İçeriğe Yönlendir

Focus III - 3,5 Benzin / Benzin-LPG Yakıt Tüketimi

Çağdaş Hatırnaz

Recommended Posts

İsa Köse

Prins yetkili bayi role takti araca

Daha kesinlikle benzin harcamaz dedi

Aracınız da lpg kitiniz de hayırlı olsun.

Yalnız 'daha kesinlikle benzin harcamaz' sözünü tam anlayamadım. Ecoboost mu araç?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Melih Kaynak

Aracınız da lpg kitiniz de hayırlı olsun.

Yalnız 'daha kesinlikle benzin harcamaz' sözünü tam anlayamadım. Ecoboost mu araç?

Hayir ecoboost degol

Normal ford 1.6 125 bg motor

Role benzin yaktirmaz dedi

O yuzden depodan benzin eksilmez dedi

Ben suan bir miktar benzin mi alayim ?

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Hayir ecoboost degol

Lpg sistemi ilk çalıştırmada illaki lpg harcar. ancak düşme benzin harcandığı anlamı taşımaz. 20 tl lik benzin alıp bir deneyin.

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Röle benzin yaktirmaz diyen ustanin yakinindan bile gecmem. Araba ne ile calisacakmis lpg ile mi!!

Yorum bağlantısı
Ozan Yazıcı

Bence roleye vs gerek yok. Araç her durumda benzin ile bir süre çalıştıktan sonra lpg ye geçer. Yol bilgisayarı km hesabını yaparken benzini baz alır. Bu nedenle depoda benzin olsa da ışığı yakabilir. Diğer arkadaşların da dediği gibi en az çeyrek depo benzininiz mutlaka olsun. Gerisini kafaya takmayın derim  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Köse

Hayir ecoboost degol

Bu tarz motorlar için üretilen lpg sistemi motoru doğrudan lpg ile çalıştırmaz. Belli bir sıcaklığa gelene kadar motor benzinle çalışır. Sonra otomatik olarak lpgye geçer.

Usta başka bir şey demeye çalışmıştır bence.

Keşke atmosferik motorlu araçlar için benzine ihtiyaç duymayan kit olsa da ben de düşünmeden taktırsam.

Siz lpg deposunu doldurun bence. Gaz azalmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Kurtulan

Yakit tuketimi karsilastirmak icin kesinlikle araci kullandiginiz guzergahin eğimi, hava sartlari, trafik durumu cok onemli.

Mesela aracini sabah ise gitmek icin ve aksam eve gitmek icin kullanan Ahmet'in guzergahi; mecidiyekoy - esenler sehir ici yakiti 12 lt. Ayni amac icin aracini kullanan Ali maslak - kilyos guzergahinda 9 lt yakar. Ikiside sehir ici dusunuldugunde. Ama burdan kendi aracinizla arkadaslarin soyledigi degerleri bir tutup kendi aracinizi az yakiyor yada cok yakiyor diye adlandirmayin. Bakimlariniz tam yapiliyosa, aracida kullanirken cuttoff sistemi gibi ozelliklerden yararlanarak bilincli ve devirli surerseniz araciniz zaten minimum yakiti sarfedecek.

Bu arada kendi aracim 2015 focus 1.6 Tdci trendx sehir ici ve mahalle içi buna ayazagada oturdugumu ve hep rampa oldugunu da ekleyerek 7.1 Lt. Yakit sarf ettigini eklemek isterim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Gülden

2015 Kasım ayında benzinli 125 ps Focus style aldım. Arabam 1200 km de surekli sehir içi kullandım ve yakıt tüketimi 10.6 sizce normal mi arkadaslar. Lpg taktırmak için erkenmi ,taktırmalımıyım?

Ekstra olarak sormak istedigim bu benzin kapagı kendini kitlemiyormu yakıt calınmasina karşı ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Gülden

Arkadaşlar 3 aylık focusum benzin 1.6 125 ps 1200 km de ortalama yakıt tüketimi 10.6 olarak gösteriyor.Elimden geldiğnce agrasif sürmemeye çalışıyorum.Yakıt ortalaması şehir içinde fazla değilmi ?. Genel olarak boylemi yakıtlarınız ?
Lpg taktırmalımıyım ?

Benzin kapağı kendini kitlemiyor  dısardan gördüğüm,
Depo fulun altına düştüğünde benzin sesi gelmesi sizdede varmı ?

Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Ortalama yüksek demek için 1200 km çok az.Araç 5-6 bin kilometreyi görünce daha sağlıklı bir karar verilebilir.Benim araç sıfırken 10-11 arasında gezerken,şimdi kışın 8-8.50 yazın 7.5-7.8  arasında geziyor.

Yorum bağlantısı
Semih Güney

- Yakıt tüketiminin düzene girmesi 5bin km'leri bulabilir şuan için çok erken yüksek yada düşük olduğunu söylemek için.

- Depo kapağında kilit yok evet ama depoya giden yerde farklı bir mekanizma var,içine hortum salıp çekmek zor. Benzin pompası direk girince açılıyor,çıkınca kapanıyor. Artı olarak  bu sayede benzinli araca dizel,dizel araca benzin pompası girmiyor.

- Focus 3 ve 3.5'lerde depoda dalga kıran tarzında bir şey yok bu yüzden depo full ve onun bir miktar altındayken çalkalanma sesini duymanız gayet normal.

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Burada yaptığınız yolu nasıl bir trafikte yaptığınız önemli. Sincan da oturursunuz iş yeriniz Ulustadır ortalamanız 6-7 olur. İşyeriniz Kızılaydadır Ayrancıda oturursunuz ortalamanız 12-13 olur. 1.ci durumdaysanız ortalamanız yüksek, 2.durumdaysanız çok iyi diyebiliriz. Aslında bunu en güzel anlamanın yolu uzun yoldur. 90 la gidersiniz br 100 km yakıtını hesaplar ona göre yakıtınızın ne derece olduğunu hesaplayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Bekir İlk

Ben de sıfır aldığım 2015 focusa brc marka lpg taktırdım. Böyle bir sorun yok.

Yorum bağlantısı
Serkan Erden

yol bilgisayarıma göre şehiriçi 100 kmde. 7.8 gösteriyor. aracım şuanda 5800 kmde. ilk zamanlar 9 civarı idi. bende gaz taktırmayı düşünüyorum ancak 1 yılı doldursun biraz daha motor kendine gelsin diye bekliyorum. benzin deposundan ses gelmiyor bende. benzin kapağı herdaim açık kalıyor,ford ne amaçla yapmış bilmiyorum. vites geçişlerini 2400-2800 devir arası yapın, aracı hızlandırırken pedala sert basmayın. nazik olun bırakın araç kendi kendine hızlansın,yakıtınızı birazda olsa etkiler.

Yorum bağlantısı
Mustafa Gülden

Altımda 2015 focus olunca ister istemez kağnı gibi giden vatandaslara kızıp gaza yüklenebiliyorum. Depoyu doldurup yola cıktıgimda yaklasik 400 km yapiyorum.Aracın garantisinin sıkıntıya gireceginden lpg ye karsı on yargılarım var fakat söyle birsey de var

Babamda accent era var 2010 alır almaz brc marka lpg taktırdi ve aracla her defasinda 5 10 km benzin le gidip sonra lpg de kullaniyor.Arac suan 400 000 binde ve benzin lpg ile alakali hic bir sorun olmadı. Bir yandan da bunu göz onünde bulunduruyorum.

Aracımın asagı yukarı 50 kuruş yakması beni baya baya düsündüruyor.

Lpg den sonra aracın muayneye sokulması 2 yıla inmesi de cabası

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ozan Yazıcı

Kullanım şekli ve alışkanlıklarından bağımsız olarak (ortalama) kış şartlarını da eklersek 10.6 lt normal. LPG için ise yıllık yapacağınız km esastır. Bu hususta forumumuzda birçok konu var inceleyebilirsiniz. Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Altımda 2015 focus olunca ister istemez kağnı gibi giden vatandaslara kızıp gaza yüklenebiliyorum. Depoyu doldurup yola cıktıgimda yaklasik 400 km yapiyorum.Aracın garantisinin sıkıntıya gireceginden lpg ye karsı on yargılarım var fakat söyle birsey de var

Babamda accent era var 2010 alır almaz brc marka lpg taktırdi ve aracla her defasinda 5 10 km benzin le gidip sonra lpg de kullaniyor.Arac suan 400 000 binde ve benzin lpg ile alakali hic bir sorun olmadı. Bir yandan da bunu göz onünde bulunduruyorum.

Aracımın asagı yukarı 50 kuruş yakması beni baya baya düsündüruyor.

Lpg den sonra aracın muayneye sokulması 2 yıla inmesi de cabası

Muayenenin 2 yıla düşmesi lpg'ye has bir durum değil. Tüm araçlarda ilk alınışta(sıfır) 3 yıl sonra 2 yılda bir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Harun_Tekin

Lovato taktir bekleme daha taktirda gaza rahatca basmanin tadina var kardesim.. :)

Yorum bağlantısı
Cihan Kanyılmaz

Bende ocak ayında aldım aracımı otomatik focus. yakıt olarak 2006 tdci den inince doğal olarak sürekli gözüm ortalamada oluyor [emoji3] bana da fazla gibi geldi lpg yi kesinlikle düşünüyorum ama en azından yaza kadar bineyim arabanın malum garantisinden dolayı. İlk bileşik olarak tüketim değerlerim 46e79c97cfdac67e28ef1a38f9aae819.jpg

Düz yol hız sabit arabada yük yok 2 yetişkin d57a304f151d319f505c573e5ce91ad2.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Gülden

Aracim suan 1800 km ye geldi 350 km lik uzun yol kullanimi yaptim ortalama 140 150 km hızla ortalamam 9.6 oldu ama lpg sart diye dusunuyorum suan . Aracimi yaza dogru lpg sistemi taktirmaya karar verdim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Çağlar Dünal

Araç 3000 4000 km ye geldikten sonra ortalama yakıt tüketiminizi 0 layın ve tekrar ölçün

Yorum bağlantısı
Harun_Tekin

Melih bey lpg deponuzu fulleyip lpg göstergesi ötene kadar hiç almadan ölçsenize merak ettim bir depoyla kaç km yol gidecek aracınız..bide deponuz kaç litrelik..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...