İçeriğe Yönlendir

Focus III - 3,5 Benzin / Benzin-LPG Yakıt Tüketimi

Çağdaş Hatırnaz

Recommended Posts

Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

F1 yarışlarını tvden takip ettiğim zamanlarda edindiğim bir bilgi..Gerçi orada, araçları son turlara daha hafif sokmak için bir sürü hesap yapıyorlardı.Hafif araç, hızlı araç olayı yani..

Yakıt tüketimini hesaplarken, 1 litre mazot yaklaşık 0.85 kg ise 53 litre 45 kg eder ve bu ağırlığın ,yol aldıkça azaldığını düşünürsek işin zor hocam.. :fiuw: . :kafa:

kardeşim işimiz çok zor hem de... :D şimdi yakıt azaldıkça hafifliyor diyoruz da, biz ekonomi yapalım derken aynı zamanda da yakıt azalmış oluyor ama...şimdi biz bu iş yakıt azalmasın diye yapmıyo muyduk? e iki ucu bir şeyli değnek oldu bu, benim kafam karıştı yav, dur ben bir çay içeyim :yildizlar::D :D :D :D :D

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

kardeşim işimiz çok zor hem de... :D şimdi yakıt azaldıkça hafifliyor diyoruz da, biz ekonomi yapalım derken aynı zamanda da yakıt azalmış oluyor ama...şimdi biz bu iş yakıt azalmasın diye yapmıyo muyduk? e iki ucu bir şeyli değnek oldu bu, benim kafam karıştı yav, dur ben bir çay içeyim :yildizlar::D :D :D :D :D

Yakıtı tüketmeliyiz ki yükümüz azalsın, tüketimimiz düşsün dimi hocam :D :D :boks::vroom:

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

Yakıtı tüketmeliyiz ki yükümüz azalsın, tüketimimiz düşsün dimi hocam :D :D :boks::vroom:

iyi de kardeeeeş, sarmala girdik haberin yokkkkk, yükümüz azalırken de yakıtımız bitiyoooo, petrole kadar arabayı kime ittirceeeez :soshelp: arabayı f1 pistinde kullanmıyoruz, tabi orda bir sürü adam hazır bekliyor. yolda kalırsak arkadan tıklayıverirler alim allah... :selo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Özyurt

Hocam dediğinizde haklısınız;20.000 km.yol yapan birisi için dizel elzemdir. :good1:

Lakin benim gibi senede 10.000 km.yi geçmeyen birisi için değil.

Dizel aracım var iken de 3,5 senede toplam 40.000 km. yol yapmışım.

Galiba ben araba ile gezmeyi beceremiyorum... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

Hocam dediğinizde haklısınız;20.000 km.yol yapan birisi için dizel elzemdir. :good1:

Lakin benim gibi senede 10.000 km.yi geçmeyen birisi için değil.

Dizel aracım var iken de 3,5 senede toplam 40.000 km. yol yapmışım.

Galiba ben araba ile gezmeyi beceremiyorum... :rolleyes:

emin olun 20.000 km kendimi tutmuş halim, kendimi sıka sıka bu km ye ancak iniyorum. :biggrin: size gelince:

kasko 600

bakım350

vergi 700

sigorta250

benzin4500

birde arabanın bugünkü değeri olan 50.000 TL nin yıllık faizi 5.000 TL

etti mi 11.400 TL...acaba taksiye binseniz daha mı karlı ne? :nargile:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kasko da bayağı ucuzmuş ne indirmleri bu?

trafik bu sene zamlandı rahatça 450 TL den hesaplayın

Yorum bağlantısı
Mustafa Özyurt

emin olun 20.000 km kendimi tutmuş halim, kendimi sıka sıka bu km ye ancak iniyorum. :biggrin: size gelince:

kasko 600

bakım350

vergi 700

sigorta250

benzin4500

birde arabanın bugünkü değeri olan 50.000 TL nin yıllık faizi 5.000 TL

etti mi 11.400 TL...acaba taksiye binseniz daha mı karlı ne? :nargile:

Sahibinden satılık 1.6 ford focus style plus,5250 km. de,beyaz (çiziksiz) sedan...

50.000'den 1 kr. aşağı olmaz kurtarmıyo... :bi:

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

kasko da bayağı ucuzmuş ne indirmleri bu?

trafik bu sene zamlandı rahatça 450 TL den hesaplayın

ben herkese uymaz diye 600 dedim, aslında 535 lira..şimdi bende bir öğretmen indirimi var, birde türk eğitim sen li olduğum için (anadolu sigorta ile anlaşma yapmışlar) bir indirimde oradan+hasar koruma klozu var+iki hasara kadarda(limitsiz)kasko indirimim kaybolmuyor. her eve lazım değil mi? :biggrin: ama o trafik sigortası hakkında söylediklerini hiç beğenmedim, ne ayıp, cık cık cık... :s :s :s

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

Sahibinden satılık 1.6 ford focus style plus,5250 km. de,beyaz (çiziksiz) sedan...

50.000'den 1 kr. aşağı olmaz kurtarmıyo... :bi:

ben fordu bekliycem, dizel otomatik çıkarana kadar yeni focus almam(yılda 20.000 km 6 vitesle cebelleşemem), çıkarmazsa bende gider dizel otomatik mondi alırım. haaa napalım, biraz fazla yakarız, zaten o zamana kadar mondiyide 3-5 litreye çekerler... :seytan:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Samet Yarın

ben herkese uymaz diye 600 dedim, aslında 535 lira..şimdi bende bir öğretmen indirimi var, birde türk eğitim sen li olduğum için (anadolu sigorta ile anlaşma yapmışlar) bir indirimde oradan+hasar koruma klozu var+iki hasara kadarda(limitsiz)kasko indirimim kaybolmuyor. her eve lazım değil mi? :biggrin: ama o trafik sigortası hakkında söylediklerini hiç beğenmedim, ne ayıp, cık cık cık... :s :s :s

abi aracı senin üstüne mi yapsak :) o nasıl bir kasko fiyatı yas genç diye hiperaktif gözüyle bakıp indirim yapmıyorlar hatta daha da bindirim yapıyorlar :)

plaka 35 ordan da yükseliyor saglık olsun fani seyler bunlar :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

abi aracı senin üstüne mi yapsak :) o nasıl bir kasko fiyatı yas genç diye hiperaktif gözüyle bakıp indirim yapmıyorlar hatta daha da bindirim yapıyorlar :)

plaka 35 ordan da yükseliyor saglık olsun fani seyler bunlar :p

aldım kabul ettim :D şimdi işin yaş ile ilgisi var. olgun yaştakilerde kaza oranı az diye indirim var. ancak bende 3-5 sene sonra riskli kategoriye girip fazla öderim :biggrin: birde burada yazın olan iki selden sonra kasko ve trafik sigortasında artık büyük bir bindirim bekliyoruz. 24 aralıkta dolacak, bakalım ne olacak :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Yarın

aldım kabul ettim :D şimdi işin yaş ile ilgisi var. olgun yaştakilerde kaza oranı az diye indirim var. ancak bende 3-5 sene sonra riskli kategoriye girip fazla öderim :biggrin: birde burada yazın olan iki selden sonra kasko ve trafik sigortasında artık büyük bir bindirim bekliyoruz. 24 aralıkta dolacak, bakalım ne olacak :unsure2:

yok abi daha gençsin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Benzinli ile dizel muhabbeti açııldığında hep şu laf döner " abi zaten mazotta benzine yaklaştı " yoo her zaman benzinle mazot arasındaki 40 krş.luk fark korunmuştur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül

Benzinli ile dizel muhabbeti açııldığında hep şu laf döner " abi zaten mazotta benzine yaklaştı " yoo her zaman benzinle mazot arasındaki 40 krş.luk fark korunmuştur.

Bu da yaklaştığının kanıtı oluyor aslında Hakan bey. benzin 2tl iken aradaki 40kuruşluk fark benzinin%20'si oluyordu. Yani mazot benzinden %20 daha ucuzken şimdi %10 ucuz.

Neticede yakıt tüketimi konusunda her halukarda benzinli ile dizel arasında bugünün parasıyla 15-20 kuruş/km fark olur ki bu da ciddi bir rakamdır. Ben de param daha fazla olsa idi dizel alırdım aracı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ayhan Öziç

aracım 2012 focus3 1.0lt 125hp.görev nedeniyle ilçedeyim.tek seferde yaptığım en uzun yol 4 5 km.aracın ortalama tüketimi 7.1 lt.kısa mesafe ve benzinli bir araç düşünüldüğünde fena değil sanırım

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cemil Yalçınkaya

dostum bende 1.6 Style Plus var, şehir içi Türkiye verisini tutuyor,yani 8.2-3 civarı geziyor,hava soğuk olduğunda 8.7 lere çıkıyor,tabi vites değiştir komutlarına uyuyorum !

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hakan Gürsu

Valla senede 5000 km bile yapsanız imkanınız var sa dizel alın.Bakın ben 2 dizel araçtan sonra benzinli astraya geçtim s.içi 10 litreden asağı düşmüyor ortalama hızım 21 km.

İnsanın gözü hep benzin ibresinde oluyor.Ben dizeline 8000 tl fazladan para veremeyeceğim için benzinlisini aldım.

Yorum bağlantısı
Yılmaz İnal

benim araç doğuştan kusurlu arkadaşlar yarın resim eklerim 13,1

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Salih Kan

Merhaba arkadaşlar aracımızı 20 gün önce aldık. 1.6 trend x benzinli 125 beygir. Araba 1300 km de ve yol bilgisayarı 6.5 litre gösteriyor buda 100km de 30 tl ediyor. Bugün prins marka lpg takmak için bayiye gittik ama bu değerleri yakalıyorsanız lpg ye gerek yok takmayın diyor. Şunu sormak istiyorum yol bilgisayarı 6.5 gösteriyorsa tahmini 7 litre yakıyordur sanırım. Motor açılınca bu değer düşecek mi acaba. Lpg ye geçersek tahmini kaç litre yakar. 2500 tl 12 taksit fiyat verdi kararsızım şu anlık ne yapacağımı bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Daha 1300km desiniz. En az 10bin km ye ihtiyacınız var doğru yakıtı ölçebilmek için.

Gerçi 20 günde 1300km de iyi bir yol, bi kaç aya 10bin i görürsünüz zaten :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Salih Kan
(düzenlendi)

Evet bu 1300 km aslında az çünkü diğer arabam var dizel onu kullanmak daha ekonomik oluyor :) Günde 150 km yapıyorum hafta içi yani ayda 4000 civarı bi km yapıyorum benzinle altından kalkamam gibi geliyor

tarihinde Mehmet Salih Kan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benzinde atıyorum 10 lt yakıyorsa LPG de 12 lt yakar... benzine göre LPG %20 fazlasını yakar gibi düşünün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Salih Kan

Arkadaşlar dizeli ile benzinlisi arasında 10 bin lira fark vardı nerdeyse o kadarına gücümüz yetmedi aslında ondan dolayı benzinlisini aldık. Eğer bu yakıt biraz daha düşecekse ki anlaşılan düşmeyecek o zaman lpg takılması gerekli herhalde. Normalde kaç litre yakıyor bu araba arkadaşlar 7 lt karma tuhaf geliyor insanlara lpg takınca bu 7 lt kaç litre olur gibi sorular aklıma takılıyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...