur ise yardıma hazırız.

Allah razı olsun, tşk ederim. Şu anda yoğun bakımda inşallah herşey yolunda gidiyor dedi doktorlar.

Bozacının şayidi işte. Geçen yine ışıklarda geldiler yanıma abi kaç beygir felan soruyor gençler bende durumu anlattım dedim böle böle, tam o sırada aklıma sen geldin abi acaba punto ya dönüp araba diye bakıyorlar mı ? :D

:D :D İstersen Mondeonu nasıl tokatladım onu da koyalım buraya, ister misin ? Şıracı çekti hezimnetini 4 kere geçilmeyi. Valla en son 3.20d'si olan arkadaşım lanet ediyordu, sende tanırsın. Ben bu arabaya 55.000 Euro'yu GP'ye geçilsin diye mi verdim diye sinirleniyordu ;)

O yüzden hadi dizel traktörler aranızda oynayın bakiyim, bulaşmayın bana, her bulaşan yedi tokadı rahatladı daha geçen yok GP'yi :D

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
136 Bg ile denedik kaçıncı defa bu videoyu koyuyorum bilmiyorum :p , yorumsuz...

Sen inkar ettikçe de yayınlıyacağım.

Allah razı olsun, tşk ederim. Şu anda yoğun bakımda inşallah herşey yolunda gidiyor dedi doktorlar.

:D :D İstersen Mondeonu nasıl tokatladım onu da koyalım buraya, ister misin ? Şıracı çekti hezimnetini 4 kere geçilmeyi. Valla en son 3.20d'si olan arkadaşım lanet ediyordu, sende tanırsın. Ben bu arabaya 55.000 Euro'yu GP'ye geçilsin diye mi verdim diye sinirleniyordu ;)

O yüzden hadi dizel traktörler aranızda oynayın bakiyim, bulaşmayın bana, her bulaşan yedi tokadı rahatladı daha geçen yok GP'yi :D

bir kere bu vidyo çok eski.Bu zamandan sonra arabanın turbo borusunda delik tesbit edip kapattık ve downpipe işlemi gerçekleştirdik. :D 0-100 de bana 1 araba boy atman lazım abi zaten teknik veriler bu yönde ama 40km hızlanmada taki son sürate kadar bana fark atmayı bırak geçmen bile zor diyorum ;)

c.tesi şıracıda gelsin deniyelim sahura kadar çoook zaman var ;) ayrıca 3.20D ilede denemek benim için zevk olur

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli

Aynı yerde aynı koşullarda birde araçları değiştirerek deneyin bence.

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Merhabalar, sizin aracın 10,3 sn olan 0-100 hızlanması , Focus'un 10,9 saniyesinden daha iyi, ancak bu 3 araba boyu fark atacak kadar da iyi değil. Ya plotaj da ya da araçlarda değişen bir şeyler olmalı, araçlardan birinin motoru daha iyi açılmış, diğeri ise biraz güçten düşmüş olabilir mi acaba? ayrıca vites değişiminde yapılan en ufak bir hata öyle bir farka sebep olabiliyor kalkış yaparken. Bu durum sizin daha ustaca kullanmanızdan kaynaklanabilir.

Focus yüksek beygiri ile 150 km civari sizin aracınızla farkı kapatıp yavaş yavaş ön safa doğru geçmeye başlar gibi geliyor. Fiesta S gerçekten 100-120 km civarına kadar çok atak, ancak sonra yavaş yavaş beygir gücü gerçeği kendini göstermeye başlıyor.

Yorum bağlantısı
Faruk Yılmaz

arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim fiesta 1.6 tdci 160000 kmde yaklaşık 10000 km önce turbo ve enjektörler yenilendi

kendi arabam diye demiyorum çok bakımlıdır hava filtresini dahi 7500 kmde bir yenilerim yani bir bakımda birde arada oluyo bence çok faydalı

arkadaşımın focusu 120000 de bakımlı oda çok hassastır aslında araba konusunda ve biz bugün tekrardan deneme yaptık

depolarımızı fulledikten sonra tekrar kapıştık

sonuçlar :

1. vites bukez 1 arabadan fazla fark attım

2. vites sonlara doğru fark 2 araba

3. vites sonlara doğru başabaş hız 120 civarı

4. vites focus yavaş yavaş ayırmaya başladı ve bıraktık

sanırım esas olması gereken buydu

bu arada arkadaşım 3yıldır bu aracı kullanıyo acemi felan değil benimle eş değer eğer arkadaşım acemiyse bende acemiyim yani şöförlükte kusur aramayın

teşekkürler...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

daha geçen hafta kapalı trafikte yan yana geldik, o bana bakıyordu ben ona içimi adrenalin kaplamıştı :p trafiğin açılmasını bekliyordum. ve beklediğim an trafik açıldı. direk boy koya koya gittim. 170 de 6 boy ve fazlası vardı. yani imkansızdır. bizzat denemiş biri olarak

arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim fiesta 1.6 tdci 160000 kmde yaklaşık 10000 km önce turbo ve enjektörler yenilendi

kendi arabam diye demiyorum çok bakımlıdır hava filtresini dahi 7500 kmde bir yenilerim yani bir bakımda birde arada oluyo bence çok faydalı

arkadaşımın focusu 120000 de bakımlı oda çok hassastır aslında araba konusunda ve biz bugün tekrardan deneme yaptık

depolarımızı fulledikten sonra tekrar kapıştık

sonuçlar :

1. vites bukez 1 arabadan fazla fark attım

2. vites sonlara doğru fark 2 araba

3. vites sonlara doğru başabaş hız 120 civarı

4. vites focus yavaş yavaş ayırmaya başladı ve bıraktık

sanırım esas olması gereken buydu

bu arada arkadaşım 3yıldır bu aracı kullanıyo acemi felan değil benimle eş değer eğer arkadaşım acemiyse bende acemiyim yani şöförlükte kusur aramayın

teşekkürler...

tabiki kondisyon farkıda bu gibi şeylerde önemli. Ama benim ne ilk kalkışta nede sonrasında aynı düzeyde bakımları yapılmış iki arabada fiesta 90ps. şans tanımam

tarihinde ?.G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
daha geçen hafta kapalı trafikte yan yana geldik, o bana bakıyordu ben ona içimi adrenalin kaplamıştı :) trafiğin açılmasını bekliyordum. ve beklediğim an trafik açıldı. direk boy koya koya gittim. 170 de 6 boy ve fazlası vardı. yani imkansızdır. bizzat denemiş biri olarak

ohoo o iş yalan abi bende geçen Sakarya'ya giderkene 2x55km'den hızlandık focusu 2x80 km hızdan sonra yavaş yavaş süzülerek geçtim benimki daha mı iyi yani :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...