İçeriğe Yönlendir

Focus III - 3,5 Benzin / Benzin-LPG Yakıt Tüketimi

Çağdaş Hatırnaz

Recommended Posts

37 lt. benzin almışım demek ki daha 18 lt. benzinim varmış, beni rahatlıkla orduya götürürdü demek ki. Sizin amca oğullarının da gitmesi gayet normal aracın otomatik olduğuna takılmayın o şanzuman powershift uzun yolda tüketiminin düz vites ile farkı yok.

osman abi sattırıcan bana tdci  :D  :D  :D

abi ne diyeyim o zaman maşşallah nazar degmesin eger o kadar güzel degerler var sa

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Üzülmek değil de ben o sese bir türlü alışamadım, araç 2011 Kİa ceed idi.

Yorum bağlantısı

Üzülmek değil de ben o sese bir türlü alışamadım, araç 2011 Kİa ceed idi.

osman abi biz alıştık artık benzınlı ye binince tedirgin oluyoruz çalışan araca bir daha marş yapma ihtiyacı duyuyoruz  :D  :D

Yorum bağlantısı
Safak Acar

osman abi biz alıştık artık benzınlı ye binince tedirgin oluyoruz çalışan araca bir daha marş yapma ihtiyacı duyuyoruz  :D  :D

:sandalye: aynı olayı bende denedim bi defa trafikte sanki araba stop etmiş gibi oluyor :D 

Transporter dan sonra focusa binince abim kullanıyordu marş bastı baktım vites atıyo abi nereye gidiyorsun araba calişmadiki dedim :D traktör sesine alişinca :D öyle oluyor .

Yorum bağlantısı

:sandalye: aynı olayı bende denedim bi defa trafikte sanki araba stop etmiş gibi oluyor :D

Transporter dan sonra focusa binince abim kullanıyordu marş bastı baktım vites atıyo abi nereye gidiyorsun araba calişmadiki dedim :D traktör sesine alişinca :D öyle oluyor .

O gürültüyü duyacam valla şafak rahatsız oluyorum duymayınca :ohooh:

Yorum bağlantısı
Safak Acar

O gürültüyü duyacam valla şafak rahatsız oluyorum duymayınca :ohooh:

Yine focusun dizeli okadar sesli calışmıyorda bizim transporter sabahları işe giderken abim önden iniyordu caliştiriyodu ben evden cıkarken arabanın sesinin duyuyodum o derece bi ses :D evde 4. katta :D 

Bi defasında gece 3 de eve geldim arabanın içinde ruhsatı arıyodum biraz geç stop ettim baktım bodrum kattan bi amca bağırıyo kapasana şunu kamyon gibib uykudan uyandırdı bizi diye  :hahahoho:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Yavuz Ertem

s.a. herkese hayırlı forumlar.

Arkadaşlar bu ilk arabam ve yakıt tüketimi hakkında çok bilgim yok ancak aracım şuan (bana göre) fazla yakıyor.

araç powershift 1.6 125ps sedan 11.600 km de . Şehir içi en son yaptığım alıma göre 10.96 lt yakıyor. Gösterge

yarım depo benzin var gösteriyordu bende aracı fulledim akşam. 21.92 LT benzin aldı ve bu iki alım arası 204

km yol yapmışım.

Kullanım genelde kısa mesafe 4 km civarı . Hızlı gidilecek bir yol değil 30-50 km arası hızla gidiyorum. Ani kalkışlardan 

ve hızlanmalardan genelde kaçıyorum. Ancak sonuç gene (bana göre) yakıt tüketimi olarak fazla. Bu artış son 2 ay içinde

oldu bundan önce 42 LT ile 500 km yol gidiyordum.

Depo bitince bir benzinciyi değiştirip tekrar kontrol edeceğim. 15.000 bakımı temmuz 2013 de yaptırdım.

Acaba sorun benden mi yoksa araçtamı :) .

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Kısa mesafe yol yapmanızdan dolayı motor ısınmadığı için tüketimi yüksek gösterebilir, malum havalarda soğuyunca sonuç kaçınılmaz oluyor. Uzun mesafe yaptığınızda ( 4 Km den fazla ) düşeceğini göreceksiniz.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Cevaplar gelmiş.

Kısa mesafe +soğuk=Soğuk motor=yüksek tüketim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

Her sabah 23 km yol yapıyorum, yolun sonunda motor hala soğuk denebilecek seviyeyi gösteriyordu.

Kullanım şekli, kısa mesafe, klima ve soğuk motor yüksek tüketim için geçerli sebebtir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aksine harika bir kullanım tarzınız olmalı, tükeminizi o güzergaha göre çok düşük

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal
(düzenlendi)

:nazar:

bu bir rekor! 14 km hız da 13.1lt benzin harcaması.

tarihinde Sedat Ünsal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Ben accord ile o tarz bir mesafede 16 lt tüketim yapıyordum . Normalde accord , focus'tan daha az yakıyor .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yavuz Ertem

selamlar

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Gerçekten içimi rahatlattınız bu sebepten çok huzursuzdum.

Hepinize çok teşekkür eder saygılar sunarım.

Yorum bağlantısı
Safak Acar
(düzenlendi)

Kısa mesafe için yakıtınız gayet normal.. 

Az yakması için en az 7++km üzreinde bi yol seyretmeniz gerekir.. motorun kendine net bi şekilde gelmesi 5-7kmyi bulur..

tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Harun_Tekin

1.6 benzinli titanium 2013 var aliralmaz 250 kmde lovato tup taktirdim hic bir sorun yok gayet iyi yavsiye ederim..ama yine cok yaktigini dusunuyorum bir depo 90 tl 280 km yol gidiyorum ve bence az km bu..

Yorum bağlantısı
Rafet kurşun

Harun bey aracınız çok yakıyor. Ben 90 tl lpg ile en az 400 km gidiyorum. Lpg fiyatı 2.80

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ayhan Asil

Hocam şu anki yakıt değerleriniz nasıl. Biraz bilgi verseniz. Ben de focus trendx alıyorum 1.6 125 beygir. Hiç yola çıkarmadan lpg taktırabilir miyim ya da taktırsam mı diye düşünüyorum?

+1

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mustafa Gökçe07

merhaba, aracımı (Focus 3 Hb 1.6 Trend X 125 hp) aldığım ilk kilometrelerde yakıt tüketimi 10 lt civarında geziyordu. Ford garanti bozulur demesine rağmen 15.gün LPG montajı yaptırdım. Şu an için yol bilgisayarının gösterdiği tüketim değeri 8,1 - 8,2 civarı. LPG hesabıyla 22 - 23 krş (LPG 2,57TL) Yaptığım yollar yarı şehir içi yarı şehirdışı. Ama LPG den sonra biraz daha agresif kullandığımı kabul etmem gerekir. Tüketim değerlerine bakınca şuan için iyi karar verdiğimi düşünüyorum. 

Garanti konusuna gelince Prins sıfır araçlara Valve Care sistemi ile montaj yapılırsa motor garantisi de veriyormuş. Güvenip Silverline + Valve Care montajı yaptırdım. Umarım garantiye ihtiyaç duymayız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Vefa

Bende 2013 tit otomatik var.Bir ay önce lpg attırdım.Ortalama 90 lira ile doluyor yaklaşık 280 km yol yapıyor.Normal de daha fazla yol yapması gerekir ama bizim araba otomatik olduğundan mıdır nedir bu kadar yakması.Farklı yerlerde 3 defa ayar yaptılar yine aynı.

Yorum bağlantısı
Orçun Ural

Sevgili dostlar uzun bir aradan sonra tekrar aranizdayim.3 yil once vazgectigim mondeo hobimden sonra esime aldigim 2013 focus otomatikle ford seruvenine devam ediyoruz.

Lakin gecen ay amdigim 2013 focus trend x 16 otomatik aracimiz su an 25000 kmde sakin (hatta asiri sakin demek daha dogru olur)kullanimda 12 litre.normal olmasj gereken kullanimdada 14 litre yakit tuketmektrdir.klima kapali vaziyette ve sehir ici kullanim icin gecerli olan bu enteresan veriler sanirim normal degil.servisten gun aldim otoban testi yapalim dendi arac garantide lakin bj garantinin hic guven vermedigini hepimiz biliyoruz.bu konudaki goruslerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.sagilarimla

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...