İçeriğe Yönlendir

Focus III - 3,5 Benzin / Benzin-LPG Yakıt Tüketimi

Çağdaş Hatırnaz

Recommended Posts

Safak Acar

senin aracın bildigim kadarıyla 1.0 180 hp turbo lu degil mi ? ya sana bişey diyemem yakarsın normal degerler senin aracın için bence ama adam 230 tl yaktım diyo bian dizel den soguttu beni  :D  :D  :D

otomatik bide  :D

1.0 turbolu 125 hp  o gercekten az yakmiş  :D 

Yorum bağlantısı

Ş.dışı ortalama 100Km / 5Lt gibi bir tüketim olmuş. 

Bana pek inandırıcı gelmedi :)

eray ben zor yakıyorum 5 lt uzun yol da yaa dedim acaba bu arabalarda sihirli bir keramet mi var  :D  :D

1.0 turbolu 125 hp  o gercekten az yakmiş   :D

çok şaşırttılar beni gerçkten he şöyle olabilir yolun bir bölümünü aracı iterek tamamladılarsa neden olmasın ki boşta bile yakar bu meret  :D  :D

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Benim kamyonetle  neredeyse okadara gittim abi belki fazlası bile vardır.. :)

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Boş depo çıkıp boş depo mu bitti acaba yolculuk. Bu da bir etken olabilir. Benzin göstergesine bakarak yapılan hesap her zaman doğru olmayabilir.

Yorum bağlantısı

Omur abi sevmeye devam edicem tdci candir. :)

Valla her ne olursa olsun benim mantigim almadi bence salladilar ;)

Yorum bağlantısı

sallamasa da hesap hatası vardır.

Saka bir yana bana kalirsa bunlar aracta ceyrek ya da biraz daha benzin varken bir depoyu fullediler ve o da 230 lira tuttu onu yaktik sandilar
Yorum bağlantısı
Uğur Çelik

araç galiba opel astra idi.....

araç opel astra ise o değerler çok zor......minimum 0.27 yakar uzun yolda...

Yorum bağlantısı

araç galiba opel astra idi.....

araç opel astra ise o değerler çok zor......minimum 0.27 yakar uzun yolda...

Yok focus 3 otomatik benzinli

Gazdır o gaz :D Soner muhtemelen tek sefer depoyu fullediler. Vardıklarında tekrar fulleyip rakamı söylemeleri lazım ;)

230 Tl + orduda fulledikleri Tl :D

Aynen broo banada oyle geliyo ama banko yani ceyrekten fazla benzin var arabada :)
Yorum bağlantısı
Eray Sireli

230 lira bir depo bile etmiyor yahu mümkün değil diyecem ama yalancı çıkartmış gibi olacak, bence hesaplamada bir hata vardır.

Yorum bağlantısı

230 lira bir depo bile etmiyor yahu mümkün değil diyecem ama yalancı çıkartmış gibi olacak, bence hesaplamada bir hata vardır.

Buyuk ihtimal ceyrek depo benzinin ustune fullediler o da 230 tl tuttu onu yaktik sandilar :)
Yorum bağlantısı

Tabi canım uzun yolda ışık yanıpta benzinlik arayan yoktur herhalde :D :D Sen sor ordu'da ne kadar yakıt aldınız diye hesap çıkar ;)

Tam zopaliklar yaa adamlar arabaya biniyo yol bilgisayari var ama anlik ne diyorum bilmiik diyolar :))
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
(düzenlendi)

Söz konusu 1.6 benzinli focusun da 125 beygir olması lazım. Ben klima açık 1.0 ecoboostumla 4.5 değerini 100 km yi geçmezsem rahatlıkla görebiliyorum. 1.6 tmosferik de sabredilirse 5 litreleri görebilir. Ama dediğim gibi biraz kasmak lazım.

İlk mesajı tekrar okudum da 4 kişi iken bu sonuç alınmış, sanki biraz zor gibi.

tarihinde Fatih Mehmet Uslu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Başka bir konuya yazmıştım buraya da koyayım da dursun bari resimleri ile. :biggrin:

Aslında bu yakıt tüketimi hesabı yapmaktan nefret ediyorum, sebebi zaten yılda max. 7000 km falan anca yapıyorum ne yakarsa yaksın. Geçen hafta salı günü sabah saat 5 civarı Ordu ya yolculuğa başladım yola çıkmadan evvel zeynepkamil BP den depoyu doldurdum. Bu sefer hesap yapmayacağım dedim km yi sıfırlamadım fakat yine şeytan dürttü ortalama tüketimi sıfırlayarak istasyondan çıktım.

Araçta 4 kişi idik ikisi 11 yaşında ikizler bagaj dolu sayılır, klima zaman zaman açık limitleyiciyi 95 e ayarlayıp kullandım cc yi hemen hemen hiç kullanmadım sayılır.

Samsun u geçince artık benzin alayım dedim depoyu doldurdum, resimleri aşağıya ekliyorum ve ben bu arabayı seviyorum sofeer.gif

Not: Şunu eklemeden geçemeyeceğim samsun çıkışındaki BP den benzini alınca 1138 km daha gider diye gösteren ekran Çarşambaya kadar hiç değişmedi.

9llz.th.jpg

9juo.th.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Başka bir konuya yazmıştım buraya da koyayım da dursun bari resimleri ile. :biggrin:

Aslında bu yakıt tüketimi hesabı yapmaktan nefret ediyorum, sebebi zaten yılda max. 7000 km falan anca yapıyorum ne yakarsa yaksın. Geçen hafta salı günü sabah saat 5 civarı Ordu ya yolculuğa başladım yola çıkmadan evvel zeynepkamil BP den depoyu doldurdum. Bu sefer hesap yapmayacağım dedim km yi sıfırlamadım fakat yine şeytan dürttü ortalama tüketimi sıfırlayarak istasyondan çıktım.

Araçta 4 kişi idik ikisi 11 yaşında ikizler bagaj dolu sayılır, klima zaman zaman açık limitleyiciyi 95 e ayarlayıp kullandım cc yi hemen hemen hiç kullanmadım sayılır.

Samsun u geçince artık benzin alayım dedim depoyu doldurdum, resimleri aşağıya ekliyorum ve ben bu arabayı seviyorum sofeer.gif

Not: Şunu eklemeden geçemeyeceğim samsun çıkışındaki BP den benzini alınca 1138 km daha gider diye gösteren ekran Çarşambaya kadar hiç değişmedi.

9llz.th.jpg

9juo.th.jpg

ortalama tüketim net gözükmüyor. 4 lü bi rakam ama. Bende 4.5 ortalama tutturduğumda menzil 1132 göstermişti. Kıyaslamak açısından merak ettim şimdi.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

ortalama tüketim net gözükmüyor. 4 lü bi rakam ama. Bende 4.5 ortalama tutturduğumda menzil 1132 göstermişti. Kıyaslamak açısından merak ettim şimdi.

4.8 lt. idi.

Yorum bağlantısı

Sözkonusu araç 2012 model otomatik vites olduğuna göre 115 hp değil 125 hp powershift. Aracın teknik özelliklerine bakılırsa şehir dışı 4.8lt/100 km tüketim değeri var. 230tl / 4.83 = 47.6 lt benzin ile 1000 km gitmişse 4.76 lt/100km tüketim değerini yakalamış.

Şu an kullandığım 115 hp focus ile klima kapalı 90-100 km hızı geçmeden şehir dışı 5.2 lt/100km ortalama değeri çok rahat görebiliyorsam (katalog değeri 5.4 lt/100 km) bu bahsedilen aracın da bu değerleri yakaladığına inanırım.

Bana 115 dendi powershift mi bilemem ama benzin li ve otomatik bi acacin bundegerlerintakalatacagina pek ihtimal vermiyorum acikcasi
Yorum bağlantısı

9llz.th.jpg

9juo.th.jpg

abi sen yol bilgisayarını sıfırlamışşın uzun sakin bir sürüş ile uzun yol yapmışssın degerlerin uzun yola göre ayarlanmış samsunda fullediginde depoyu uzun yol degerlerine göre sana giderini göstermiş.peki samsuna vardıgında ne kadar benzinin vardı arabada ?

hemen hemen aynı yolu yapıyoruz seninle bende ümraniyeden çıkıyorum çok gittim orduya samsun burdan tamı tamına 720 km 

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Sözkonusu araç 2012 model otomatik vites olduğuna göre 115 hp değil 125 hp powershift. Aracın teknik özelliklerine bakılırsa şehir dışı 4.8lt/100 km tüketim değeri var.  230tl / 4.83 = 47.6 lt benzin ile 1000 km gitmişse 4.76 lt/100km tüketim değerini yakalamış.

Şu an kullandığım 115 hp focus ile klima kapalı 90-100 km hızı geçmeden şehir dışı 5.2 lt/100km ortalama değeri çok rahat görebiliyorsam (katalog değeri 5.4 lt/100 km) bu bahsedilen aracın da bu değerleri yakaladığına inanırım.

Normal şartlarda tutturabilir ancak araç otomatik ve araçta 4 kişi var. Ağırlık çok fark ediyor.

Yorum bağlantısı

Normal şartlarda tutturabilir ancak araç otomatik ve araçta 4 kişi var. Ağırlık çok fark ediyor.

yani o yolda hem çok düz bir yol degil inişli çıkışlı rampalı bir yol ama bilemiyorum bu arabalar nasıldır ecobost un az yakmasını anlayabilirim ama bu bildigimiz atmosferik

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

37 lt. benzin almışım demek ki daha 18 lt. benzinim varmış, beni rahatlıkla orduya götürürdü demek ki. Sizin amca oğullarının da gitmesi gayet normal aracın otomatik olduğuna takılmayın o şanzuman powershift uzun yolda tüketiminin düz vites ile farkı yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...