Yasin Çaldar 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 Aracim 2015 powershift, 1250 km de bursa şehiriçi 11 lt' nin altına düşmedi.atmosferik bir motorda 10 litrenin altı makul diye dusunuyorum.zamanla bu rakama iner. Çok km yapanlar için LPG ideal. Araçta LPG için en uygun araçlardan zaten Yorum bağlantısı
İsa Köse 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 Aracim 2015 powershift, 1250 km de bursa şehiriçi 11 lt' nin altına düşmedi.atmosferik bir motorda 10 litrenin altı makul diye dusunuyorum.zamanla bu rakama iner. Çok km yapanlar için LPG ideal. Araçta LPG için en uygun araçlardan zaten Lpg uyumunu iyice araştırdınız mı? Aracınızın motoru Ti-vct ise uyum konusu düşündüğünüz gibi olmayabilir. Sonra sıkıntı yaşamayın. Yorum bağlantısı
Yasin Çaldar 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 Yok ben LPG su an için dusunmuyorum. Powershift şanzıman LPG uyumu içinde simdiye kadar olumsuz birşey duymadim Yorum bağlantısı
İsa Köse 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 Forumda da epeyce olumsuz paylaşımlar var. Göz atmanızı tavsiye ederim. Motorda 50-75.000 km sonra mutlaka pistonlar, subaplarla ilgili sorun çıkar deniyor. Yorum bağlantısı
Yasin Çaldar 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 Evet bende okudum lakin 2a muhendislik' in sitesinde bu konuda çok iddialilar.sorulan soruları ve cevapları inceleyebilirsiniz. Çevrede kullananlar var bildiğim kadarıyla bir sıkıntıları yok.ortalama aylık 700-800 km ortalaması ile ve yakıt fiyatları geçtiğimiz yıllara nazaran bence gayet makul fiyatlara dusmusken lpg' yı mantıklı bulmuyorum. Ama aracı astraya,golfe tercih etmemdeki en büyük nedenlerden biri de LPG opsiyonunu cebimde bulundurmak. 1 Yorum bağlantısı
Melih Kaynak 4 Mart 2016 Paylaş 4 Mart 2016 (düzenlendi) 1.6 125 beygir benzinli aracim Ilk aldigimda son sistem lpg sistemi taktirdim Ama benzinki olaeak kullansaydim yol bilgisayari ortalama/100km 4.6 litre olmuş BENZINLI hatta sonradan pisman lldum niye lpg taktirdim diye Ama turkiye burasi ne olcagi belli olmaz .yarin benzin 10 lira olur Bu arada lpgde kmde 15 kurusu gordum Isteyene resim atabilirim yada video 4 Mart 2016 tarihinde Melih Kaynak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erhan Erten 11 Mart 2016 Paylaş 11 Mart 2016 Aracım 1,6 125 bg powershift aracımla 9,5 lt benzin ortalamasının altına hiç düşemedim. Gerçi daha arabaya alışmaya çalışıyorum. 1 hafta önce BRC lpg taktırdım. Çok memnunum ve herkese tavsiye ederim. ilk takıldığında 30 tl lik bir gaz alındı aracı denemek için. Sonrasında gidip fulledim 51 TL lik daha gaz aldım. 278 km oldu hala ışık sönmedi Yorum bağlantısı
Yasin Çaldar 5 Nisan 2016 Paylaş 5 Nisan 2016 Brc montajı sonrası herhangi bir arıza lambası yandı mı? Yorum bağlantısı
Bekir İlk 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 1.6 125 beygir benzinli aracim Ilk aldigimda son sistem lpg sistemi taktirdim Ama benzinki olaeak kullansaydim yol bilgisayari ortalama/100km 4.6 litre olmuş BENZINLI hatta sonradan pisman lldum niye lpg taktirdim diye Ama turkiye burasi ne olcagi belli olmaz .yarin benzin 10 lira olur Bu arada lpgde kmde 15 kurusu gordum Isteyene resim atabilirim yada video uzun süre km sıfırlamadan yol yapılırsa yol bilgisayarı sapıtıyor. benim araç da LPGli 10bin kmdeki sıfırlamadığım yol bilgisayarı 1 4 litre civarı gösterirken sürekli sıfırladığım yol bilgisayarı 2 8-9-10 litre gösteriyor. Yorum bağlantısı
Erhan Erten 8 Mayıs 2016 Paylaş 8 Mayıs 2016 Brc montajı sonrası herhangi bir arıza lambası yandı mı? Hocam iki defa ayrı ayrı zamanlarda yandı. ikisi de uzun yola gittiğimde oldu. Lpg ustası birinde oksijen sensörü hatası dedi yeniden ayar yaptı. Diğerinde bujilere suçu verdi. Genel olarak lpg den çok memnunum ama dün de şöyle bir olay oldu. Gaza birden aniden sertçe yüklendim devir saati 5,000 lere geldi. Araç kendi kendine lpg den çıktı benzine geçti dıt dıt ötmeye başladı. Normalde bu lpg bittiğinde olur. Aracı sağa çektim stop ettim yeniden çalıştırdım. Normal şekilde sistem çalıştı. Bir de şöyle acaiplik var usta arkadaşlar belki yorumlar. Aracı aldım alalı ortalama tüketim 10 lt nin altına inmemişti. İlk arıza ışığı yanıp da ustam yeniden lpg ayar yaptıktan sonra ne hikmetse ortalama tüketim 8,5 un üzerine hiç çıkmadı. Ya ben daha sakin kullanır oldum ya bir ayar meselesi. 1 Yorum bağlantısı
Tarık.Kaya 9 Mayıs 2016 Paylaş 9 Mayıs 2016 Arkadaşlar 2014 ,Focus3 trend-x benzinli aracımda ilk 20000 km yi benzin ile kullandım ve yakıt ortalamam yol bilgisayarına göre 5.3 ile 5.4 arası idi.Ama şöyle bir hesap yapabilirsiniz yaklaşık 40-41 Lt yakıt ile 750 km yapıyordum.Şu an LPG kullanıyorum yakıt durumum 41 Lt LPG 610 Km yol.Bir kere 640 oldu ama şehirler arası karışık idi.Kullandığım sistem Quant LPG sistemidir.Şu an aracım 59000 Km. Saygılar Yorum bağlantısı
Okan Kurtulan 15 Temmuz 2016 Paylaş 15 Temmuz 2016 (düzenlendi) atmosferik motoru bu yüzden sevmiyorum. Hem gitmiyo hem çok yakıyo. 15 Temmuz 2016 tarihinde Okan Kurtulan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç 22 Ağustos 2016 Paylaş 22 Ağustos 2016 2013 focus ps Yol bilgisayarı yakıt ortalaması 8.2 =0.36 krş 42.8 litre ile 430 km =0.99 =43.5 krş Yakılan benzin ile yol bilgisayarı ortalaması arasında bu kadar fark olur mu? Yorum bağlantısı
Gökhan Çetin 1 Eylül 2016 Paylaş 1 Eylül 2016 Merhaba, 2013 Focus PS Otomatik Benzinli ile aranıza yeni katıldım, bir arkadaşımın aracını devir aldım ve aracım şu an 59.000 km de, 1 haftadır kullanıyorum ve yol bilgisayarı değerlerine baktığımda hep 11.2 lt olarak görüyoru. Benim aracımda bir anormallik olabilir mi ? Burada okuduğum kadarıyla büyük çoğunluk 8-9 arası rakalamlardan bahsediyor da. Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 29 Ekim 2016 Paylaş 29 Ekim 2016 Merhaba, 2013 Focus PS Otomatik Benzinli ile aranıza yeni katıldım, bir arkadaşımın aracını devir aldım ve aracım şu an 59.000 km de, 1 haftadır kullanıyorum ve yol bilgisayarı değerlerine baktığımda hep 11.2 lt olarak görüyoru. Benim aracımda bir anormallik olabilir mi ? Burada okuduğum kadarıyla büyük çoğunluk 8-9 arası rakalamlardan bahsediyor da. Anormallik olduğunu sanmıyorum. Bende de 1.0 L ecoboost var. Şu an ortalama 8.5 lt yakıyor. Fabrika verisi 6.3 lt forumlarda genelde 6-7 lt yazıyor. Yokuş varsa güzergahınızda gayet çok yakar. Pedala bastığınız kadar yakıt tüketiyor. Ama şehir dışı kullanımda ekonomik bence, değerlerim 5 lt ye kadar düşüyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts