İçeriğe Yönlendir

Esp ışığı Yanmasının Sebebi Ne ?

Yunus Kağan Turan

Recommended Posts

Yunus Kağan Turan

geçen yolda giderken esp ışığı yandı geri söndü bu ışığın yanmasının anlamı ne??

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
geçen yolda giderken esp ışığı yandı geri söndü bu ışığın yanmasının anlamı ne??

Gidiyor muydunuz yanlıyor muydunuz? :)

4 tekerde Çekiş farkı hissetmeden devreye girmemesi lazım. Su, kum vs takozlama yapmış da olabilir.

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Araçta LPG varsa tesisat hatasıda yaktırabiliyor. Yanıp hemen söndüyse muhtemelen devreye girip çıkmıştır.

Yorum bağlantısı
Yunus Kağan Turan

ya yanlama yapıyordum işin gerçeği ana yola çıkarken biraz fazla hızlı çıktım tam çıkarken işte yandı yok ben arıza durumunda mı yanan bir ışıkmıdır diye düşünmüştüm

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

esp devreye girdim der ve lamba yakar. sürekli yanık kalması durumu devre dışı kaldım demektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
ya yanlama yapıyordum işin gerçeği ana yola çıkarken biraz fazla hızlı çıktım tam çıkarken işte yandı yok ben arıza durumunda mı yanan bir ışıkmıdır diye düşünmüştüm

Hiç yakıştı mı? :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Geçen gün de benim önüme böyle biri çıktı da keşke dedim 10 metre ileride olsaydım da şuna göbekten bir girseydim.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Geçen gün de benim önüme böyle biri çıktı da keşke dedim 10 metre ileride olsaydım da şuna göbekten bir girseydim.

Abi peki bu sana yakıştı mı? Yıhaha :)

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yunus Kağan Turan

ağalar neettiniz ya ben öyle bildiğiniz baba parası yiyen yol canavarlarından değilim yan yoldan ana yola biraz hızlı çıktım okadar yol boştu sabah nöbetten çıkmıştım esp ne kadar iş yapıyor görmek istemiştim :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yunus Bey, siz bu delilere bakmayın...

Benim de esp'm olsa ben de zaman zaman yakardım o lambayı :lol2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
Yunus Bey, siz bu delilere bakmayın...

Benim de esp'm olsa ben de zaman zaman yakardım o lambayı :)

Abi sen yapma bari. Bak imam gülerse cemaat kahkaha atar haaa. Yok öyle değildi neyse :)

Yorum bağlantısı
Yunus Kağan Turan

valla usta hiç kaymadım kaymak için çok uğraştım ama

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

Ben de yakmaya çalışıyorum bazen, ama riskli durumlarda zaten lamba yanıyor mu yanmıyor mu diye kontrol edemezsiniz, o ayrı, patinaj durumunda kolayca yanıyor da savrulma durumunda başka birinin bakması lazım o lambaya, bir de direksiyon kolları falan kapatıyor o bölgeyi, zor yani yanıp sönen lambayı görmek, ve de tehlikeli, en iyisi lambaya değil yola bakmak :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
valla usta hiç kaymadım kaymak için çok uğraştım ama

Bence çok uğraşmayın. Allah korusun.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Ruhan Sorgun

arkadaşlar bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. bende esp var mı yok mu? kontağı açınca esp lambası yanmıyor ama aracı ilk aldığımda dönel kavşağa (ilk dönüşüm) 50-60 km hızla girmişim (araç hızını belli etmiyor opel combodan sonra), hala nasıl dönebildiğime şaşıyorum. dönerken frene bastım, araçtan müthiş bir kütürtü zangırtı geldi. ben arabayı devireyim mi, refüje mi çıkayım derken birde baktım dönmüş ve durmuşum. comboyla kesin takla atardım. geçen gün forumda gördüm. yol bilg. testi vardı. onu uyguladım, test sırasında esp ışığı yandı. (km sayacının orda). bu bilgilere göre bende esp var mı yok mu? ayrıca bir bilgi:24 yıllık sürücüyüm, tamamında 250.000 km yolu esp siz araçlarla yaptım. ve bir defa bile kaymadım :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Sizin kavşakta ses çıkaran abs dir muhtemelen.. Esp için menüde on off olması lazım.. Ayrıca denemek isterseniz sert bir kalkış yapın; lastikler patinaja düşerse ve göstergede esp lambası yanmaz ise esp yoktur malesef..

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Sizin kavşakta ses çıkaran abs dir muhtemelen.. Esp için menüde on off olması lazım.. Ayrıca denemek isterseniz sert bir kalkış yapın; lastikler patinaja düşerse ve göstergede esp lambası yanmaz ise esp yoktur malesef..

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi ve tavsiye için... yarın hemen denemesini yapacağım ama, bana göre de bende esp yok :angry:

Yorum bağlantısı
Uğur Ersoy

Vites kolunun önünde arka cam rezistans düğmesinin bulunduğu kısımdaki boş düğmelerden birinde ESP yazısı varsa var demektir.

İşin özü bu kısaca.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Son 3 gündür Eskişehir'e iyi kar yağdı, bir kaç müsait yerde denedim, ESP işe yarıyor :D buzda kesinlikle güvenmeyinde kış lastikleri ile karda tam işini yapıyor.

bu aralar bayağı bir denedim ESP epeyce yandı söndü :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...