Mehmet Taner Kadak 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 Hepsinin aslı sene 04 de babamın ablama aldığı kırmızı ov. Focus hb ile başladı. Zaten arabanın adıda Aslı'ydı Kendisinin forumda LPG ile ilgili bayağı konusu geçmiştir. Sevgili Mehmet abi ve ekibi yüzünden LPG taktırmaktan caydırılmıştım. Ardından Amerika'ya ilk gelişimde Focus Focus diye yana yana araba arıyordum. Hem beyaz hem tek kapı hem 2.0 olunca Sağına soluna pek bakmadan aldığım. 2000 model Focus ZX3 2.0lt Kendisinin bayağı bir problemi vardı. 3 evreden geçti diyebilirim İlk evre; İkinci evre; Üçüncü evre; Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 Oooooo Merakla beklenen fotolar çıkıyor ortaya. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 5 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2011 Ve sonra 2000 model Focus Sedan ZTS 2.0lt Duz vites. Kendisini Hindistanli bi elemandan almistim. Arabaya kendsinden daha iyi bakmisti. 72k milde tertemiz bir arabaydi. Pek alisamadim buna. Biseler eksikti sanki. Eksikligi bundan sonrakinde giderdim. (+Hp) Ardindan hayallerimde bile olmayan bir focus aldim. Tamamen denk geldi. Ebay da bir gece acik arttirmaya girdim ve cuzzi miktara bana kaldi. 2003 Focus Svt 175hp 5 kapi 6 vites 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 5 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2011 Bundan sonra hobi icin yine tek kapi 2000 model Focus zx3 aldim. Elaman cope atiyodu icime sinmedi cope atma bana ver dedim. ilk aldigimda; Benim elimden gectikten sonra; Artik focustan sıkıldım, bu kadar yeter derken yine elemanin biri zorla focus satti bana. Okadar ucuzduki almadan gecemeyecektim 2005 Focus HB SES. 2.0lt Bukadar. Daha almam herhalde 1 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 Bir serüven gibi okudum resmen. İnsanın usa da olası geliyor Sondan 3. resimdeki araç ne öle yahu focus 2 ile mondeo karışımı bir öne sahip Yorum bağlantısı
Semih İzgi 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 Gri SVT favorim oldu Keyifle okudum devamını bekleriz Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 Süper bir hikaye valla. Focus ile özdeşleştirmeleri lazımmış sizi. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 Mehmet nerelerdesin yahu .. Özlettin kendini... Bu birşeymi daha CMAX serüveni var oda gelri yakında Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 5 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2011 peki alınan araçları ne yaptınız? sattınız mı? çöpe mi gitti? Aldiklarimin hepsinin aldigimdan daha iyi bi fiyata sattim. Biraz pasta cila temizlik vs yapinca fiyati dogal olarak artiyor Mehmet nerelerdesin yahu .. Özlettin kendini...Bu birşeymi daha CMAX serüveni var oda gelri yakında Takipteyiz abi... Evet 3 tanede C-max var. Mondeomsu focus kisaca amerikan focusu. Icide oldukca farkli. Icinin resimlerinide bir ara paylasirim sizlerle. SES modeli oldugu icin deri koltuk 6li MP3 calar vs donanima sahip. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 (düzenlendi) Sonuncu focus'un önü MKII, arkası MKI? Bu arada son focus'un plakası da 34MTK44 5 Ağustos 2011 tarihinde Sani Ger?on tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 5 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2011 Evet Sani dogru tespit. Bu aslinda focus 1,5 Bu plakayi Tr'de alamadim bari burada alayim dedim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 Sana kakalamış olmasınlar Güle güle kullan Yorum bağlantısı
Cüneyt Işıkkent 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 bende geliyorum o tarafa kesinn Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 3. evreye giren ilk aracınızın dışına kaplamamı yapıldı. Oralarda buralar gibimi. Dışına işlem yapılınca ruhsata işleniyormu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 Kendisinin forumda LPG ile ilgili bayagi konusu gecmistir. Sevgili Mehmet abi ve ekibi yuzunden LPG taktirmaktan caydirilmistim. Çoğunun başını yaktım.. eminim ki çok beddua aldım Forumda lpg diyen dediğine pişman olurdu... İlk lpg li focus, galiba Sami Hoca'nın focustu.. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 5 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2011 3. evreye giren ilk aracınızın dışına kaplamamı yapıldı. Oralarda buralar gibimi. Dışına işlem yapılınca ruhsata işleniyormu. Evet kaplama yaptim. Burada arabalarda ruhsat yok. Dolayisiyla ruhsata isleme vs yok. sanırım cennete yakın bir yerlerde yaşıyorsunuz. ben o evlerin sadece filmlerde olduğunu o asfaltın çok lüks yerlerde olduğunu düşünmüşümdür hep. Bende bazen ayni sizin gibi dusunuyorum. Resimlerden daha da guzel yerlerler var burada sanki photoshop gibi ama gercek. Cennetde boyle biyerdir herhalde diyorum Çoğunun başını yaktım.. eminim ki çok beddua aldım Forumda lpg diyen dediğine pişman olurdu... İlk lpg li focus, galiba Sami Hoca'nın focustu.. Neyse abi sayende Puntoyada bindim 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 zts en çok hoşuma giden yaa müdür 2.3 150 ps den almayı unutmuşsun. çok bulunmuyor galiba orda Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 5 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2011 O eksik kalmasin diye onun jantlarindan aldim bitane focusuma ZTS yide arkadasima sattim. Haala keyifle biniyor. Haftada bir iki drag yapiyoruz kendisiyle Ilk kalkista SVT ye bile kafa tutuyordu ZTS Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 MTK, ruhsatsız nasıl oluyor? Satış prosedürleri nedir? Çöpe gidenin prosedürü ne? Vergisi nedir? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 O eksik kalmasin diye onun jantlarindan aldim bitane focusuma ZTS yide arkadasima sattim. Haala keyifle biniyor. Haftada bir iki drag yapiyoruz kendisiyle Ilk kalkista SVT ye bile kafa tutuyordu ZTS benimkini kardeşi işte zts ama seninkinin detayları ve içi çok daha güzel. arka tampondaki çıta vari şey mesela Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 5 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2011 MTK, ruhsatsız nasıl oluyor?Satış prosedürleri nedir? Çöpe gidenin prosedürü ne? Vergisi nedir? Ruhsat yok dedigim gibi sadece her yil vergi oduyorsun 25 dolar odeyince barkotlu bir kagit veriyorlar sana onu arabadan cikarmiyorsun. Satis icinde arabanin tapusu var. Boyle Birsey Bu kagit surekli evde. Alim satimlarda fiyati saticiyla birlikte belirliyorsunuz. 5000 de alsan notere 1000 e aldim deyip %8 den vergi veriyoruz + 100 dolar alim satim. Plaka 30 dolar. Plaka arabaya degil kisiye ait. 34MTK44 u daha once SVT de kullaniyordum mesela. Cop olayida copune gore ve arabasina gore degisiyor. 250-500 dolar arasi para veriyolar genelde sende arabayi ve tapusunu (title) veriyorsun. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Ağustos 2011 Paylaş 5 Ağustos 2011 Çok iyi be! Peki araban çalınırsa veya sigorta yaptırmak falan istersen prosedür ne? Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 6 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2011 Arabasi calinani hic duymadim. Hatta benim kapilar camlar vs bazen acik kaliyor kimsenin elledigi yok. Bunu ciddi soyluyorum bizden daha dindar insanlar bu amerikalilar. Trafik sigortasi var bunu herkes yaptirmak zorunda. Bunun fiyati ehliyetin suresi yas kaza gecmisi vs kriterlere gore degisiyor. Ilk geldigimde 120 dolar oduyordum aylik simdi iki araba icin 80 dolar oduyorum. Tr den farkli olarak bu tarz islemleri netten hallediyoruz. Nette hesabimiz var oradan primleri vs degismek, sigortaya yeni araba eklemek cikartmak yada sigortayi kaskoya cevirmek mumkun. Hatta tatile vs gittigimde netten tatildeyim diye ayarliyorsun odedigin miktardan dusuyorlar tatilde kaldigin sureyi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts